Lohusalar kulübü

vuslat keske burda olsan tam benliksin sen aslında iyi anlasırdık bizim banyoları hic sorma bende korkuttuk sudan diye düsünüyodum annem ilk banyosunda üsümesin diye cok acele etti ve ani hareketlerden korktu yavrum diyodum ama sanırım ona baglı bi durum degil banyo yapılacagnı anlayınca basıyor yaygarayı inşallah düzeltirim bu durumu o bezi acınca kaka yapma olayı bizde de varda benim asıl sorum baska uykusuzlugu nasıl idare ediyosunuz kızlar esim calısıyo diye geceleri hep ben kalkıyorum ortalama 2 saate bir uyanıyor ve sabaha karsı uyanıp öglene kadar hiçbişekilde uyumuyor insanın uykusunun en tatlı zamanı bizimki gözünü kırpmıyo haliyle sarjım bitmek üzere ötmeye basladım stres olmaya basladım napacagımı sasırdım esim gün icinde o yatınca sende yat diyo ama surayı hallediyim burayı düzeltiyim derken uyanıyor yada tam ben uykuya dalıcakken kalkıyor nasıl yapıcam bilmiyorum siz bebekleriniz uyuyunca hemen dalabiliyormusunuz uykuya?uykusuzluk acayip stres yapıyo:14::14::14:

aynı benimki de. ama eşinden en azından sabaha doğru bir emzirmenin ardından gaz çıkarıp uyutması için yardım istesen. işleri de oluruna bırakmak gerekiyor, yoksa bitmiyor valla. bir yemek önemli bence. diğerleri bir şekilde olur. hep böyle devam edecek değil ya. birkaç ay evimiz az düzenli olsun. akşamları o yatar yatmaz yatmaya çalışıyorum. gündüz yarım saat de olsa uyumaya çalışıyorum. başka türlü ayakta durulmaz.

ahh canım benim ne pedi sadece pet olsa iyi pedin üstüne ben bide su kücük el havlularından koyuyorum gecmesin diye sırf bunun icin ayrı gittim aldım o havlulardan pet yetmiyo ama ordanda geciyo ama kalkanı denemedim artık elimle tutuyorum emzirirken inşallah kanalları tıkamıyorumdur bu sekilde

çok akıyor demek ki. başka marka mı alsan acaba. jelli olanlar filan var, katılaştırıyor sütü içinde akmıyor.

kızlar bide feber yöntemi varmıs bebegi yatagına koyunca kendiiginde uyuyomus ilk bi kac gün aglamasına dayanılırsa alısıyomus bebişler bizimki kucaktan inmez oldu simdiden bırakınca aglıyor sürekli pohpohlanacak kucaga alınca kurmalı bebek gibi susuyor bazen bu yöntemi düsünmüyor degilim siz ne dersiniz?

ewet arkadasımın bırınden duydum doktoru onermıs.denemkte cok zorlanmıs ama suan cok rahatım dıyordu.fazla ayrıntılı konusamadık bende netten kıtaplardan arastıracagım canım.jodi a.mindell in gece boyunca uyumak adlı kıtabında anlatıyormus.:34:

ewet arkadasımın bırınden duydum doktoru onermıs.denemkte cok zorlanmıs ama suan cok rahatım dıyordu.fazla ayrıntılı konusamadık bende netten kıtaplardan arastıracagım canım.jodi a.mindell in gece boyunca uyumak adlı kıtabında anlatıyormus.:34:

deneyenler ilk 4 gün diyor birinci günü gerekirse yarım saat aglasa bile asla kucaga alınmayacak alınırsa olay bitiyo cünkü dirayetli olmak lazım sonra aglama süreleri azalıyomus bu arada kucaga almıyoruz ama yatagında pıspıslıyoruz 5 dk aralıklarla iyice arastırıp uygulamaya deger bence eger gercekten yararlıysa aglamalarına katlanılır yeterki uykuları düzene girsin yeterki kendigilinden keyifleri yerinde olsun buna deger biraz aglamak

