Lohusalar kulübü

Kizlar bende son 1 haftadir kabizlik basladi. Hamilelikte olur derler bende hic olmadi ama simdi basima geldi. Demir ilaci da kullaniyorum acaba ondan dolayi mi desem hamileykende kullandim bir sorun olmadi. Gunde 3-4 lt su da iciyorum. Anlamadim gitti. Sizce daha baska ne yapmam gerek?

cnm aynı durum bende de oldu,,gebelikte hiç sorun yaşamadım doğumdan sonra bende kabız oldum ve hatta makatı bile çatlattım:18: bol bol su içmenin yanında bol bol hareket etmek te şart cnm..sabahlarıda zeytin yağı iç umarım iyi gelir.geçmiş olsun

selam kızlar herkesler kenara cekilmis bizde pazar günü nasipse mevlüt yapıcaz anneme yardım etmem lazım bebekten bişey yapamıyorum gündüz uykusu cok az tamamen ona adapte olmak zorundayım yasemin sen aventin ortodontik emzigiyle alıstırdın deme ömürü bende ondan alıcam artık en son denemedigim o kaldı hem sekil bozukluguda yapmıyomus..

slm kızlar nasılsınız bakalım. yatılı misafirlerim vardı o yüzden giremedim, bu gün gittiler :31:
kızlar ya irem sultan çok huysuz, gerçi bu huysuzluk mu bilmiyorum ama uyumaz oldu. uykusuzluktan esnerken ağzı ayrılıyor yavrumun ama yine uyumuyor. bu gün öğlen toplasanız 1 saat anca uyumuştur. karnını doyururken uyukluyor gazı çıkana kadar o kadar. yarın 2. ayımız bitiyor. var mı sizlerde de uyku sorunu :31:

abide benimki aventi tutmadı yaa sen yanlış hatırlıyosun sanırım
ben aventi chiccoyu bide nuk denedim almadı üçünüde sonra eşim eczaneden bitane uyduruk bişi almış wee sanırım onu tuttu benim huysuz :52:
ama ben onu emmesini istemediğim için ilk onu verip sonra hemen chiccoyu tıktım ağzına şimdi çok seviyo emziğini chicco kauçuk benimkisi:32::32:
valla emzik büyük kolaylık bizim kızında gündüz uykusu giderek azalıyo bugün aynı irem gibi toplasan 1 saat olmamıştır uykuları tam uyutuyorum bi bakıyorum açmış gözleri 10ar dk kestiriyo okadar:44::43:
öyle durumlarda veriyorum emziği oyalanıyo :46:
bende bugün temizlik yaptım oturma odamdaki kaloriferimin önünde koltuğum vardı onu çektim kaloriferin önünü kızıma oyun alanı yaptım hemen kaloriferin önü sıcacık yerede 4 kat battaniyemizi serdim oh yatırıyorum oraya şimdi rahat hareket ediyo bende uzanıyorum yanına :51::32::32:
oyun halısı alıcam şimdi onuda koyarız tam olur :34::34:
benim kız şimdi bişileri tutup çekmeyi öğrendi habire yeleğinin kurdelasını tutup ağzına götürüyo :30:

bizimde emziğimiz avent. emziği 2 ayda bi değiştirin demişti dr. aynısından bulamadım, avent kiraz uçluymuş bizimkisi. eczaneden en yakın damla uçlusunu bulduk onu alıyor şimdi. şu oturma odasıyla salon takımlarının yerlerini değiştiricem taşıtacak birilerini bulabilirsem. o zaman bizimde kaloriferin önü boşalmış olacak, kızımda bende rahat edicem :21: benim ufaklığın marifetlerini anlatayım az :9: epeydir gülücükler saçmaya başlamıştı zaten, şimdi laf yetiştirmeye çalışıyor :9: yeterki yanında konuşan biri olsun gözünü kırpmadan dinliyor, ama susarsan yandın. keyfi yerindeyse kendi kendine acayip sesler çıkartıyor, yok keyfi yerinde değilse hanfendinin basıyor yaygarayı :9: kafasını rahatça çevirmeye başladı sağdan sola ya da soldan sağa, nerden ses geliyorsa o tarafa. kırmızı renk dikkatini çekiyor dün onu fark ettim. mutfakta yemek yaparken anakucağıyla yanıma tezgahın üzerine aldım. hiç sesi soluğu çıkmadan bi yere bakıyordu. işim bitti salona geçtim mızırdanmaya başladı. mutfağa gidiyorum susuyor, salona geliyor ağlıyor. takibe alınca dolabın üstündeki kırmızı cips kabına baktığını anladım rahatladım, cipsi koydum yanına o izliyor ben gülüyorum :9::9::9: elleri sürekli ağzında emip duruyor, bu iyi mi kötümü henüz kestirebilmiş değilim. kimisi izin verme diyor ama sebebini bilmiyor, kimiside bırak keşfetmeye çalışıyor diyor. biberonunu tanıyor artık. uykudan aç uyanıpta ağladığında, biberonunu elimde salladığım zaman cilvelenmeye başlıyor, ama biraz gecikince yine basıyor çığlığı, susturabilene aşkolsun. bide çok güzel saç çekiyor, hemde enseden yakalıyor ince yerlerden :31: :nazar::nazar::nazar:

slm kızlar nasılsınız bakalım. yatılı misafirlerim vardı o yüzden giremedim, bu gün gittiler :31:
kızlar ya irem sultan çok huysuz, gerçi bu huysuzluk mu bilmiyorum ama uyumaz oldu. uykusuzluktan esnerken ağzı ayrılıyor yavrumun ama yine uyumuyor. bu gün öğlen toplasanız 1 saat anca uyumuştur. karnını doyururken uyukluyor gazı çıkana kadar o kadar. yarın 2. ayımız bitiyor. var mı sizlerde de uyku sorunu :31:

gelmis gecmis olsun canım bu halinde bile misafir agırlıyosun ya helal olsun sana iremin huysuzlugu büyüme atagından dolayı olabilir dönem dönem olacaklar böyle büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

abide benimki aventi tutmadı yaa sen yanlış hatırlıyosun sanırım
ben aventi chiccoyu bide nuk denedim almadı üçünüde sonra eşim eczaneden bitane uyduruk bişi almış wee sanırım onu tuttu benim huysuz :52:
ama ben onu emmesini istemediğim için ilk onu verip sonra hemen chiccoyu tıktım ağzına şimdi çok seviyo emziğini chicco kauçuk benimkisi:32::32:
valla emzik büyük kolaylık bizim kızında gündüz uykusu giderek azalıyo bugün aynı irem gibi toplasan 1 saat olmamıştır uykuları tam uyutuyorum bi bakıyorum açmış gözleri 10ar dk kestiriyo okadar:44::43:
öyle durumlarda veriyorum emziği oyalanıyo :46:
bende bugün temizlik yaptım oturma odamdaki kaloriferimin önünde koltuğum vardı onu çektim kaloriferin önünü kızıma oyun alanı yaptım hemen kaloriferin önü sıcacık yerede 4 kat battaniyemizi serdim oh yatırıyorum oraya şimdi rahat hareket ediyo bende uzanıyorum yanına :51::32::32:
oyun halısı alıcam şimdi onuda koyarız tam olur :34::34:
benim kız şimdi bişileri tutup çekmeyi öğrendi habire yeleğinin kurdelasını tutup ağzına götürüyo :30:

sen o yöncen cok sanslısın canım ben aventi deniycem artık en son onuda almassa napalım bizde artık yavas yavas keyifli vakit gecirmeye baslıyoruz kalkmaya calısıyo basını ceviriyo bide emzigi alıp bana is yaptırsa cok iyi olacak canı sagolsun bugün elimde avuturken atıcam ama bak seni dedim saka yaparak nasıl aglıyo canım benim uykuya gelince bebişlerin uykuları her ay degişecek biliyosun
$uyku.webp

benim kızımda 2,5 aylık oldu cnm şimdi senin bebiş artık uyku duzenini oturtuo 2 aydan sonra benim kızım aralıksız 7 saat uyumaya başladı.senin bebeşinde dönüm noktasında zamanla düzelir yada hava değişiminden üşütmüşte olabilir eğer huzursuzluğu devam ederse bi doktora götürsn cnm

