merhabalar, ah ah kim derdi ki bizlerde büyüycez de tecrübelerimizi paylaşacağız
-gaz konusunda biz çok sıkıntı yaşamadık. ilk bir aydan sonra bizim kız yolunu buldu ama naçizane tavsiyem, madem gazını gidermekte hem o hem siz sıkıntı yaşıyorsunuz; memeyi ağzına tam oturt hava almasına engel olmaya çalış. Ve yediklerine dikkat et, özellikle bakliyatlar (mercimek, nohut, fasulye, bulgur) lahana pırasa vb. gaz yapıcı besinlerden uzak dur. nette ayrıntılı olarak bu yiyeceklerin listesini bulabilirsin.
-kusma konusunda, benim kızım acaip kusardı, öyle fıskırır gibi değil ama az da değil. çok takılmamaya çalıştım ve sabırla bekledim. çok şükür 4. ayda geçti şuan 5. ayımız bitti.
-kilo konusunda da sen hep yanında olduğun için farkedemiyorsundur ama o gün gün büyüyor merak etme. görüceksin ilk sağlık ocağı kontrolunda 1 kilo almış olacak inş.
-süt konusuda yine benim çok takıldığım hatta annemin döndüğü gün kendime çorbalar kompostolar yapıp çılgınlar gibi helva pekmez yemeye başladığım bir konudur. evet bunlar kilo yapar, hem anneye kilo yapar hem de sütü besin değeri olarak daha da besler ama bence çok kasmana gerek yokmuş. ben o kadar yedim ettim ama bebeğim de öyle aman aman kilolu değil. Günlük yumurtanı yer, sütünü içersen, meyvalarını tüketir sağlıklı beslenirsen sütünde kaliteli olacaktır ve sende kilo almadan yola devam edeceksindir inş.
Sorular olursa yine biz burdayız, birçok arkadaşım yardımcı olacaktır sana. Allah kolaylık veresin.