Lohusalar kulübü

Sekercim Allah yardimcin olsun surekli kucakta zor ya .bende kizima sokulup uyumak istiyorum ama uyuyamiyoruz genelde yataginda uyumayi tercih ediyo.artik cisimlere uzanip eline aliyo agzina goturuyo

günaydın kızlar :21::21::21:hadi nerelerdesiniz sohbete gelin konumuz ;
aglayan bebeklerinizi nasıl susturuyosunuz:10: herkesin yöntemini alalım hadi bakalım:21::21:
biraz salıncağına koyuyorum,emzik veriyorum,oyun halısına koyup müzik açıyorum vs ama sonunda yine susmayınca kucağıma alıyorum cünkü bunlarla en fazla 10 dk oyalanıyo bazen de hiç umursamıyo ve aglamaya devam ediyo ve sadece kucakta sakinleşiyo.
selam kuzular.. Ankara'ya iyice kış geldi. ilk kar düştü.. daha sıkıcı günler beni bekliyo :(

Bir de hiç dert yokmuş gibi ayak baş parmağıma tırnak batmış yarın randevu aldık sabah dr'a gidicem :( Bunların dışındA sgk'dan doğum parası almak için evraklarımla ilgileniyorum hastane rapor bildirmemiş sorun çıktı umarım hallolur :(

neyse Allah dermansız dert vermesın ne diyelim...bugunumuze hamd olsun...

şekercim ,inan aynı durumdayız.. gündüzleri su içmeye mutfağa bile ylnız gidemiyorum tuvalete gitmek içn ya uyumasını bekliyorm yada pusetiyle yanıma wc nin kapısına taşıyorum. halimi görenler güler..
akşam eşim gelince ancak evi topluyorum. es kaza biri gelicek de evin halini görcek diye ödüm kopuyor. fırsat veermiyo hiçbişeye. ben de eşim gelince sofra kur hazırla topla bulaşık mak. yerleştir . biberonları kaynat ertesi günün yemeğini pişir. çamaşır varsa makinaya at yıkanmış varsa as, ütü yap derken saat 12 gibi ancak oturuyorum eşimle sohbete hasretiz. bu tempo ne kadar sürecek böyle ben bilmiyorum. annem ve babam gelicek 10 gun falan kalırlar sanırım o zaman nefes alıcam galiba Allah'ın izniyle..

bizimki inanmassınız ama bana sadece yemek izni veryor . ben öğle yhemeğimi, kahvaltımı ediyorum tam topluyorum kurulmuş saat gibi gözlerini açıyor. gündüz hiç belli olmuyor 1 saat uyuduğu da oluyo kesintisiz.. 15 dk'da.. geceleri şükür düzenimiz tamam..

ağladığında ise,

Brahms-lulably müziğini açıyorum susmassa,
öpücük sesini çok seviyo ses çkarıyorum :)
susmassa, kucağıma alıp zıplatıyorum.
sussmassaaa,
buzdolabımda magnetler var değişik ülkelerden biriktidiğim renkli vs. onlara bakmayı çok seviyo kahkayı basıyo oraya gittiğimizde. onları gösteriyorum...
böyleee işte yöntemler çokta havasına bağlı beyzadenin...

Bunların dışında ŞEKERCİM, D&r'den 5 tl'ye masal kitapları alabilirsin. içinde 150 adet masal olan kitaplar 5 tl. ben sipariş verdim bile..

Son olarak kızlar ben oyuncak konusuna taktım bu aralar. Oyun halısı için erken mi ? bizimki sever mi emin olamıyorum e ucuz bişey de değilki sevmesse elimde patlayacak. masraflar malum:(
fisher price köpekcik, kitapcık vs gibi eğitici oyuncaklar var ama phaalı geldi biraz. bu aralar oyuncak düşünüyorum kısacası ben :)

VUSLATCIM, seni hala kıskanıyorummmm sıcacık Adana'da ailenle ohhh..