Allah razı olsun kızlar içimi rahatlattınız, geçici bir dönem diyordum kendi kendime ama sizlerden de duyunca bir oh çektim doğrusu :9: demek o yüzden hep kucağımda olmak istiyor kuzum :16:
ben misafir ağırlamayı severim şekercim, başımda bıdı bıdı edip canımı sıkan misafir olmadığı müddetçe hiç bir sorun yok :9: çok çok çok sevdiğim, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen eski komşum gelmişti 3 günlüğüne, eşimde yoktu zaten sürekli görevde biliyorsun. çok rahat bi 3 gün geçirdik, gezmelere gittik, kaynanaları çekiştirdik :9: bol bol kahve keyfi yaptık, nöbetleşe irem hanıma baktık, sanki misafir ağırlıyormuş gibi değil de, tatile çıkmışım gibiydi. çok keyifliydi ama gitti işte :31:
bu arada kızım kakasını yapmakta zorlanıyordu, natmek verince yapıyordu sadece. dr.umuza gittik kabız değil, bağırsaklar yeni düzen oluşturuyor mamaya mı başladın dedi :31: mama yüzündenmiş, gliserinli fitil verdi, çok çok zorlanırsa 3-4 gün yapmazsa bunu ver dedi. dr.a giderken de köpek kovaladı bizi :18: şimdi halimi hatırlayınca gülme krizine giriyorum, çocuğu çuval gibi omzuma atmamla koşmam bir oldu. bu kadar hızlı koştuğumu bilmiyordum valla, sağlık ocağına girince kurtulabildik anca. şimdi gülüyorum ama o zaman çok korkmuştum ağlayacaktım nerdeyse, tek olsam neyse ama kızıma bişe olcak diye çok korktum :14: annelik nasıl bir duygu diye soran anneme çok berbat bişe dedim :31: dünyanın en uç noktalarını bir arada yaşıyorsun. hem evladını koruyabilmek adına herşeyi herkesi göğüsleyecek kadar dünyanın en cesur insanısın, hemde ona bişe olcak diye dünyanın en korkak insanısın. aynı anda hem hiç olmadığın kadar mutlu, bir o kadar da endişelisin. sen olmuşsun dedi annem :31:

Allah razı olsun kızlar içimi rahatlattınız, geçici bir dönem diyordum kendi kendime ama sizlerden de duyunca bir oh çektim doğrusu :9: demek o yüzden hep kucağımda olmak istiyor kuzum :16:
ben misafir ağırlamayı severim şekercim, başımda bıdı bıdı edip canımı sıkan misafir olmadığı müddetçe hiç bir sorun yok :9: çok çok çok sevdiğim, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen eski komşum gelmişti 3 günlüğüne, eşimde yoktu zaten sürekli görevde biliyorsun. çok rahat bi 3 gün geçirdik, gezmelere gittik, kaynanaları çekiştirdik :9: bol bol kahve keyfi yaptık, nöbetleşe irem hanıma baktık, sanki misafir ağırlıyormuş gibi değil de, tatile çıkmışım gibiydi. çok keyifliydi ama gitti işte :31:
bu arada kızım kakasını yapmakta zorlanıyordu, natmek verince yapıyordu sadece. dr.umuza gittik kabız değil, bağırsaklar yeni düzen oluşturuyor mamaya mı başladın dedi :31: mama yüzündenmiş, gliserinli fitil verdi, çok çok zorlanırsa 3-4 gün yapmazsa bunu ver dedi. dr.a giderken de köpek kovaladı bizi :18: şimdi halimi hatırlayınca gülme krizine giriyorum, çocuğu çuval gibi omzuma atmamla koşmam bir oldu. bu kadar hızlı koştuğumu bilmiyordum valla, sağlık ocağına girince kurtulabildik anca. şimdi gülüyorum ama o zaman çok korkmuştum ağlayacaktım nerdeyse, tek olsam neyse ama kızıma bişe olcak diye çok korktum :14: annelik nasıl bir duygu diye soran anneme çok berbat bişe dedim :31: dünyanın en uç noktalarını bir arada yaşıyorsun. hem evladını koruyabilmek adına herşeyi herkesi göğüsleyecek kadar dünyanın en cesur insanısın, hemde ona bişe olcak diye dünyanın en korkak insanısın. aynı anda hem hiç olmadığın kadar mutlu, bir o kadar da endişelisin. sen olmuşsun dedi annem :31:

bilirim öyle arkadasları kardesten ötedir iste öyle arkadaslarımın hepsi memeketimde benim buraya geldigim zaman vakit nasıl geciyor anlamıyorum o yüzden esim sevdigim orda memleketim arkadaslarım ailem burda zormus gurbete evlenmek inan esimi bu kadar sevmesem katlanılmaz yani senin bebiş gibi benimkide cok seviyo konusmayı vıdı vıdı bişeyler anlatıyo hele sabah o erkenden kalkıp bişeyler anlatması yokmu bu aralar moda ya su gagnam style onu dinledik bugün oglumla dans ettik:)arada bir anneyim ben inanamıyorum diyorum kendi kendime... buraya gelirken otobüs boyunca ana kucagında tuttum yanımdaki koltuga onu oturttum iste o gün ana kucagından sogudu eskisi gibi sevmiyo artık benimde yarın temizlik yemek olayı pazar günüde mevlüt var Allah ın izniyle bi 50 kişi oldu altından kalkacagız inşallah yemekli olacak bide hayırlısı dua edin bana öpüyorum hepinizi yatmaya gidiyorum simdi Allah rahatlık versin iyi uykular..

bilirim öyle arkadasları kardesten ötedir iste öyle arkadaslarımın hepsi memeketimde benim buraya geldigim zaman vakit nasıl geciyor anlamıyorum o yüzden esim sevdigim orda memleketim arkadaslarım ailem burda zormus gurbete evlenmek inan esimi bu kadar sevmesem katlanılmaz yani senin bebiş gibi benimkide cok seviyo konusmayı vıdı vıdı bişeyler anlatıyo hele sabah o erkenden kalkıp bişeyler anlatması yokmu bu aralar moda ya su gagnam style onu dinledik bugün oglumla dans ettik:)arada bir anneyim ben inanamıyorum diyorum kendi kendime... buraya gelirken otobüs boyunca ana kucagında tuttum yanımdaki koltuga onu oturttum iste o gün ana kucagından sogudu eskisi gibi sevmiyo artık benimde yarın temizlik yemek olayı pazar günüde mevlüt var Allah ın izniyle bi 50 kişi oldu altından kalkacagız inşallah yemekli olacak bide hayırlısı dua edin bana öpüyorum hepinizi yatmaya gidiyorum simdi Allah rahatlık versin iyi uykular..

aynen canım eşimi bu kadar sevmesem katlanılacak şey değil :31: yerim ben onun vıdı vıdısını pek dadlı oluyolar demi :16: bana da rüya gibi geliyor çoğu zaman, inanamıyorum. evlenmek bile uzakken o zamanlardaki düşünceme, evlenmişim 4 yıl olmuş bide anne olmuşum vay beee :9: sana da annene de kolaylıklar diliyorum canım benim, bir çırpıda atlatın inşallah, zordur o kadar insanı ağırlamak. ne kadar yardımcın olursa olsun bebekle daha zordur. iyi uykular...

