• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

loğusalıkta yaşadıklarımı unutamıyorum....

O zaman hamile kalmamak için 10 kat önlem alcaktiniz, hamile kaldıktan sonra bir cana kiymak daha kolay sizin için. Ben sizi kardeşim gibi görüp ağlayarak duygularımı yazdım. İkimizde anneyiz çoğumuz müslüman. Ama siz çok sert konuştunuz. Çocuğu olmayana nasip olsaydı keşke o bebek. Evladına kiymak için bu kadar can atan sizi gördüm burda. Yazmayın artık, ben ağladım burda sizin yavrunuza. Yasal hak diye diye cinayetler arttı. Hesaplar öte tarafa kaldı, 3 günlük geçici dünyaya güvenmeyin hoşçakalın. Lütfen yazmayın artık anlaşamıyoruz.
benım gıbı bırcok ınsan var kürtaj olan kımı ısteyerek sonlandırıyor, kımı bebegı anomalı oldugu ıcın sonlandırıyor, kımı dusukten vs bu ıslemı oluyor herkesın bır nedenı ve gerekcesı var, o nedenle ben kendımı cani olarak görmüyorum, siz kalırsanız hamile aldırmazsanız olur biter...
korunmadıgımı falan da nerden cıkardınzı ayrıca, bılıyorsunuz hıcbır yontemın %100 guvencesı yok, bu guvence yok dıye sevısmeyecek de degılız, olan olmuş önemli olan şartlar içerisinde en doğru kararı vermek benim için ise doğru olan bu ....
hem öte tarafın varlıgı bıle meçhulken hesabını şimdiden düşünmeye gerek yok, bırakın varsa öyle bir yer varsa verilecek bir hesap onu da ben düşüneyim..

Benim kv doğumdan 1 ay önce gelmiş ve hiçbir şeye elini sürmemişti. Sabah yürüyüşüne gider, gelince kahvaltısını hazır beklerdi. Yemek, temizlik yapmadı. Bütün gün de evimi, kocamı, komşularımı özledim diye sızlanırdı. Beni çok gerdi, ona bişey diyemedim ama eşime mızmızlandım. Doğuma gittiğim gece hastanede tek kaldım. Sadece bi kere aradılar. Yalnız kaldım. Sabah sezeryan oldum. Ertesi gün gelip bebeği sevip durdular. Kv 3 gün sonra da gitti zaten. 8 yıl geçti, boşandım ama hala düşündükçe hırslanıyorum.
kendi kızı olsa acaba aynı şekilde mi davranırlar..hayır tabikide etrafında pervane olurlar...sonra sağda solda ay o benim gelinim değil kızım derler...

Evlilik sıfır toplamlı bir oyun değildir. Yani bir taraf kazanırken diğer taraf kaybetmez her ikisi de ya kazanır ya kaybeder. Dolayısıyla her sorun ya orta yolda ya da diğer tarafta uzlasilarak çözülüyor. Elbette hep kadin alttan alacak demiyorum ancak akıllı insan huzur ve mutluluk için çözüm yolu aramalidir.

Maalesef ülkemizde aklı basinda, empati yeteneği gelişmiş olgun erkekler olmadığı için ilişkilerde yük kadinin omuzlarına biniyor. Ve bence sorunlar çözülmedikce kadinin yükü artıyor.
Konu sahibinin eşi aslında bir adım atmak istiyor fakat konu sahibi adimina cevap vermiyor çünkü kırgın ve sorun aslında cozulememis. Eskiye takılıp kalmak care değil. Bu ilişkiyi daha da yipratiyor. Kadın güçlü olacak, mutlu olacak ve tehlikenin geldiği yeri bilip ailesini oradan uzak tutacak.

senin pencerenden bakınca haklısın..ama benim penceremden baktığımda biraz daha burnu sürtsün istiyorum..inanki o kadar çok ağladım ki...nerdeyse 2 ay boyunca gece gündüz demeden..sıfır uykuyla...tehlikenin geldiği yerden eşimi uzaklaştırmak mucize..çünkü ailesine aşırı derecede düşkün..elbet düzelecek biraz daha zamanı var ama ben asla yapılanları affetmeyeceğim..

