Lohusalar kulübü

kızlar ben bi salaklık ettim ki sormayın, lansınoh alırken bi arkadaşım silmene gerek yok emzirirken demişti bende hiç silmedim ama bebeğimin çenesinde yüzünde sivilceler oldu :( yavrucugumun yüzüne bakamıyorum vicdan azabı çekiyorum. Şimdi siliyorum memeyi tabi ama geçmişler ola..bu durumda yapacağım birşey var mı? ve tabi ben yaptım siz yapmayın :(

Arkadaşlar son olarak, 13 günlüğüz ama hala göbek bağı düşmedi. Aynı durumda olan var mı?

kızlar ben bi salaklık ettim ki sormayın, lansınoh alırken bi arkadaşım silmene gerek yok emzirirken demişti bende hiç silmedim ama bebeğimin çenesinde yüzünde sivilceler oldu :( yavrucugumun yüzüne bakamıyorum vicdan azabı çekiyorum. Şimdi siliyorum memeyi tabi ama geçmişler ola..bu durumda yapacağım birşey var mı? ve tabi ben yaptım siz yapmayın :(

Arkadaşlar son olarak, 13 günlüğüz ama hala göbek bağı düşmedi. Aynı durumda olan var mı?
canım lansinohtan olduğunu zannetmiyorum bende o şekilde kullandım bize bişey olmadı sıcaktan filan oluyo olabilir emiyoya sürekli

Ben ilk gunden beri lansinoh kullaniyorum ve hic silmeden verdim memeyi. Bebeklerin yuzlerinde sivilceler cikar bunlar normal uzerlerine anne sutu sur birsey kalmaz. Gobek bagi da 15. gunde dustu. Babusol varsa gunde 3 kere guzelce temizle gobek bagini ve cevresini insallah kisa zamanda duser. 1 ay sonra dusenleri bile biliyorum endiselenme.

Jasmin oh kırk muhabbetindende kurtuldunuz, bizimde cumartesi çıkıyor, haftaya pazarteside en doğudan en batıya uçucaz oğlumla, hakikaten uçurucaz kırkı :)
Lansinoh krem bende kullanıyorum, sivilce yapmıyorki

Bizim göbeğimiz bir haftada düştü, hemde ilk günden banyo yaptırdık, banyodan sonra hemen batikon sürüyorduk.

:3:
heeeeeyyyyyyyyyyyyt ben geldim kızlarrrrrr nerdesiniz bakimmmmmmmm..
kırkımız çıktı haftasonu şehirler asrası gezdik :) ananaye gittikk haftasonu ...
eşimle kırkımızda güzel çıktı :):54::26::31::31::31::31:

ohh oh oh massallah darısı basıma darısı basıma darısı basıma:1::1::1:bizimki kudurdu zaten üstüme saldıracak yer arıyo kırk cıkmadan olmaz diyorum evde kacacak yer arıyorum bu aralar cıldırdı adam bir bu eksikti bende hormonlar sıfırın altında bu arada gebelik boyunca esinden baskasını görmeyen ben simdi o kadarda aramıyorum hormonlarım resmen benle oyun oynuyor tek düsüncem bebegim bu aralar ama esim dinlemiyo tabi bi iltifatlar bi kosturmalar görmeniz lazım bu arada kayınvalidem geldi ardakan kayınpederde gelecekmis hadi hayırlısı bakalım hakkımızda inşallah iyi olur bende kırkım cıksın safariye hindistana falan giderim heralde hapisahaneden cıkmıs gibi olurum zannımca :1::1::1:

Kızlar benim kanamam hala devam ediyor, sizlerinki kaç gün sürdü?
Bazen koyu bazen açık renkli akıntı oluyor, tedirgin olmaya başladım yaa :(

Kızlar benim kanamam hala devam ediyor, sizlerinki kaç gün sürdü?
Bazen koyu bazen açık renkli akıntı oluyor, tedirgin olmaya başladım yaa :(

canım bazılarının uzun sürdügünü duymustum ama tedirgin olacaksan doktora git bence dikişler ne durumda gecmis olması lazım artık onlardada agrı falan varsa göster derim ben kanama o kadar tedirgin olacak bişey degil ama bazılarında uzun sürüyo benim kanamanın yerini lösi(beyaz-kahverengi akıntı) aldı su anda

Kizlar bende 20 gunluk anneyim ama kanama devam ediyor,sanirim normal bu durum.herkesin devam ediyo mu yoksa kacinci gun kesildi sizin arkadaslar..

Selam kızlar Allah izin verirse bende 1,5 ay içinde doğuracağım ama bişey merak ediyorum.

bu kanamalar tam 40 gün mü sürüyor?

bir de lohusa kadın yalnız uyumamalı evde mutlaka biri olmalı vs.bişeyler dediler,bebeğin yastığının altına bişeyler koymak gerekirmiş onlar nelerdir var mıdır öyle batıl şeyler,karabasanlar yaşayan anneler?

