Loğusayim ve kv den değil öz anneden çekiyorum

Biz normaliz onlar hasta :KK66: benimki de ağlayan çocuğu bana vermezdi. Ver emzireyim susar diyordum yok yok gazı var diyip kucağında sallıyordu. Fırsat vermemek lazım yoksa çocuğu kendilerine bağlamak için her türlü tavizi veriyorlar çocuk büyüdükçe

evet haklısın. ben çalışıyorum maalesef ve ona baktırıyorum o yüzden yapacak fazla birşeyim yok herşeyi söylemeye hak görüyor kendine.. :(

Ya herkes beni yanlış anlamaya ne meraklıymış .
Evet annemin huyunu suyunu biliyordum ve gelmeden haftalar öncesinde beni bugunlerin stresi sarmıştı ama bir yandan da gelme diyemiyordum.
Çunku çok ozlem ile beklenen bir bebekti ve ilk doğumum olacagi için cesaret edemedm gelme demeye.
Eşim tek maaşla ev araba kredisi öduyor ewet izne ayrilabilirdi ama biz maddi olarak çok zorlanirdik bir ay eksiye düşmek bizim 3 dört ay toparlanamamiz demek.
Pinti derken maddi manada değil titizlik konusunda dedim.
9 ay boyunca temizledim sildim supurdum yikadim ki yeterki doğumda temz olsun sonrasında uğraşmiyim diye ama inanin sanki kimsesizlerin evi gibi davranıyor.
Yemin ediyorum evi 10 gunde savas alanina çevirdi.
Eşim bile hayretler içinde resmen evinden tiksiniyor.
Utanmasam ben giriscem temizliğe diyor.
Mutfak dolaplarimi bir ustanin gelip görmesi sart oldu çunku oyle bir çarpiyor ki yemin ediyorum hepsinin ayari bozuldu.
Ama kendim ettim bir daha aslaaaa asla asla..... 9 dogursam cagirmam kimseyi annesi fedakar olanlarda kiymetlerini bilsinler.
Benimki resmen eşimin bana ve bebegimecolan duskunlugunu bile kiskaniyor offf offff daha o kadar cok ornek verebilirim ki.

Haaa unutmadan herseyi gctim encok canimi skanda nankörlügü eşit dawranmayisı abilerim ve cocukları oź evlat sanki ben uvey offf off neyse firsat buldkca yine yazicam simdi bebisime sut vericem mizirmaya başladi

Ya herkes beni yanlış anlamaya ne meraklıymış .
Evet annemin huyunu suyunu biliyordum ve gelmeden haftalar öncesinde beni bugunlerin stresi sarmıştı ama bir yandan da gelme diyemiyordum.
Çunku çok ozlem ile beklenen bir bebekti ve ilk doğumum olacagi için cesaret edemedm gelme demeye.
Eşim tek maaşla ev araba kredisi öduyor ewet izne ayrilabilirdi ama biz maddi olarak çok zorlanirdik bir ay eksiye düşmek bizim 3 dört ay toparlanamamiz demek.
Pinti derken maddi manada değil titizlik konusunda dedim.
9 ay boyunca temizledim sildim supurdum yikadim ki yeterki doğumda temz olsun sonrasında uğraşmiyim diye ama inanin sanki kimsesizlerin evi gibi davranıyor.
Yemin ediyorum evi 10 gunde savas alanina çevirdi.
Eşim bile hayretler içinde resmen evinden tiksiniyor.
Utanmasam ben giriscem temizliğe diyor.
Mutfak dolaplarimi bir ustanin gelip görmesi sart oldu çunku oyle bir çarpiyor ki yemin ediyorum hepsinin ayari bozuldu.
Ama kendim ettim bir daha aslaaaa asla asla..... 9 dogursam cagirmam kimseyi annesi fedakar olanlarda kiymetlerini bilsinler.
Benimki resmen eşimin bana ve bebegimecolan duskunlugunu bile kiskaniyor offf offff daha o kadar cok ornek verebilirim ki.

