Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tresa, çok teşekkür ederim, yolun açık olsun. Herşey gönlünce olsun.
Ama yine bir sorum var, sen nerede ve kime yaptırmıştın?

MedceziR, sen hala korse giyiyor musun? Nuket Hanım, baba 1 hafta mutlaka giymemi hatta 1 ay giyersem çok iyi olacağını önerdi.

Evet giyiyorum. 1 ay oldu, 6 hafta giyicem..Belki 2 ay da giyebilirim, duruma göre..

Zaten beslenme alışkanlığımız normal olsa bu yağlar oluşmaz :)
Elbette doğru düzgün bir beslenme düzeni oturtmak lazım.

Sevgili Arkadaşlar,

Yıllar önce üye olduğum bu forumda genel olarak bilgi edinme amacıyla katılmıştım. Gel zaman git zaman fikirlerimin şekillenmesinde de çok etkili oldu. Bütün değerli deneyimleri tek tek okudum ve kararımdan sonra günü gününe gelişmelerimi size aktarmak istiyorum.Doktorumda sağolsun çok destekleyici biri olduğu için güvenim sonsuzdu. Kendisini çok araştırdım. Kararımda en büyük etkenlerden biriydi. Basenlerim yaklaşık 15 yaşımdan beri en büyük kabusum. Zamanında çok spor yapıp ardından bırakma ile beraber, ne yaptıysam olmadı. Vücüdüma daha da çok oturdu. Son 3 senede ciddi kilo aldım. 1.60 boyundayım ve 68 kiloydum. 5 kilo verdim ama sonrası yine inatçı yağlar basenler... Doktoruma gidince basenlerle beraber bel ve yanlarım konusunda da karar verdik. Henüz 26 yaşındayım ( 27 yaklaştım) fakat yıllarca denedim olmadı işte. Bütün bu kilo alma verme süreçlerinde gögüslerimde bir güzel sarktı. Onlarıda aynı ameliyatta dikleştirmeyi yine doktorum önerdi. Girmişken hepsini halledelim iki defa anestezi hastane durumlarına maruz kalma dedi. Mantıklıydı. Kimselere haber vermedim bir kaç arkadaşım harici. Kolay bir ameliyat olarak kafama yerleştirdim, çok fazla detay bilip, kafamda kurgulamak yerine doktoruma güvenmeyi tercih ettim ve 4. günümdeyim yanılmadığımı görüyorum.

1. Gün: Ameliyattan hiç korkmadım. Korku ile anesteziye girmek en büyük işkence diye düşünüyorum. Hastahanenin görmüş görebileceğim en eğlenceli ameliyat hastası olabilirim. Asansörde ilaç verildiğinde dahi arkadaşıma poz verebildim:) Ameliyathanede tam bayılmadığım için yerimi kendim değiştirdim gülerek tüm hemşireler de ne güzel hasta derlerken tabiki bayıldım. 10.30 da girdim 15:30 da çıkıp 4.30 gibi odaya gelmişim. Uzun bir ameliyat ve bekleme süreci ile beraber uyandım. Kolay olmadı, baştan aşağı olan korsem, idararımı sürgüde yapmak zorunda olmam, henüz bilincimin tam açılmamış olması ve agrılarım... Diz altından gögüs altına kadar full liposuction ( klasik yöntem) ve gögüs dikleştirme. Sızıntılarım vardı. Kanamalar had safhada olunca uyandığınızda biraz siniriniz bozulabiliyor. Yavaş yavaş yemek yiyip normal sürece dönerken çıkartılan 6 litre yağım ( evet 6 litre özellikle bakıp teyit ettirdim) ile karşı karşıya kaldğımda ben neymişim demedim değil:) Doktorum bile küçüçük senden bak neler çıktı dedi. Size litre olarak fazla gelecektir ama bahsettiğim doktor camia da 12 litreye kadar yağ alabilen, mega liposuction konusundaki tek prof. Ne kadar az ya da çok aldığından çok vucudunuzda geri bıraktığı şekli önemsiyor. Önemli olan yağın miktarından çok bir heykel traş gibi geriye ne bıraktığınızdır kimse ne kdr parça çıkardığınız için ilgilenmez. Doktorum ilk gün geldi süper oldun ama daha görmene vakit var dedi. İLk gün ağrı kesicileriniz, antibiyotiğiniz, serumlarınız çok önemli. Anesteziden sonra boş mide ile çok az istifra ettim. Ama rahatladım. Normalde kalkabilmem gerekiyordu ama tansiyonum o kadar düşüktü ki tüm denemelerim boşuna çıktı ve bayılır gibi olup kendimi attım. Henuz anestezi üzeinden 24 saat geçmediği için normal dediler. Süper iyi hemşireler ise en büyük anahtar. Herkes ilaç verebilir ama yakmadan ya da canınızın acıyacağını düşünerek işini yapmak ayrı bir beceri. İlk iki gün gündüz ve ilk gece hemsirelerim çok iyiylerdi.

