• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa derdim bitsin artık çok bunaldım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Herkese iyi geceler..

18 günlük lohusayım çok bunaldım kendimi boşlukta hissediyorum :KK43: iki kız evladım var dünyalar benim oldu onlar sayesinde. Büyük kızım 38 aylık kardeş kıskançlığı yaşamadı ama orantısız güç kullanarak kardeşini seviyor küçüğü gözümün önünden ayıramıyorum.

Gece uykum sıfır a indi gündüz de küçük uyuyunca büyük uyanık, büyüğü uyutsam küçük uyanık başım çok ağrıyor normal doğum dikişlerim sızlıyor ve sürekli ped kullanmaktan pişik oldum en çokta yalnızlık beni bunaltıyor.

Annem sağolsun 12 gün geldi kaldı yanımda inanın hiç iş yaptırmadım elimden geldiğince kendi işlerimi kendim hallettim annem büyük kızımı arada park a markete götürüyordu. Eşim yoğun çalışıyor o da eve gelince büyük kızımla oyun kuruyor dışarı çıkartıyor.

Arkadaşlar ben kendimi iyi hissetmiyorum çok bunaldım yalnızlıktan annem kv ler gelmiyor diye gitti ben varım diye gelmiyorlardır dedi anne ne alakası var yapma gelir onlar sen gitme dedim dinlemedi gitti :KK43: kv ler annem gitmesine rağmen el gibi 20 dk oturup gittiler. İki evladımında sağlıkları yerinde acaba Allah a nankörlük mü ediyorum bilmiyorum yalnız değilim onlar sayesinde ama bilmiyorum ya ruh halim kendimi berbat hissediyorum anne mi çağırsam mi acaba hanımlar en azından şu 40 im bitene kadar yanımda kalsa. Yoksa yalnız mı dursam siz ne yapardınız benim yerimde olsanız?

Bence çağırın. Zaten psikolojiniz bozulmus. Dikisler de var is yapmayin mümkünse canım ya. Annenize soyleyin geldiler 20 dakika oturdular gittiler yardima gel diye. Zaten ediyormus yardim da. Ben dogdugumda anneannem 40 gun kalmış. Anneniz dinc belliki. Gelsin hem kafaniz dagilir hem azicik uyku uyursunuz

Öncelikle bebeğin analı babalı büyüsün ;) daha çok yeni doğum yapmışsın bunalman normal. Eğer kayınvalidenler çok yakın değilse (yani benimkiler gelip gitmez mesela fazla, kv gelse de devrilir yatar hizmet bekler lohusa halimde bile) annenin gelme durumu varsa çağır gelsin. En azından küçük uyurken büyükle ilgilenir sen biraz uyursun.
Ben de 4 gün sonra doğum yapıcam aynı durum beni de bekliyor sanırım :)

Bence çağırın. Zaten psikolojiniz bozulmus. Dikisler de var is yapmayin mümkünse canım ya. Annenize soyleyin geldiler 20 dakika oturdular gittiler yardima gel diye. Zaten ediyormus yardim da. Ben dogdugumda anneannem 40 gun kalmış. Anneniz dinc belliki. Gelsin hem kafaniz dagilir hem azicik uyku uyursunuz
Uykuyu işi geçtim gelsin otursun yanımda ona da razıyım en azından sohbet edecek bir insan olurdu karşımda ilk doğumum da böyle olmamıştım :(

Öncelikle Allah sağlık sıhhat versin size ve evlatlarınıza. Lohusa psikolojisi zor çeken bilir. Annenizi çağırın. İş yaptırmamaya çalışmayın. Dikişleriniz var. Alabildiğiniz kadar destek alın çekinmeyin. Eşinize usülünce söyleyin annesine söylesin gel yardım et diye. İlk çocuktan tecrübelisinizdir ama yine de söyleyim geçecek bugünler:KK200:

Zor çok zor. Çağır anneni tabi. İnsan evladını o halde bırakıp gider mi ya? Eğer gelmezse de iyileşene kadar ev işlerine yardımcı birini tut. Sen dikişli halinle ev işi yapma. Büyük kızı da mümkün olduyunca eşin oyalasin şu dönemde. Bebek zaten yeterince yorar. Hasta olursun Allah korusun.

Bebeğimiz hayırlı olsun. Allah sizlere bagislasin. Bence kimsenin olmaması daha iyi gibi geliyor bana o durumlarda. Anne neyse de KV olunca ne kadar yardim da etse insan rahat olamıyor. İki çocuk gerçekten çok zor ve bambaşka,ilk altı aya kadar çok zor geçiyor. Allah yardımcınız olsun. Uyuyamiyorsunuzdur eşiniz geç bile gelse bi saat çocuklarla ilgilense siz uyusaniz o bile çok iyi geliyor.

