- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Çünkü ben de yaşadım fazlası var eksiği yokvallahi beni çok iyi anlamışsın..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çünkü ben de yaşadım fazlası var eksiği yokvallahi beni çok iyi anlamışsın..
Sanırım bende unutamayacağım kızım su anda 18 aylık ve ne zaman o günlere dönsem gözlerim dolar.Neden mi?Çünkü o dönem eşim basta olmak üzere kv ve kp içine değişik bir canlı kaçtı bence.Aynı cümleyi eve yeni çıkmıstım kv bana dedi lohusalığın bitti.Doğum yapalı sanırım 5 gün ya olmus ya olmamıstı.Annem ve babamı evde istemediler eşim acıkca bunu hissettirdi.Annem ve babam gidince( ki sağolsunlar yine de bebim ve bebek için bir süre daha kaldılar) kv ve kp geldi işte o zaman basladı zor günler.Sabaha kadar uyumamısım uykusuzluktan ölüyorum kv bana gelip senin simdi fır dönmen lazım iş yapman lazım diyordu ki zaten deli gibi hem cocuguma bakıyor hem de evimin işini yapıyordum bir yandan da kp sürekli herseye karısıyor sürekli beni eleştiriyor karısıyla kıyaslıyor.Eşim işten geliyor ben yokmusum gibi davranıyordu.Sütüm kesildi önce stresten odada bana üzülme askım diyen adam annesinin babasının yanında tamam kes ağlamayı sinirlerimi bozma diyordu.Hangisini anlatayım?Kendimi bir sabah balkondan atmaya kalktığımı mı ve bana sonra kv kp ve eşimin bizi komsulara rezil ettin deyip canımın bir kere daha degersizliğini hissetirmelerimi.Bunları yazarken hala gözlerim doluyor.Anlayacağınız sadece sizin basınıza gelmiyor hangi kadına sorsanız lohusayken mutlaka bişeyler yasamıstır ve yasamaya devam edecektir cünkü o kv bir zamanlar bu yollardan gecmiştir onlarında belki canı yanmıstır gelinin de yanmalıdır.Hayatta ogluslarından kıymetli varlıklar yoktur ve biz agzımızla kus tutsak da asla ogullarına layık değilizdir.çok güzel ve rahat bir hamilelik geçirdim..herşey doğum yaptıktan başladı..5 gece hastanede kaldık..suit odaydı kayınvalidem eşim annem ben kaldık..hiç naz yapmadım doğum sonrası hemen ayağa kalktım..zaten ikizlerimden biri küvezdeydi hemen onu görmek istiyordum..3 saatte bir mutlaka yanına gidiyordum..gece olduğunda eşim ve annesi horul horul uyuyorlardı ben küveze giderken hep ağlayarak geliyordum ordan..tek destekçim annemdi..herkesin eşi kolundan tutup koridorda yürüyorlar ya ben hep tek başıma yürüdüm..sonra eve geldik ve orda kayınvalidemin yaptıkları ki asla affetmeyeceğim..teyzesinin ve görümcemin 10. günü eve gelip senin loğusalığın bitti artık demeleri..oğlum küvezde diye çok ağlamıştım amann milletin aylarca kalıyor senin 2 gün kalmış evde işte demeleri...evde eşimin sanki annesi loğusaymış gibi ona muhteşem davranması ben yokmuşum gibi davranması..2 gün annem 2 gün kayınvalidem kalıyordu bizde..kayınvalidem kaldığında evde hiçbir şey yapmazdı ama eşimin işten gelmesine yakın mutfaktan çıkmazdı sonrasında da ay canım torunlarım deyip bebekleri kucağından indirmezdi..yani saymakla anlatmakla bitmez yaşadıklarım..
ben bu arada sustum mu diye sorarsınız susmadım tabiki..bu sefer karşılık verdim ama kötü gelin oldum sonunda..mesafeliyim ve çok kırgınım..Allaha havale ettim hepsini..
ama unutamıyorum bir türlü ne eşime olan öfkem geçiyor nede ailesine...her fırsatta aklıma geliyor..evliliğim eskisi gibi değil kesinlikle..hiç böyle hayal etmemiştim..dünya tatlısı evlatlarım olmasa sanırım boşanırdım..
