Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kiz niye bu kadar detayli yazdin iki ay sonra bebegim olacak korktum simdi valla :)
hay Allah...
Bişey olmuyor ya endişelenme.[/QUOTE
Olmayacagini biliyorum da canim insanlar anlatinca gerçekten yasanmisliklarini olur mu acaba diye dusunmeden edemiyorsun. Bir de bu hayatta tek korktugum boyle seylerdir. Uc harfliler falanlar filanlar. :)
Albız neAlbız'dan bahsediyor :d
Ben de gelenekçi değilim ama bunlar hoşuma gidiyor . Albız şeytan gibi bir şey. İslamiyet öncesi Türk'lere has bir şaman geleneği. Loğusaların sütünü kestiğine inanırlar ve uyku felci (karabasan) 'ın da albız olduğuna inanılır. Loğusalar o yüzden kırmızı bant takar kendilerini albızdan koruyacağı düşünülür. Albız'a inanmayanlar da takıyor tabi binlerce yıllık geleneğimiz diye. Hatta anadolu'nun bazı yerlerinde hala sinirlenince insanlar "Hay albız alsın" derAlbız negelenek vs konularında iyi ki protest bir tavrım var.Her naneyi böyle kafaya takacak olsak aboo.Yazık günah yav,dünyayı kendimize dar ediyoruz hale bak.
Yapma öyle,neye inanıyorsak o oluyor ve bu milyon kere kanıtlandı doğru.Sen inandıkça geliyor başına.inanıyorsan kırmızı bant taksan yeter.
tam ne olduğunu bilmiyorum da yavaştan banada batıl yüklemesi yapılıyor. Saç kesmemeden başladım bakalım![]()
Teşekkür ederim,bilgi bilgidir.Ben de gelenekçi değilim ama bunlar hoşuma gidiyor . Albız şeytan gibi bir şey. İslamiyet öncesi Türk'lere has bir şaman geleneği. Loğusaların sütünü kestiğine inanırlar ve uyku felci (karabasan) 'ın da albız olduğuna inanılır. Loğusalar o yüzden kırmızı bant takar kendilerini albızdan koruyacağı düşünülür. Albız'a inanmayanlar da takıyor tabi binlerce yıllık geleneğimiz diye. Hatta anadolu'nun bazı yerlerinde hala sinirlenince insanlar "Hay albız alsın" der![]()
Kayinvalidem dun aksam gitti. 10 gundur tuhaf inanislarindan fenalik geldi. Kapi girisinde bebegin ilk kakali bezi duruyordu.Lohusa hormon degisikligine ugrar. Bunu bilmeyenlerde al basmasi demis hani rahatsizlik verirler(ucan kacan uc harfli) batil inanc yani. Hatta kirmizi kurdale takarlar falan kafalarina. Illa biyerde kirmizi olcak yani.
Ayni zihniyet bebege de sari giydirir ki sarilik olmasin. Halbuki alakasi yok