- Konu Sahibi sekerciiik
- #1.421
Günaydın arkadaşlar, ben dün gece başıma geleceği biliyor gibi sormuştum, bizim hatun erken yatıyor diye. gece rutin emmeleri dışında 5 buçukta uyandı. tabi önce çok ses çıkarmıyor filan 6 bucuk gibi "niye benle ilgilenmiyosunuz" der gibi çığlıkları bastırıyor. Velhasılı zor bir gece hatta sabahtı.
Bende az önce uyuttum ama bu baya baya ağlıyor, emmek istemiyor uyumak istemiyor, yatmak istemiyor. bi garipleşti yani. sabır diyorum başka da bir şey diyemiyorum, Allah'ın emaneti onlar bize.
hareketlerine gelince; kucakta sıkı sıkı omuzlarımdan tutuyor, emziğini çıkarıp dişlerini kaşıyor, haa bide sabah ilk kez yüz üstü yatarken dönmeyi denedi ama yakındır döner yani. oyuncağını görünce tepki veriyor ayrıca, memeyi görünce kendinden geçer gibi ses çıkarırdı eskiden şimdi dönüp bakmıyor hain
bi de baba konusuna gelince benim eşimde bebeğin uyuma saatleri yüzünden (sabah 9- aksam 5) pek göremiyor. öğle arası ancak bide aksam uyumadıysa. ama çok ilgilidir saolsun, bebeşinde keyfi yerindedir. onlarda sakinleşmemeleri zaten doğal, anne onların kendileriyle bir gördükleri kişi.
ayrıca annede sakınleşmeyen bebek bazen dışaardan gelen babada sakınleşirmiş sebebi de anne bebeğin yanındayken kan basıncı yükselir, baba dışardan geldiği için daha sakin olurmus ve bebek bunu hissedermiş.
neyse hatunlar benim bi iki sorum var;
1. Hangi numara bez kullanıyorsunuz (benim kız 4 bucuk aylık yaklasık 7 kilo ve prima 3 kullanıyoruz bugun 4 u deneyeceğiz dar gibi geldi 3)
2. bebişlere ne kadar su veriyorsunuz ve günde kaç defa ( ben ögleden sonra 1 kere 10 çay kaşığı kadar veriyorum acaba çok mu merak ediyorum)
teşekkürler ve herkese Allah kolaylık versin.
canım benim kız da 4.5 aylık ben 4 numara beze gectim dediğin gibi 3 numara küçük geliyor artık. su konusuna gelince, ben emzirdiğim için henüz su vermiyorum. amin canım allah hepimize önce sabır kolaylık versin, bebişlerimizede sağlık..