- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Bak gülmeye başladın bile :) kendine güvenin gün geçtikçe artacakCok tesekkur ederim canim yazdiklariniz güç verdi bana kendim için daha da caba gostericem zaten 1 ayi gecti esim 40 i sayiyo burdakileri okusa aylar sürdüğünü falan duysa komaya girer
Emzirme üzerine bunaldığınızı söylemişsiniz S Socialmom ,sadece emzirmek emzirememek de değil olay.
@selinim25 in de dediği gibi ağrısız, sızısız, meme acısı yüzünden şekilden şekile girmeden emzirebiliyorsanız bu bile çok büyük bir artı.
Moral bozmamak için anlatmayayım demiştim ama bak bu emzirme kısmını örnek vereyim kendi yaşadıklarımdan, eğer yaşayan varsa üzülmesin, geçiyor öyle de böyle de...
Sezaryen doğum yaptım, 26-27 gün oluyordur taş çatlasın, hadi bir ay diyelim...
Doğum sonrası sütüm inmedi, üstelik kimse emzirme eğitimi de vermedi bana. Bilgilerim kısıtlıydı, uygulama konusunda bi tecrübem yoktu, bazen bir şeyi okumak yetmiyor, birilerinin de göstermesi gerekiyor, kimse emzirme konusunda bir şey söylemedi bana ne büyük hata (Hemşireler de hatalı bu konuda) ... Bebeği günlerce emzirmek için uğraştım kendi çabalarımla, kvm ve annem zaten ikisinin de ilk torunu, kadınlar kafayı yediler ne yaptıklarını bilmez haldeler, başımda gardiyan gibi beklediler durdular çocuğu emzirmem için.
Sonra yanlış emzirme yüzünden göğüs uçlarım yara oldu, koca koca çatlaklarla doldu, kanadı vs. Çocuk her emmeye çalıştığında etimden et koparılıyor sanki yok böyle bir acı... Annemler emsin çocuk diye ısrar ettikçe, ben de kendimi sıkıyorum zorluyorum kendimi ama emme seanslarımız artık işkenceye dönüşmüş durumda, kremler sürüyorum ama nafile "Ben kötü anne miyim? Herkes nasıl yapıyorsa ben de yapıcam, dayanıcam" dedim üstüne gittim.
Sonunda çocuğun yanaklarından aşağı sütle beraber kan indi. Annemler ne olduklarını şaştılar. Böyle bir şey yaşamamışlar ömürlerinde, böyle bir acı görmemişler, bir de bana direktif vermeye çalışıyorlardı... Pişman oldular, özür dilediler.
Dayandım ya, meme başım sanki kopuyormuş gibi ağrıdı günlerce ve ben her seferinde çocuğumu emzireceğim diye yarım saat yarım saat bacaklarımı karnıma çektim, acıdan dişlerimi sıktım ve dayandım ya... Sezaryen kesiğimi unuttum, ameliyat geçirdiğimi unuttum onun ağrısına... Ancak şiddetli yaşayan bilir bunu.
Doktor kontrollerine gittik, her gittiğim yerde, her konuştuğum kişiye ağlıyorum tutamıyorum kendimi, dakikalarca, gözlerim şişip burnum kızarıp yüzüm tanınmaz hale gelene kadar ağlıyorum, susturamıyorlar...
Şimdi emzirmelerimiz düzeldi şükür, bir hemşire abla yardımcı oldu, onun sayesinde 2-3 gün içinde toparladık atlattık. Ama günlerce çektiğim o eziyet... Anlatamam ya...
Bu süreçte yaşadıklarımdan sadece biri bu, en ama en kötüsü bile bir şekilde geçiyor.
Kafanı takma, milletin dediğini duymazdan gel, çok canını sıkarlarsa "Beni yalnız bırakın" diye kibarca kov.
Baktın çok uzun süre devam ediyor ruh halindeki düşüklük, gerekirse bir doktor yardımı almaktan çekinme.
Meraklı karı, sinir oldum. Saygısız insanlardan nefret ediyorum.Bazi insanları zaten bu dönemde yeniden taniyor gibi oldum ya .çevre anlayissiz insanla dolu ya dusunme diye bisey yok. Ben mesela kv yaninda asla emziremiyorum bildiği halde bunu pat diye daliyo odaya sinir olup tersliyorum cikariyorum odadan.ya bi anlayin iste ya hassasiyetleri boyle olunca araya sogukluklar kirginliklar giriyor
Çok haklısın canım herkes yorum yapmaya çok seviyor benim kızım gaz sancısından 4 ay kolumda uyudu çoğu zamanÇocuk her zaman farklı şekillerde devam eden bir tedirginlik hali...
Her dönemin endişesi sıkıntısı farklı ve malesef ne kadar olursaniz, bilgili olursaniz olun çocuğa göre şekilleniyor sizin tavrınızda...
