Lohusalar kulübü

valla ne yalan söyleyim benim niyetimde tüm gün ama vakit kısıtlı olunca kv ler ne der bilmem. bişe dicek olmaları önemli değilde çocuk gibiler anacım küsüyorlar :ssz: bizimkilerin huyudur ben nişanlıykende böyleydi. geldiğim zaman kim var kim yok herkese görücüye çıkarız. milletin bana hoşgeldine gelmesi gerekirken ben kapı kapı dolaşıp hoşbulduk diyorum ve bu çok sinirime dokunuyor. son geldiğimde hamileydim gitmiyorum hiç bir yere görmek isteyen buyursun dedim sülale küsmüş nerdeyse. bu seferde kimseye gitmicem, iremle ilk kez gidiyoruz ankaraya. kapı kapı çocuk dolaştırılmaz benim bildiğim çocuk görmeye gelinir. bakalım nasıl bir ankara bekliyor beni. tek çıkıp geleceğim yer sensin işte. ilk fırsatta kaçıcam yanına ama süre konusunda söz veremem maalesef :31: eşimi kafadan unut :9: o tayin meselesi için merkez komutanlığının kapısında olacak :9: inşallah ankara ya da mersine olur tayinimiz onun için konuşacak bakalım hayırlısıyla...

hadi bakalım tamam canım sen nasıl uygun görürsen öyle yaparız dostlugumuz sürdükce görüsürüz zaten daha :38:inşallah sizin icin hayırlı bi yer olur burası olcak gibi his var icimde hadi inşallah :46::46:

hadi bakalım tamam canım sen nasıl uygun görürsen öyle yaparız dostlugumuz sürdükce görüsürüz zaten daha :38:inşallah sizin icin hayırlı bi yer olur burası olcak gibi his var icimde hadi inşallah :46::46:

inşallah canım inşallah gönlümden geçen 2 yer var işte ankara ya da mersin. ya kv delere yakın olayım ya da annemlere. 2 tarafada uzak olunca olmuyor, her anlamda 2 ye bölünüyoruz. izinler bayramlar normal ziyaretler, onların geliş gidişleri hep problem. annem kalp hastası yol yasak, kv panik atak yol fobisi var. önce 2 tarafada yetişiyordum ama şimdi olmuyor çocukla :31: hep dua ediyorum Rabb'im ya hakkımızda hayırlısını nasip eylesin ya da hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin.

günaydın kızlar nasılsınız bakalım :34: biz kızımla kahvaltımızı yaptık, şimdi o örümceğinde oynuyor ben de kahvemi aldım haberlere bakınıyorum, çok sıkıcı bir hava var burada kuvvetli bir yağmur gelecek sanırım, sabah gibi değilde akşam olacak gibi alacalı karanlık bir hava var :31:

GÜNAYDINLARRRRR:52::52:burdada yagmur baslayacak gibiydi sabah erkenciydik yine bi kac halledilecek işim vardı oglusla erkenden gidip hallettik işlerimizi eve geldik tam oynasıyodukki bi yagmur basladıı tam zamanındaaa:46::46:yagmurlu havalarda cok kestirir benimki bugünde kestirme günü olacak galibaa :31:banada hastaneden haber gönderdiler ise baslayacakmısın diye ama düsünmüyorum su anda lüks olmasada geciniyoruz ya simdilik yeter bize cok sükür saka maka kıs bitiyor çiçekler almalıyım teras icin mevsimi geliyor artıkk:52::52::52:

Son düzenleme:
kızlar selam..lohusalıgımın sonuna dogru yaklasıyorum artık. yanımda ilk 30 gün annem vardı.simdide kayınvalıdem.carsamba gunu kırkımız cıkacak.sureklı yanımda bırılerı oldugundan annelıgımden hıcbısey anlamadım.yalnız kalınca bebegıme esıme evıme kendıme yetebılecekmıyım cok merak edıyorrm.zaten ılk 15 gün depresyondaydım.kayınvalıdem dogumda gelmıstı sorun cıkardı bırsuru ya koskoca kadın el kadar cocugu kıskandı annemden.sonucta amelıyat olmusum annem daha cok ılgılencek tabı benle dimi? yok cocugu sevdırmedınız elletmedınız baktrmadınız bır suru laf söyledi anneme.sabah kalktı bes karıs surat.herseye karısmalar.herseyı bı o bılıyo zaten.annem gece daha rahat benle ılgılenmek ıcın bebek ben annem oturma odasında yattık ılk zamanlar.63 yasında ılk defa torunu oluyo kayınvalıdemın.anneme söylediği laflardan dolayı ve benım en cok ılgıye sevgıye muhtac oldugum zamanlarda yaptgından dolayı ıcımde bı sogukluk var.benım dogumda kayınpederım de vardı ayrıca.10 gun kadar kaldılar.ılk gunler hıc rahat edemedım.depresyona grdım su an bıle yazarken içim sıkılıyo.unutamıyorum.annnem bosver yaslılıgına ver saygıda kusur etme dıyo ama ıcımdekı soguklugu atamıyorum.eşim de annesıne cok duskun asla laf söyletmio.böyle içimde tut tut..cok sogudum ya..zaten otekı gelınıyle küs.. napcam bılmıom kızlar..

kızlar selam..lohusalıgımın sonuna dogru yaklasıyorum artık. yanımda ilk 30 gün annem vardı.simdide kayınvalıdem.carsamba gunu kırkımız cıkacak.sureklı yanımda bırılerı oldugundan annelıgımden hıcbısey anlamadım.yalnız kalınca bebegıme esıme evıme kendıme yetebılecekmıyım cok merak edıyorrm.zaten ılk 15 gün depresyondaydım.kayınvalıdem dogumda gelmıstı sorun cıkardı bırsuru ya koskoca kadın el kadar cocugu kıskandı annemden.sonucta amelıyat olmusum annem daha cok ılgılencek tabı benle dimi? yok cocugu sevdırmedınız elletmedınız baktrmadınız bır suru laf söyledi anneme.sabah kalktı bes karıs surat.herseye karısmalar.herseyı bı o bılıyo zaten.annem gece daha rahat benle ılgılenmek ıcın bebek ben annem oturma odasında yattık ılk zamanlar.63 yasında ılk defa torunu oluyo kayınvalıdemın.anneme söylediği laflardan dolayı ve benım en cok ılgıye sevgıye muhtac oldugum zamanlarda yaptgından dolayı ıcımde bı sogukluk var.benım dogumda kayınpederım de vardı ayrıca.10 gun kadar kaldılar.ılk gunler hıc rahat edemedım.depresyona grdım su an bıle yazarken içim sıkılıyo.unutamıyorum.annnem bosver yaslılıgına ver saygıda kusur etme dıyo ama ıcımdekı soguklugu atamıyorum.eşim de annesıne cok duskun asla laf söyletmio.böyle içimde tut tut..cok sogudum ya..zaten otekı gelınıyle küs.. napcam bılmıom kızlar..

yaparlar canım yaparlar burda o kadar cok kv hikayesi okudumki artık hiç sasırmıyorum ancak suda bi gercekki lohusalık döneminde bizde bi çok bişeyi cok büyütüyoruz elimizde olmayarak tabi hormonlarımız hızla bizi terkettiginden dolayı bir olacak sey oluyo bize bin :120:karsımızdaki herkes bunu anlayamaz tabi sen anlayıs göster annen cok olgun kadınmıs bak oda demiş sen onlara bakma hiç olmamıs gibi hayatına devam et bi süre sonra unutursun zaten.:34:sunuda unutmaki herkes ama herkes dogumu sırasında mutlaka olumsuzluklar yasıyo o anki psikoloji farklılıklarından dolayı sadece bazıları yansıtmıyo salla gitsin nolduysa oldu..olmus bitmiş yanlız kalınca anneligin tadına daha cok varacaksın emin ol karısan olmadan doya doya kokla evladını bak hic o dediklerinden eser kalıyomu kalmazzzzzzz:52::52::52::52:

olur canım öyle şeyler aldırma, zamanında bizde çok aldırmıştık o ayrı :9: bak ne güzel yazmış şekercim, elimizde olmadan alıngan olabiliyoruz olmasak bile yapılanlar gözümüze batıyor, soğukluk oluyor. hiç yaşamadım diyene zor inanırım, doğum yapan herkes küçük ya da büyük yaşıyor böyle sorunları. dediğim gibi bizde yaşadık, doğumdan önce kendi kızından daha iyi anlaşırdım kv.demle. doğumdan sonra papaz olduk resmen. en son eşim kesin bir konuşma yaptı kendisiyle, o laf sokmalarından vazgeçince bizimde aramız tekrar düzeldi otomatik olarak. demek istediğim zamana bırak ve yapıcı ol. melek senin meleğin onunla geçireceğin keyifli zamanları düşün, o küçücük şeyin hayatını nasıl bir mutlulukla dolduracağını düşün. endişene gelince, Allah öyle bir dayanma gücü ve sabır veriyor ki, zamanla her şey yoluna giriyor ve sen evine de bebeğine de eşine de yetişiyorsun. sadece biraz sabır :34:

zaten lohusalıgın bitmştir artık psikolojik olarakta benim tam 30 gün sonra bitmisti böyle birden sanki sudan cıkmıs balık tekrar suya dönmüs gibi hayat enerjisine tam otuz gün sonra kavusmustum seninkide bitmek üzeredir bide artık yanlız kalıcaksın bebekle sandıgının aksine bebekle kalmak cok rahatlatacak seni emin ol vücut olarak belki deha cok yolrulacak ama psikolojik olarak cok rahatlayacaksın yıkamak icin birlikte dusa girmek bizim önemli ipuclarımızdan :34::34:bide sen hangi sehirdeydin yıldız annenlerde kv de aynı sehirdemi burayada arada girebiliyosun galiba :6::6:

5. Ay
Neler Yapabilir?

● Sesinize tepki verir, konuşanı görebilmek için döner, arar. Annesinin sesini duyunca ağlamayı keser, heyecanlanır.

● İlgilendiğinizde gülümser ve size yanıt olarak kendi dilinde konuşur.

● Pek çok farklı ses çıkarır. Bunların bir kısmı kendine özgüdür. Duyduklarını taklit etmeye başlayabilir.

● Gördüğü hareketleri taklit etmeye çalışır.

● Elinden oyuncağının alınması veya onu mutsuz eden bir davranışı protesto eder, bağırır, ağlar ya da kendini sıkarak tepki verir.

● Her şeye dokunmak, her şeyi tutmak ve tatmak ister. Elindeki oyuncağı diğer eline geçirebilir.

● Uykusu, yemesi, dışkılaması belli saatlerde olmaya başlar.

Değişiklikler

● Emekleme benzeri hareketler başlar. Yatağında yatırdığınızdan farklı yerlerde bulmaya başlarsınız.

● Yabancılaşma başlar. Sık görmediği kişilere ağlayarak veya saklanmaya çalışarak tepki verebilir.

● Kilo artışı daha yavaşlar. Bu ayda genellikle doğum kilosunun iki katına ulaşmıştır.

Oyunlar

● Bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit edip onu konuşmaya teşvik edin. Net, kısa cümlecikler kurun ve kelimeleri tekrarlayarak konuşun. Şarkılar söyleyin.

● Bebeğinizin başka bebeklerle karşılaşmasını sağlayın, birbirlerini inceleyip konuşmalarına izin verin.

● Sık sık kucaklayın, sevginizi gösterin.