Şöyle bir göz attım hep aynı dertler kızlar tek başına olmadıgını bilmek güzel bir duygu :)
bebişim bugün tam 17 günlük oldu,bazen şaşırıyorum ne kdr cabuk gecti zaman diye bazen de daha 17 günlük nasıl büyücek bu
yavrucak diyorum :) lohusa psikolojisi bambaşka bişeymiş cidden Allahtan ne annem ne de kayınvalidem alıngan insanlar ,
bir de ikisi bir arada 2 hafta kaldı sagolsunlar tüm işlerime koşturdular ama birinin ak dedigine digeri kara diyo aralarını dengelemek
baya zordu benim için bgn kayınvalidem gitti neyseki, eşimden benimle ilgilenmesini ben de istiyorum hep sanki hep bebekle ilgileniyomuş gibime geliyo gibi degil hatta öyle :) bir de bizimkiler nazar olur diye bir de 40 cıkmadan dışarı cıkılmaz diye beni dışarı cıkartmıyolar ama gecenlerde öyle bunaldımki eşime yalvardım resmen dışarı cıkalım diye 1-2 saat bile kendime gelmeme yetti ama aklım hep Zeynep İrem'imdeydi başkalarının cocukalrını gördükce bi huzursuz oldum hemen eve dönmek istedim :) insan özlüyor da kısa zamanda cok enterasan bir şey Allah ayırmasın ,Allahın kadına verdigi müthiş bir lütuf bence annelik :)bi de benim kanamam yok denecek kadar azaldı 40 gün sürmicek gibi.. Ama sezeryandan ötürü göbegim kaldı cok cirkin umarım gecer birşey baglamadım korse de takmadım ,bir de catlaklarım baya carpıcı hiçbişe yoktu hamileligimin son 15 günü cıktı ortaya resmen Bella B nin catlak giderici kremine başladım ama gecebilecegini zannetmiyorum baya yarık yarık cünki :(

ay bende patladım evde bizim de kırkımız cıksa biran önce.evdeki kuru kalabalık da ayrıca canımı sıkıyo.sadece annem olsa yanımda yeter gerisi zaten gelmek için geliyo.göbeğimiz de düştü dün gece bugun de banyo yaptırdık oh rahatladı kuzucuk :16:

ay bende patladım evde bizim de kırkımız cıksa biran önce.evdeki kuru kalabalık da ayrıca canımı sıkıyo.sadece annem olsa yanımda yeter gerisi zaten gelmek için geliyo.göbeğimiz de düştü dün gece bugun de banyo yaptırdık oh rahatladı kuzucuk :16:

cnm benım valla bız haftasında cıktık beklemedık 40 falan gercekten ınsan bunalıyo belkı normalde cıkmak ıstemez ınsan ama cıkamayacagını bıldıgın zaman daha cazıp gelıyo
ay ben kızımdan hatırlıyorumda bu dönemlerı bana hayat bıttı sadece bebk bakmak var bıyere gıdemıcem bışey yapamıcam gıbı duygular oluyodu tabı sebepsız aglama krızlerı bol bol fırsat buldugum zamanlarda cıkarak atlatım bu dönemı

kızlar kanama tam 40 gün sürcek diye bişeyde yok 40i gün biticek diye bişeyde yok yani vücudunuza bağlı ben sezeryan oldum benimki 15li günlerde okadar azaldıki hatta 1 -2 gün kesildi banyomu filan yapmıştım abdestmi almıştım tekrar oldu ve bayağ yoğun oldu tam kesiliyo diyorum tekrar başlıyodu öyle böyle 40 gün geçti biz şu an 44. günümüzdeyiz dün yine 1 -2 damla olmuş gıcık bi durum yani bazılarınınki hemen bitiyo bazılarının ki böyle sürüyo :53::53:

slm kızlar :34:
şöyle bi baktımda yazılanlara problemler yine herkeste aynı, benimde kanamam devem ediyor ne güzel :31: jasmin dediğin gibi canım bi kesiliyor hiç gelmiyor 2-3 gün, bi sonra ki gün bi bakıyorum felaket. hiç belli olmuyor. bakalım ne kadar sürecek.

Selam kızlar Allah izin verirse bende 1,5 ay içinde doğuracağım ama bişey merak ediyorum.

bu kanamalar tam 40 gün mü sürüyor?

bir de lohusa kadın yalnız uyumamalı evde mutlaka biri olmalı vs.bişeyler dediler,bebeğin yastığının altına bişeyler koymak gerekirmiş onlar nelerdir var mıdır öyle batıl şeyler,karabasanlar yaşayan anneler?

kanama tamamen senin bünyene ve hormonlarına göre değişiyor canım özeti bu.
diğer konuya gelince banada aynı şeyleri çok söylediler, yalnız olmadığım için doğruluk payını bilemiyorum. bazen korktuğum rüyalar görüyorum ama hamileliğe ya da lohusalığa bağlı olduğunu sanmıyorum, her insan zaman zaman etkilendiği korktuğu rüyalar görebilir, görmeyen yoktur heralde. bebeğin yastığının altına kesici bişeyler kat dediler bana (bıçak ya da makas) ama bizim yastığımızın altında babamızın giyip çıkardığı bi giysisi var, buda tamamen benim psikolojimle alakalı lohusalıkla değil :9: hamile olmadan öncede eşim yanımda olmadığında bi giysisini alırdım yanıma, kokusuyla dalardım uykuya :16:

selam kızlar ,

Bugun sağlık bakanlığından aradılar hast.de alınan topuk kanı sonuçlarında bebeğimin tiroid değerleri yuksekmiş birdaha kan verin dediler dün vermiştik sağlık ocağında .. bir hafta 10 güne sonuçlar çıkıomuş sorun olmazsa aramayızz dediler boyle bir durum yasayan var mı ? çok üzüldüm bugun olalı :(

Back
X