Biz kolumuzda sallarken kırk tane akıl veren olurdu söyle böyle diye en son patlayıp zevk olsun diye sallıyorum demiştim kollarım koşarken
Malesef bizim insanımız herseyi çok iyi biliyor
40 gün sürüyo berbat bişiMerhaba bayanlar allah askina söyleyin nasil ciktiniz su lohusa modundan ya hayatimda hic bu kadar aksi ve lanet olmamistim her soylenen mi batar ya. Esimle en ufak seyde sorun yaşar olduk sagolsun alttan aliyo durumu bildiginden ama artik ben rahatsiz oldum. adama kotu davraniyorm deneyimli anneler yorumlarinizi bekliyorum
Ben var ya öyle bir lohusa oldum ki hatta 2 kere oldum :) düşman başına.lohusayken bana içinden şeytan çıkıyor valla abla diyordu gorumcelerim.aramiz gayet iyidir zaten cok da dusunceli davranırim onlara karşı ama lohusaligimda kocam annem dahil herkes aldı nasibini.icimde de bitmeyen bir uzuntu.nasil geçiyor dersen zamanla geciyor.sonra bir anda eski haline dönüyorsunuz nasıl şeyler yaşadım ben böyle diyorsunMerhaba bayanlar allah askina söyleyin nasil ciktiniz su lohusa modundan ya hayatimda hic bu kadar aksi ve lanet olmamistim her soylenen mi batar ya. Esimle en ufak seyde sorun yaşar olduk sagolsun alttan aliyo durumu bildiginden ama artik ben rahatsiz oldum. adama kotu davraniyorm deneyimli anneler yorumlarinizi bekliyorum
Kızlar dogum yapalı 16 gün oldu. Evden dısarı cıktıgımız yok. Siz kac günlükken bebekle cıktınz. Bebegin temposuna alısamadım henüz doktor kilo vermis ac kalmıs dedi. Cok üzüldüm oturdum ağladım ben nerden bileyim uyuyor diye uyandırmamıstım.mamaya başlayalım dedi. Anne sütüm geliyor halbuki. Cok alınganım bebegi sarmalıyorım. Aman kusarsa diye yan yatırıyorm. Dikişler ayrı mesele bitkin durumdayım. Yeni hayatıma alısamadım;(
Bebeğine çokgeçmiş olsun.Yenidoğan sarılığı hemen hemen tüm bebeklerde oluyor.ilk dönemler uyusa bile bebeğin her iki saatte bir uyandırıp emzirmiştim.sık sık emzirmeye çalış, emzirdikçe hem sütün artacak hem de bebeğinin midesi büyüyecektir.bebeğin emdikçe daha güçlü emmeyi öğrenecek. bir de bol bol et, balık yemeye çalış ki sütünün kalitesi artsın.beslenmene dikkat edip sütünün kalitesini arttırmaya bak.Kızlar dogum yapalı 16 gün oldu. Evden dısarı cıktıgımız yok. Siz kac günlükken bebekle cıktınz. Bebegin temposuna alısamadım henüz doktor kilo vermis ac kalmıs dedi. Cok üzüldüm oturdum ağladım ben nerden bileyim uyuyor diye uyandırmamıstım.mamaya başlayalım dedi. Anne sütüm geliyor halbuki. Cok alınganım bebegi sarmalıyorım. Aman kusarsa diye yan yatırıyorm. Dikişler ayrı mesele bitkin durumdayım. Yeni hayatıma alısamadım;(
Cok sagol canım baya yol gösterici oldu yazdıkların.Bebeğine çokgeçmiş olsun.Yenidoğan sarılığı hemen hemen tüm bebeklerde oluyor.ilk dönemler uyusa bile bebeğin her iki saatte bir uyandırıp emzirmiştim.sık sık emzirmeye çalış, emzirdikçe hem sütün artacak hem de bebeğinin midesi büyüyecektir.bebeğin emdikçe daha güçlü emmeyi öğrenecek. bir de bol bol et, balık yemeye çalış ki sütünün kalitesi artsın.beslenmene dikkat edip sütünün kalitesini arttırmaya bak.
Benim bebeğim mart doğumlu.hastane vs gibi zorunlu çıkarmaları saymazsak 1 aylıktan itibaren hergün dışarı çıkarıp temiz hava aldırdım.önce 15-20dk ile başladık.kar kış yağmur demeden çıkardım dışarı.dışarı çıkarken kışın sıkı giydirdim.park götürdüm çoğunlukla ve bu ikimize de çok iyi geldi.
evde ise ben ne giyiyorsam bir fazlasını giydi.hiç yün yelek,patik vs giymedi.eldivn takmadım hiç.hemen kestim tırnaklarını.
Evi de cayır cayır ısıtmasın.gündüz 21-22 derece gece ise 19 derece civarı. Şu an 20 aylık ve soğuktan hiç hasta olduğunu görmedim.birilerinden mikrop kapmadıkça soğuk hiçbir şey yapmıyor.bir de doğduğu günden bugüne her akşam yıkadım.yazın hatta iki kez yıkamışlığım var.
Yan yatırman iyi, sürekli aynı yöne yatırma.bir sağa, bir sola yatır ki kafa şekli bozulmasın.
Sağlıkla büyüt bebeğini geçiyor bu günler üzme kendini
3 aydın kendine gelemeyen bir lohusa olarak içimi rahatlattınız. En büyük problem de kolikti tam o geçiyor derken uyku sorunu başgösterdi. Kendimi hiç bu kadar köşeye sıkışmış hissetmemiştim :/Tamaaaamen geçmesi kişiden kişiye göre değişir. Ama en az 5-6 ay zaman ver kendine. Benim tekrar insana dönmem iki seneyi buldu. Korkunç bir haldeydim. 33 gunlukken kayinpederim bebeği sert tuttu diye saatlerce aglamistim. Genel olarak çocuk agladi ben ağladım. Arabayı sevmezdu. Bi yere gidene kadar aglardi ben de aglardim arabada. Eşimle zaten aram kötüydü. Her şeyin suçlusu oydu bana göreüzülme gececek. Zaman zaman zaman...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?