2. Gün: Benim durumumda ilk gün taburcu olmam mümkün değildi. Ameliyat ve anestezi kolay iş değildi. İLk gün gögüslerim açcıyor derken aslında onun korsemle olan morluklar üzerindeki ağrı olduğunu fark ettim. Meğersem meme dikleştirme ile iligli hiç bir problemim yoktu. Akşam üzeri 3.30 kadar yerimden kalkamadım. Düşün tansiyon beni ele geçirmişti. Kanamam devam ediyordu ama bunun normal olduğunu biliyordum. Kendime gelmem için bir ünite kan takviyesi yapılmasına karar verildi. Ameliyattan sonra yerimden çok kalkmadğım için akciğerlerimde sorun olmaması için hemsireler nefes egzersizleri yapabileceğim bir aleti saat başı mutlaka yaptığımdan emin oldular çünkü hafif nezle girdiğim ameliyat sonrası biraz da öksürmeye başlamıştım. Akşam üzeri kalkmamdan önce bir kez daha denedik ayaklanmayı ama nafile ayağa kalkar kalmaz tansiyon ve bulantı beni ele geçirdi. Ağrılarım için ağır ağri kesiciler vermediler asla. Hatta bir tanesini özellikle tansiyonumu düşürebilecekleri için yapmadılar. Arveles ve minoset gibi damar yolundan ağrı kesicilerle gayet halledebildim. Ayağa kalktıktan sonra ufak ufak denemelerle, tuvalete gidip gelme ile işi ilerlettim. Bir de yatakta çok yatınca yatak ateşi dediğimiz ( aslında yalancı ateş gibi) bir durum oluyor bunu önlemek için ayaklanmak şart. Ayaklanamayınca çok sinirim bozulmuştu ama anesteziyi hiç de hafife almamak lazım. İkinci gecem daha kolay geçti ne yazık ki gurubun geri kalanına benzemeyen hemşire haricinde herşey yolundaydı diyebilirim.

3. Gün: Sabahtan doktorum geldi pansumanlarım yapıldı ve taburcuya hazırdım. Kanamam bitmişti. Ağrılarım vardı bir de üzerine dediğim gibi öksürük ve nezle eklendi benim şanssızlığım bu oldu diyebilirim. Yürümeye geçmek deyince öyle hemen hızlı hızlı ilerlediğimi düşünmeyin. Basenlerimden çok belimde ve karnımda bir hissizlik vardı. Kambur bir şekilde ilerliyordum. Eve gelirken merdivenleri çıktım yoruldum. İlk defa duş için korsemi çıkardım ve deliklerden üçü kanamaya başladı. Panikledim arkadaşım doktorumu aradı. Normal dedi. Peki dedik bir de hastanedeki gibi altımda musamba ile bir gün daha dinlenmenin faydalı olacağına karar verdik. İlk defa vucuduma baktım. Mosmorum!!! Hatta mordan koyu lacivertim desem yeridir:) Gögüsler ise süper!!! Tabiki biraz moralim bozuldu ama zaman vermem gerekiyordu. Özellikle bel ve karında his kaybı vardı. Yoğun ağrim olmadı günde iki defa appronax alarak geçirdim. Kanamam ise 3 delikte devam etti. Sinirimi bozan tek konu buydu. Fakat inceldiğim ve yağ alınan yerlerin içinin boş olduğu hissedilebiliyordu.

