- 6 Kasım 2010
- 7.034
- 7.590
- 398
- Konu Sahibi atalente35
-
Güçlü kadınsın vesselam darısı başımızaKorkmayın.
3 kez sezaryen oldum.
Evet ilk gün en fazla ağrı oluyor.
Ama ağrıya inat erkenden kalkıp yürüdükçe daha hızlı toparlanılıyor.
Sonrasında her saat ağrınız azalıyor. Yani daha fazlasını yaşamıyorsunuz.
Yürüyüşe devam...
7 gün sonra gayet iyi, idare eder bir hal alıyor insan.
14.gün kendi başınıza bebeğinizle ve evle ilgilenebilecek yetenek oluyor (farkındalık olmasada).
21.gün ağrı namına hiçbirşey kalmıyor (yani benim 3.doğumda kaburgam kırıldı, o bile 21.günde iyileşmişti, öyle söyleyim)
Sağlıkla kavuşun.
hiç o kadar bişe olmadı bnde kişiden kişiye farklılık gösteriyor ben 2. günde gayet iyiym bunu korkmayın diye yazıyorum hamilesiniz diye çünkü bnde korkarak girdim doğuma günlerce uyumadan duyduklarımdan dolayı ama çok kolaydı bnce ben bir hafta sonra avm yapmıştım gezmeye arkadaşım 20 gün ağrı çekti bünyeye göre değişirGerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
Yok yahu, insan başa gelene mecbur sabrediyor. Bedenen olmasa da (168boy 48kilo), ruhen güçlü olma gayretindeyim.Güçlü kadınsın vesselam darısı başımıza
Bünyeye göre de olabilir o zaman sağ salim gelsin de insan bir an önce ayaklanmak istiyo işte çok sağolhiç o kadar bişe olmadı bnde kişiden kişiye farklılık gösteriyor ben 2. günde gayet iyiym bunu korkmayın diye yazıyorum hamilesiniz diye çünkü bnde korkarak girdim doğuma günlerce uyumadan duyduklarımdan dolayı ama çok kolaydı bnce ben bir hafta sonra avm yapmıştım gezmeye arkadaşım 20 gün ağrı çekti bünyeye göre değişir
Zoruna gidecek birşey yok.Fikir almak adına açtım konuyu.sanirim bişey söylememek en doğrusu. Çünkü herşeye koşturdu,cabaladi.insallah dediginiz gibi alışır banada yoksa çok zoruma gider
Sabırlı olun.
Henüz çok küçük.
Beyin gelişimi için kucağınızda, sizin göz hizanızdan çevresindeki nesneleri incelemesi çok güzel. Hatta anlatarak dolaştırın minik tokmağı evde(bak annecim bu kapı, beyaz renkli kapı, (hafifçe çalın) aaa vurunca tık tık ses geldi. Baba gelince bu kapıyı tııık tııık çalacak. Biz de açacağız.... " gibi...
Temizlik için ilk bir yıl ayda bir de olsa bir temizlikçi alın. Üzerinizdeki psikolojik baskının çoğu kalkacak. Bir arkadaş "bunca yıl paramızla rezil olmuşuz" demişti.
Eşinizle bebeğinizi güldürmeye çalışma oyunları oynayın. Hem siz hem bebiş eğlenir
Uykusuzluk en zor olanı, bebek uyudukça siz de yanına uzanıp dinlenin.
Her mıkırdandığında uyandı sanıp, hemen kucağınıza almayın. Uyku 40-45dk.lık döngüler halinde devam eder. Bazı bebek kendiliğinden diğer döngüye girerken, çoğu dışarıdan uyuyabilmesi için destek bekler. Pışpışlayın, sırtını sıvazlayın, ninni söyleyin... Ama eğer sallayarak uyutuyorsanız, yine sallanmak isteyecektir. Mümkünse sallamadan uyutmanın yollarını deneyin.
Tavsiye: Anne kedilerin yavrularına nasıl (sakin ve sabırla) baktığını (özellikle nasıl uyuttuğunu/uyumadıklarında ya da uyandıklarında neler yaptığını) videolardan izleyip gözlemleyin. Benim çok işime yaradı.
