Loğusaliktan mi yoksa torun gelince böyle mi oluyormuş??

Sezaryenli halinizle is yaptiysaniz siz haketmissiniz kadının suratıni çekmeyi yahu kardeşim sen yeni doğum yapmışsın yaninda anne var kv var size değil kızına söylüyor siz neden yapıcam diye ortaya atıyorsunuz ki kendinizi.
Kesinlikle annenizde kalın 40 niz çıkana kadar mumkunse 3 ay bitene kadar kalın şimdi bebisin kolik sancıları başlar çok ağlar daha rahat geçer sizin için
Ayrıca kendi canınızı düşünün millete ameliyatli halde servis yapana kadar
Kizim sana soyluyorum gelinim sen anla diye bi laf vardir.ayrica soyledigini kizinin kulaklari duymuyor.ayni masada oturuyoruz diye kendim rahatsiz oldum,yapi meselesidir bu.kalkmak zorunda hissettim kendimi.sen dur kalkma falan demedi hic o da.memnun oldu resmen.

Kizim sana soyluyorum gelinim sen anla diye bi laf vardir.ayrica soyledigini kizinin kulaklari duymuyor.ayni masada oturuyoruz diye kendim rahatsiz oldum,yapi meselesidir bu.kalkmak zorunda hissettim kendimi.sen dur kalkma falan demedi hic o da.memnun oldu resmen.
Tabi memnun olur kızmış size hırcini da bir güzel almış siz de meydan vermissiniz yahu siz ameliyatlisiniz doğum değil de yumurtalik ameliyatı olsanız yapar mıydınız hizmet. Caninizin kıymetini bilin biraz siz bilmezseniz kv de görümce de bilmez.

Ay ne
Simdiki aklim s

Simdiki aklim olsa ben de o yağı onun uzerinde kullanirdim kesin.annemde kalirken de arıyor eee kizin alnindaki tuyler dokuldu mu nasil durumu diye soruyor.utanmasa bu bebek killi diye cirkin diyecek
Ne saçmalık ya o tüyler zaten kendiliğinden dökülüyor zamanla. Yani tüyler dökülünce bide bak sürdüm de ondan oldu der:KK11:sakın taviz verme bi kere yüz verirsen istemediğin her şeyi yapmaya kalkar.

Ay ne

Ne saçmalık ya o tüyler zaten kendiliğinden dökülüyor zamanla. Yani tüyler dökülünce bide bak sürdüm de ondan oldu der:KK11:sakın taviz verme bi kere yüz verirsen istemediğin her şeyi yapmaya kalkar.
Evet uagi surduk de dokuldu diyecek ilerde halbuki dogal olarak dokulecek o tuyler.ahhh ahh simdiki aklim olsa surdurmezdim vallahi.bi de toz kina surelim yikamadan ilerde teri kokmaz dedi.ben de yok artik o kadar da degil dedim.onu surdurmedim.keske yaga da izjn vermeseydim belki bebegimin cani yandi o sirada

Free madam Free madam Bıktım yeminle bıktım doğum sonrası kv sendromundan bıktım
Düşsünler yeni annelerin yakasından rahat bıraksınlar mümkünse konuşmasınlar
Doğum sonrası kv sayesinde sizin yaşadıklarının kat kat fazlasını yaşadım
Duymayın gitmeyin evine çok istiyorsa torun görmek gelsin sizin evinize görsün gitsin

Evet uagi surduk de dokuldu diyecek ilerde halbuki dogal olarak dokulecek o tuyler.ahhh ahh simdiki aklim olsa surdurmezdim vallahi.bi de toz kina surelim yikamadan ilerde teri kokmaz dedi.ben de yok artik o kadar da degil dedim.onu surdurmedim.keske yaga da izjn vermeseydim belki bebegimin cani yandi o sirada
Canı yanmamistir üzülme ama iyi ki alerjik bir reaksiyon vermedi bebek o yağa.