Haaa unutmadan herseyi gctim encok canimi skanda nankörlügü eşit dawranmayisı abilerim ve cocukları oź evlat sanki ben uvey offf off neyse firsat buldkca yine yazicam simdi bebisime sut vericem mizirmaya başladi

:( :( sen bebeğini düşün ne yapacaksın olacağı varmış

Aynen. Neden bu kadar beklenti? Bende sezaryan oldum eve geldim. Eşimle oğlumu yıkadım, sonra duş yaptım. Yemeklerimi yaptım, bebeğimi emzirdim.

Dışarda lapa lapa kar yağıyordu. Makinaya çamaşır attım ve astım.

Bende de dikiş vardı. Ama nazlanmadım. 1 bardak su istemedim eşimden.

Ne oluyor anlamadım bu insanlara.
sizin gibi insanlari seviyorum :)

Allah kolaylık versin ama şöyle de bir gerçek var,anneniz bile olsa bebeğe bakmak zorunda değil ki ,genel olarak diyorum yani.Annenize güvenip bebek yapmadınız sonuçta değil mi ?
Özellikle yurt dışında çok görüyorum,doğum yapmış,ertesi gün dışarı çıkan ,işini yapan.
Bilemiyorum ya ,tabi ki anne şefkati istenir ,o an insan ne yapacağını bilemez ama mecburiyet de yok maalesef.

Ben annemi tanıyordum. Hastaneden çıktığımız gece ağlayan çocuğu duymadı kalktım beşiğinden aldım, ertesi gün ne yemek istiyorsam yaptım. Evin camını açıp havalandırmazdı bile 20 gün durması lazımdı sınavım vardı. Girdim istersen gidebilirsin dedim gitti. Bu zamana kadar da yardım eden olmadı. İlk bebeğim öyle böyle öğrendim her şeyi. Kafamda rahat oldu.

Eşinin ki de laf utanmasa o girişecekmiş. Nasıl bir laf bu ya ben aniden sezaryen oldum eşim ben hastanedeyken gidip evi silmiş, süpürmüş. Sanki yabancı bir yeri temizleyecek lafa bak

Keske annemi tanisaniz da ole yazsaniz
canım benim
acaba loğusalık deprosyonu falan mı yaşıyorsun
bardağın hep boş tarafını görüyorsun yalnız kalsan daha mı iyi olurdu
loğusalık başka bi kafa etrafımdaki herkes batıyordu banada şimdi düşününce ne basit şeylermiş diyorum
bebeğine odaklan tadını çıkar

Konu sahibi 10 günlük izin almayı canı istememiş eşinin, ne sana ne de bebeğine bakmak istemiyor eşin. Hala, "annem şöyle annem böyle, annem eşimin ilgisini kıskanıyor." diyorsun. 10 günlük izinde maaş kesintiye uğramıyor. Ayrıca temizliğe de girişsin zaten bir zahmet, orası sizin eviniz, anneniz misafir.

Son düzenleme:
Konu sahibi 10 günlük izin almayı canı istememiş eşinin, ne sana ne de bebeğine bakmak istemiyor eşin. Hala, "annem şöyle annem böyle, annem eşimin ilgisini kıskanıyor." diyorsun. 10 günlük izinde maaş kesintiye uğramıyor. Ayrıca temizliğe de girişsin zaten bir zahmet, orası sizin eviniz, anneniz misafir.

Eşim zaten 10 gunluk iznini kullandi ancak bebişim bekledıgimiz tarihten daha gec doğunca esim isie baslamak durum7nda kaldi.
Hatta esim tekrar izin kullanamiyacagi icin bir kaç gunlugune rica etti arkadasi gitti onun yerine yine elinden geldikce kaldi yanimizda.
Temizler gocunmaz ama temizlememesinin sebebi anneme ayip olur dusuncesi.

