lise yıllarındayken giydiğimiz okul formaları nasıldı şimdikiler nasıl

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.908
213.807
1.423
60
Lise dönemlerinde okulda giydiğimiz formalar aklıma geldi bizim lacivert gömlek gri kolsuz etek boyu dizlerin çok altında olan bir kıyafetti.
Şimdiki öğrencilere bakıyorumda gömlek dışarıda etekler kısalmış saçlar boyalı küpeli nerede bizim öğrencilik yıllarımız diyorum
Sizlerin görüşleri nedir acaba?

ben liseden mezun olalı 5 yıl oldu bende tarıf ettıgın tıplerdedım etek dız ustunde,gömlek dısarda asi bi tiptim...:tatlicadiarzu:.gri etek beyaz gömlek bordo hırka giyerdik...........herşeye karşı çıkıcazya hocalar ne kadar toplanın deseler biz o kadar dagılıyoduk gençlik işte..........
ama gel görki şimdi o hayat dolu herkese kafa tutan kızdan bi eser kalmadı....

ilk bir sene düz liseye gittikten sonra kafa dank ettı neden meslek lısesıne gıtmedım dıye okulu bıraktım bır sonrakı sene meslek lısesıne yazıldım
düz lisede yeşil etek sarı gömlek bide rozet takardım ortamı cok nezıhtı sımdıkı gıbı kupelı boyalı saçlar yoktu satanıstler gıbı
meslek lısesınde grı gomlek bordo grı etek gıyerdım kılotlu çorap yasaktı bızde diz altı bordo çorap gıyerdık kısın ortasında kıcımız donardı guya kız lısesı dıye farklılık olmalıymıs
ancak bu okuldada yapamadım yarıda bırakmak zorunda kaldım
şimdiki kızları göruyorumda erkekten hatta satanıstten bı farkları yok benım midemi bulandırıyolar bu tipler

ben liseden mezun olalı 5 yıl oldu bende tarıf ettıgın tıplerdedım etek dız ustunde,gömlek dısarda asi bi tiptim...:tatlicadiarzu:.gri etek beyaz gömlek bordo hırka giyerdik...........herşeye karşı çıkıcazya hocalar ne kadar toplanın deseler biz o kadar dagılıyoduk gençlik işte..........
ama gel görki şimdi o hayat dolu herkese kafa tutan kızdan bi eser kalmadı....

sen daha yeni mezunsun ama ben 81 mezunuyum ortaokula başladığım dönemde gri formanın altına kışın pantolon bile giyerdik ankara soğuğunda üşümeyelim diye

ilk bir sene düz liseye gittikten sonra kafa dank ettı neden meslek lısesıne gıtmedım dıye okulu bıraktım bır sonrakı sene meslek lısesıne yazıldım
düz lisede yeşil etek sarı gömlek bide rozet takardım ortamı cok nezıhtı sımdıkı gıbı kupelı boyalı saçlar yoktu satanıstler gıbı
meslek lısesınde grı gomlek bordo grı etek gıyerdım kılotlu çorap yasaktı bızde diz altı bordo çorap gıyerdık kısın ortasında kıcımız donardı guya kız lısesı dıye farklılık olmalıymıs
ancak bu okuldada yapamadım yarıda bırakmak zorunda kaldım
şimdiki kızları göruyorumda erkekten hatta satanıstten bı farkları yok benım midemi bulandırıyolar bu tipler

bazılarınında saçları pankçı gibi simsiyah oluyor

bazılarınında saçları pankçı gibi simsiyah oluyor

evet hatta bı parcası cırtlak sarı pembe mavı nasıl okula alıyolar sasıyorum
bızı hergun kontrol ederlerı her sabah eger uygunsuz bıyerımızı bulsalar eve yollarlardı
hatta benım okudugum lıse okadar ılgınctıkı etek boyu mutlaka diz üstünde olmalıydı dız altı yasaktı dısıplıne uygun olan boylesıymıs derlerdı