bir de demişsin ya ben elimde kahve kucağımda laptop bebek karşımda diye.. Hahh ben işte onu asla yapamam. eğer paşa uyumuyorsa onunla ilgilenmek, konuşmak el temasında bulunmak zorundayım yoksa ağlıyoo tontiş.. :)

canım valla evin düzgün olması sen tek başınayken mümkün değil.oyuzden ben biri gelse de takmıyorum fazla cunku resmen tuvalete gitmek için bile esimi beklerken evi sürekli düzgün nasıl tutabilirim.çocuklu evin hali deyip geciyorum.sen de takma bence
ben oyun halısı aldım.2.aydan itibaren emekleyene kadar kullanıyo cocuklar.emekleyince hareketlendikleri için durmuyolar.gerekli mi diye sorarsan içinde bi 10 dk falan oyalayabiliyorum,gelişim açısından da renkler vs ilgisini cekyo tekmeleme yeri var ama benimki henüz cok aktif kullanamıyo ama bacak kaslarının gelişimi için iyiymiş.dönenceleri doktorlar bu aydan sonra tavsiye ediyo göz gelişimi açısından. uygun fiyatlı bi dönence alabilirsin bence.tiny love ın park yatak, anakucağı vs takılan basit bi dönencesi var mesela fiyatı da uygun

Sekercim Allah yardimcin olsun surekli kucakta zor ya .bende kizima sokulup uyumak istiyorum ama uyuyamiyoruz genelde yataginda uyumayi tercih ediyo.artik cisimlere uzanip eline aliyo agzina goturuyo

canım senin bebiş tam olarak kac aylık.benimki nezaman bilinçli bi şekilde cisimleri tutup agzına götürebilecek cok merak ediyorum da:34:

Merhaba canlar.. son günlerde sanki benim kızda birşeylere uzanmaya başladı (bugün tam 100 günlük :) ) hatta dün odaya gittiğimde yorganına tutunmuş kalkmaya çalısıyordu, tıpkı mekik çeker pozisyonda yükselmişti baya. hareketleri arttı, bende kanepeye bırakıp işleri yapmaya dalıyordum ama daha dikkatli olmalıyım sanıırm.
bebeği sakinleştirme ve uyutma konusuna gelince; sakinleştirmek için kucağıma alıyorum ya da kulağına eğilip "annen burda yavrum" tarzı şeyler söylüyorum gerçekten hemn sakinleşiyor. sağlık ocağında aşı olduktan sonra bile fazla ağlamadı bu yöntem sayesinde. genelde konuşuyorum zaten, anlatıyorum bol bol, onu ne kadar sevdiğimi..konuşurken ağlıyorum filan, komediyiz yani. İlk zamanlar uyutmak ya da oylamak için bende müzikten faydalandım. mircan kaya'nın 3 tane ninnisini telefonuma indirdim ve ardarda çalıyordu ( ama tel ile fazla yakınlaşmamasına dikkat ederek tabi ) hatta "dandini dandini" ninnisinde duygulanıyordu bile :) sonra kendimde söylüyorum bazen, kıskandım o bayanın sesini ve artık çok açmıyorum benim sesimle uyusun diye bide sıkıldı zaten ondan. haaa bide oyun parkımızın kendı müzik kutusu var, son zamanlarda onunla uyuyor. masallah son bi haftadır sallamama bile gerek kalmadan onu açıyorum eline koluna bakarak uyuyor şükür.

kızlar ben eğer yalnız değilsem kundağın içine koyup sallıyoruz onu coookk seviyor ama eğer yalnızsam ayağımda sallıyorum ki bunu pek sevmiyor :( havalar soğumaya başladı yaa bu günler nasıl gececek bilmiyorum. bi de ben her gün gece 2 ye kadar yalnızım. zaman gecmek bilmiyor :((

kızlar selamlar ..
ağlamaktan bahsedilmiş bende aynıydım valla vc ye gidemiyordum ama artık kızım kendi kendine oynamaya başladı çok aramıyo beni oyuncaklarını veriyorum oyalanıyo sonra oyun halısına filan koyuyorum oturtuyorum falan derken geçiyo zamanımız ..
pamukçuk senin kız dönüyomu ya benim kız dönüyodu ama unuttu sanırım bikaç gündür hiç dönmüyo :(

benimki de 3.ayını bitireli bi hafta oldu canım

tutar canım merak etme uzanmaya başladımı önce uzanmayı öğreniyolar sonra tutmaya geçiyolr benim kız ne bulsa ağzına sokuyo özelliklede yeleğini sinir oluyorum yünlü yünlü ağzına sokmasına :) oyun halısı var mı bebeğinin çok faydalı oluyo benim kızım onla öğrendi uzanmayı almayı

tutar canım merak etme uzanmaya başladımı önce uzanmayı öğreniyolar sonra tutmaya geçiyolr benim kız ne bulsa ağzına sokuyo özelliklede yeleğini sinir oluyorum yünlü yünlü ağzına sokmasına :) oyun halısı var mı bebeğinin çok faydalı oluyo benim kızım onla öğrendi uzanmayı almayı

benim oğlum bu ayın 24'ünde 4 aylık olacak.