yogun bi günden sonra söle bi bakıp cıkcam acayip yorgunum hazırlıklar bu saate ancak bitti bebekle is yapmak zormus cogu insanda durmuyo aglayınca kıyamıyosun aklın hep onda yarım yamalak cok sükür bitirdik ama ablamlarla birlikte Allah utandırmasın yarına hazırız inşallah sizleride bekleriz mevlütümüze bu arada bebek sekerlerini ben yarın dagıtıcam..

hadi bakalım şekerrrrrrr seni yoğun bi gün bekliyo allah kolaylık versin..
benim kız dün bütün gün kakasını yapamadı ki günde 3 hatta 4ke z kaka yaparr

bütün gün kıvrandı yavrum gece zor uyuttum sabah kalktık gecede yapmamışş:50::50:
sonra bi yaptı tam yaptı maşallahhh:30::30:
banyosunu yaptırdım yatırdım eşim diyo şimdi bu rahatlıkla 3 saat uyur dedim varmısın iddiasına yarım saat bile sürmez uykusu derkennnn ıngaaaaaaaaaa:33::33:
eşim şok:53::53:
ben mama vermeye başladığımdan beri kızımın malesef düzeni bozuldu kakasını zor yapıyo yavrum yazık ..dün malt içeceğini sonunda buldum içtim 2 şişe pek bişey anlamadım ama düzenli içmeye çalışıcam inş sütüm artarda şu mamayı vermek zorunda kalmam :43::43:

yogun bi günden sonra söle bi bakıp cıkcam acayip yorgunum hazırlıklar bu saate ancak bitti bebekle is yapmak zormus cogu insanda durmuyo aglayınca kıyamıyosun aklın hep onda yarım yamalak cok sükür bitirdik ama ablamlarla birlikte Allah utandırmasın yarına hazırız inşallah sizleride bekleriz mevlütümüze bu arada bebek sekerlerini ben yarın dagıtıcam..

kolay gelsin şekercim...

bütün gün kıvrandı yavrum gece zor uyuttum sabah kalktık gecede yapmamışş:50::50:
sonra bi yaptı tam yaptı maşallahhh:30::30:
banyosunu yaptırdım yatırdım eşim diyo şimdi bu rahatlıkla 3 saat uyur dedim varmısın iddiasına yarım saat bile sürmez uykusu derkennnn ıngaaaaaaaaaa:33::33:
eşim şok:53::53:
ben mama vermeye başladığımdan beri kızımın malesef düzeni bozuldu kakasını zor yapıyo yavrum yazık ..dün malt içeceğini sonunda buldum içtim 2 şişe pek bişey anlamadım ama düzenli içmeye çalışıcam inş sütüm artarda şu mamayı vermek zorunda kalmam :43::43:

iremin 2-3 gün kıvrandığı oluyor zaman zaman çok beter bişe :( çok zorlandığında fitil vermek zorunda kalıyorum. malt'ta işe yaramadı bende, inşallah sende yarar canım :31:

heyooo nerdesiniz ayol :52:
şekercim dünden sonra uyanamadın mı daha bu yorgunluk sana 1 hafta gider :9:

merhabalar tecrübeli anneler, bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
aşağıdaki resimde bebek şekeri var. bu şeker ne zaman dağıtılıyor :44:
doğumda mı 40ı çıkınca mı :44:
yardımcı olabilir misiniz
Eki Görüntüle 533674

merhabalar tecrübeli anneler, bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
aşağıdaki resimde bebek şekeri var. bu şeker ne zaman dağıtılıyor :44:
doğumda mı 40ı çıkınca mı :44:
yardımcı olabilir misiniz
Eki Görüntüle 533674

canım ben doğumda çikolata verdim gelenlere mevlütte şekerimi dağıttım bence öyle daha mantıklı çünkü öbür türlü hastanede aceleye geliyo unutuluyo vss

şekercik mevlütün nasl geçti canım baya yorulmuşsundur iyi bi dinlenmişsindir heralde bugün oğluşun bıraktıysa tabi:)

Back
X