evet hatta bı parcası cırtlak sarı pembe mavı nasıl okula alıyolar sasıyorum
bızı hergun kontrol ederlerı her sabah eger uygunsuz bıyerımızı bulsalar eve yollarlardı
hatta benım okudugum lıse okadar ılgınctıkı etek boyu mutlaka diz üstünde olmalıydı dız altı yasaktı dısıplıne uygun olan boylesıymıs derlerdı

sinir oluyorum o saçlara kızım diyorki bende öyle yapıp eve gelirsem ne dersin dedi sende artık kapının önünde yatar kalkarsın dedim o bile hiç beğenmiyor ve kızıyor o tiplere allahtan

ben hiçbirşeyi bizim zamanımızla kıyaslayamıyorum ki...
biz lacivelt forma giyerdik,saçlar ya balanacak,ya örülecek,öyle üstüne rengarenk giysi yasakti...
herşeye saygı çok fazlaydı..
şimdi hangisini söyleyebilirimki...
bizim zamanımızda öğrenci öğretmenden çekinirdi,şimdi tam tersi,
kıyafetlerde bir düzen yok ki,herkes istediğini giyor,
kaşlar alınıyor,gözler boyanıyor,etek boyları kısaltılıyor...daha neler neler....
zaman işte,daha neler değişecek bakalım...
sevgiler...

ahhh okul yılları ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh nerelere götürdün beniiiiiii:asigim:
çok güzeldi pileli mi pileli eteğim fume siyah kareli bööölee
lise 1de dizimdeydi lise3 te kendim kısaltmıştım annemden habersiz mini minicik giyordum :1ninca:

eşim duymasın görmesin amannn layhayhoy

ama hala aynı kıyafetleri değişmemişşş
ama sadece okulde benim gibileri yok layhayhoy

ben hiçbirşeyi bizim zamanımızla kıyaslayamıyorum ki...
biz lacivelt forma giyerdik,saçlar ya balanacak,ya örülecek,öyle üstüne rengarenk giysi yasakti...
herşeye saygı çok fazlaydı..
şimdi hangisini söyleyebilirimki...
bizim zamanımızda öğrenci öğretmenden çekinirdi,şimdi tam tersi,
kıyafetlerde bir düzen yok ki,herkes istediğini giyor,
kaşlar alınıyor,gözler boyanıyor,etek boyları kısaltılıyor...daha neler neler....
zaman işte,daha neler değişecek bakalım...
sevgiler...

Sevgili songüll çok haklısınız devir o kadar çok değiştiki artık
Saçı açık okula gitmek ne mümkündü o zamanlar
Hatta tırnak kontrolleri bile yaparlardı
Bakalım daha neler göreceğiz inşallah daha kötüye gitmez bu durumlar
bende sevgilerimi yolluyorum...

Çok iyi hatırlıyorum, ortaokul yıllarında biz yabancı dergilerden beğendiğimiz okul üniformalarını toplayıp müdüriyete dilekçe ile başvurmuştuk, bizim formalarımızı da değiştirsinler diye :) Çocukluk işte, o zamanlar istediğin şeyi düzgün istersen gerçekleşir gibi bir düşünce hakimdi sanırım.. öğrendik.
Lisede kahverengi ayakkabı bile giymek yasaktı bize, siyah giyecektik. Parlatıcı oje sürmek yasaktı mesela.. bunları anımsıyorum.. ama çok düzenli ve güzel geçen okul hayatım oldu. Bizden sonra okulun ne hale geldiğini duyduk, gördük.. çok yazık.
Sevgiler,

Son düzenleme:
daha bir buçuk sene veya 1 sene oldu :)
bizim formalar turuncu gri ve yeşil gibi bir renkti
etekler turunculu grili yeşilli hırkalar grili yeşilliydi ama
son sene gri etek beyaz gömlek giydik biz :smiley-cool:
lise3 teyken gömleğimizde turuncuydu :)
orta okuldada sarı kırmızıydı :)

