- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.725
- 798
- 31
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Bugün çok benzer başka bir konuda böyle saçma bir adam için başkaları tarafından bu tarz yorumlar yapıldı. "psikoloğum bana babalık duygusunun çocuk 4 yaşındayken öğrenildiğini söyledi" diyen biriyle karşılaştım, gerçekten inanıyorlar buna.Biz kadınlar bu mantıkta oldukça erkeklerin sırtı yere gelmez zaten.
Konu sahibine moral olsun diye yazdıniz bunları muhtemelen iyi niyetle ama erkekler geç olgunlaşır evlenince idare et, babalığı sonradan öğrenir, hamilelik geçir, doğum yap, bir bebeğin sorumluluğunu al, uykusuz kal seni anlamak, yardımcı olmak yükünü hafifletmek yerine abuk sabuk hareket etsin, çocuğa küfürlü konuşsun, tavır yapsın idare et.
İşin doğrusu böyle değil, insan olan, eşini seven adamlar, gerçek bir baba gibi davranmak için uzun sürelere ihtiyaç duymuyor. Genellemeyelim böyle şeyleri olan yine kadınlara oluyor.
Tabi canım kadınların işi ne paşazadelerin oturdukları yerden, kendilerini yormadan zorluk yaşadıkları babalığa alışma süreçlerini beklesinler hem de 4 yılBugün çok benzer başka bir konuda böyle saçma bir adam için başkaları tarafından bu tarz yorumlar yapıldı. "psikoloğum bana babalık duygusunun çocuk 4 yaşındayken öğrenildiğini söyledi" diyen biriyle karşılaştım, gerçekten inanıyorlar buna.
Kendimizi kandırmaktan başka nedir bu anlamıyorum gerçekten. Tamamen saçma sapan "annesinin paşası, aslan oğlum, erkeksin sen" zihniyetiyle yetişen erkeklerin problemi bu, geneli bu zannediyorlar.
Konu sahibi size ne diyebilirim ki. Şöyle açtığınız konulara baktım da sevgililikten beri hep sorunlu bir ilişki. Konular hep bir sorun bir bebek isteği şeklinde ilerlemiş. Allah o sabiyi korusun, inşallah az hasarla büyür.
Kesinlikle böyle bir adamın tedavi olması şart. Bebeği benimseyememiş, senden kıskanıyor ne demektir normal midir bu? Şurada çaresizce konu açan kadınlara bu hareketleri normal gibi göstermeye çalışan hanımlar keşke bunu yapmasa.Tabi canım kadınların işi ne paşazadelerin oturdukları yerden, kendilerini yormadan zorluk yaşadıkları babalığa alışma süreçlerini beklesinler hem de 4 yıl
Adamda problem var diyelim en azından alışma süreci falan deyince kadınları aptal yerine koymak gibi oluyor bu.
Ne kadar sevimli, ne gülünesi bir olay...Benim kocam da hamile doğuracak çok agrasif
Al ellemeyiz bi daha mıSelam kızlar .
İzmir'deki arkadaşlar öncelikle size çok geçmiş olsun diliyorum..Allah'ım bidaha yaşatmasın.
Kızlar ben doğum yapalı 55 gün falan oldu.ama ben mi.lohusayim eşim mi belli degil. Durup durup biseyleri bahane edip trip atiyo.beni de anlarsınız ki şuan hiç trip cekecek zamanımda değilim. Çocuğu kucağına aldığında çok örseliyo.hani diyorum şoyle tut böyle tut ,bu sefer beni oğlundan kiskaniyosun diyo ciddi ciddi.ama.cocugu o kadar hirpaliyo ki ,çocuğu yatırdığı an kusuyo. Bir de küfürlü konusuyo çocukla severken ondan ayrı rahatsızım uyarınca benim çocuğum istediğim gibi konuşurum diyo. Ayrıca azarlar şekilde konusuyo bebekle saçma sapan seni berbere vericem falan diyo suratı ciddi şekilde çocukta dudağını buzup agliyo korkuyo haliyle .cocuguma kıyamıyorum bu hoduk kocam da laftan anlamiyo.aksam bagirdim en son düzgün tutsana diye çocuğu bıraktı gitti al ellemeyiz bida diyo.ay deliricem.
Bence genellemeyin benim eşim hep bebege karşı naifti...Bence erkekler eve bebek gelince rakip olarak görüyorlar ilk etapta. Anne uykusuz kalıp,yorgun olunca,baba ilgisiz kalıyor,haliyle bebek sebep gibi görünüyor bu duruma. İstisnalar muhakkak vardır ama genelde durum bu.
Zamanla duzelirsiniz ,alışma süreci bunlar,bebeğinizin uykusu düzene girip birbirinize vakit ayırabilmeye başlayınca,bebeğiniz size gülmeye,sevimli tepkiler vermeye başlayıp sürprizler yaptığında eşiniz de bağ kuracak.
Kadinlar 9 ay taşıyor karnında,kalp atışını,hareketlerini hissediyor,bebeğiyle yaşıyor bir bakıma ama erkekler sonradan ,etkileşim kurdukça baba oluyorlar.
Biraz zaman tanıyın.
Geneli böyledir demedim zaten,bu benim fikrim,çevremde gözlemlediğimdi. Tabi ki istisnalar vardır ,ona birşey diyemem ama hepsi sizin eşiniz gibidir de diyemem.Bence genellemeyin benim eşim hep bebege karşı naifti...
Bence konu sahibinin kocasi tam bir öküz muhtemelen önceden de öyleydi. Yani çocuk olunca değişmedi.
Erkekler çocuk doğunca söyle olur, böyle olur diye okuzluklerinin normallestirilmesini doğru bulmuyorum.Geneli böyledir demedim zaten,bu benim fikrim,çevremde gözlemlediğimdi. Tabi ki istisnalar vardır ,ona birşey diyemem ama hepsi sizin eşiniz gibidir de diyemem.
Ne yapalım,olanı söylemeyelim mi?Erkekler çocuk doğunca söyle olur, böyle olur diye okuzluklerinin normallestirilmesini doğru bulmuyorum.
Konu sahibi de bu süreçte kocasıyla birlikte aile terapisi alsa çok iyi olur cocuklu hayata daha kolay adapte olabilirler. Tabi kocası kabul ederse...
Çoğunluk öyle ama cogunluk bu şekilde diye "normali bu "diyemeyiz.Ne yapalım,olanı söylemeyelim mi?
Bir nesil,paşa oğlum diye yetiştirildi,göz ardı mı edelim?
Bu benim fikrim,altını yine çiziyorum,sizin eşinizin nasil davrandığı,koskoca bir gerçeği değiştirmiyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?