Kendi evinizde kalın tükendiğinizi hissettiğinizde de size kim iyi geliyorsa onu çağırın, elalem ne der diye düşünürseniz istemediğiniz şeyleri yaptığınız için geçici bi anlaşma sağlamış olursunuz sonrası daha kötü olur

Kendi evinizde kalın tükendiğinizi hissettiğinizde de size kim iyi geliyorsa onu çağırın, elalem ne der diye düşünürseniz istemediğiniz şeyleri yaptığınız için geçici bi anlaşma sağlamış olursunuz sonrası daha kötü olur
Tek basima halledemem diye korkuyordum ama burdan aldigim yorumlardan sonra artik evime gitmeye karar verdim.kv de buraua gel derse ben evime geçiyorum yardima ya da bebegi sevmeye gelmek istersen gunduz beklerim derim

Ne demek tek basina yapabilirmiyim yapicaksin tabiki de evine gec ve kendi cocugunu kendin buyut kimseye karistirma

Siz neden o halinizle hizmet ediyorsunuzki? Agrim var deyin gecin kenara, insanlar ne anlayissiz. Evinizede gelmeyin, iyi hissedene kadar kalin annenizde esinizde bisey demiyorsa kalmaniza. K.valideye ayip olmaz, onun yaptigi da ayip sonucta. Iyi olunca gecin evinize gormek isteyen gelsin gorsun

Benim ucuncu cocugum olmasina ragmen dusun en buyuk kizim 10 yasinda yinede karisiyo bir gram bana hayri olmadigi halde ayy hic takmadim valla ne dese aman o batıl amann bisey olmaz diye gülüp geçtim lohusa psikolojisi takma gececek bebegim 1 aylik oldu ilk gunler ben saatlerce agladim nasil bakicam bu cocuklara diye neyse atlattim ferah ol evine gec bakarsin bebegine hemde mis gibi 3 hafta olmus ufak tefek isinide yaparsin Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Ben 3 hafta once sezeryan ile dogum yaptim.ilk gece kv evimde geldi bakti.annem gelince evine gecti.o aksam tutturdu bebegimin alninda bacaklarinda su kucuk tuylerden oldugu icin dokulsun diye karinca yagi surelim dokulsun guzellessin diye,o anki yorgun ve agrili halimle karsi gelmedim,neyse surduk(keske istemem filan deseymisim diyorum)
O kaldigi gece cocuk her agladiginda 'ay niye agliyo biseyi var bunun yok gazi var yok karni ac' diye telase verdi ortaligi zaten ben tecrubesizim bilmiyorum bisey.her agladiginda da aldi kucagina.yeni dogan cocuk hamur gibi ev zaten sicak bunladi iyice,bisey diyemedim.o oyle deyince ben de huzursuz oldum.sabahi zor ettik.planim annemin evinde kalmakti kendimi biraz toparlayana kadar(annemin evi daha serin ve musait)
Ama kizimin sariligi artti hergun hastaneye gelmek icap etti ve biz kaynanada kaldik bi kac gun(hastane kv ye daha yakin)
Kaldigimiz hergun takacak bisey buldu.yok gece lambasina alismasin yok kucaga alismasin yok su verelim agzina.gogusleri su toplar ovalim filan.uyuyan cocugu sevmeye kalktilar saatlerce filan.deli oldum.bana gicik gelmeyen kadin bildigin basima kaynana oldu..
Simdi iki haftadir annemdeyim cok sukur.dun ozlemislerdir diye goturelim cay icmeye filan,dedik.gittik.bana bi soguk geldi,mesafeli..
evde annem bana el bebek gul bebek bakarken oraya bi gittim.kizim bi tatli koyun,meyva getirin,bi cay verin(gorumce ile bana diyo güya, gorumce cayi verse servise bakmiyor) bana kaldi is.cok ayakustu dolaninca karnim sisiyo hala.bunu bildigi halde is buyurup durdu,eskisi gibi gulmedi etmedi hic.cok farkli geldi bana.annemde kaliyoruz cocugu aldim gittim diye sitemli anlasilan.basladi konusmaya yok emzir yat yatigina dursun alma kucagina,ben boyle buyuttum diyo.ya agliyo bebegim durmuyo senin cocuklar gibi ben ne yapayim.hep karsilastirip duruyo.yine sustum. Ne zaman geleceksin diye de soramiyor icinde patladi ama hincini da boyle almak istedi anladigim kadariyla.eskiden boyle degildi hic.bu haftasonu eve gecmeyi dusunuyorum ama kv buraya gel biraz da burda kal diyor.simsi eve geceyim desem bu sever torunu sevdirmiyor anasinda kaldi buraya gelmedi derler eminim.dun bile o kadar suratini cektim.orda kalalim desem durum ortada bogazina yapisirim kesin.ne yapacagimi bilemedim.daha tam toparlanamadim eve gecsem.tek.basima yapabilir miyim bilmiyorum...ne yapsam bi akil verin:KK43:
Öncelikle hoşgeldin aramıza canım. Rabbim hayırlı evlat yapsın inşallah.
Babaanne eskiden böyle değilse çok umursa, şimdi sen lohusasın, duyguların hızlı değişebilir onu görmezden gel.
Birde bence geç kendi evine prensesler gibi vallahi bebeğinin tadını çıkar .Halledersin fıstık gibi.

