Lohusalar kulübü

Kızlar Merhaba,

Bir haftadır girmiyorum ama hala yazdığım sayfadayız, hakkaten bir şey oldu bize. Ama yok yok havalar sıcak ve benim gibi gezmelerdeyseniz normal tabi :34:

Nasılsınız bakalım, biz iyiyiz şükür. Düğün etkinliğini atlattık ve anneannemize geldik artık.

Kızımın 3 aylık doktor kontrolü vardı ve her şey yolunda çok şükür. Balık yağı başladı doktorumuz ve çok önemsediğini söyledi. Bizde kullanmaya başladık bile.

İlk adım ayakkabısını sordum doktora ve aynı şeyleri söyledi; sert tabanlı olsun, sorun olmadıkça ortopedik olması şart değil filan dedi. Bizde dolaşırken polarıste gördük aldık. Beş noktalı ortopedik ilk adım ayakkabımızı. Gerçi almıştım unnado dan bir tane ama bu da iyi oldu. Sandalet oldu güzel oldu.

Bizim hatun literatürüne "baba dede mama meme" ekledi ama hala anne yok :50: olsun canı sağolsun.

Yürütecimizi de gittiğimiz yere götürüyoruz çünkü anca zaptediyoruz onda, zaten yürüteçte değilkende emekleyebiliyor ve parkeleri gayet güzel yalıyor :9:

Düğün esnasında biraz uyku düzeni bozuldu ama inş burda düzeleceğini umuyorum.

Ayrıca kızımı ilk defa birinde yengeme birinde görümceme bırakmak üzere iki kere onsuz dışarı çıktık. Hem çok özlemişiz başbaşa kalmayı hem de aklımız hep onda kaldı. iyi oldu denedik oluyo demek ki dedik. Sıcaklarda hakketen çocukla yolculuk zor. 3 saatlik yolu hiç uyumadan huzur geçirince üstelik sıcak havada yanımıza alamadık. Klima olayına ve aşırı sıcaklarda napıcaz bilmiyorum.

Bende bu kadar hanımlar, annemlern aktaracaklarım bu kadar :32:

Bi müddet daha burdayım sonra inş evimde yazmak üzere.. Kendinize iyi bakın.

:10::10:selamlar arkadaslar ben geldim hasret gidermeden sonra artık evimdeyim özlemisim evimi gercekten...
ananeyle dedeyi sevindirdik geldik iste..

:nazar:bizim erkek iyice hareketlenmeye tutunup kalkmaya calısıyor hayır o da yetmezmis gibi tek elini bırakmaya calısıyor:emir_bebek: :emir_bebek::emir_bebek: örümcegi kullanmak nasip olmadı bu saatten sonrada gereksiz oldugunu düsünüyorum ...yemeklerden azar azar yiyodu ya iki gündür tam tesekküllü kahvaltı hazırlıyorum artık 1 adet yumurta az peynir domatesi eline tutusturuyorum o onu kemirirken bende digerlerini yediriyorum..icecek olarakta sıcaga yakın ılık süt veriyorum zaten ben bu süte karsı olanların mama satma stratejisinden baska bişey olmadıgını düsünüyorum:31:... bi de dün alısverise gittigimizde hero babby nin tavuklu sebzeli güvec vardı cok güzel yapmıslar:128::128: tuzu yok denecek kadar az kıvamı gayet güzel denemek icin aldım gercekten güzel bebegimde cok begendi zaten hali hazırda bebegine yedirecek bişey bulamayanlar icin cok ideal bence ayakkabı konusunu sormussunuz bizimki ayaga kalkmalara calıstıgı icin biz biraz erken davrandık gezerin spor ayakkabısını aldım gayette memnunum hem fiyatı uygun hemde kullanıslı...iste bu $2013-05-08 11.21.42.webp$2013-05-08 11.22.22.webp

yemek menümüze gelince bizimki söyle;
sabah 9 da kahvaltı
12 gibi yogurt bir kase kadar
ikindi vaktinde herhangi bi sebze yemegi dönüsümlü
aksamlarıda tahıllı mama yada bizimle sofradaki yemeklerden tattırıyorum
haftada iki günde eti cici bebeyi süte karıstırıp veriyorum
bunun dısında aralarda ve gece uyandıgında hep anne sütü emmeye devam yani:4::4::4:

simdilik bizden bu kadar ben simdi terasa cicek ekmeye gidiyorum malum vakti geldi.. öpüyorum hepinizi:54::54:

Son düzenleme:
:10::10:selamlar arkadaslar ben geldim hasret gidermeden sonra artık evimdeyim özlemisim evimi gercekten...
ananeyle dedeyi sevindirdik geldik iste..