4. Gün: Bugün kalktım ilk işim kanamalrı kontrol etmek oldu. Sürekli doktorumla aten iletişimdeyim. Gögüsler en sorunsuz alanlar. İki tanesi kapandı bir tane kasık latındaki deliğimde kanama hala tüm gün devam ediyor ama koyuluğunu kaybetti artık daha çok pis biriken kan ödem gibi akıyor. Nazlem devam. Kulaklar tıkalı öksürük devam. Bunun için ayrı bir ilaca başlamak istemedim. Fakat kendi işimi bugun yapabiliyorum. Baştan aşağıya güzel bir duş aldım. Yoruldum ama fena değildi. İLk 3 gün yanınıza yardımcı olacak birileri şart öyle bende en azından kolay olmadı. Siz birilerini hazırlayın ihityacınız olmazsa ne güzel. Yine belim biraz bükük yürüyorum. Korse giymede uzmanlaştım. Kirli korseden nefret ediyorum. Psikolojimi bozuyor. Agrı kesici ihtiyacım azaldı. Ciğerlerim aha iyi açıldı ama yine çabuk yoruluyorum. Bunda sanırım nezleminde etkisi var. Yarın kontrolüm var. İLk 10 gün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Görüntüme gelirse şişim... Ama korseden bile ufaldığım belli fakat bu halim bile şiş şu anda. Ölçülmedim kiloma bakmak istemiyorum henuz.

Sevgili Leymer,
Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkürler ve geçmiş olsun.
Senin anlattıklarının aynısını ben de yaşadım. Ben aynıgün hastaneden çıktım fakat o baş dönmesi, mide bulantıları, kanamalar bende de oldu. Ben senden farklı olarak göğüs operasyonu geçirmedim. Demek ki hepimizin yaşadıkları yaklaşık olarak aynı şeyler.
Bugün, bacak ameliyatımın 10. Karın ameliyatımın7. Günü morluklar ve şişlikler azalıyor fakat hala bacağımı bukemiyorum yanı çömelemiyorum. Karnım taş gibi ve hissiz ama dümdüz. Biraz sabırlı olmak lazım herhalde.

Çok geçmiş olsun. Siz epey ağır atlatmışsınız.
Ben de genel anesteziyle oldum ve diz altına kadar..Tüm bacak ve bel bölgesi. Aynı günün gecesi hastaneden çıktım. Tek başıma girdim ameliyata, tek başıma da çıktım.

6 litre iyi bir miktar. lazer destekli lipo ile alınan -atıyorum- 3 litre saf sıvı ve kansız yağ, klasik lipoda alınan 5-6 litreye eşdeğermiş.
Ama bir defada alınacak 12 litre cidden sağlık için çok tehlikeli.

Bir şarkıcıdan klasik lipo ile 10 litre yağ alınmış, hala yoğun bakımda olduğunu biliyorum.

Sevgili Claridas,

Evet sanıırm aynı şekilde ben sadece başlıkta hep çok rahat atlatıla ameliyatlar okuyunca yazmak istedim. sonuçta anestezi kolay olmuyormuş. Benim bacaklarda hiç bir problem yok bacak bacak üstüne atabiliyorum bağdaş kurabiliyorum ama karnım ve sırtım hala hissiz ve çok acıyor Umarım onlrda düzelir...Sana da güzel bir iyileşme dönemi diliyorum

Medcezir,

Ne şanslısın ne kadar güzel toparlamışsın sanırım benim bünyem biraz agır kaldıramadı. İnan lazer destekliyi çok bilmediğim içn yorum yapamıyorum ama haklısındır muhakkak ki. 12 litre tabiki de çok zaten ciddi bir ameliyat oluyor ama yapıyorlar anladığım kadarıyla bu mega liposuctionlar. Ben ordayken yan odamdaki hastadan 9 litre alınmıştı. Bir beydi kendisi. Ameliyatta süreci çok iyi geçmediği için yarıda kesmişler.

