Lohusa pijaması illaki kirmizimi olmali

Kirmizi ya da yesil alin cunku yenidoganlar sadece bu iki rengi digerleeinden ayirt edebilirler :KK48:

Albız denen şeyi ve lohusa pijamasının kırmızı olması gerektiğini ilk deda duyuyorum :/ ben beyaz aldım hatta

Ya yok nasil istiyorsan oyle al benim kizim oldu ben pembis pembis aldim haaa bi tane yedek al canim ayri lohusayken terlemeydi falan deisik olmali

Ilk defa duydum illa mavi ve kırmızı mı olmak zorunda
Ben ayıcıklı düşünüyodum
Al basar nedir ya:)

:KK45:hay Allah...

Bişey olmuyor ya endişelenme :KK59:.[/QUOTE
Olmayacagini biliyorum da canim insanlar anlatinca gerçekten yasanmisliklarini olur mu acaba diye dusunmeden edemiyorsun. Bir de bu hayatta tek korktugum boyle seylerdir. Uc harfliler falanlar filanlar. :)

Benim cocugun besigine de sarimsak koydular
tovbe yarrabbim dedim ya :)
Hayir oyle mistik seylere bayilirim ama bunlar cok klasik :D

inanıyorsan kırmızı bant taksan yeter.

tam ne olduğunu bilmiyorum da yavaştan banada batıl yüklemesi yapılıyor. Saç kesmemeden başladım bakalım:KK53:

Albız ne :KK57: gelenek vs konularında iyi ki protest bir tavrım var.Her naneyi böyle kafaya takacak olsak aboo.Yazık günah yav,dünyayı kendimize dar ediyoruz hale bak.
Ben de gelenekçi değilim ama bunlar hoşuma gidiyor . Albız şeytan gibi bir şey. İslamiyet öncesi Türk'lere has bir şaman geleneği. Loğusaların sütünü kestiğine inanırlar ve uyku felci (karabasan) 'ın da albız olduğuna inanılır. Loğusalar o yüzden kırmızı bant takar kendilerini albızdan koruyacağı düşünülür. Albız'a inanmayanlar da takıyor tabi binlerce yıllık geleneğimiz diye. Hatta anadolu'nun bazı yerlerinde hala sinirlenince insanlar "Hay albız alsın" der :D

inanıyorsan kırmızı bant taksan yeter.

tam ne olduğunu bilmiyorum da yavaştan banada batıl yüklemesi yapılıyor. Saç kesmemeden başladım bakalım:KK53:
Yapma öyle,neye inanıyorsak o oluyor ve bu milyon kere kanıtlandı doğru.Sen inandıkça geliyor başına.

Ben de gelenekçi değilim ama bunlar hoşuma gidiyor . Albız şeytan gibi bir şey. İslamiyet öncesi Türk'lere has bir şaman geleneği. Loğusaların sütünü kestiğine inanırlar ve uyku felci (karabasan) 'ın da albız olduğuna inanılır. Loğusalar o yüzden kırmızı bant takar kendilerini albızdan koruyacağı düşünülür. Albız'a inanmayanlar da takıyor tabi binlerce yıllık geleneğimiz diye. Hatta anadolu'nun bazı yerlerinde hala sinirlenince insanlar "Hay albız alsın" der :KK70:
Teşekkür ederim,bilgi bilgidir. :KK9:

Lohusa hormon degisikligine ugrar. Bunu bilmeyenlerde al basmasi demis hani rahatsizlik verirler(ucan kacan uc harfli) batil inanc yani. Hatta kirmizi kurdale takarlar falan kafalarina. Illa biyerde kirmizi olcak yani.

Ayni zihniyet bebege de sari giydirir ki sarilik olmasin. Halbuki alakasi yok
Kayinvalidem dun aksam gitti. 10 gundur tuhaf inanislarindan fenalik geldi. Kapi girisinde bebegin ilk kakali bezi duruyordu.
Bu sabah ilk isim onu atmak oldu. Hayir eğitimli kadin halbuki :)

Hanımlar,
böyle şeylere inanmayın, tecrübeli bir lohusa yazıyor:KK66: Bebeğe de sarı giydir sarılık olmasın derler, küllüm hurafe, sarı giydirdim sarılık oldu çocuk, bizzat denenmiştir, birşeyinde bastığı yok, korkutuyorlar, bilinç altınıza yerleşiyor, var sanıyorsunuz.

Konu gebeleri ve ürkek üyelerimizi endişelendirebilir, bu sebeple kapatıyorum.

Son düzenleme:
Back
X