Lohusa pisikolojisi

Güçlü kadınsın vesselam darısı başımıza

Gerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
hiç o kadar bişe olmadı bnde kişiden kişiye farklılık gösteriyor ben 2. günde gayet iyiym bunu korkmayın diye yazıyorum hamilesiniz diye çünkü bnde korkarak girdim doğuma günlerce uyumadan duyduklarımdan dolayı ama çok kolaydı bnce ben bir hafta sonra avm yapmıştım gezmeye arkadaşım 20 gün ağrı çekti bünyeye göre değişir

Güçlü kadınsın vesselam darısı başımıza
Yok yahu, insan başa gelene mecbur sabrediyor. Bedenen olmasa da (168boy 48kilo), ruhen güçlü olma gayretindeyim.
Kendinizi bırakmayın.
Motive edin.
Ağrı çok ise, ağrı kesici yapılıyor ilk gün, sonrası "zaten daha kötü olmayacak" diye kendinize telkin ederek, sabrınızı arttırın.
Hamilelik/doğum/annelik çok güzel...
Keyfini çıkarın.

Bünyeye göre de olabilir o zaman sağ salim gelsin de insan bir an önce ayaklanmak istiyo işte çok sağol

Size alışması söz konusu değil, çünkü sizi tanıyor zaten bebeğiniz. Karninizda sizin sesinizi duydu, emerken sizin kokunuzu alıyor, 9 ay boyunca aynı bedende yaşadınız düşünsenize, mümkün mü anneciğini bilmemesi :) Şu an sizdeki gerginliği hissediyor sadece, sizi de anlıyorum hiç lohusa olmadım ama bazı dönemlerde insana her şey batıyor. Deneyimli kadınların dediğine göre lohusalık da böyle bir dönem. Hepsi geçecek merak etmeyin, az baksalar da uyusam dersiniz yarın :)

Daha fazla kalmayın kayınvalidede, bazıları farkında olmadan yapıyor, bazıları da ego yapıp çocuğu kendine bağlamaya çalışıyor aklınca. Sizinkinin niyetini bilemem tabi ama gerek yok zaten zor bir dönemi ekstra stresle doldurmaya. 5 gün sonra evinize dönün bence. Hiç merak etmeyin, bir bebeğe annesini unutturmak öyle omuzda yatırmakla falan olmaz, biricik annesisiniz siz onun, siz sakin olursanız bebeğiniz de sakin olacaktır. Sağlıkla büyütün :)

Tebrik ederim öncelikle.
Süt kokusundan ötürü annesini tanır diyorlar. Nasıl alisabilir ki kvye?
Kadina gereksiz yüklenmeyin bence. Yardımcı olmaya çalışıyor.
Muhtemelen gazi olan bebeği omzuna yAtırdğında sakinleşiyor ve siz kuruyorsunuz. Kişiyle ilgisi yok pozisyonla ilgili bir rahatlama o. Komşu gelse öyle tutsa susar.
Ağrınız bile olsa uzanın ve çıplak göğsünüze yatırın. Üzerinizde uyusun böyle de dinlenebilirsiniz.
Sizin kokunuzdan daha iyi hiç bir şey yok onun için boşa kuruntu yapmayın.

Fikir almak adına açtım konuyu.sanirim bişey söylememek en doğrusu. Çünkü herşeye koşturdu,cabaladi.insallah dediginiz gibi alışır banada yoksa çok zoruma gider
Zoruna gidecek birşey yok.
Senin ilk bebek bakma tecrüben (yani tecrübesizliğin).
Yaşlı anneler (anneanne/babaanneler) kaç tecrübe edinmiş. Tutmayı, ninni söylemeyi, göz temasını,... vs çok iyi biliyorlar (tecrübe ettiklerinden)...

Ama sendeki anne kokusu, kimsede yok.
Bebeğin için senin yerini kimse tutamaz.
Başkaları dünyaları da verse, o senin kucağını tercih edecek...

Sanıyorsun ki hep bugünkü gibi olacak...
Hayır.
Bu süreç hızla değişecek...

İhtiyaçlarını kendin karşıladıkça, bebeğin ile arandaki sevgi daha da kuvvetlenecek. Emin ol.

Başkalarının yardımına ihtiyacın yok. O bebeğese senden daha iyi bakacak başka biri de...

O bebeğin size ihtiyacı var kayınvalideye değil.
Mümkün mertebe, sağlığınız izin verdiği müddetçe bebeğinizi yanınızda tutmaya çalışın.
Size gelince ağlaması gibi bir durum söz konusu olamaz, özlüyordur sizi bebeğiniz belki o yüzden stresini döküyordur size gelince. Zamanla onu sakinleştirme yöntemlerini öğreneceksiniz. Bir Yenidoğanın tek ihtiyacı annesidir.
Başkaları size başka konularda yardım etsinler siz bakabildiğiniz kadarıyla sadece kendiniz bakın bebeğinize.

