Lohusalar kulübü

Canim surekli gormedigi icindir.bizimkide bi ara agladiginda esimin uydurdugu bi sevme sekli vardi benim kizim bitane benim kizim cok tatli diye onu kulagina soyleyince susuyodu ama sadece babasinda susuyodu halada oyle babasini gorunce hemen gulmeye basliyo cilve yapiyo arasi cok iyi ama kayinvalidem hep diyo annesine tepkisi daha farkli ben pdada uzin sure yoksam agliyo beni gorunce bana gelmek istiyo bide yeni bise ogrendi kucagima alinca basini omzuma yasliyo elleriylede omuzlarimdan ski ski tutunuyo ben bunu sarilma olarak algiliyorum cok hosuma gidiyo:)

yok canım,dediğim gibi benim kucağımdayken ya da yatarken babasının hiç bir şey demesine gerek yok, bakması bile sıpanın gülmesine yetiyor. ama ağlarken mümkün değil ne derse desin susmuyor. bizimki de içerliyor sanırım bu duruma. sürekli yanında olamamasına bağlıyor :31: irem omuzlarıma tutunmuyor artık, bildiğiniz yakamı desteliyor sıpa :9:

yok canım,dediğim gibi benim kucağımdayken ya da yatarken babasının hiç bir şey demesine gerek yok, bakması bile sıpanın gülmesine yetiyor. ama ağlarken mümkün değil ne derse desin susmuyor. bizimki de içerliyor sanırım bu duruma. sürekli yanında olamamasına bağlıyor :31: irem omuzlarıma tutunmuyor artık, bildiğiniz yakamı desteliyor sıpa :9:

hayırrrrr canım kesinlikle hayır diyorum sana hiç alakası yok bizim babamız yanımızda ama dedigin gibi anneleri ayırıyorlar artık hic bizde durduguyla babasında durdugu bir olurmu hele biraz daha büyüsün kız oldugu icin babasına daha düşkün olur hatta oglanlarda anasına tabiiiiiiii:34::34::34:biraz fazla aglayınca bu aglıyor napıcam diye kalıyor bizimki hatta bi komiklerki :52::52::52:

hayırrrrr canım kesinlikle hayır diyorum sana hiç alakası yok bizim babamız yanımızda ama dedigin gibi anneleri ayırıyorlar artık hic bizde durduguyla babasında durdugu bir olurmu hele biraz daha büyüsün kız oldugu icin babasına daha düşkün olur hatta oglanlarda anasına tabiiiiiiii:34::34::34:biraz fazla aglayınca bu aglıyor napıcam diye kalıyor bizimki hatta bi komiklerki :52::52::52:

iyi bari, bu sıpaların hepsi aynı diyeyim de rahatlasın adamcağız :9:

Kizlar haastaneden geliyoruz zeyneb fena oksuruyo burnu akiyo gozleri kizariyo istanbulda fena salgin var bogazlari kulaklari kizarmis sukur cigerlerinde bisey yok ilac kullanicaz:(

Kizlar haastaneden geliyoruz zeyneb fena oksuruyo burnu akiyo gozleri kizariyo istanbulda fena salgin var bogazlari kulaklari kizarmis sukur cigerlerinde bisey yok ilac kullanicaz:(