"Ninni ipek yumağım..." ninnisini dinleyip repertuarınıza ekleyin.
Onunla her göz göze geldiğinizde gülümseyin.
Besledikten sonra, (saate bakarak) 15dk gazını çıkarmaya çalışın. Bunu yaparken eğlenceli tekerlemeler söyleyebilirsiniz (örn: kış kış gazlar kış kış... Yallah gazlar yallah... Gaz çık gaz çık gaz çık)
Özetle, diyeceğim o ki:
Bu bebek
*beslenecek,
*gazı çıkarılacak
*altı değiştirilecek
*uyutulacak
*bıcı bıcı yaptırılacak
*eğlendirilecek
*büyütülecek
* mutlu bir insana dönüşecek...
Madem bunlar size zor gelse de yapılacak, bari eğlenerek yapmanın bir yolunu bulun.
Evdeki temizlik düzenle ilgili konularda destek almaya çalışın. En azından ilk bir yıl.
Sağlıkla, mutlulukla büyütün dilerim yavrunuza.
...
Kendinize biraz daha fazla güvenmelisiniz. O bebeğe sizden daha iyi kimse bakamaz. Siz bu potansiyelinizi farkedin.
Ev işi olduğu kadar olsun. Hiç sorun değil. Hedefiniz akşam uykunuzun yarım saatini verip dağınıklıkları toplamak olsun mesela. Dip köşe temizliği boşverin. Haftada bir eş destekli süpürme toz alma vs.yeterli olur. Kimse ile kendinizi kıyaslamayın. Herkesin şartları farklıdır.
Yemek konusunda hedefinizi basitleştirip bir sistematiğe bağlayın. Zihninizde onun yükü azalsın. Hergün 2-3gün gidecek sadece bir yemek pişirin. Mesela bugün sadece çorba. Yarın sadece taze fasulye. Bir sonraki gün pilav...
Eşinizin yorgunluğu, haklıdır... Ama bu cümleden ben şöyle anlıyorum "yardım etmesini bekliyorum, ama etmiyor, yorgun olduğunu söylüyor". Tavsiyem, beklentisiz olun. Tek başınıza da bakabilirsiniz siz bebeğinize. Aksi taktirde, bu beklenti zamanla şöyle bir öfkeye dönüşecek "yorgunsa yorgun. Ben de yorgunum. Sanki çocuk sadece benim. Başlarım böyle evliliğe..." Bu ayrılık sinyalleri demek. Ayrılsanız (Allah korusun) zaten bebeğinize tek bakacaksınız. İyisi mi beklentisiz olun... Şikayeti bırakın. Ama eşinize şunu da söyleyin "bir bebeğin bakımında ne kadar emek veriyorsan, o bebek seni o kadar çok seviyormuş". Bebeğinin sevgisini kazanmanın hatırına ne yapıyorsa yapsın. Mutlu, gözlerinin içi cıvıldayan bir anne olun siz.
Hiçbirşey için canınızı sıkmayın.
Sadece günü kurtarın.
Olumsuza değil de, bugün olan güzelliklere odaklanın.
Ben ilk anne olduğumda" dünyada beni bu kadar vazgeçemeyecek kadar seven başka bir canlı olmadığını hissetmiştim"... Bu muhteşem bir duygu... Dünyadaki varlığınız inanılmaz değerlendi
Bebeğiniz size hep bu kadar meşguliyet çıkarmayacak. Bu zor zamanlar, güzel zamanlara evrilecek. Hep böyle devam etmeyecek. Bebeğinize de güvenin. O zor bir çocuk değil. Akıllı bir bebek. Kendisine en iyi kimin bakım vereceğini çok iyi biliyor.
Sabır...