deneyenler ilk 4 gün diyor birinci günü gerekirse yarım saat aglasa bile asla kucaga alınmayacak alınırsa olay bitiyo cünkü dirayetli olmak lazım sonra aglama süreleri azalıyomus bu arada kucaga almıyoruz ama yatagında pıspıslıyoruz 5 dk aralıklarla iyice arastırıp uygulamaya deger bence eger gercekten yararlıysa aglamalarına katlanılır yeterki uykuları düzene girsin yeterki kendigilinden keyifleri yerinde olsun buna deger biraz aglamak
gece 1 kez uyanıyo benimki şükür çok zorlamıyo ama çok uyananlar denesin bence çünkü uykusuzluk hiç çekilmiyo

gündüz nasıl yasmin benimkide baslarda bir yada iki kez uyanıyodu gündüz uyuma zamanı degistikce gecede degişmeye basladı

gündüz yarım saat bi kaç kez anca kestiriyo uyumak denemz okadar kısa yani ama akşam 9 gibi bi yatıyo gece 3 veya 4 e akadar ozaman uyanıyo emiyo tekrar sabaha kadar 7 buçuğa kadar filan uyuyo ama bu aralar emmelerimiz problemli olduğu için her an bu uyku düzenşi bozulabilir çünkü doymuyo gündüz de bu yüzden kısa uyuyo

gündüz yarım saat bi kaç kez anca kestiriyo uyumak denemz okadar kısa yani ama akşam 9 gibi bi yatıyo gece 3 veya 4 e akadar ozaman uyanıyo emiyo tekrar sabaha kadar 7 buçuğa kadar filan uyuyo ama bu aralar emmelerimiz problemli olduğu için her an bu uyku düzenşi bozulabilir çünkü doymuyo gündüz de bu yüzden kısa uyuyo

iste benimkiside gündüz kalkmıyo ama ben bugün bşey denicem uyutmıcam onu gün boyu düzenini degistirmeye calıscam bakalım ama o gündüz yarım saat uyuyosa sen iş falan yapamıyondur nasıl hallediyosun yemegi falan

iste benimkiside gündüz kalkmıyo ama ben bugün bşey denicem uyutmıcam onu gün boyu düzenini degistirmeye calıscam bakalım ama o gündüz yarım saat uyuyosa sen iş falan yapamıyondur nasıl hallediyosun yemegi falan
canım allahtan emziğe alıştırdım çok uğraştım ama sonunda alıştı anakucağına yatırıyorum emziğide veriyorum öylece işlerimi hallediyorum valla robot gibi oldum uyur uyumaz nekadar iş yapsam okadar kar diyorum gün içinde de dediğim gibi emzikle filan idare ediyorz ama akşama okadar yordun düşüyorumki dün 9da yattım allahtan o saatlerde uyuyo kızım eşimle çok az vakit geçiriyoruz onun sıkıntısı var ama napalım bikaç ay böyle olucak bide kızım çok gazlı akşam uyumadan önce bayağ yoruyo bizi ..
cumartesi günü evlilk yıldönümümüz ve tesadüfki o gün kırkımız çıkıyo bakalım süprizler düşünüyorum neler yapsam diyeeeeeee umarım kızımın gazı tutmaz ogünümümz ve gecemiz :)güzel geçsin istiyorum :1::1::1::10::10:

İşte bende doğum yaptım ve aranızdayım :) 28 agustosta normal doğumla bebeğim dünyaya geldi. 3100 gr ağırlığında bir kız. ilk iki gün çok sakindi ama zamanla açıldı, çok ağladığı da oluyor benim emzirmek için zorla uyandırdığım da. ama son bir kaç gündür memede uyumaya alıştı. emzikte veriyorum ama memeyi görünce almıyor tabi.uyanınca tekrar uyutmayı başaramıyorum maalesef, henüz yolunu bulamadım. Bulanların yardımını beklerim :)

Bir de dikişler mevzu var tabi, ilk hafttam biraz zor geçti dikişler yüzünden, hatta böyle ağrıyacaksa sezeryan olsaydım keşke bile dedim ama bi baktım ki basur memesi oluşmuş doğum anında. anlıycanız hem dikişler hem basur, zorluyor beni.Nasıl iyileşecek hiçbir fikrim yok.
Anlattığım konularda yardımı olacak arkadaşların kıymetli bilgilerini benimle paylaşmasını bekliyorum arkadaşlar.