canım benim yaaa kıyamam kuzucuma cok gecmiş olsun.. benim yavruda gecen hafta hastaydı öksürüyordu kusuyordu ciğerlerinde bbişey cıkmadı ama kustuktan sonra cok feci öksürük tutuyordu ardındanda boğulacakmış gibi nefessiz kalıyodu kuzum:( damla surup felan bide buhar makinesi aldık en cokda onun sayesinde cabuk atlattık.. burnu tıkalı olduğu zaman emerkende ağzı tıkanıyo memeyle, haliyle içtiği süt nefes borusuna kacıyo sonra kusuyo felan işde.. neyski şükür gecti. inş sizde cabuk atlatırsınız canım.. eşlerden konusmussunuz bide hanımlar. benim eşim kafe işletiği için öğlen 12 de gidip gece 2 de geliyor. o geldiğinde kızım uyuyor , eşim giderkende sadece 1 saat görüşüyorlar. ama buna rağmen kızım babaına acayip düşkün. gecen gece uyutamadım 2 saat salladım kucakladım nafile. babası uyandı geldi aldı kucağına 2 dk demedi uyuttu kızını ve o da geri uyudu :9: dediğiniz gibi arkadaşlar kız cocukları babalarına cookkk düşkün. her ne kadar az görselerde fazla ilgi gösterememiş olsalarda:34: vuslatcım bi türlü fırsat bulupda kızımın cicilerini cekip koyamadım :17:canım önümüzdeki hafta inş cekip koyucam . hafta sonuna annemler gelicekmiş kızlar cok sevindim valla :46: birazda kardan bahsetmişsiniz bizim buraların soğuğu cok meşhurdur. normalde burayada kar yağar ama kuru soğuk olur hep o da daha kötü :50: allah doğuda yaşayanlara kolaylık versin diyelim. en cokda anne ve anne adaylarına. neyse kızlar benim meleğimin uyku saati geldi onu emzirip uyutucam sonrada babamız gelene kadar bende uyucam. herkese hayırlı akşamlar:10:

gecmis olsun pamugum :14::14:atlatırsınız inşallah bir iki cay kasıgı ıhlamur ver istersen iyi gelir çiçek ıhlamur olacak ama

canım benim yaaa kıyamam kuzucuma cok gecmiş olsun.. benim yavruda gecen hafta hastaydı öksürüyordu kusuyordu ciğerlerinde bbişey cıkmadı ama kustuktan sonra cok feci öksürük tutuyordu ardındanda boğulacakmış gibi nefessiz kalıyodu kuzum:( damla surup felan bide buhar makinesi aldık en cokda onun sayesinde cabuk atlattık.. burnu tıkalı olduğu zaman emerkende ağzı tıkanıyo memeyle, haliyle içtiği süt nefes borusuna kacıyo sonra kusuyo felan işde.. neyski şükür gecti. inş sizde cabuk atlatırsınız canım.. eşlerden konusmussunuz bide hanımlar. benim eşim kafe işletiği için öğlen 12 de gidip gece 2 de geliyor. o geldiğinde kızım uyuyor , eşim giderkende sadece 1 saat görüşüyorlar. ama buna rağmen kızım babaına acayip düşkün. gecen gece uyutamadım 2 saat salladım kucakladım nafile. babası uyandı geldi aldı kucağına 2 dk demedi uyuttu kızını ve o da geri uyudu :9: dediğiniz gibi arkadaşlar kız cocukları babalarına cookkk düşkün. her ne kadar az görselerde fazla ilgi gösterememiş olsalarda:34: vuslatcım bi türlü fırsat bulupda kızımın cicilerini cekip koyamadım :17:canım önümüzdeki hafta inş cekip koyucam . hafta sonuna annemler gelicekmiş kızlar cok sevindim valla :46: birazda kardan bahsetmişsiniz bizim buraların soğuğu cok meşhurdur. normalde burayada kar yağar ama kuru soğuk olur hep o da daha kötü :50: allah doğuda yaşayanlara kolaylık versin diyelim. en cokda anne ve anne adaylarına. neyse kızlar benim meleğimin uyku saati geldi onu emzirip uyutucam sonrada babamız gelene kadar bende uyucam. herkese hayırlı akşamlar:10:

eeee kızlar babacı olur tabi gelmiş gecmis olsun...annenler nerden geliyorlar hasret giderirsiniz artık senin icin ne iyi olur :34::34:
bide bebişi simdi yatırıyorsun ya erken kalkmıyomu o zaman mesela simdi yatarsa kacta kalkıyo tamamen gece de kac kere uyanıyo?