Keske sadece iki kap yemek yapmaya gelebileceginden emin olsam.o zaman hemen evime gecerdim.gelir yemegi yapar aksama yenir birlikte bi suru laf edilir.nu cocuk uyuyor mu ne zaman uyanir kalksin sevelim gibisinden. .
Ah bebeğim aahhhhh 2.bebeği ne zaman istesem aklıma hep bunlar gelir ve aman olmadığı daha iyi belki de derim.. evime kamp kurmuşlardı resmen..

Hele bigün faranjit oldum 40 derece ateşliyim zaten bebek bikaç aylıktı.. kış vakti küçücük odada oğlum ben kv görümcemin eşi oğlu kendisi kp ve de eşim.. üstüne kv nin kuyruğu 3 tane komşusu çıldırıcaktım.. evin içi tıklım tıkış ben havale geçirmek üzereyim ve bi de bana kalk duş al diyolar.. eşim saçmalamayın kış günü duş aldı hadi sıcak odada siz varsınız soğukta mı giyincek bu kadın iyice hasta olcak dedi.. nolcak biz yabancı mıyız diyolar eşim kudurdu sinirden ama kıçlarını kaldırıp bi gitmediler..

Lohusa halimde sabah akşam ailecek başımda el birliğiyle delirttiler beni Allahın cezaları..

Küserse küssün koy tavrını gitsin.. sütün kesilmesin sıkıntıdan en önemlisi bu şu an.. bencil ol sadece bebeğini ve kendini düşün

1)mümkün olduğunca karıştırma
2) ilk üç ay Bebek mümkün olduğunca Sana yakın olsun kucağında olsun mümkünse kanguru al
3) öyle saçma sapan şeyler sürme bebeğe bir daha
4)uyurken sevdirtme bebeği