Bu günler, yarınında güzel şeyler saklıyor ve büyütüyor sizin için
Aslında ben videodan bakmadım, bizzat anne kedilerimizde gözlemledim
Anne kedi 5-6tane miyav miyav miyavlayan yavruya sakince, severek bakıyor, uyutuyor ben bir tanede zorlanıyorum, saatlerce uyutamıyorum, ben de uyuyamıyorum, bir de uyumadığı için sinirleniyorum, diye düşününce,
Anne kedilerin yavrularıyla sadece eğlenen, seven, isteyeni emziren, uykusu geldiğinde yattığı yerden bebeği ile oynarken kendi de dinlenen, oyunla sakinleşen yavrusu uyuduğunda onunla kucaklaşıp uyuyan bir anne modelini denediğimde, çok daha sabırlı, başarılı ve mutlu bir anne oldum
Daha da önemlisi bebeğim de öyle oldu
Bak senin için İnternetten bulduğum rol modelaşağıdaki linkte
Not: eminim hiçbir anne kedinin aklında "Ne pişirsem", "evin temizliği", "eşim de yardım etmiyor"...gibisinden kaygılar yoktur. Ben de böylesi kaygılarımı azalttım. Bu da işe yarıyor
Şuan tedirginsiniz, ikincisi evinizde olmadiginiz için huzursuzsunuz bebek bundan etkileniyor.Fikir almak adına açtım konuyu.sanirim bişey söylememek en doğrusu. Çünkü herşeye koşturdu,cabaladi.insallah dediginiz gibi alışır banada yoksa çok zoruma gider
Kesinlikle alışır. Daha sonra siz ararsınız birileri gelsinde tuvalete gideyim diye :) bir şey söylemeyin o kadar yardımı dokunmuş 5 gün sabredin. Kötü siz olursunuz. Bu düşündükleriniz hep lohusalıktan. Benim kv lohusayken 2 kere geldi evime görümcemde öyle kimseye vermek istemedim kendi ailem hariç eşim aldığında bile deli oldum. Acaba geri karnıma mı soksam onlar geldiğinde diye düşündüğüm bile olduFikir almak adına açtım konuyu.sanirim bişey söylememek en doğrusu. Çünkü herşeye koşturdu,cabaladi.insallah dediginiz gibi alışır banada yoksa çok zoruma gider
Bu süreçte insana her şey batar. Ben anlıyorum seni.hele önceden pek birbirinize karşı sevimli değilseniz daha çok batar. Bence sakin ol bebeğin seni kokundan tanıyacaktır sen annesisin sana tavsiyem emzirirken bebeğini soy ve göğsüne yatır emzirdikten sonra da hemen kaldırma iyice kokuna alışsın. Hem sen de uzan yanında dinlen. Bebeğin şuan senin kucağına sıcaklığına kokuna ihtiyacı var başkasınınkine değil.kayınvaliden almak isterse de nazikçe ben biraz bebeğimle vakit geçirmek istiyorum diye nazikçe söyle. Seni de rahatlatacaktır emin ol.Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum
Evet bu çok önemli. Bebeğime ben bakyorm 5 aylk olduk anneme gidince o uyuturken hemen uyur mesela deneymli olduğu için bebeğn nasl saknleşeceğini çok iyi blyorlarOncelikle Allah anali babali buyutsun
El kadar bebek elbet size de alışacak. Kv tutma etme konularinda da daha deneyimli olduğundan belki daha kolay sakinlestiriyordur ama kalmis surda 5 gun kendi evinize gececeksiniz son son dinlenin derim sonra insan 5 dakka sunu biri oyalasa da tuvalete girsem gozlerimi kapatip uyusam diye firsat kolluyor.
O sizin bebeginiz bunu kimse degistiremez merak etmeyin. Evinize gectiginizde 1 gunde size alisir kv unutur çocuklar boyle
Hakaten 7 gün ve 14 günde sihirle değnek mi var nedir çok fark ediyoe insanKorkmayın.
3 kez sezaryen oldum.
Evet ilk gün en fazla ağrı oluyor.
Ama ağrıya inat erkenden kalkıp yürüdükçe daha hızlı toparlanılıyor.
Sonrasında her saat ağrınız azalıyor. Yani daha fazlasını yaşamıyorsunuz.
Yürüyüşe devam...
7 gün sonra gayet iyi, idare eder bir hal alıyor insan.
14.gün kendi başınıza bebeğinizle ve evle ilgilenebilecek yetenek oluyor (farkındalık olmasada).
21.gün ağrı namına hiçbirşey kalmıyor (yani benim 3.doğumda kaburgam kırıldı, o bile 21.günde iyileşmişti, öyle söyleyim)
Sağlıkla kavuşun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?