Kadına yük fazla bindi :)
Ama gerçekte malesef böyle olabiliyor

Genelde erkekler çaba sarfetmeyip düzelme bekliyorlar
Adımına niye cevap vermiyor konu sahibi çünkü erkek zamanında telafi davranışında bulunmadı ve acısına şapka çıkarmadı hala daha ailesine haklı diyor

Birde biz kapattık mı tam kapatıyoruz kadın unutmuyor unutması içinde birşey yapılmıyor malesef

Zor durumlar
vallahi beni çok iyi anlamışsın..

İnsan hastayken biraz ilgi istiyor tabii ki. Yapılanlar(yada yapılmayanlar) büyük yaralar açabiliyor ki ben de yatalak oldum eşim bi bardak su vermedi veya 6 aylık bebeğimizin altı dolu olduğu için susturmadı. Neymiş annen yolda bi saat daha bekleyebilirmiş:KK43: hiç unutamıyorum ama hayat işte unutmak zorundayız ki geleceğe sarılıp mutlu olmaya çalışabilelim.
Unutmak zorundasın kabullenip önüne bakıcan demem o ki zaman geri alınamıyor. Hoş alınsa da adam aynı adam yine aynı şeyler olacak kimbilir...
hayat devam ediyor ama ben onları affetmeyeceğim..burda en büyük suç eşimde..oda tamam oldu bitti herşey normal olsun diye bekliyor..yok öyle biraz daha sürünsün..ben çok ağladım..eskiden hemen barışırdım kıyamazdım..şimdide aynısı bekliyor benden..ama yapmayacağım..zamanla düzelir ama zamanla..

Benim kayinvalidem hiç gelmedi. Bir iki sefer işte uğradı gitti, anneme hiç yardım etmedi. Lohusayken taşındım. Bir çöp taşımadığı gibi biranda hasta oluverdi. Ama şimdi iyiki gelmemiş diyorum. Herşeyi rezil ederdi.
Kendi annemde allah razi olsun çok yardımcı oldu ama oda o kadar abarttiki emzirebilse çocuğu bana hiç vermeyecekti o derecedavrandı. 40 günlük Ken artık dayanamadım anneme sen evine dön istersen yoksa ben hiçbişey ogrenemeyecegim dedim ve gönderdim. Sonra heran gelip kalmayı planladı ama ben zaten izinde olduğum sürede bebeğime kendim bakmayı istedim ve araa çağırdım. Zaten eşimle yıllardır ayrıydık ilk defa çocuk sayesinde biraraya geldik. Ondada biraz bebegimizi beraber büyütmek istedik. Şimdi çalışmaya başlayacağım. Yine annem gelip bakacak inş. Oğlumu yine o şekilde sahiplenmeye çalışmaz diye kara kara düşünüyorum. Neyazikki lohusalik ta yaşanan şeyler iz bırakıyor. Ama kendinizi doldurmamaya çalışın. Umarım atlatirsiniz.

bebeklerim ikiz olmasaydı bende istemezdim..annem çok fazla yoruluyor..kv daha doğumdan 3-4 gün sonra zor geldiği için ben artık sevmeye gelirim diyordu..hiç gelmesin..ama eşim çok istedi..şimdide görümcem doğum yaptı..doğum yapmadan önce aa çalışmıyor evde kendi bakar o diyordu yani yine bize gelecekti..şimdi yan çizmeye çalışıyor..eşime bastım yaygarayı..sabahtan geliyor öğlen gidiyor..annemde nefes alıyor..

Canım bu yaşadıklarını bende yaşadım
Hatta biraz fazlasını
O dönem duygusal olaylar çok büyük darbe yapıyor haklısın
Ben kızımla uğraşmaktan unutuyorum artık o günleri

Benim kızım on gün kaldı küvözde
Günde bir kere 1 dakika görebiliyordum
Geceleri süt götürmeye dikişlerle tek başıma yürüyordum koridorda
bizde suit odaya geçip 3 kişi kalıyor olmamıza rağmen
Banada diyordu kayınvalide abartma milletin ki aylarca kalıyor çıkıyor ne var bu kadar dertlenecek
Amacı teselli vermekti sanırım ama en çok bu lafa sinirleniyordum

Kızımı küvöze aldılar annem bana çikolata yetmeyek dedi
Tek derdimiz o çünkü orada
İnsanlr gelecek bebek çikolatası veremeyeceğiz!!