Çok iyi hatırlıyorum, ortaokul yıllarında biz yabancı dergilerden beğendiğimiz okul üniformalarını toplayıp müdüriyete dilekçe ile başvurmuştuk, bizim formalarımızı da değiştirsinler diye :) Çocukluk işte, o zamanlar istediğin şeyi düzgün istersen gerçekleşir gibi bir düşünce hakimdi sanırım.. öğrendik.
Lisede kahverengi ayakkabı bile giymek yasaktı bize, siyah giyecektik. Parlatıcı oje sürmek yasaktı mesela.. bunları anımsıyorum.. ama çok düzenli ve güzel geçen okul hayatım oldu. Bizden sonra okulun ne hale geldiğini duyduk, gördük.. çok yazık.
Sevgiler,

Maalesef okulların durumunu tv lerden görüp izlişyoruz ne hale geldiklerini umarım biran önce bunlar düzelir.

ben lisedeyken eteklere, gomleklere hic karisilmazdi. abartiya kacmadan makyaja ojeye izin verilirdi. hepimiz universiteyi istanbulda ve ilk senemizde kazandik, bir cogu yurtdisina gitti okumak icin. simdi mezun oldum; calisiyorum hic sorun yasamadim.
o zaman anarsist satanist gibi gorunenler simdi kısa saclari, takim elbiseleriyle sabahlari ise gidiyorlar. birbirleriyle cikanlar, yatanlar, hamile kalip aldiranlar hepsi hanim oldular, aysonu ellerinde maasları, beyefendi kocalari var.

"ah bizim zamanimizda oyle degildi bunlardan bir sey olmaz" diyenler simdi agizlarini acip seyrediyorlar.

yani ne oluyormus? olay lisede, universitede, giydigi, ettigi, soyledigiyle, yasadigiyla bitmiyormus. yasananlar yanına kar kalıyormus. millet elestirdigiyle kaliyormus.

lisede çalışan bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki keşke tek sorun kıyafetleri,saçları olsa. inanın problem çok daha büyük.uyuşturucu,sigara alkol,erken yaşlarda yaşadıkları cinsellik....bunları görünce kıyafetleri ,saçları çok masum geliyor insana:1no2:

Lise dönemlerinde okulda giydiğimiz formalar aklıma geldi bizim lacivert gömlek gri kolsuz etek boyu dizlerin çok altında olan bir kıyafetti.
Şimdiki öğrencilere bakıyorumda gömlek dışarıda etekler kısalmış saçlar boyalı küpeli nerede bizim öğrencilik yıllarımız diyorum
Sizlerin görüşleri nedir acaba?

Canım benim ne güzel bir konu ŞenizBenim kıyafetim de seninki gibiydi tabii.Ben de şimdikilere bakınca biraz çatlıyorum sanki .:jeyyar:Hele ben çok örnek bir öğrenci olduğum için en uzun forma ve en kalın çoraplar bendeydi sırnaşık şeyŞimdikiler çok abartılı ama bizide çok sıktılar .Örneğin saçlar ya kulak memesi kısalığında olacaktı ,ya da kulak memesini geçerse iki örgü .Benim uzundu hep iki örgülüydü .Sanki tek örgü yapsak ne olacak :kızgın:Ya canım çok şeyler kalmış içimde çoookkk:1hug::1hug:

lisede çalışan bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki keşke tek sorun kıyafetleri,saçları olsa. inanın problem çok daha büyük.uyuşturucu,sigara alkol,erken yaşlarda yaşadıkları cinsellik....bunları görünce kıyafetleri ,saçları çok masum geliyor insana:1no2:

peki bunların önüne nasıl geçmek lazım oda ayrı bir problem devlet her okulun önüne görevli koyamazki sorun birazda ailevi diye düşünüyorum

Back
X