Size iyi gelecekse çağırın annenizi.
Eşiniz yoğun çalışmasa idare edersiniz ama lohusalıkta yalnızlık duygusal olarak etkiliyor insanı.

İyi geceler canım. Öncelikle gözün aydın, güle güle büyüt bebeğini.
Annemi arayımmı demişsin ya annenin niyeti olsa bakmaya bahaneyle gitmezdi. Tel ile konuştuğunda bilmiyormu yalnız kaldığını? Bence üzerindeki negatif enerjiyi at, çok hüçlü olduğuna inan. Yeni bir başlangıç yap sabah. Bir kadın isterse çokk şey yapar, becerir, ayakta kalır. İlk zamanlar için komşulara duyursan bir yardımcı baksan. Yarım günde olsa gelse çokk rahatlarsın. 2-3 ay sonrada alışırsın yeni duruma (Ben olsam anneyi aramam, kocaman kadın düşünemiyormu ihtiyacın olduğunu)

Öncelikle bebeğin analı babalı büyüsün :KK66: daha çok yeni doğum yapmışsın bunalman normal. Eğer kayınvalidenler çok yakın değilse (yani benimkiler gelip gitmez mesela fazla, kv gelse de devrilir yatar hizmet bekler lohusa halimde bile) annenin gelme durumu varsa çağır gelsin. En azından küçük uyurken büyükle ilgilenir sen biraz uyursun.
Normalde çok sık olmasa da gelip gideriz kv lerle bi sorunumuz olmadı çok şükür ufak tefek sürtüşmeler olur arada. Annem de kızım benim yüzümden gelmiyorlar dedi gitti sordu geldiler mi diye dedim 20 dk oturup gittiler diye hiç birşey demedi hm tamam dedi sadece.

Canınızı sıkmayın. Su anda bas agrisi ceken biri olarak yaziyorum ki cok zor bu durunlar yasadim biliyorum. Ilk dogumda annem gittikten sonraki 2. Gundu sanirim yemek bile yapip yiyememistim. Ilkinde acemilikten felegimizi sasiriyoruz. 2. De de ikisi bir arada aynen yazdiklarinizi dusunuyorum gunduz kucuk uyusa buyuk iyun iateyecek evin isi zaten bitmiyor vs. Gelebiliyorsa anneniz gelsin buyuk kizinizi erken yatirmaya calisin. Gerekirse sakin bir cocuksa gunduz uyutmayip aksam erken uyutun ya da gunduz uyudugunda siz de uyumaya calisin. Uykusuzluk bitiriyor bizi cok iyi anliyorum sizi sabredin. Cocuklar size uymuyorsa siz onlara uydurun kendinizi. Iki arda bir derede firsat yaratin kendinize. Evet anneyiz ama once can diyorum ben. Biz ne kadar iyiysek onlar o kadar iyi oluyor çünkü

Öncelikle bebeğin analı babalı büyüsün :KK66: daha çok yeni doğum yapmışsın bunalman normal. Eğer kayınvalidenler çok yakın değilse (yani benimkiler gelip gitmez mesela fazla, kv gelse de devrilir yatar hizmet bekler lohusa halimde bile) annenin gelme durumu varsa çağır gelsin. En azından küçük uyurken büyükle ilgilenir sen biraz uyursun.
Normalde çok sık olmasa da gelip gideriz kv lerle bi sorunumuz olmadı çok şükür ufak tefek sürtüşmeler olur arada. Annem de kızım benim yüzümden gelmiyorlar dedi gitti sordu geldiler mi diye dedim 29 dk oturup gittiler diye hiç birşey demedi hm tamam dedi sadece.

Uykuyu işi geçtim gelsin otursun yanımda ona da razıyım en azından sohbet edecek bir insan olurdu karşımda ilk doğumum da böyle olmamıştım :KK43:
Gelir gelir.. oyle söyleyin ona da. Uzulmeyin. Yalnizlik zor birsey insan muhabbet edip teselli olmak istiyor. Komsular falan yada birileri ya da es dost gelmiyorlarmi hic yaniniza hani yeni dogum yaptiniz diye gelmiyor olabilirler de. Anneyi cagirin hemen bence simdi arayin. Bu arada Allah uzun omurler versin :) 40 gun olana kadar evden cikmayacak misiniz peki? Aslinda anneyle bebislerle de gezebilirsiniz park mark