Şuanda kendisi kalkmaya doğrulmaya çalışıyor. kucağımdayken oturmaya çalışıyo birkaç kez arkasına döndü kendi kendine...

eline verdiğimiz şeyleri kısa süreli tutup ağzına götürüyor.

Ama uzanmak vs yok henüz :(( aslında çok mu aceleciyiz herşey hemencik olsun istiyoruz aama insan ister isteemez kıyas yapıyo ...

selamlar kızlar ne kadar cabuk aksam oluyo artık degilmi yogun gecen bir gecenin ardından bugünüde bitirdik galiba dün gece kac kere kalktım bilmiyorum ama sanırım büyüme atak haftasını bitirdik biz bugün bi kac huyunun degişmeye basladıgını farkettim dün gece babası su icmeye kalkarken uyandırdı tamda yeni uyutmustu oysaki napıcagımı bilemedim bende sardım verdim kucagına nasıl uyandırdıysan öyle :41:uyut bakalım simdi dedim gittim yattım neyse bi baktım ne göreyim bizimki uyutacagına seviyo oyun yapıyo saat gecenin 4 ümü ne bizimkininde canına minnet tabi uykusu iyice acılmıs ayyy dedim napıyosun sen düzenini bozcaksın cocugun gece uyumuycak ondan sonra neyse ben aldımda ninniyle uyuttum artık kucagımda uzun süre dayandı besigine koyuyorum uyanıyo falan en son uyudu bende yattım ..sonra bir kere daha kalktıgımı hatırlıyorum pıspısladım yattı ondan sonra sabah yine her zamanki gibi 7 de ayaktaydık...tutmalardan bahsetmissiniz benim oglumda basladı tutup cekmeye ama dönemiyor henüzne varsa agzına cekmeye ugrasıyo özellikle onu boynundan falan öperken yanagımı tutup agzına sokmaya calısyo bugün kücük ayısını yıkadım verdim onunla ugrastı biraz böyle günümüz oyunla cilcvelesmekle gecti iste sizler neler yaptınız bakalım:8::8::8:

var canım ama yeni aldım cok olmadı alalı.benimki de yeleğini çok ağzına sokuyo ama tabi bilinçli bi şekilde değil.o yünlü yeleği agzına sokunca ben de sinir oluyorum kenarlarını katlıyorum agzına sokmasın diye ama nafile :)) gördüğü nesneye uzanıp tutmaya nezaman baslayacak diye merak ediyorum

var canım ama yeni aldım cok olmadı alalı.benimki de yeleğini çok ağzına sokuyo ama tabi bilinçli bi şekilde değil.o yünlü yeleği agzına sokunca ben de sinir oluyorum kenarlarını katlıyorum agzına sokmasın diye ama nafile :)) gördüğü nesneye uzanıp tutmaya nezaman baslayacak diye merak ediyorum

daha küğçük canım valla benim kız 1 günde öğrendi uzanmıyodu ertesi gün bi koydum halısına uzandı yani 1 günde değişiyolar ama seninki, henüz küçük zaten önemli olan tutabilmesi yeleğini tutyosa sorun yok 2. aşama olarak uzanmayı öğrencek

daha küğçük canım valla benim kız 1 günde öğrendi uzanmıyodu ertesi gün bi koydum halısına uzandı yani 1 günde değişiyolar ama seninki, henüz küçük zaten önemli olan tutabilmesi yeleğini tutyosa sorun yok 2. aşama olarak uzanmayı öğrencek

evet canım kuçuk daha.işte insan hergün yeni bişey yaptıklarını gördükçe cok mutlu oluyo oyuzden heyecanla bekliyorum :1:

kızlar benim bi sorum olacak..