Ben 3 hafta once sezeryan ile dogum yaptim.ilk gece kv evimde geldi bakti.annem gelince evine gecti.o aksam tutturdu bebegimin alninda bacaklarinda su kucuk tuylerden oldugu icin dokulsun diye karinca yagi surelim dokulsun guzellessin diye,o anki yorgun ve agrili halimle karsi gelmedim,neyse surduk(keske istemem filan deseymisim diyorum)
O kaldigi gece cocuk her agladiginda 'ay niye agliyo biseyi var bunun yok gazi var yok karni ac' diye telase verdi ortaligi zaten ben tecrubesizim bilmiyorum bisey.her agladiginda da aldi kucagina.yeni dogan cocuk hamur gibi ev zaten sicak bunladi iyice,bisey diyemedim.o oyle deyince ben de huzursuz oldum.sabahi zor ettik.planim annemin evinde kalmakti kendimi biraz toparlayana kadar(annemin evi daha serin ve musait)
Ama kizimin sariligi artti hergun hastaneye gelmek icap etti ve biz kaynanada kaldik bi kac gun(hastane kv ye daha yakin)
Kaldigimiz hergun takacak bisey buldu.yok gece lambasina alismasin yok kucaga alismasin yok su verelim agzina.gogusleri su toplar ovalim filan.uyuyan cocugu sevmeye kalktilar saatlerce filan.deli oldum.bana gicik gelmeyen kadin bildigin basima kaynana oldu..
Simdi iki haftadir annemdeyim cok sukur.dun ozlemislerdir diye goturelim cay icmeye filan,dedik.gittik.bana bi soguk geldi,mesafeli..
evde annem bana el bebek gul bebek bakarken oraya bi gittim.kizim bi tatli koyun,meyva getirin,bi cay verin(gorumce ile bana diyo güya, gorumce cayi verse servise bakmiyor) bana kaldi is.cok ayakustu dolaninca karnim sisiyo hala.bunu bildigi halde is buyurup durdu,eskisi gibi gulmedi etmedi hic.cok farkli geldi bana.annemde kaliyoruz cocugu aldim gittim diye sitemli anlasilan.basladi konusmaya yok emzir yat yatigina dursun alma kucagina,ben boyle buyuttum diyo.ya agliyo bebegim durmuyo senin cocuklar gibi ben ne yapayim.hep karsilastirip duruyo.yine sustum. Ne zaman geleceksin diye de soramiyor icinde patladi ama hincini da boyle almak istedi anladigim kadariyla.eskiden boyle degildi hic.bu haftasonu eve gecmeyi dusunuyorum ama kv buraya gel biraz da burda kal diyor.simsi eve geceyim desem bu sever torunu sevdirmiyor anasinda kaldi buraya gelmedi derler eminim.dun bile o kadar suratini cektim.orda kalalim desem durum ortada bogazina yapisirim kesin.ne yapacagimi bilemedim.daha tam toparlanamadim eve gecsem.tek.basima yapabilir miyim bilmiyorum...ne yapsam bi akil verin:KK43:

O cocugu yaptiniz, karninizda buyuttunuz ve dogurdunuz, ve cok guzel kendi basiniza bakarsiniz kimsenin gozetimine ihtiyaciniz yok kimsenin evinde kalmayada ihtiyaciniz yok hamileligi dogurmayi cocuk bakmayi bir hastalik gibi dusunmeyin.
Kv kiskancligindan tavir yapmis bence yeni bebekli anne olarak artik oturun evinizde sizde bebekte evine odasina yeni hayatiniza alismaya calisin cocugada yazik ordan oraya tasiniyor, bir ev sicak otekisi soguk. Bir ev gurultulu otekisi degil , birinin odasi aydinlik oteki degil. Cocuklarin dogdugundan itibaren bir duzene ihtiyaclari var hemde anne karnindaki sesleri ortami dogduktan sonra tanirlar cocugunu ordan oraya goturerek hic iyi etmemissiniz oturun evinizde bakin bebeginize , Dogumun ustunden gecmis baya artik kendiniz idare edersiniz bence.

Torun olunca böyle oluyor sanırım. Benim kv de melek gibi kadın gerçekten ama bebek doğunca geldi bebeğim memeyi emmiyordu tutmak bile istemiyordu gelip emzir diyordu emzirmeye çalışırken çocuk ağlayınca gelip alıyordu elimden onun yüzünden geç alıştı yavrum memeye. Bir de nefes darlığı öksürük oldu sezeyan sonrası bende öksürük gelince ağlıyordum artık canım çok yanıyordu ben o haldeyim diyor emzir bebeği boğazlayacaktım o an halim olsaydı:bicak:. Neyse ki erken gitti. Bende içimi döktüm buraya:KK48: Gitme bence de kimsenin evine eşinle de konuş sorarlarsa desin ben artık evde kalmak istiyorum seni hiç katmasın araya.

yeni dogan bebekte kil tuy olabilir sonra dokulur..
biraz daha annenizde kalin yada direk evinize gecin aslinda insanin evi en rahat yer...bebek uyudukca dinlenirsiniz isinizi yaparsiniz esinizden yardim alin..

ayrica o yuz tugunu dokme ugrasi yok memesi sismesin diye ugrasmak falan o ne tur bir manyakliktir pardon ?

Back
X