Son düzenleme:
pamukçuk çok geçmiş olsun hayatım, acil şifa versin Rabb'im :(

sinoşum sevindim senin adına annenlerin gelecek olmasına. hem hasret giderirsiniz hem nefes alırsın biraz ;)

irem bu gün çok zordu kızlar ya, canıma okudu resmen. sürekli bağırıyor, yatırıyorum kaldırıyorum oynatmaya çalışıyorum gezdiriyorum yok bana mısın demedi akşama kadar. geçen günde böyle olmuştu, doğduğundan beri en zor gündü demiştim hatırlarsanız, yine aynıydı :31:

eeee kızlar babacı olur tabi gelmiş gecmis olsun...annenler nerden geliyorlar hasret giderirsiniz artık senin icin ne iyi olur :34::34:
bide bebişi simdi yatırıyorsun ya erken kalkmıyomu o zaman mesela simdi yatarsa kacta kalkıyo tamamen gece de kac kere uyanıyo?

canım akşam 9 dan gece 1 e kadar uyuyor 1 de emziriyorum 3 e kadar uyuyor. 3 de tekrar emziriyorum 4 de uyanıyor. emzirip tekrar uyutuyorum 6.5 7 gibi uyanıyor . sonra 10-10.5 gibi yarım saatlik bir uykusu var:) ben denizlide oturuyorum şekercim annemler buranın bir ilçesindeler uzak değil yani haftada 3-4 kez gelirler yada ben giderim yanlarına. hasretlik çekmiyorum allaha şükür. az önce uyucam demişdim ama uyku tutmadı işte kızı uyutmuşken biraz takılayım dedim

dogumdan sonra ne kadar kanamamız gelıyooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ne kadar derken? çokluk anlamında mı ne kadar, zaman anlamında mı ne kadar? artı nasıl doğum yaptığında önemli. neyse kendimi söyleyeyim, sezeryan doğum yaptım, normal adet kanaması yoğunluğunda 22 gün sürdü.

Cok sagolun kizlar atlatiriz Allahin izniyle Allahim beterinden korusun

amin canım. çabucak iyileşsin kuzucum :(

canım akşam 9 dan gece 1 e kadar uyuyor 1 de emziriyorum 3 e kadar uyuyor. 3 de tekrar emziriyorum 4 de uyanıyor. emzirip tekrar uyutuyorum 6.5 7 gibi uyanıyor . sonra 10-10.5 gibi yarım saatlik bir uykusu var:) ben denizlide oturuyorum şekercim annemler buranın bir ilçesindeler uzak değil yani haftada 3-4 kez gelirler yada ben giderim yanlarına. hasretlik çekmiyorum allaha şükür. az önce uyucam demişdim ama uyku tutmadı işte kızı uyutmuşken biraz takılayım dedim

bu konu, yani bebeğin yatış kalkış saatleri son günlerde benimde aklımı kurcalıyor.
Benim kızım da erkenci bir bebek. bazen aksam 6 da 6 buçukta ama en geç 7 buçukta uyuyor. doğduğundan beri böyle. Gezmeye gittiğimizde filan biraz daha geç yatıyor tabi. Ama şöyle bir şey var ki, böyle erken yatınca bu seferde çok erken uyanıyor. hatta son bi kaç gündür gece 3 gibi baya baya uyanıyor ve 1 saat kadar uyanık kalıyor. yine doğduğundan beri 7 gibi uyanıyor ona alıştık artık ama bu gece uzun uyanmaları acaba erken yatırmamdan mı kaynaklanıyor?
önceleri hoşumuza gidiyordu, düşünsenize bütün akşam eşim ve bana kalıyor ama bu durum da biraz yorucu oluyor. buarada bizim hatun 7 de uyudu diyelim, 11 gibi bi emiyor 2 gibi bi daha emiyor son olarakta 5-5 buçuk gibi bi daha emiyor.