● Yatak üstüne takılan müzikli dönenceleri bu ayda kaldırın, bebeğiniz uzanıp yakalayabilir ve yaralanabilir.

● Eliyle rahatça kavrayabileği yumuşak, sesli oyuncaklardan hoşlanır. Yavaş yavaş oyuncak tercihi başlar.

Beslenme

● Anne sütü veya mama vermeye devam edin. 1 yaşından önce inek sütünü alerji riski nedeniyle vermeyin.

● Doktorunuz katı besinlere başlamanızı söylediyse, her besine tek tek ve bir iki kaşıkla başlayın, alıştıkça miktarını artırın. Doyduğunu belirttiğinde yedirmeyi bırakın, aşırı beslemeyin.

● Yemek saatlerinin ikiniz için de zevkli bir zaman olmasına gayret edin. Karşılıklı inatlaşmalardan kaçının.

Bakım

● Bebeğiniz ana kucağından kolayca kalkıp yuvarlanabilecek kadar büyüdü, dikkatli olun. Yüksek yerlerde tek başına bırakmayın. Ana kucağı ya da pusetinde mutlaka bağlı olmasına özen gösterin.

● Evinizi bebek için güvenli bir hale getirmeye başlayın, kabloları, yuvarlanabilen tabure gibi araçları ortadan kaldırın. Masa sehpa gibi eşyaların sivri köşeli olmamasına dikkat edin.

● Özellikle sarkan örtüler ve üzerindeki ağır, kırılabilen eşyaların meraklı bebeğiniz için oluşturacağı tehlikeleri göz önünde bulundurun.

● 2. pnömokok aşısı ve kontrol için doktorunuza götürün.

6. Ay
Neler Yapabilir?

● Her yöne dönebilir.

● Karnı yerden tam kalkmadan sürünür, emekleyebilir, dönmekten keyif alır. Odayı dönerek turlayabilir.

● Kısa süreli oturabilir, ancak dengesini sağlamakta uzun süre başarılı olamayabilir.

● Nesneyi bir elinden diğer eline çok rahatlıkla geçirir.

● Ses çıkarabildiği objeleri sallamaktan hoşlanır. Çıkarabildiği sesleri başkalarıyla paylaşmak ister.

● Düşürdüğü oyuncağın kendine geri gelmesini ister. Attım, aldım oyunları hoşuna gider.

● Yüzünüzle oynamaktan, saç çekmekten hoşlanır.

Değişiklikler

● Elleriyle kendisini beslemeye çalışır, tabağındaki yemekle karın doyurmaktan çok oynamak için ilgilenir.

● Bebeğinizin zekası hızla artar. İstediğine ulaşmak için plan yapmaya başlar. Örneğin; yakalanmadan ulaşmak istediği yere gitmek için daha seri emeklemeye çalışır. Ona bakmadığınız zamanı kollar, almak istediği şeye ulaşana kadar farklı zamanlarda hamle yapar.

● Henüz konuşmasa bile, anne, mama, araba, banyo gibi kendince önemli sözcükleri tanır.

● Mutluluğu, sevgisini, korkusunu, sabırsızlığını, heyecanını ve pek çok duyguyu ifade edebilir.

Oyunlar

● Bebeğinizle şarkılar söyleyin, birlikte el çırparak tempo tutun, sözcükleri yumuşak bir ses tonuyla açıkça vurgulayarak söyleyin.

● Bebeğinizi kucağınıza alın ve onun çıkardığı sesleri ve yüz ifadelerini onunla birlikte tekrarlayın.

● Bebeğinizin çevresine yumuşak yastıklar koyarak desteksiz oturmaya teşvik edin.

● Bebeğinizi karın üzerine yere yatırın, kollarıyla kendini yerden kaldırmasına ve ilerlemesine teşvik edin.

● Bebeğinizin sizi görebileceği bir yere geçip kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızı söyleyin, bebeğiniz gülümser, cilve yapar. Size ulaşmaya çalışırken onu kucaklayın.