Annem çalışıyordu doğumdan sonra bana bakmak için 15 gün izin kullanmıştı
O süre bebeğim küvözdeyken geçti gitti
Bebekle eve geldik 4. Gün öğleden sonra annem gitti 6. Gün kayınvalidem geldi 2 gece yattı gitti
Sonra hep tek başıma yıkadım bebeği tek başıma baktım

Eşim sabah 10 gece 1 arası çalışıyordu gün içinde bebek sevmeye misafir gibi öğle arası gelip 1 saat durup kaçıyordu

Bende çok ağladım üzüldüm ama kendimi yıpratmaktan başka bir şey olmadı

Kimse kendine dert bile edinmezken ben kendimi yiyip bitirdim

Yani olan yine bana oldu
Şimdi de olan yine sana oluyor artık üzme kendini

Ben o kadar güçlü bir kadınım ki bunları tek başıma yaptım de

Son düzenleme:
Tamam lohuslalığın vermiş olduğu bir depresyon hali oluyor illa ki ama gerçekten bizim ülkemizde de lohusaları çıldırtmak adetten olmuş.
Bende 5,5 ay önce sezeryanla doğum yaptim hala yaşadıklarımı unutamıyorum eşim bir hafta durduk yere hiç konuşmadı benle,kayinbabam gelir akşama kadar odada uzanır bana yapilan yemekleri yer, Süt vermeye o ameliyatlı halimle diğer odaya geçerdim:/ve kayinvalidemle de görüşmüyorum Hatirlayinca bile sinirim bozuluyor:KK43:demek istediğim sizden farkım yok yani umarım atlatırız
düşüncesiz insanlar ya...inşallah atlatırız..

çok güzel ve rahat bir hamilelik geçirdim..herşey doğum yaptıktan başladı..5 gece hastanede kaldık..suit odaydı kayınvalidem eşim annem ben kaldık..hiç naz yapmadım doğum sonrası hemen ayağa kalktım..zaten ikizlerimden biri küvezdeydi hemen onu görmek istiyordum..3 saatte bir mutlaka yanına gidiyordum..gece olduğunda eşim ve annesi horul horul uyuyorlardı ben küveze giderken hep ağlayarak geliyordum ordan..tek destekçim annemdi..herkesin eşi kolundan tutup koridorda yürüyorlar ya ben hep tek başıma yürüdüm..sonra eve geldik ve orda kayınvalidemin yaptıkları ki asla affetmeyeceğim..teyzesinin ve görümcemin 10. günü eve gelip senin loğusalığın bitti artık demeleri..oğlum küvezde diye çok ağlamıştım amann milletin aylarca kalıyor senin 2 gün kalmış evde işte demeleri...evde eşimin sanki annesi loğusaymış gibi ona muhteşem davranması ben yokmuşum gibi davranması..2 gün annem 2 gün kayınvalidem kalıyordu bizde..kayınvalidem kaldığında evde hiçbir şey yapmazdı ama eşimin işten gelmesine yakın mutfaktan çıkmazdı sonrasında da ay canım torunlarım deyip bebekleri kucağından indirmezdi..yani saymakla anlatmakla bitmez yaşadıklarım..

ben bu arada sustum mu diye sorarsınız susmadım tabiki..bu sefer karşılık verdim ama kötü gelin oldum sonunda..mesafeliyim ve çok kırgınım..Allaha havale ettim hepsini..
ama unutamıyorum bir türlü ne eşime olan öfkem geçiyor nede ailesine...her fırsatta aklıma geliyor..evliliğim eskisi gibi değil kesinlikle..hiç böyle hayal etmemiştim..dünya tatlısı evlatlarım olmasa sanırım boşanırdım..
Canim benim lohusalığim tek kelime ile berbatti ben unuttuysam sen hayli hayli unutursun geçmişi unut önüne bak şu an eşinle iyiseniz unut gecmisi..