canım allahtan emziğe alıştırdım çok uğraştım ama sonunda alıştı anakucağına yatırıyorum emziğide veriyorum öylece işlerimi hallediyorum valla robot gibi oldum uyur uyumaz nekadar iş yapsam okadar kar diyorum gün içinde de dediğim gibi emzikle filan idare ediyorz ama akşama okadar yordun düşüyorumki dün 9da yattım allahtan o saatlerde uyuyo kızım eşimle çok az vakit geçiriyoruz onun sıkıntısı var ama napalım bikaç ay böyle olucak bide kızım çok gazlı akşam uyumadan önce bayağ yoruyo bizi ..
cumartesi günü evlilk yıldönümümüz ve tesadüfki o gün kırkımız çıkıyo bakalım süprizler düşünüyorum neler yapsam diyeeeeeee umarım kızımın gazı tutmaz ogünümümz ve gecemiz :)güzel geçsin istiyorum :1::1::1::10::10:

hadi bakalım ben kızınızın o gün icin anlayıslı olacagını düsünüyorum emzige nasıl alıstırdın canım bi tek ben kalmısım galiba alıstıramayan ucuna bişeyler sürsem bile tadı gecince pıt diye atıyor sen bide beni düsün her dk. pohpohlamaktan cok yoruldum emzikte yok bişeyde yok kucaktan hic inmeyecek sabaha karsıda esim canımı sıktı kucaga alıstırmıssınz annenle sen bu cocugu diye daha 25 günlük cocuk kucaga alısırmı anneye ihtiyacı var tabi kucaga alcam bide o uyuyunca benim uykum kacmasa

kızlar feber yöntemini sert bulanlar vardır zaten 4. aydan önce uygulanmıyomus ben yeni bişey buldum yatır kaldır yöntemi bunda cocugu aglatmakta yok hem..

arkadaşlar ferber gerçekten çok gaddarca geliyo bana..benim oğlum artık büyüdü 1.5 yaşında ancak biz çok uyku sorunu yaşadık artık bitap düşmüştüm..ama inanın zamanla herşey çözülüyo uyku konusunda..ben naçizane asla sallmanızı önermiyorum biz yaptık ohatayı çocuk uyandığı anda gece kalk bidaha salla çok zordu sonra bıraktım sallamayı oğlumda kendi kendine uyuma düzeni oluşturdu yanına uzanınca uyumaya başladı tabi bende uydum o zaman rahat rahat..

İşte bende doğum yaptım ve aranızdayım :) 28 agustosta normal doğumla bebeğim dünyaya geldi. 3100 gr ağırlığında bir kız. ilk iki gün çok sakindi ama zamanla açıldı, çok ağladığı da oluyor benim emzirmek için zorla uyandırdığım da. ama son bir kaç gündür memede uyumaya alıştı. emzikte veriyorum ama memeyi görünce almıyor tabi.uyanınca tekrar uyutmayı başaramıyorum maalesef, henüz yolunu bulamadım. Bulanların yardımını beklerim :)

Bir de dikişler mevzu var tabi, ilk hafttam biraz zor geçti dikişler yüzünden, hatta böyle ağrıyacaksa sezeryan olsaydım keşke bile dedim ama bi baktım ki basur memesi oluşmuş doğum anında. anlıycanız hem dikişler hem basur, zorluyor beni.Nasıl iyileşecek hiçbir fikrim yok.
Anlattığım konularda yardımı olacak arkadaşların kıymetli bilgilerini benimle paylaşmasını bekliyorum arkadaşlar.
canım memede uyuma olayı hepimizin bebeişlerde oluyo merak etme daha çok küçük şimdi memede uyucak sürekli emmek isticek seni yalancı meme gibi kullanıcak bunlar çok normal ianaki bende bu konuda başlık bile açmıştım çok emiyo sürekli emmek istiyo diye ama şu an halimizi görsen şimdide emmiyo diye başlık açıcam o derece yani bırak emsin bırak göğsünde uyusun en fazla 1 ay yapar inanki 1 aylıkken okadar değişiyolarki .... uyutmayı başaramıyosan memeni ver öyle uyusun korkma alışmaz alışsa benim kızım alışırdı inanki memeyi 1 dk bırakmak isteyen çocuk şimdi emmemek için savaş yapıyo benle hem nekadar emzirsen okadar kar ilk aylarda ..
basur ve dikiş konusunda yardımcı olamıcam çünkü sezeryan oldum ama şunu söylemeden geçemicem nekadar normal doğumlu gördüysem duyduysam hep bu dikişlerden muzdaripler zamanla geçicektir sabırlı ol