Eşim zaten 10 gunluk iznini kullandi ancak bebişim bekledıgimiz tarihten daha gec doğunca esim isie baslamak durum7nda kaldi.
Hatta esim tekrar izin kullanamiyacagi icin bir kaç gunlugune rica etti arkadasi gitti onun yerine yine elinden geldikce kaldi yanimizda.
Temizler gocunmaz ama temizlememesinin sebebi anneme ayip olur dusuncesi.
10 günlük izin çocuk doğunca veriliyor diye biliyorum, önceden nasıl alabilmiş? Anne olsa önceden alabiliyor; ama babanın alabildiğini ilk kez duyuyorum. Gocunmaz merak etmeyin, anneniz bebek için gelmiş oraya temizliğe değil.
"Dolayısıyla; doğum sebebiyle verilecek aylıksız izin uygulamalarında olduğu gibi babalık izninin de anne ve bebeğin en çok yardıma ihtiyaç duyduğu zamanda yani doğumdan itibaren başlatılarak kullanılmasının iznin verilme amacının en uygun kullanılma zamanı olarak kabul edilebileceği söylenmiş. Babalık izninin memurun isteğine göre doğum belgesinde yer alan doğum tarihinden veya bu tarihi izleyen günden itibaren başlatılarak 10 gün süreyle kullanılacağı,

Diğer taraftan; babalık izninin idari sebeplerle memurun inisiyatifi dışında doğumdan itibaren kullanılamaması halinde, iznin kullanılmasının makul süreler içerisinde kalınmak şartıyla izin vermeye yetkili amirin takdirinde olduğu, değerlendirilmektedir."
Bu da hukuk mütalaasıdır, eşinizi savunmak için yalan konuşmayın lütfen, neyin ne olduğu ortada işte ya da eşiniz size yalan uydurmuş farkında değilsiniz. Eşiniz bakmak dahi istemezken anneniz size bakıyor. Siz üstüne bir de annem eşimin ilgisini kıskanıyor diyorsunuz.

Son düzenleme:
Zaten hep surat asıyormuş ve sende varlığından rahatsızsan, anneciğim sen yoruldun artık evine dön de ve gönder, ne o çeksin nede sen.

bebeğinize kendiniz bakabilirsiniz. anneniz gelmiş yine de. ne olursa olsun eşinizden daha düşünceli geldi bana. ama bebek büyüdükçe annenizin değerini anlayacaksiniz. kimbilir kadın ne cekti de surati sürekli gülemiyor. üzüldüm ben:(

Niye eşiniz temizliğe girişmiyo ? Zaten şu durumda onun yapması gerekiyo. Akşamdan da yemek yapabilir sanki yemek yapmak insanın ne kadar zamanını alacak oturup mantı açmayacak ya..

lohusa yanina yardimci olmak icin gelen kisi de yardimci olsun bir zahmet olmayacaksa neden geliyor ki dogum yapicam annem daha oncesinden gelip temizlik yapmayi bile dusunuyor yapamam diye olmasi gereken bunlar degilmi tas catlasin iki uc hafta kalincak zaten yeri geldimi annendir yapican edicen denir oda torunu ayni sey onun icinde gecerli oluyor agladiginiz halde sormuyor cok ilgisizmis ya zorla gelmis gibi

Burda bahsettiğiniz bambaşka bişey , kadın Yen'i Doğum yapmış. Ben ablamın iki doğumunda da hizmetçi gibiydim ama ablam resmen 180 derece dönmüş gibi öyle saçma ve mantıksız dı ki , napsam da yaranamadım , lohusalık dedim ses etmedim , konu sahibinin annesi gibi yapsaydım sanırım ablam beni boğardı , konu sahibinin şu an içinde bulunduğu durumun sizin deşiklerinizle alakası Yok, bambaşka kulvarlar , anneniz için de başsağlığı diliyorum , mekanı cennet olsun
Aynen ben de ablamin hamileliginde dogumunda hizmetci gibiydim.Beni de bogardi .Net.Ne depresyonmus arkadas.Cok kiymeti de olmadi yaptigimin.

Back
X