Sanırım bende unutamayacağım kızım su anda 18 aylık ve ne zaman o günlere dönsem gözlerim dolar.Neden mi?Çünkü o dönem eşim basta olmak üzere kv ve kp içine değişik bir canlı kaçtı bence.Aynı cümleyi eve yeni çıkmıstım kv bana dedi lohusalığın bitti.Doğum yapalı sanırım 5 gün ya olmus ya olmamıstı.Annem ve babamı evde istemediler eşim acıkca bunu hissettirdi.Annem ve babam gidince( ki sağolsunlar yine de bebim ve bebek için bir süre daha kaldılar) kv ve kp geldi işte o zaman basladı zor günler.Sabaha kadar uyumamısım uykusuzluktan ölüyorum kv bana gelip senin simdi fır dönmen lazım iş yapman lazım diyordu ki zaten deli gibi hem cocuguma bakıyor hem de evimin işini yapıyordum bir yandan da kp sürekli herseye karısıyor sürekli beni eleştiriyor karısıyla kıyaslıyor.Eşim işten geliyor ben yokmusum gibi davranıyordu.Sütüm kesildi önce stresten odada bana üzülme askım diyen adam annesinin babasının yanında tamam kes ağlamayı sinirlerimi bozma diyordu.Hangisini anlatayım?Kendimi bir sabah balkondan atmaya kalktığımı mı ve bana sonra kv kp ve eşimin bizi komsulara rezil ettin deyip canımın bir kere daha degersizliğini hissetirmelerimi.Bunları yazarken hala gözlerim doluyor.Anlayacağınız sadece sizin basınıza gelmiyor hangi kadına sorsanız lohusayken mutlaka bişeyler yasamıstır ve yasamaya devam edecektir cünkü o kv bir zamanlar bu yollardan gecmiştir onlarında belki canı yanmıstır gelinin de yanmalıdır.Hayatta ogluslarından kıymetli varlıklar yoktur ve biz agzımızla kus tutsak da asla ogullarına layık değilizdir.
İyi demişsin böyleleri evlendirmesinler oğullarını.herkesin yaşadıklarının ağırlığı fazla..seninkide benden ağırmış..kp hiç karışmaz ağzı var dili yoktur..kv elalem için yaşar ay o ne der bu ne der...benimki yanımda kalıp yardım ediyormuş gibi görünüp birşey yapmayanlardan..zor günlerdi ama artık onlar benim ağızlarında kuş tutsalar yaranamaz hale geldiler..ben uğraşmıyorum iyi olmak için..araya mesafe koydum..tabikide görüşüyorum ama aradaki soğukluğu anlıyordur..
bana bir kez kv inşallah senin oğullarında sana aynı benim oğlum gibi düşkün olur dedi..bende okadar istemem herşeyin fazlası zarar dedim..yani artık susmuyorum..hepsiyle hesabım var öteki dünyada..
Lohusayım, bebeğim zorla silikon uçla memeyi tutuyor, o dönem her emme süresi en az 1 saat sürüyor. Kaynım kalmaya geldi (evlerimizin arası 20-25 dakika) çocuğu emzirmek için odadan çıkamıyorum, resmen yatak odasında mahsur kaldım. Hergün çeşit çeşit yemekler, yeri geldi dışarıdan yemek söyledik, sonuç ne oldu bizde çorba yemekten bıkmışkalmaya gelmeleri nekadar saçma..bizede öyle gelmişlerdi bir kere ki benim bebeklerime ziyaret yasaktı..36 haftalık doğdukları için annesi teyzesi çocukları kocaları toplaştılar..bende odada bebeklerleyim..yüzümden anladılar ve bir daha yapmadılar..yapamadılar benden yüz bulamdılar..en mutlu günüzde bunları yaşatmaya hakları yok eşlerimizin..tam tersi hep mutlulukla geçmesi gereken günler..
senin kv benimkinden de fenaymış..bizimki açıkça söylemez..siz mutlu olun der hep ama oğlunun ona düşkün olmasından aşırı gurur duyar..İyi demişsin böyleleri evlendirmesinler oğullarını.
Bizim eşimle biraz aramız iyi olsa kaynanam dizlerine vurup oğlumu benden kopardın diyor ki 5 oğlu daha var hamileliğimde bile gelip ağlayip zirladi kavga çıkardı sonra kızım doğunca ay torunumm demeye başladi ama taviz vermedim.
Nişanlılık öyle düğünüm öyle hep bir şekilde içine ettiler :/
Allah hakkımızı bırakmasın ne diyeyim valla gözüm gitmiyor üstlerine
ya hangi mantığa sığar kaynının kalmaya gelmesi hemde hemen doğum sonrası..sonra yemek beğenmemiş birdaha zor geliyor..yahu hiç gelmesin...lazım değil..Lohusayım, bebeğim zorla silikon uçla memeyi tutuyor, o dönem her emme süresi en az 1 saat sürüyor. Kaynım kalmaya geldi (evlerimizin arası 20-25 dakika) çocuğu emzirmek için odadan çıkamıyorum, resmen yatak odasında mahsur kaldım. Hergün çeşit çeşit yemekler, yeri geldi dışarıdan yemek söyledik, sonuç ne oldu bizde çorba yemekten bıkmış.