DAHA ÖNCE BENZER BİR KONUYA YAZDIKLARIM. UMARIM SİZE DE YARDIMCI OLUR

Son düzenleme:
Fikir almak adına açtım konuyu.sanirim bişey söylememek en doğrusu. Çünkü herşeye koşturdu,cabaladi.insallah dediginiz gibi alışır banada yoksa çok zoruma gider
Şuan tedirginsiniz, ikincisi evinizde olmadiginiz için huzursuzsunuz bebek bundan etkileniyor.
Bebek bakım yapana tepki verir ama annesini daima tanır ve çok sever bundan hiç şüpheniz olmasın, ama eşiniz nerede bu arada.
Evinize dönünce bebeğinizle başbaşa kalacaksınız bu bir yandan çok güzel birşey bir yandan çok zor birşey, iyi gözlemleyin kayinvalidenizi gaz çıkarması sakinlestirmesi falan işinize yarayacak.
Severken demek kendini çok kaptırıp içten seviyor bundan rahatsız olmanizin sebebi hormonlar aslında.
İllaki birşey söyleyeceksiniz bu 20 günlük süreçte ona minnettar olduğunuzu ama evden uzakta olmanızın sizi yordugunu huzursuz ettiğini ve bunun bebeğinize de yansıdığını ve bu zorlamanın sizi olumsuZ etkilediğini söyleyebilirsiniz, güzellikle tabiki.
Bir kaç ay uykusuzluk yorgunluk vs birinin desteği olması çok güzel, ama kendiniz de çok güzel üstesinden geleceksiniz emin olun.
Birde yeni doğanlar karşınıza tutup konuşunca çabuk sakinleşir ve iletişim kurdukca daha sakin ve mutlu olur, siz de bunu yapın bol bol. Bebeğim beni iki gün görmedi yoğun bakıma ilk girdim kucağıma aldım ki bakışı tepkisi farklıydı tanıdı, iki gün hemşireler ilgilendi ama beni ilk gördüğü anda tanıdı mesela.
Bebeğiniz de sizi biliyor ve iyi tanıyor merak etmeyin.
Birde ben bebeklerin de annenin canı acidiginda hissettiğini düşünüyorum, anne can acısı çekerken o sessiz duruyor yada başkası ilgilenince susuyor inanın buna, ama bir süre sonra tamamen iyileşip guclenince başkasının kucağına gitmiyorlar bir süre baba da dahil, kucağa alıştırma vs dedikleri dönem yani koala gibi yapışıyor yakaniza ve sürekli kuacakta . Siz iyileşip toparlanmaya bakin

Kesinlikle alışır. Daha sonra siz ararsınız birileri gelsinde tuvalete gideyim diye :) bir şey söylemeyin o kadar yardımı dokunmuş 5 gün sabredin. Kötü siz olursunuz. Bu düşündükleriniz hep lohusalıktan. Benim kv lohusayken 2 kere geldi evime görümcemde öyle kimseye vermek istemedim kendi ailem hariç eşim aldığında bile deli oldum. Acaba geri karnıma mı soksam onlar geldiğinde diye düşündüğüm bile oldu

Bunlar hep lohusa kafası öyle bir kafada oluyorsunuz ve sahipleniyorsunuz ki bebeği işte bunlar iç güdüsel Geçecek merak etmeyin. Bebek anne kokusunu unutmaz size öyle geliyordur. Aylardır sizin kokunuzu aldı karnınızda öyle 15 günde unutur mu Tedirginliğinizi hissediyor olabilir o da normal. Alışacaksınız zamanla birbirinize. Ve evet başlarda sevmeleri batıyor kimse dokunmasın istiyorsunuz ama biraz büyüyüp hareketlenince keşke ilgilenen biri olsa da tuvalete gitsem diyorsunuz siz düşünün artık son olarak kırmayın kayınvalidenizi, inanın anne baba kadar anneanne babaanne de çok seviyor bebeğinizi.

Bu süreçte insana her şey batar. Ben anlıyorum seni.hele önceden pek birbirinize karşı sevimli değilseniz daha çok batar. Bence sakin ol bebeğin seni kokundan tanıyacaktır sen annesisin sana tavsiyem emzirirken bebeğini soy ve göğsüne yatır emzirdikten sonra da hemen kaldırma iyice kokuna alışsın. Hem sen de uzan yanında dinlen. Bebeğin şuan senin kucağına sıcaklığına kokuna ihtiyacı var başkasınınkine değil.kayınvaliden almak isterse de nazikçe ben biraz bebeğimle vakit geçirmek istiyorum diye nazikçe söyle. Seni de rahatlatacaktır emin ol.

Evet bu çok önemli. Bebeğime ben bakyorm 5 aylk olduk anneme gidince o uyuturken hemen uyur mesela deneymli olduğu için bebeğn nasl saknleşeceğini çok iyi blyorlar

Hakaten 7 gün ve 14 günde sihirle değnek mi var nedir çok fark ediyoe insan

konu sahibi lohusalık psikolojisi herkeste bir değil ama genelde çok ağırdır, benim berbat geçmişti. Allah yardımcın olsun.

3.5 yasinda kizim var zorunluluktan tek buyuttum ama hic cevremde de dahil kokusuna alismis gibi birsey duymadim bazen esimde duruyordu kolikti isimi kolaylastirdigi icin seviniyordum baskasi olsaydi da dursaydi gene bisey dusunmezdim diyorum ya ilk kez duydum kokusuna alismak falan. Var mi bunun bilimsel bir aciklamasi acaba

Ten tene temas yapın, birlikte duş alın bebekle. Hem sakinleşir hem de bir güzel uyur. Gün içerisinde mama bile veriyorsanız üzerinizi çıkartıp öyle verin mamayı ve bol bol sakince konuşun bebekle.

Hey allahim..kendiniz yapin o vakit..madem insanca yapilan hersey size batmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…