slm arkadaslarben ben 18 aralıkta lipo oldum 4 litre yag alındı bel yanı diz içi ve bacak basen en çokta basenlerimden sikaytçıydım şimdi çok memnunum iyikide yaptırmısım diyorum hiç pişman olmadım korsemi hep giydim hiç aksatmadım iki aya yakın giydım taki süpriz hamileligimi ögrenene kadar bir haftadır giymiyorum çok yeni hamileyim :)

Ebussss tebriklerrr

Sevgili Ebrusssss,
Öncelikle hamileliğini tebrik ederim. Allah tamamına erdirdin. Sana bir kaç sorum olacak. Yaklaşık 2,5 ay olmuş diyelim ameliyattan bu yana, senin de operasyanu yaptırdığın bölgelerde sertlik ve hissizlik oldu mu? Oldu ise bu durum ne zaman düzeliyor? Şişlikler be morlukların oldu mu?
Bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlar da deneyimlerini paylaşabilirler mi?( hissizlik ve sertlik durumu için)

merhaba arkadaşlar,

kola liposuction yaptıran var mı aranızda?
başka bi çözüm bulamadım şu kola
olduğundan çok daha kilolu gösteriyor üstelik
kısa kollu giyince rahatsız oluyorum
görüntü bozukluğu ya da çok sarkma olur mu merak ediyorum :26:
bıktım! :ddddd

İyi günler,
Ben yaptırdım fakat daha çok yeni 13 Şubatta oldum. Şuan için; evet eskisine göre değişiklik var daha fazla bir şeyler paylaşabilmem için biraz daha zaman geçmeli.

İyi günler,
Ben yaptırdım fakat daha çok yeni 13 Şubatta oldum. Şuan için; evet eskisine göre değişiklik var daha fazla bir şeyler paylaşabilmem için biraz daha zaman geçmeli.

öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkürler..
geçmiş olsun, inşallah tam istediğin gibi olmuştur! ^^^^
gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim :80:

Tabii ki yaptıranların büyük bir çoğunluğu yaşıyor bu durumu.
O hissizlik azala azala geçecek merak etmeyin. Sertlik dediğiniz şey de zaten doku altındaki ödem.

Benim 1.5 ay olacak neredeyse, hala dizlerimde hissizlik var.

Morluk ise kaçınlmaz. Olmaması mümkün değil.
Benim morluk değildi, simsiyahtı bacaklarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çok geçmiş olsun dr unuz kim bilmiyorum fakat 12 lt yağ almak çılgınlık 5 lt üstü insan hayatı için ciddi tehlikeler yaratabilecek bir durum ki yağ aldırma alt seviyelerde bile emboli riski çok büyük olan bir işlem ölümler yaşandı kaç kişide bende yaptırdım liposuction o kadar mutsuzdum ki insanın gözü bazen birşey görmüyor malesef tekrardan işin tehlikesini yazmak istedim çünkü ben biliyorum ki 12 lt yağ için birçok kişi direk masaya yatar eğer sizlere bunu vaad eden dr lar var ise arkadaşlar lütfen tekrar tekrar düşünün

Sevgili bestemelodi,

Bende seninle aynı fikirdeyim fakat sanırım bu konu baya baya vaad etmekten çıkmış megaliposuction olarak lanse ediliyor ve reklamları var. ben bir kaç sonuç ile de karşılaştım başarılıydı ama benim doktorum asla vaad etti 12 ama hasta kötüye gidiyor devam diyenlerden değil. Yan odadaki hastada benzer durumda hemen durumuna bakılarak beklenenin altında alınarak işlem tammalanmış. 63 kilo olan benden de 6 litre çok az bir rakam diye düşünmüyorum zor toparlandım haklısın. Ama sanırım bu konuda açıkca beyan edilip rekalmı yapılıp, adamın hastaları hergün teşekkür ediyorsa bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Bu konuyu yapabilen alanında bu anlamdaki tek doktor diye de düşünüyorum başka kimse de böyle bir söylem görmüyorum o yüzden tam olara bilemeyeceğim. Zaten başlı başına bence liposuction işi ideal kiloya yaklaşma ya da bölgesellerin bir türlü gitmediğinde başvurulmalı. Yoksa kilo falan kaybetmek bu işle hikaye en azından son aşama olmalı diye düşünüyorum.