Şimdi biraz zor gelir.
teşekkür ederim okudum..aslında genel olarak aynı..hayırsız evlat dışındaki..benim eşimle evliliğimizden beri ailesine aşırı düşkünlüğü tatile beraber gidişimiz falan zaten yeterince canımı sıkıyordu..ama bu dönemde yaptıkları tamda ona çok ihtiyacım olduğu bir dönemde bu şekilde davranması gerçekten beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı..zamana ihtiyacım var sanırım..https://www.google.com.tr/amp/m.mil...rasi-krizi-pembenar-yazardetay-yasam-1331659/
Bu yazıyı okumanı öneririm. Evliliğimde eskisi gibi değil demiştin bir mesajında
Üzüntüden 1 gece sütüm tamamen kesildi. Çocuğum sadece anne sütü ile besleniyordu. Sabaha karşı emmek için uyandı, süt yok,evde mama yok, çocuk bangır bangır ağlıyor. 1 saat uğraştım emzirmek için, sonunda çocuk uyuya kaldı. Eşimle birbirimize girdik, ondan sonra kimse umrumda olmadı, isteyen iyi bilir isteyen kötü. Eşimde 2. Çocuktan sonra bizim artık bir aile olduğumuzun farkına vardı.ya hangi mantığa sığar kaynının kalmaya gelmesi hemde hemen doğum sonrası..sonra yemek beğenmemiş birdaha zor geliyor..yahu hiç gelmesin...lazım değil..
bu vebali nasıl ödeyecekler bilmiyorum.........Üzüntüden 1 gece sütüm tamamen kesildi. Çocuğum sadece anne sütü ile besleniyordu. Sabaha karşı emmek için uyandı, süt yok,evde mama yok, çocuk bangır bangır ağlıyor. 1 saat uğraştım emzirmek için, sonunda çocuk uyuya kaldı. Eşimle birbirimize girdik, ondan sonra kimse umrumda olmadı, isteyen iyi bilir isteyen kötü. Eşimde 2. Çocuktan sonra bizim artık bir aile olduğumuzun farkına vardı.
Aslında içimize atmamak en güzeli ben kvden cok kp den cektim hala herseyime karısır ama duymazdan geliyorum cevap versem esimle aramız acılıyor ciddi anlamda psikolojimi bozup sonra ne oldu ki demeleri ogullarını doldurmaları hepsinin farkındayım ama en cok canımı acıtan eşimin onlara beni ezdirmesi ve onların yanında farklı davranmasıherkesin yaşadıklarının ağırlığı fazla..seninkide benden ağırmış..kp hiç karışmaz ağzı var dili yoktur..kv elalem için yaşar ay o ne der bu ne der...benimki yanımda kalıp yardım ediyormuş gibi görünüp birşey yapmayanlardan..zor günlerdi ama artık onlar benim ağızlarında kuş tutsalar yaranamaz hale geldiler..ben uğraşmıyorum iyi olmak için..araya mesafe koydum..tabikide görüşüyorum ama aradaki soğukluğu anlıyordur..
bana bir kez kv inşallah senin oğullarında sana aynı benim oğlum gibi düşkün olur dedi..bende okadar istemem herşeyin fazlası zarar dedim..yani artık susmuyorum..hepsiyle hesabım var öteki dünyada..
Aynı acıyı cekse güleryüzlü olabilcek mi acabaBen de esimin dogumumun 2.gunu ailesi gelip (sezeryan+feci gogus yaralari) ile birlikte aileme guler yuzlu davran demesini unutamiyorum.
Aslında içimize atmamak en güzeli ben kvden cok kp den cektim hala herseyime karısır ama duymazdan geliyorum cevap versem esimle aramız acılıyor ciddi anlamda psikolojimi bozup sonra ne oldu ki demeleri ogullarını doldurmaları hepsinin farkındayım ama en cok canımı acıtan eşimin onlara beni ezdirmesi ve onların yanında farklı davranması
Benimkide gizlemeye çalışıyor da işte içindeki zehir taşıyor bazen.senin kv benimkinden de fenaymış..bizimki açıkça söylemez..siz mutlu olun der hep ama oğlunun ona düşkün olmasından aşırı gurur duyar..
amin inşallah...normalde kötüyü unuturum iyiyi hatırlarım hayat felsefem buydu ama doğum sonrası yapılanları affetmiyorum..
Ben de esimin dogumumun 2.gunu ailesi gelip (sezeryan+feci gogus yaralari) ile birlikte aileme guler yuzlu davran demesini unutamiyorum.
şu ağlama bizdede modaydı..neymiş bir gün pazarda ağlamış..ben her gün ağladım..Benimkide gizlemeye çalışıyor da işte içindeki zehir taşıyor bazen.
Gerçekten insan hamileyken lohusayken nişanlıyken yaşadıklarını unutamıyor. Bana bir tas çorba yapıp çağirmadi doğum yapınca geldi yüzsüzce soframıza oturdu.
Birde eşimi görüncede o timsah gözyaşlariyla ağlamalar:)) gülüyorum artık sende gül ayni yolda devam et lafimi esirgemiyorum bende artık.
onlarda anlayışlı davransın o zaman.......