feber yöntemi nasıl bilmiyorum bakmadım bile netten ama benim kızımın uyku düzeni çok şükürki iyi ..
ben kızımın ilk haftalarında sürekli gece emzirdim malum sarılık olmasın aç kalmasın diye ...
ama 3. haftamızdan itibaren gece uyandırmalarını bıraktım o kendi uyandı emdi 2 kez uyanıydo bazen 3..
o uyanmalarında emdikten sonra yatağına yatırdığımda mızmızlanıyodu babamız hemen kalkıp almaya hazırlanıyodu duuuur dedim nereye :52:..
almadım mızırdanarak daldı gitti uykuya hep aynı taktik devam ettim çocukta buna alıştı sanırım sonra geceleri 1 kez uyanmaya başladı yine aynı şekilde koyuyorum yatağına şimdide emziğe alıştı veriyorum emziği emerek uyuyo ..
ağlıyo mızırdanıyo diye hemen kucağa almayın biliyorum anne yüreği biyerimi acıyo diye hemen şevkat göstermek istiyoruz ama aslında doğru değil ben gündüzleri bile çoooook ağlayıp bağırmadıkça almamaya çalışıyorum :51:

Ah canım benim 1 ay oldu henüz dikişler geçmedi, ama çok şükür 10 günlükken işlerimi yapmaya başladım...

Oğlum sabah 6'ya kadar uyumadı, benide uyutmadı.
Altı temiz, karnı tok ama ya sallanmak yada kucakta olmak istiyor.
Beşiğe yatırdığım anda çığlığı basıyor, umarım bu gece iyi uyur...

feber yöntemi nasıl bilmiyorum bakmadım bile netten ama benim kızımın uyku düzeni çok şükürki iyi ..
ben kızımın ilk haftalarında sürekli gece emzirdim malum sarılık olmasın aç kalmasın diye ...
ama 3. haftamızdan itibaren gece uyandırmalarını bıraktım o kendi uyandı emdi 2 kez uyanıydo bazen 3..
o uyanmalarında emdikten sonra yatağına yatırdığımda mızmızlanıyodu babamız hemen kalkıp almaya hazırlanıyodu duuuur dedim nereye :52:..
almadım mızırdanarak daldı gitti uykuya hep aynı taktik devam ettim çocukta buna alıştı sanırım sonra geceleri 1 kez uyanmaya başladı yine aynı şekilde koyuyorum yatağına şimdide emziğe alıştı veriyorum emziği emerek uyuyo ..
ağlıyo mızırdanıyo diye hemen kucağa almayın biliyorum anne yüreği biyerimi acıyo diye hemen şevkat göstermek istiyoruz ama aslında doğru değil ben gündüzleri bile çoooook ağlayıp bağırmadıkça almamaya çalışıyorum :51:

Bende onu uygulamaya çalışıyorum ama oğlum çok fena yaa, hemen çığlığı basıyor, susturmak için başka odaya kaçmak zorunda kalıyorum :(

kızlar galiba emzige alıstırcam ilk defa bu kadar uzun tuttu agzında sanırım emzik büyük geliyo ama emzik alıstıran arkadaslarla konustumda emzige alıstıkca memeden uzaklasmıs memeye baglandıkca emzikten uzaklasmıs aralarında bir ters orantımı var acaba?

banyo yaptırınca düşmez derler yani genelde büyüklerimiz öyle diyo dr banada yıka bi kez demişti kayınvalidem sağolsun 1den fazla yıkadı 15 günlükken düştü bizimkisi ..
yani mantıken düşününce de insana doğru geliyo o göbek kısmı kuruyacak çürüyecek ve düşecek biz yıkadıkça nemleniyo kopması kuruması gecikiyo

göbeğimiz çok şükür bugün düştü icim rahatladı benimde tabi.. Ama bı sorum olacak göbeği düştükten sonrada temizlemek gerekiyor mü yoksa bu kadar mı

Back
X