Merhabalar,

Bugün itibariyle ilk haftamı tammaladım. 4. güne kadar yazmıştım. O dönemden bu döneme aşama kaydettim. Alışerişimi yapıp hergün duşumu almak günlük aktivitelerime dönmek ( ki ben ağır atlatanlardan olarak) bana iyi geldi. Bu evrede hergün vucuduma kesinlikle biooil ( olasi izler ve catlaklar için) sürmeyi ihmal etmiyorum. Ayrıca akşamlarıda morluklar için arnica krem. Bir de ödem için bugun itibariyle Ananas içerikli bir hap alıyorum. Arnicanında hapını morluklar için alıyordum zaten simsiyah vucudumun biraz biraz rengi kırıldı. Hala gögus altı karnım ve yanlarımda hissizlik var ama bu sabah daha iyiyim. Tabi bu evrede gögüs dikleştirmem resmen üvey evlat. Hiç ilgilnemme gerekmiyor. Pansumandan pansumana. Hala ciğerlerim tam toparlanmadı hareketlerim çok uzun sürerse zorlanıyorum. Yürüyorum ama ani hareketlerde tıkanıyorum. Bunda üst solunum yolu enfeksiyonumunda etkisi var sanırım. Vucudumu yiyeceklerle güçlendirmeyi asla ihmal etmiyorum. Akşamları papatya çayı hem ödem morluk etkisi hemde iyi bir uyku için iyi geliyor. Ama vuudum yavaş yavaş şeklini belirtiyor. Dün geçen seneki iş arkadalarıma denk geldim , ameliyatı bilmiyorlar, şimdiden kuçucuk kalmıssın ne yapıyorsun bize de söyle dediler. Keyfim yerine geldi diyebilirim. Umarım hepimiz için güzel sonuçlar olur.

Benimde 2. haftam bitti bugün, sabah tartıldım ve ameliyat kıloma artık ulaştım yaklaşık 6 kılo ödem atmışım ameliyatımdan buyana...ama vucudumda hala şişlikler var bu demek oluyorki daha da düşecem... dizlerimdeki ve basenlerimdeki incelmeyi azda olsa farkedebiliyorum ama bacak içlerim için aynı şeyi söyleyemicem.. morluklarım azalmaya başladı.. artık çok rahat oturup kalkıyorum acılarım yok denecek kadar az. hissizlik olan bölgelerimde hala mevcut......doktorum haftada 4 gun 40 dk yuruyus verdı.. yuruyuslere baslıcam.. ve ödem için doktorumun verdiği cayımı içmeye devam edıyorum...

İyi günler,

ciaridas selam ! ,

öncelikle geçmiş olsun , umarım hemen iyileşirsin .

ben ust kollarıma dusunuyorum yaptırmayı , sanırım lazer yapılıyor ,
benım merak ettıgım bı kac husus var eger cevaplarsan cok mutlu olurum .
1- lazer lıpo mu yaptırdın ? smart mı ? hoş aralarındakı farkı hala anlamış degılım .
2- 10martta doktorda randevum var hemen yaptırmak ıstıyorum, iş yerinden izinde almayacagım ve kımselere soylemeyeceğim . BU yuzden anestezi lokal mıydı sende yoksa genel mı ?
3-kollardakı bandajlar ucrete dahılmıydı ? mumkunse ucretı vermesende fıyat aralıgı vermen mumkunmudur ?
4-mayıs 17 de USA gıdecegım . O tarıhe kadar ıyılesmem lazım , bu konu hakkında yorumun ne olur ?
5- ayrıca canı cok tatlı olan bırı yanı benım ıcın :44:bılıyorum sacma gelebılır ama cok acıyormu ?6-doktorun kım? tavsıye edermısın ?

şimdiden tesekkurlerımı sunuyorum .
İzmir den sevgıler herkese .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…