Beslenme

● Bebeğiniz katı besinlerle tanışmaya devam eder. Mönüye yeni tahıllar, meyve suları ve sebzeler eklenir. Bu dönemde henüz portakal ve domates suyundan, bal ve yumurta akından uzak durun. Bu besinler için 1 yaşını bekleyin.

Bakım

● Evdeki ulaşılabilir bütün prizleri emniyete alın, kabloları ortadan kaldırın, yerlerde ve bebeğin ulaşabileceği alanlarda yutabileceği, boğulmasına neden olabilecek boyutta oyuncak vs. bırakmayın. Mobilyalarda ve onun kemirip dokunacağı eşyaların boyalarının kurşun içermemesine dikkat edin.

● Eviniz merdivenli ise ağızlarını minik engel kapılarla kapatın. İlaçları ve temizlik malzemelerini üst raflarda ve kilitli dolaplarda saklayın. Sıcak radyatörlere ulaşmaması için engeller koyun, balkonları da onun için güvenli hale getirin.

● Bebek arabasıyla dolaşmaya çıkın, parka götürün.

● Kontrol ve 3. karma aşıları için doktora götürün.

emekleme haricinde her şey mevcut maaşallah :nazar: yüz üstü yatırdığımda sürünüyor evet ama ileriye değil geriye :9: ben emeklemeyi hiç sevmezmişim, illa elimden tutun kaldırın diye diretirmişim. eşimde hiç emeklememiş neredeyse oda yengeç gibi yan yan sürünürmüş karnının üzerinde, biraz büyüyünce de poposunun üzerinde geri geri gitmeye başlamış :9: bakalım bizim sıpa napacak, merakla bekliyorum. 4-5 günlük uğraştan sonra kızımla cici yapmayı öğrendik, yanına yaklaşıp ciciii ciciiii dediğim zaman elini getirip yüzümde gezdirmeye başlıyor avuç içiyle çok hoşuma gidiyor :nazar: , bi taraflarını ısırmamak için zor tutuyorum kendimi :9: bir de aynen yazdığı gibi kaşığına ve tabağına saldırıyor bir şeyler yerken ama henüz kendi denetimine vermediğim için amacını bilmiyorum :ssz:

saolun kızlar.. doldum yazdım ıste ıcımden gecenlerı.bunları hıssden tek ben degılmısım rahatladım azcık.aılem muglada ben manısadayım.ınsallah dedgınız gıbı olur zamanla hersey duzelır..

merhaba hanımlar benimde 20 günlük dünya güzeli bir kızım var maşallah çok akıllı mamasını yiyor altı değişiyor gazı çıkıyor mışıl mışıl uyuyor bende 2 saate bir uyandrıp emziriyorum 2 günde bir banyo yaptırıyorım hergün üstünü değiştiriyorum bazen günde 2 defa değiştiriyorm 3 e de çıkıyor :)
poposuna pudra kullanmıyorum bez yeternce hava almasını önlüyor kayınvaldem saolsun kantrn yağını ve kudret narı yağnı karştrp güzel bir yağ yaptı her altnı değiştrmedn sonra onu srüyorum ve hiç pşik olmuyor kızm poposuda kızarmıyor onun dışında duştan sonra heryerni bebe yağıyla masaj yapark ovuyrm bir gün altı bağlı birgün açık bırakıyorm hava alması için ve kızm çok rahat ediyor altına birsrü çarşaf poşet seriyorm rahat rahat uyuyor hava alıyor popişi :)
günde 1 defada tenine göre ılık bir suya oturtuyorm karnına kadar sadece çişi ve kakası çok asitli oldgu içn ıslak mendlle silsemde yakıyor sanrm kızarıyor bazen oda kızmı rahatlatyr ve anne karnında sanıyor kendni çok rahatlıyor öylee ayakta uyuyor :1:

merhaba hanımlar benimde 20 günlük dünya güzeli bir kızım var maşallah çok akıllı mamasını yiyor altı değişiyor gazı çıkıyor mışıl mışıl uyuyor bende 2 saate bir uyandrıp emziriyorum 2 günde bir banyo yaptırıyorım hergün üstünü değiştiriyorum bazen günde 2 defa değiştiriyorm 3 e de çıkıyor :)
poposuna pudra kullanmıyorum bez yeternce hava almasını önlüyor kayınvaldem saolsun kantrn yağını ve kudret narı yağnı karştrp güzel bir yağ yaptı her altnı değiştrmedn sonra onu srüyorum ve hiç pşik olmuyor kızm poposuda kızarmıyor onun dışında duştan sonra heryerni bebe yağıyla masaj yapark ovuyrm bir gün altı bağlı birgün açık bırakıyorm hava alması için ve kızm çok rahat ediyor altına birsrü çarşaf poşet seriyorm rahat rahat uyuyor hava alıyor popişi :)
günde 1 defada tenine göre ılık bir suya oturtuyorm karnına kadar sadece çişi ve kakası çok asitli oldgu içn ıslak mendlle silsemde yakıyor sanrm kızarıyor bazen oda kızmı rahatlatyr ve anne karnında sanıyor kendni çok rahatlıyor öylee ayakta uyuyor :1:

valla süper:46:ama bizim oğlus olduğundan çarşaf poşet sermek zor olur çiş yukarı doğru gittiği için :9:

merhaba canım, ne mutlu sana ne güzel anlatmışsın Allah nazarlardan saklasın meleğini :nazar: oldum olası bebek kokusuna aşığım, bi koklayıver gıdısından yerime :1:

selamlar olsun hepinizeeee.uzun zaman oldu uzak kaldım buralardan.pek hoş şeyler olmadı malesef.dedemi kaybettik annemler izmire cenazeye gittiler.bu gün okula başladım normalde annem gelip bakıcaktı.hal böyle olunca kayınvalidem geldi sağolsun ama kadın yaşlı hastada biraz zor idare ediyo ama yapacak bişey yok.kız da çok huysuz bu ara.atak evresimidir nedir.ama her gün yeni bişey öğreniyo.durmadan çığlık atıyo ayaklarını ağzına alıyo yürümeye çalışıyo:))
uzun zaman sonra çalışmak çok ağır geldi.allahtan ders programım çok kalabalık değil öğleden sonralarım boş.çoğu zaman evde olucam.
benden haberler böyle inşallah sizlerde iyisinizdir

selamlar olsun hepinizeeee.uzun zaman oldu uzak kaldım buralardan.pek hoş şeyler olmadı malesef.dedemi kaybettik annemler izmire cenazeye gittiler.bu gün okula başladım normalde annem gelip bakıcaktı.hal böyle olunca kayınvalidem geldi sağolsun ama kadın yaşlı hastada biraz zor idare ediyo ama yapacak bişey yok.kız da çok huysuz bu ara.atak evresimidir nedir.ama her gün yeni bişey öğreniyo.durmadan çığlık atıyo ayaklarını ağzına alıyo yürümeye çalışıyo:))
uzun zaman sonra çalışmak çok ağır geldi.allahtan ders programım çok kalabalık değil öğleden sonralarım boş.çoğu zaman evde olucam.
başın sağolsun canım

kantoron yagı gercekten cok faydalıdır canım dogrusunu yapıyorsun rahat bi bebişin var insallah böyle devam eder hosgeldin bu arada
basın sagolsun canım.. ögretmen olmak bu yüzden güzel iste bebişle vakitler senindir..

hoşbulduk canım :)
Evet çok şükür rahat ve akıllı bir bebeğim var kızımn resimleri var albümlermde bakablirsnz aynı ben :1:
öperm canım öpmezmym hepinizin yerne öperm şimdi prensesmi :)

Son düzenleme:
Back
X