Benim yardımcım OLdugu ıcın ben her gun emzirme aralarında dısarı cıktım herkes cok ayıpladı 20 gunu cıkınca bebegı alıp alıp cıkmayan basladım evde durmadıkca gezdıkce bana cok ıyı geldi. İlk dogum da ne lohusa deoresyona a gırdım ne ıs ıcın ihtiyacım oldu ama ikinci dogum cok farklı gercekten duygusal olarakta manevi olarakta. Eger gelmıyorlarsa siz gidin derim ben kendim cok gıttım ısım var dedim bıraktım bebegı eve dondum bazen uyudum bazen kahve ıctim bazen dus aldım ama o zamanı yarattım. Madem muhtaçsınız kv bısey teklif etmesini beklemeyin siz gidin. Birde bu gun ler gecıyor 3 aydan sonrası baya farklı gunbe gun selamettesınız merak etmeyin. Ben ikinci dogum da hissettiğim en belirgin his suyu kendimi acayip savunmasız yıkık hissettim 5 gun ama sonra bu dusuncelere dalmamak ıcın kendimi dısarı attım Yanı lohusa olma kendin ol diyorum

Bebeginiz hayırlı olsun Allah bağışlasın.
Doğum yapan bir kadının sadece annesine ihtiyacı vardır...Kvden hergun gelse işine yardım etse bile annen gibi olmaz...
Anne elleriyle yedirir içirir..
Benim kv üst katta olmasına rağmen dogumlarimda sadece annemi istedim..
Ağladım sizlandim göndermedim walla:halay:

Dikişlerinizi ılık suyla temizleyin her wc den sonra ve hatta ıslak kalmaması için kurutma makinesiyle kurutun.Bide pedin tahriş etmemesi için gazlı bezin arasına pamuk koyun pesin üzerine onu koyun böylece oturduğunuzda dikişler batmaz.Lohusalık çok zor Allah yardımcınız olsun.Eğer maddi durumunuz elverişliyse en azından bir aylığına birini bulun siz toparlayana kadar gelip çocuklara baksın işinizi yapsın,anneniz gelmek istemiyosa kadını zorlayamazsınız

Ayrıca yukarıda arkadaş yazış kv deniz gelmiyorsa çocukları toplayın siz gidin ona.Anne çok kötüyüm bunaldım ağrım sızım var büyük kızım da babanneme gidelim dedi vs şeklinde bahane yaratın.Ne demişler ağlamayan bebeğe kimse meme vermeZ

Herkese iyi geceler..

18 günlük lohusayım çok bunaldım kendimi boşlukta hissediyorum :KK43: iki kız evladım var dünyalar benim oldu onlar sayesinde. Büyük kızım 38 aylık kardeş kıskançlığı yaşamadı ama orantısız güç kullanarak kardeşini seviyor küçüğü gözümün önünden ayıramıyorum.

Gece uykum sıfır a indi gündüz de küçük uyuyunca büyük uyanık, büyüğü uyutsam küçük uyanık başım çok ağrıyor normal doğum dikişlerim sızlıyor ve sürekli ped kullanmaktan pişik oldum en çokta yalnızlık beni bunaltıyor.

Annem sağolsun 12 gün geldi kaldı yanımda inanın hiç iş yaptırmadım elimden geldiğince kendi işlerimi kendim hallettim annem büyük kızımı arada park a markete götürüyordu. Eşim yoğun çalışıyor o da eve gelince büyük kızımla oyun kuruyor dışarı çıkartıyor.

Arkadaşlar ben kendimi iyi hissetmiyorum çok bunaldım yalnızlıktan annem kv ler gelmiyor diye gitti ben varım diye gelmiyorlardır dedi anne ne alakası var yapma gelir onlar sen gitme dedim dinlemedi gitti :KK43: kv ler annem gitmesine rağmen el gibi 20 dk oturup gittiler. İki evladımında sağlıkları yerinde acaba Allah a nankörlük mü ediyorum bilmiyorum yalnız değilim onlar sayesinde ama bilmiyorum ya ruh halim kendimi berbat hissediyorum anne mi çağırsam mi acaba hanımlar en azından şu 40 im bitene kadar yanımda kalsa. Yoksa yalnız mı dursam siz ne yapardınız benim yerimde olsanız?
Temmuzda normal doğumla kızım dünyaya geldi büyük kızım 5,5 yaşında.Bir yıldır yurtdışındayız kimsemiz yok burada.Doğumdan sonra annem geldi 40 gün kaldı burada.İşleri ben yaptım, düzenimi bilmiyor çünkü ilk kez geldi yemekleride ben yaptım.Annem büyükle ilgilendi yaz tatili malum tüm gün evdeydi .Parka vs gezdiler çokta iyi oldu.Şimdi büyük anaokulunda ve gündüz rshatım.Pedlerden bende pişik oldum, kontrole gidince dr enfeksiyon olmuş dedi antibiyotikli krem verdi.Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız.Bu depresyon 1 ay filan sürüyor .Bende kaygı ve endişe çok olmuştu.Büyük kızıma karşı çok fazla suçluluk hissetmiştim vs.Toparlanırsınız inşl sizde ykında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X