Liselere giriş curcunası

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Milyon- larca veli ve öğrenci için eziyet maratonu başlıyor.
Liselere kayıt sürecinde herkese sabır diliyoruz...
Önceki gün TEOG sonuçları açıklandı ama ortada hiçbir detay yok! Taban puanlar açıklanmadı, hangi okullarda kontenjan açığı var, hangi liselere kaç öğrenci yerleşti ve daha pek çok ayrıntı hiç belli değil.

Güya temel eğitim 12 yıla çıktı ama on binlerce hatta yüz binlerce öğrenci açık öğretime gitmek zorunda kalacak.
Dünyanın neresinde zorunlu temel eğitim açık öğretimle yapılıyor?
Özel okula kaydını yaptıranlar hani devlet liselerine giremeyecekti? Hem özele hem de devlete kaydı bulunan on binlerce öğrenci var, olmaya da devam edecek.
Çünkü sistem onları buna zorluyor.

Kumar gibi nakil!
Nakillerde üç tercih hakkı verilmesi bir anlamda kumar değil mi? Daha da önemlisi şeffaflık olmadan kim önünü nasıl görecek? Neye göre tercih yapacak?
MEB bu konuda ne olur daha yapıcı, yönlendirici ve bilgilendirici olsun. Gün gelir aynı sıkıntıları kendi çocukları ya da torunları da çekebilir. Yaptıkları yanlışın farkına vardıklarında ise zaman çok geç olabilir...
İstediği okula giremeyenler ise hemen üzülmesin!
Önümüzde uzunca bir nakil dönemi var ve daha pek çok fırsat çıkabilir. Yeter ki çekilen eziyetlere kızıp havlu atmayın...

Devlet desteği!
Devlet desteği özel okulları uçurmuş.
Her yıl boş kalan okullar bu yıl tıka basa dolmuş. Ek kontenjan istiyorlarmış.
Ne zengin devletimiz varmış, kendi okullarında ikili eğitim yaparken, kadro yok diye ücretli öğretmenleri derse sokarken, Anadolu liselerinde bile sınıf mevcutlarını 40’a çıkartırken, veli desteği olmadan hijyen koşulları bile sağlayamazken, ortalığa para savuruyor. Ne güzel!
Umarız, seçimler ve dershanelerle kavga bittikten sonra, veli ve öğrenciler yol ortasında bırakılmaz!..

Dershane liseler
Eğitim sistemimiz zaten ucubeye dönmüştü ama son yıllarda hepten bozuldu.
Dershaneden bozma çakma liseler ile dershanelerin yerine getirilen kurslar tam bir komedi örneği.
Böylesine trajikomik kurumlar ne kadar ayakta kalır ve neye hizmet edecek belli değil.
Okul olmanın şartları vardır.
Onları yerle bir ederseniz, eğitimi de yerle bir etmiş olursunuz.
MEB, bugüne kadar neye yanlış dediyse, neyi cezalandırdıysa, şimdi o yanlışları kendisi yapıyor!

Gelinen son nokta!
İşte en iyi devlet liselerimizden birinin müdürünün yaptığı tespitler:
“Özellikle iyi okulların işleyişini bozmak ve iyi öğrencileri özel okullara yönlendirmek için dershanelerin kapatılması süreci ve okul taban puan uygulamasının kaldırılması, bizim gibi üst düzey öğrenci alan okulları ciddi anlamda sarstı.
Paralel yapıyla olan mücadele kapsamında, bu okullardan iyi okullara öğrenci nakil hareketleri yaşandı, iyi okulların sınıf mevcutları ve bir öğretmene düşen öğrenci sayısı arttı, iyi öğrencilerin daha iyi yetişebilmeleri ihmal edildi. Okul taban puan uygulamasının kaldırılmasını Danıştay iptal etti. MEB, Danıştay kararına rağmen, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapmış olduğu değişiklikle, okul taban puan uygulamasını yeniden kaldırdı. 30-40 puan farkı olan öğrencilerin bir arada olması ciddi akademik, sosyal ve davranış problemlerine sebep oldu. Bu yüzden de nasıl olsa iyi öğrenci alan okullara herkes gidebiliyor anlayışı çerçevesinde özel okullara yönelmeler oldu!”
Özetin özeti: Koalisyon mu kuracaklar, seçim mi yapacaklar, ne yapacaksa yapsalar da eğitimin gerçek bir sahibi olsa!..
http://www.milliyet.com.tr/liselere-giris-curcunasi/gundem/ydetay/2102770/default.htm

Devlet desteği!
Devlet desteği özel okulları uçurmuş.
Her yıl boş kalan okullar bu yıl tıka basa dolmuş. Ek kontenjan istiyorlarmış.
Ne zengin devletimiz varmış, kendi okullarında ikili eğitim yaparken, kadro yok diye ücretli öğretmenleri derse sokarken, Anadolu liselerinde bile sınıf mevcutlarını 40’a çıkartırken, veli desteği olmadan hijyen koşulları bile sağlayamazken, ortalığa para savuruyor. Ne güzel!
Umarız, seçimler ve dershanelerle kavga bittikten sonra, veli ve öğrenciler yol ortasında bırakılmaz!..

eğitim savaşı mı yoksa başka bişeyin savaşı mı

Okumak icin mucadele veriyorsun o mucadele sonucunda kazanip mezun olacagin okul dunya siralamasinda ilk 500 icinde bile olmayacak.. aa pardon 499. oldu diye sevineceksin.. dogar dogmaz baslayan hayatta kalma mucadelen kolay gelsin genclik..

eğitim savaşı mı yoksa başka bişeyin savaşı mı

Benim anlamadigim en ucuz ozel okul 20bin.. 3bin lirasini devler veriyor da kalan 17 bini nereden buluyorlar? Ya da 17 bini bulan adam 3 bin lirayi mi bulamiyor.. bana kalirsa tamamen "bak, yaptik negzel oldu" haberinden baska bir sey degil..

Benim anlamadigim en ucuz ozel okul 20bin.. 3bin lirasini devler veriyor da kalan 17 bini nereden buluyorlar? Ya da 17 bini bulan adam 3 bin lirayi mi bulamiyor.. bana kalirsa tamamen "bak, yaptik negzel oldu" haberinden baska bir sey degil..

valla onu ben de merak ediyorum 20 bini veremeyen 17 bini nasıl vercekse, veriyorsa yine zengine gidiyor teşvikte, gerçi anadoluda 7 bine de özel okul var belki onlar faydalanıyordur, ama yine de bence devletin savurduğu bi para bu, o parayla devlet okulları iyileştirilebilir, demekki isteyince eğitime de para harcayabiliyormuş devlet ama hep yanlış yerlere harcıyor o ayrı:confused: teşvikti, dershanelerin okula dönüştürlmesi için verilen hibe destekler, kullanılmayan tabletlerdi vs... mesela bazen de akıllı tahta var ama öğretmen akıllı tahta kullanmayı bilmiyor o da işin farklı bi boyutu

Son düzenleme:
Memlekette, neden bilim adamlarının çıkmadığının uzun acıklı romanın
gerçeği

X