İlk doğumumda annem eşim ve KV dem gece yanımda kaldı. Doğumdan çıktım, belden aşağı uyuşuk hareket edemiyorum. Kızımı getirdiler, emzirmem için kucağıma verdiler, sütüm gelmedi mama getirmeye gitti hemşire. O arada KV dem çocuğu çekti kucağımdan aldı, yatırıyor kaldırıyor koltuğa yatırıp seviyor, arkasından bakakaldım. Gece de horul horul uyumaya başka odaya gitti. Sabah oldu KV dem ile annemi gönderdim, gidin evinizde kahvaltı yapın dinlenin diye, tabi sonra aradık gelmeyin biz iyiyiz ihtiyaç yok şu anda dedik. Akşam hastane odasının kapısını kilitledik, eşimde yanıma yattı. Sabaha kadar eşim kızım ben yattık. Sabah taburcu oldum kimseye haber vermedim, direk eve gittim duşumu aldım herkes geldi. Yemek yiyip yattık eşimle. Ertesi gün annem kahvaltı hazırladı, KV dem kahvaltıdan sonra baktım hazırlanmış eşime beni eve götür kardeşin gelsin kalsın dedi (KV dem sıkıya gelemez, iş varsa Behlül kaçar hesabı:KK53:) kardeşi geldi 2-3 saat kaldı o da gitti. KV dem 2 hafta sonra geldi çocuğu çok özledim diye tabi ben ayaklanmışım hizmet etme derdinden kurtulmuş, akşam yemeği hazırladım yedi öyle gitti. 2 gün sonra 10 tane akrabasını toplayıp yemeğe geldi :KK57:. Yediler içtiler gece yarısı herşeyi öylece bırakıp gittiler, sağolsun annem geldi gece 2 ye kadar bulaşık yıkadı. O gece beni süt sıtması tuttu, sütümü sağamadığım için. 3 hafta sonra kaynımı kalmaya gönderdi 3-4 Günlüğüne.

İkinci doğumda uzaktaydım, ailem yanımdaydı. Doğumdan çıktım hemen sütüm geldi. Hiç ağrı sancı olmadı. Uykumu da aldım, stresde yaşamadım. Gayet güzel bir doğum yaşadım çünkü can sıkıcı kimse yoktu, kafam rahattı.

Eş bu gibi durumlarda çok önemli, kim ne derse desin bir insanın eşi ezdiriyorsa herkes ezmeye çalışıyor. Sizde eşinizi affetmeye çalışın, artık olan olmuş ama bundan sonra eşinizle çocuklarınızla mutlu bir aile olmaya çalışın.

kalmaya gelmeleri nekadar saçma..bizede öyle gelmişlerdi bir kere ki benim bebeklerime ziyaret yasaktı..36 haftalık doğdukları için annesi teyzesi çocukları kocaları toplaştılar..bende odada bebeklerleyim..yüzümden anladılar ve bir daha yapmadılar..yapamadılar benden yüz bulamdılar..en mutlu günüzde bunları yaşatmaya hakları yok eşlerimizin..tam tersi hep mutlulukla geçmesi gereken günler..

Süit odada kalmakla olmuyor tabi mutluluk. .
Keşke eşinizden beklediğiniz ilgiyi görseydiniz de kırık dökük odada kalsaydiniz değil mi?

Bu duygularınızı eşinize dökün bence.
Belki hatasını anlar alır gönlünüzü ne bileyim. .

Üzülmeyin cogu kadin benzer sorunlar yaşıyor. .
eşimle defalarca konuştum..ağlayarak bile konuştum..ama anlamadı malesef..anlamak istemedi..

tırnağın varsa başını kaşi canim boşver kaynanayı şunu yaptı diye düşünmeyi sen kendine ve bebeklerine iyi bak
bu hayatta kimse ettiğini bulmadan ölmüyor can yakanın cani yanar Allah a havale et yoluna bak gerisini düşünme
aynen öyle yaprım ve varan 1 . görümcemin bebeği küvezde kaldı 6 gün..benim evime gelip amann milletin çocuğuı aylarca kalıyor birşey olmuyor senin 2 gün kalmış ne olacak deyip duruyorlardı..bende herkesin acı kendisine diyordum..ama bebeğine kendisinden daha çok dua edip üzüldüm..Rabbim kimsenin evladından çıkarma eden kimse ondan çıkar diye dua ediyorum..