bu konu, yani bebeğin yatış kalkış saatleri son günlerde benimde aklımı kurcalıyor.
Benim kızım da erkenci bir bebek. bazen aksam 6 da 6 buçukta ama en geç 7 buçukta uyuyor. doğduğundan beri böyle. Gezmeye gittiğimizde filan biraz daha geç yatıyor tabi. Ama şöyle bir şey var ki, böyle erken yatınca bu seferde çok erken uyanıyor. hatta son bi kaç gündür gece 3 gibi baya baya uyanıyor ve 1 saat kadar uyanık kalıyor. yine doğduğundan beri 7 gibi uyanıyor ona alıştık artık ama bu gece uzun uyanmaları acaba erken yatırmamdan mı kaynaklanıyor?
önceleri hoşumuza gidiyordu, düşünsenize bütün akşam eşim ve bana kalıyor ama bu durum da biraz yorucu oluyor. buarada bizim hatun 7 de uyudu diyelim, 11 gibi bi emiyor 2 gibi bi daha emiyor son olarakta 5-5 buçuk gibi bi daha emiyor.

emme saatleri iyi bence ama gece uzun uyanık kalması erken yatmasından kaynaklanıyordur. benim kızda akşam 7-8 gibi uyurdu. 10-11 arası karnını doyurur tekrar uyur. sonra gece 2-3 gibi ve son olarak 5 de dikilirdi ayağa. şimdi gündüz huzursuz değilse eğer akşam oyalayabildiğim kadar oyalıyorum. 2 gündür akşam 10 a doğru yatıyor, (gündüz uykusuna bağlı) gece 2 gibi uyanıp mamasını yiyor geri yatıyor sabah 6 ya kadar. babamızı işe gönderip mamamızı yiyoruz 1 saat daha uyuyoruz. ama bu akşam 8 de uyudu gündüz hiç uyutamadım. bakalım gece nolcak :31:

Canim surekli gormedigi icindir.bizimkide bi ara agladiginda esimin uydurdugu bi sevme sekli vardi benim kizim bitane benim kizim cok tatli diye onu kulagina soyleyince susuyodu ama sadece babasinda susuyodu halada oyle babasini gorunce hemen gulmeye basliyo cilve yapiyo arasi cok iyi ama kayinvalidem hep diyo annesine tepkisi daha farkli ben pdada uzin sure yoksam agliyo beni gorunce bana gelmek istiyo bide yeni bise ogrendi kucagima alinca basini omzuma yasliyo elleriylede omuzlarimdan ski ski tutunuyo ben bunu sarilma olarak algiliyorum cok hosuma gidiyo:)

Başını omzuna yaslaması cook tatlı ya yerim ben onu :))
Canım benimki de cok kotu hasta olmuştu ben de antibiyotik kullanmak zorunda kaldım cunku gittikçe daha kötüye gidiyodu.Geçmiş olsun Allah daha kotu hastalık vermesin

Vuslatcım kız cocukları kesinlikle babacı olur konuşmaya başladığında ilk baba dediğinde kıskanacaksın hatta :)) az gördüklerinde babaya daha düşkün oluyolar üstelik.

dr.randevumuza az kaldı soracağım ama aklımı çok kurcalıyor bu yatış kalkış saatleri.... :26:
benim oğlum, bugün özellikle günün büyük bölümünü uyuyarak geçirdi.
:44:
uyanık kaldığı sürede de biraz huysuzdu aha şimdi de 10 30 gibi uyandı babasının kucağında sakin sakin bakınıyor, ama uyumuyor.1 2 gün boyunca dengede kaldı bu uyku olayımız .gündüz daha fazla uyanık kalıp gece daha uzun süre uyudu ama yok yine başa döndük....:27:

günaydın kızlar hadin kahveye :ssz:

günaydınn canım sütlü kahve yaptım bende bana gelin bugün:3::3::3:

canına okumadımı dün gece irem 8 de uyuttun ya gece erken kalkmıstır:4::4:

evet kızlarr uyumadan konusmussunuz kesinle gece uyanmalar cok erken kalkmalar erken uyutmadan kaynaklanıyo idealı 10 11 arası ama tabi o zamana kadar canımıza okumazlarsa bide gün icinde oynatırsanız yorarsanız güzel uyurlar diye düsünüyorum aksamdan 7 8 gibi uyurlarsa 3 te 5 te kalkarlar tabi söyleki her bişeyde oldugu gibi ben bunuda arastırmıstım oglum sonunda beni arastırmacı gazeteci yapacak galiba:1::1::1:

mesela gündüz en fazla 4 gecede en fazla 10 saat ten fazla uyumuyolar simdi gece uykusuna yatırdıgınız zaman sayın bakım göreceksiniz dediigim gibi...mutlaka ya 8 saat yada 10 saat sonra ısrarlı bi sekilde uyumamacasına kalkarlar:33::33:sabrınızı sınarlar :1::1: sizde kendinizi ve bebeginizi ona göre ayarlayın ve bu rutinden sasmayın ki o da ögrensin kendinize bi saat belirleyin bide o uyku saatini gecirmemek lazım tabi top attırırlar adama :40::40::40:yani bii sekilde fedakarlık yapmamız lazım ya uyumadan önce yorulcaz uyuyunca gece rahat olucak yada erkenden yatıcaklar gece boyu kalkılkcak bence uyumadan yorulmak daha mantıklı gibi :4::4::6::6:
bizim rutin kontoller ayın 25 inde o zaman yazarım size kilosunu boyunu birde birisi sormutu biz 2. karma asıyı olduk canım daha sosyal pediatrinin yazdıgı tarihe göre ilerliyoruz bakalım simdi bundan sonra iki ası daha var sonra 1 yasına kadar yok..bizimki simdi uyuyo bakalım hareketleri nasıl kızlar bebişlerin anlatın hadi mesela bizimki ayagındaki corabı cıkarmaya calısıyor:1::1:burnuna dokununca sinirleniyo babasını tanıyo suratını cimdiriyo :9::9:uyumadan önce bi aglama faslımız var bununda nedeni iyice desarj olmak icimis uyumadan önce neden aglıyor diye soran annelere duyurulur:52::52:

Günaydın arkadaşlar, ben dün gece başıma geleceği biliyor gibi sormuştum, bizim hatun erken yatıyor diye. gece rutin emmeleri dışında 5 buçukta uyandı. tabi önce çok ses çıkarmıyor filan 6 bucuk gibi "niye benle ilgilenmiyosunuz" der gibi çığlıkları bastırıyor. Velhasılı zor bir gece hatta sabahtı.
Bende az önce uyuttum ama bu baya baya ağlıyor, emmek istemiyor uyumak istemiyor, yatmak istemiyor. bi garipleşti yani. sabır diyorum başka da bir şey diyemiyorum, Allah'ın emaneti onlar bize.

hareketlerine gelince; kucakta sıkı sıkı omuzlarımdan tutuyor, emziğini çıkarıp dişlerini kaşıyor, haa bide sabah ilk kez yüz üstü yatarken dönmeyi denedi ama yakındır döner yani. oyuncağını görünce tepki veriyor ayrıca, memeyi görünce kendinden geçer gibi ses çıkarırdı eskiden şimdi dönüp bakmıyor hain:19:

bi de baba konusuna gelince benim eşimde bebeğin uyuma saatleri yüzünden (sabah 9- aksam 5) pek göremiyor. öğle arası ancak bide aksam uyumadıysa. ama çok ilgilidir saolsun, bebeşinde keyfi yerindedir. onlarda sakinleşmemeleri zaten doğal, anne onların kendileriyle bir gördükleri kişi.
ayrıca annede sakınleşmeyen bebek bazen dışaardan gelen babada sakınleşirmiş sebebi de anne bebeğin yanındayken kan basıncı yükselir, baba dışardan geldiği için daha sakin olurmus ve bebek bunu hissedermiş.

neyse hatunlar benim bi iki sorum var;

1. Hangi numara bez kullanıyorsunuz (benim kız 4 bucuk aylık yaklasık 7 kilo ve prima 3 kullanıyoruz bugun 4 u deneyeceğiz dar gibi geldi 3)

2. bebişlere ne kadar su veriyorsunuz ve günde kaç defa ( ben ögleden sonra 1 kere 10 çay kaşığı kadar veriyorum acaba çok mu merak ediyorum)

teşekkürler ve herkese Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Back
X