Bebekleriniz beslenirken anne sütü yada mama farketmez boğazlarına takılıyormu çok ?

bizimki kıtlıktan çıkmış gibi içtiği için boğazına çok takılıyo ben çok korkuyorum :(

günaydın kızlarrrr:16::16::16::16:

kızlar benim bi sorum olacak..

Bebekleriniz beslenirken anne sütü yada mama farketmez boğazlarına takılıyormu çok ?

bizimki kıtlıktan çıkmış gibi içtiği için boğazına çok takılıyo ben çok korkuyorum :(

oluyo canım bazen cok acıkmıssa özellikle cok fazla takılma bence

meraba kızlar nasılsınız bakalım ? ben cok giremiyorum artık benim kız bugünlerde huysuz. benimde bi sorum olcak kızlar . kızımın gece uykusu cok düzenliydi 2 gün öncesine kadar. 2 gündür 10 dakikaya bir uyanıyor geceleri. özellikle gece 3 den sonra. normalde akşam 10.5 gibi uyurdu 2 ye kadar. 3 gibi tekrar uyurdu sabah 7.5-8 gibi uyanırdı. şimdi sabah 5.5 6 gibi uyanıyor. zaten 3 den sonra pek uyuyor sayılmaz. mama vermedim hiç acaba mama versemmi diye düşünüyorum bu seferde sindiremez diye korkuyorum. bebeğim 1 haftalıkken 3-4 günlüğüne mama vermek zorunda kalmıştım bir hafta kakasını yapamamıştı. yine aynı olurmu? sindirimi kolay mama varmı kızlar sizler ne kullanıyorsunuz? kızım 3 ay 1 haftalık.

sütünn az gelmesinden dolayı dr.önerisi ile pompayla sağdım dün sütümü öyle verdim ama göğüslerim çok acıyor kızlar...artık meme de veremiyorum sağamıyorumda hafif sertlik de var ne yapmamı önerirsiniz :50:

günaydın kızlarrrr:16::16::16::16:

oluyo canım bazen cok acıkmıssa özellikle cok fazla takılma bence

Ahh şekercim ahh ben bu kadar pinpirikli bi anne lacağımı tahmin etmezdim. şimdide gözzzüne taktım kafayı. sol gözünde sanırım gözyaşı kanalı tıkalı. gözyaşı birikiyo orda. bakalım ankarada çok ünlü bir bebek göz doktoru varmş ondan randevu almaya çalışıcam.

meraba kızlar nasılsınız bakalım ? ben cok giremiyorum artık benim kız bugünlerde huysuz. benimde bi sorum olcak kızlar . kızımın gece uykusu cok düzenliydi 2 gün öncesine kadar. 2 gündür 10 dakikaya bir uyanıyor geceleri. özellikle gece 3 den sonra. normalde akşam 10.5 gibi uyurdu 2 ye kadar. 3 gibi tekrar uyurdu sabah 7.5-8 gibi uyanırdı. şimdi sabah 5.5 6 gibi uyanıyor. zaten 3 den sonra pek uyuyor sayılmaz. mama vermedim hiç acaba mama versemmi diye düşünüyorum bu seferde sindiremez diye korkuyorum. bebeğim 1 haftalıkken 3-4 günlüğüne mama vermek zorunda kalmıştım bir hafta kakasını yapamamıştı. yine aynı olurmu? sindirimi kolay mama varmı kızlar sizler ne kullanıyorsunuz? kızım 3 ay 1 haftalık.

canım anladığım kadarıyla kızın 13 haftalık yanii atak haftasında :) bu konuyu bi araştır netten. biz çok üstünde durmuştuk. büyüme atakları...bqk belli haftalarda bebeklerde değşimler oluyo
1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

sütünn az gelmesinden dolayı dr.önerisi ile pompayla sağdım dün sütümü öyle verdim ama göğüslerim çok acıyor kızlar...artık meme de veremiyorum sağamıyorumda hafif sertlik de var ne yapmamı önerirsiniz :50:

canım dayanabildiğin kadar sıcak suyla duş al göğüslerine tut sıcak suyu. sıcak havluyla kompres yap. o sertlikler gider muhtemelen. pompan ne ? çok acımaması lazım.yanlış mı tutuyosun acaba ?

Son düzenleme:
Back
X