Benim kv'min bir alt modeliymis sizinkide:KK62:
Mutfak kuşu hic çıkmazdı eşlerin gelecegi saatte.. Ama onlarin yaninda "Babannesi yemiş onu"lar havada uçuşur..Kardesim bile ziyaretime geldiginde fark etmis: "Senin kv rahatina pek düşkün çocuğa 10 dk anca katlaniyor"
Ama ben hic takmadim onu..Lahusaligim da öyle sorunlu gecmedi hamileliğim kadar:KK75:
keşke o anda bende takmasaydım ama benim 2 tane bebeğim var onların sorumlulukları gece gündüz o kaldığında bendeydi..hiç uyumadan geçiyordu günlerim..

Canim benim lohusalığim tek kelime ile berbatti ben unuttuysam sen hayli hayli unutursun geçmişi unut önüne bak şu an eşinle iyiseniz unut gecmisi..
eşimle şuan iyi değilim ama mutlaka oluruz..ben mesafeli davranıyorum..

Canım bu yaşadıklarını bende yaşadım
Hatta biraz fazlasını
O dönem duygusal olaylar çok büyük darbe yapıyor haklısın
Ben kızımla uğraşmaktan unutuyorum artık o günleri

Benim kızım on gün kaldı küvözde
Günde bir kere 1 dakika görebiliyordum
Geceleri süt götürmeye dikişlerle tek başıma yürüyordum koridorda
bizde suit odaya geçip 3 kişi kalıyor olmamıza rağmen
Banada diyordu kayınvalide abartma milletin ki aylarca kalıyor çıkıyor ne var bu kadar dertlenecek
Amacı teselli vermekti sanırım ama en çok bu lafa sinirleniyordum

Kızımı küvöze aldılar annem bana çikolata yetmeyek dedi
Tek derdimiz o çünkü orada
İnsanlr gelecek bebek çikolatası veremeyeceğiz!!

Annem çalışıyordu doğumdan sonra bana bakmak için 15 gün izin kullanmıştı
O süre bebeğim küvözdeyken geçti gitti
Bebekle eve geldik 4. Gün öğleden sonra annem gitti 6. Gün kayınvalidem geldi 2 gece yattı gitti
Sonra hep tek başıma yıkadım bebeği tek başıma baktım

Eşim sabah 10 gece 1 arası çalışıyordu gün içinde bebek sevmeye misafir gibi öğle arası gelip 1 saat durup kaçıyordu

Bende çok ağladım üzüldüm ama kendimi yıpratmaktan başka bir şey olmadı

Kimse kendine dert bile edinmezken ben kendimi yiyip bitirdim

Yani olan yine bana oldu
Şimdi de olan yine sana oluyor artık üzme kendini

Ben o kadar güçlü bir kadınım ki bunları tek başıma yaptım de

Banada diyordu kayınvalide abartma milletin ki aylarca kalıyor çıkıyor ne var bu kadar dertlenecek inanamıyorum aynı cümle...insan bu şekilde teselli edilmez..sen aslında bir tık şanslısın yalnız kalıp kafa dinleme zamanın olmuş..benim bebeklerim 2 tane olduğu için yanımda illaki birileri kalıyordu..kv kaldığı zamanlar cinnetlik..eşimin davranışları cinnetlik..toparlayamadım kendimi..işe başladım artık geceleri biz bakarız dedim kimse gece kalmadı o zaman toparladım..ama şuan beynimden silemiyorum o günleri..eşimle illaki iyi olacağız ama biraz daha burnu sürtsün..

Ah lohusa lik... Eşim hastane ee benimle yürüdü benimle tuvalete geldi.ama evde canima okudu. Affedemezseniz hatirlamamaya çalışın. Allah cocuklariniza sağlık versin. 2 gun kuvez ne demek bu arada ya. Benim oglum gece girdi ertesi un öğlen çıktı da aklımı kaybediyordum.

Ah lohusa lik... Eşim hastane ee benimle yürüdü benimle tuvalete geldi.ama evde canima okudu. Affedemezseniz hatirlamamaya çalışın. Allah cocuklariniza sağlık versin. 2 gun kuvez ne demek bu arada ya. Benim oglum gece girdi ertesi un öğlen çıktı da aklımı kaybediyordum.

herkeste bu duygular yok sanırım görümcemin yeni bebeği oldu onunda küvezde kaldı 6 gün..ben daha çok üzülmüşümdür..ilginç insanlar..

Back
X