:nazar:bizim erkek iyice hareketlenmeye tutunup kalkmaya calısıyor hayır o da yetmezmis gibi tek elini bırakmaya calısıyor:emir_bebek: :emir_bebek::emir_bebek: örümcegi kullanmak nasip olmadı bu saatten sonrada gereksiz oldugunu düsünüyorum ...yemeklerden azar azar yiyodu ya iki gündür tam tesekküllü kahvaltı hazırlıyorum artık 1 adet yumurta az peynir domatesi eline tutusturuyorum o onu kemirirken bende digerlerini yediriyorum..icecek olarakta sıcaga yakın ılık süt veriyorum zaten ben bu süte karsı olanların mama satma stratejisinden baska bişey olmadıgını düsünüyorum:31:... bi de dün alısverise gittigimizde hero babby nin tavuklu sebzeli güvec vardı cok güzel yapmıslar:128::128: tuzu yok denecek kadar az kıvamı gayet güzel denemek icin aldım gercekten güzel bebegimde cok begendi zaten hali hazırda bebegine yedirecek bişey bulamayanlar icin cok ideal bence ayakkabı konusunu sormussunuz bizimki ayaga kalkmalara calıstıgı icin biz biraz erken davrandık gezerin spor ayakkabısını aldım gayette memnunum hem fiyatı uygun hemde kullanıslı...iste buEki Görüntüle 706078 Eki Görüntüle 706079

yemek menümüze gelince bizimki söyle;
sabah 9 da kahvaltı
12 gibi yogurt bir kase kadar
ikindi vaktinde herhangi bi sebze yemegi dönüsümlü
aksamlarıda tahıllı mama yada bizimle sofradaki yemeklerden tattırıyorum
haftada iki günde eti cici bebeyi süte karıstırıp veriyorum
bunun dısında aralarda ve gece uyandıgında hep anne sütü emmeye devam yani:4::4::4:

simdilik bizden bu kadar ben simdi terasa cicek ekmeye gidiyorum malum vakti geldi.. öpüyorum hepinizi:54::54:

Oooo şeker hanım hoşgeldiniz :)
Güle güle kullansın cicisii paaşa..
canımcım tabıkı görüşüne saygım var amaaa süt demir eksikliği yapıyor. Aneminin en çok olduğu ülkelerden biiriyiz sebebi geçmişte hep sütle beslenmemiz. Erken verilen sütler.. Ama tabi sen bilirsin..
Bu arada domateste 1 yaşından önce yasak :)
Veee hazır mamalara da çok dadanma derim malum katkı maddeli.

Ayy kaynana gibi onu yapma bunu yapma dedim dimi :)))))))))))))) Mazur gör nolurr önemsemesem seni sölemem bile inan..

Oooo şeker hanım hoşgeldiniz :)
Güle güle kullansın cicisii paaşa..
canımcım tabıkı görüşüne saygım var amaaa süt demir eksikliği yapıyor. Aneminin en çok olduğu ülkelerden biiriyiz sebebi geçmişte hep sütle beslenmemiz. Erken verilen sütler.. Ama tabi sen bilirsin..
Bu arada domateste 1 yaşından önce yasak :)
Veee hazır mamalara da çok dadanma derim malum katkı maddeli.

Ayy kaynana gibi onu yapma bunu yapma dedim dimi :)))))))))))))) Mazur gör nolurr önemsemesem seni sölemem bile inan..

:52::52::16::16: canım ya iyiki varsın özlemisim ve ankaradasın kacısın yok görüsücez:38::52::52: elbette görüslerini söyle ama bizim erkeklerde büyüdü artık yavrum be yasları geldi nerdeyse bu arada yas dedimde gercekten benim bebişimin dişi hala yok biliyormusunuz:31:varmı aranızda dişi cıkmayan :6::6:hazır mamayı sevdiremedim canım ben yemiyor biberonla en fazla 3 4 kere emip bırakıyor bende üstüne düsmedim fazla dedigin gibi katkı maddeli almasada olur aldıgım mamalar öylece duruyor hemen hemen hepsinden denedim hatta bebegi mama yiyen varsa hemen gönderebilirim bile burdan benimki ek gıdaya gecti ama mamaya onay vermedi sanırım:1::1:

bu arada bebişleri tamamen kesintisiz uykuya gecen varmı aramızda:8::8: bide artık bu haftadan sonra oyuncagını saklamaca oynayabiliyormusuz ben bugn basladım bile o oyuna:55::55:

:52::52::16::16: canım ya iyiki varsın özlemisim ve ankaradasın kacısın yok görüsücez:38::52::52: elbette görüslerini söyle ama bizim erkeklerde büyüdü artık yavrum be yasları geldi nerdeyse bu arada yas dedimde gercekten benim bebişimin dişi hala yok biliyormusunuz:31:varmı aranızda dişi cıkmayan :6::6:hazır mamayı sevdiremedim canım ben yemiyor biberonla en fazla 3 4 kere emip bırakıyor bende üstüne düsmedim fazla dedigin gibi katkı maddeli almasada olur aldıgım mamalar öylece duruyor hemen hemen hepsinden denedim hatta bebegi mama yiyen varsa hemen gönderebilirim bile burdan benimki ek gıdaya gecti ama mamaya onay vermedi sanırım:1::1:

bu arada bebişleri tamamen kesintisiz uykuya gecen varmı aramızda:8::8: bide artık bu haftadan sonra oyuncagını saklamaca oynayabiliyormusuz ben bugn basladım bile o oyuna:55::55:

günaydın herkeseeee hadii biz kalktık bile :52::52::52::52:

Tünaydın bızde geldıkkk
Anladım canımcım demek sevmedı devam sutunu. Ama sen emzırıyosun hala devam sutune ıhtıyacın zaten yokkı. Normal sute de ıhtıyacın yok. ek gıdasını alsın senı emsın su içsin yeter...demek hala dişiniz yok ama dert
etme. En ıyısı 10. ayda çıkması. daha sağlam ve sağlıklı oluyomuş sabret azcık annesi :)

Kesintisiz uyku derken canım neyi kastettin bilmiom ama Çağan akşam 20.30'da uyuyor. Sabah 6.30 da kalkıyor. Yada 21.00'de uyuyp 7.00 de kalkıyor. Tabı saat 23:00 gibi ben uyurken biberonu ağzına tıkıştırıyorum. Uyanmadan yiyor. ( çok şükür )

Bizimki pek oyun sevmiyor yani. sosyal olmak istiyor konuşucan şarkı sölicen onunla işi gücü bu :)

Bende blendarımdan memnun değildim. Anneler gununu fırsat bilip kampanyalardan yararlanıp phılıps aldım set mikser rondo blendar oğluşuma güsel çorbalar yapcam :) tavsiye ederim herkese..
Hava basık ve sıkıcı kapaı açsada parka kaçsak..

Bu arada şekercimmmm hazıranda yokum burda dönunce görüşelim bende istiyorummm tanıştıralım bızdıkları :)

Son düzenleme:
tmm iste ondan bahsediyorum bende zaten sen emzirmeyi bırakınca bu sekilde uyumaya basladı sanırım bizimki gece bir veya iki kere kalkıyor gözü kapalı emip hemen geri uyuyor ama hala yüzde 90 emmekle karnını doyurdugu icin sanırım bu durum ama uyuma saatleri daha uzun iste kacta yatarsa o saatte kalkıyor bide gündüz 2 veya üc kere uykuya yatıyor bide emerek uyuyor yer degişikliği orası burası derken simdi besigine tekrar daha yeni alısmaya basladı uyku rutinine basladık tekrardan sizin rutin nasıl peki uyumadan önce yapılanlar bide en son verdigin menünüz bellyse yazsana bakalım neler yiyor senin bebiş..:52::52:

Bende uyutma konusu sorsam aslında; bizim kız park yatağını parçaladı tabir i caizse.
Yatağında sallıyordum, şimdi hem büyüdü hem çok dönüyor yatağa ağırlık binince yatağın çatladı sağı solu.
Garantiye göndermeye cesaret edemiyorum, gelmesi zaman alır o sürede ne yaparız diye.
Kucağımda uyutuyorum pışpışlayarak, çokta zevkli ama bazen çok huysuz oluyor.
Ayakta sallamayı hiç denemedim, zorda kalınca bi iki kere çarşafla salladık.
Bu saatten sonra hangisi olsa bilemedim, dışarda da işimi kolaylaştıracak.
önerilerinize ihtiyacım var hanımlar.

Bide şekercim sütün ne durumda, ben sol göğsümü pek tutmadı; ucu da tam çıkmamıştı zaten o nerdeyse iptal. diğeri de eskisi kadar sert değil. Merak ettim sende durum nedir?

tmm iste ondan bahsediyorum bende zaten sen emzirmeyi bırakınca bu sekilde uyumaya basladı sanırım bizimki gece bir veya iki kere kalkıyor gözü kapalı emip hemen geri uyuyor ama hala yüzde 90 emmekle karnını doyurdugu icin sanırım bu durum ama uyuma saatleri daha uzun iste kacta yatarsa o saatte kalkıyor bide gündüz 2 veya üc kere uykuya yatıyor bide emerek uyuyor yer degişikliği orası burası derken simdi besigine tekrar daha yeni alısmaya basladı uyku rutinine basladık tekrardan sizin rutin nasıl peki uyumadan önce yapılanlar bide en son verdigin menünüz bellyse yazsana bakalım neler yiyor senin bebiş..:52::52:

Canımcım biz bir rutın oluşturmadık. Çünkü her bebek farklı bence. Birde saati zaten belli olunca rutıne gerek kalmadı... Bizimkinin akşam uykusu için tek rutini babası :) Asla benim uyutmama izin vermez illaaaa babası uyutcak. İstanbula gidince napıcam bilmem..

mönümüz şöyle canımcım,
sabah ilk uyandığında 6.30 gibi devam sütünü içiyor.
sonra 9 civarı kahvaltı yapıyoruz. Labne peynir, zeytin, tahin pekmez, salatalık rendesi, yumurta sarısı, haftada 2 kez cici bebe,ve ara sıra farklı tad olsun diye bebelac'ın pekmezli peynirli kahvaltı kaşık mamasından yiyor kahvaltıda. Tabi hepsini hergün değiil. Mesela yumurtayı hergün vermem. Değiştiriyorum hergun mmönüyü sıkılmasın diye..
sonra 10'da yine devam sütü..
12'ye doğru meyve.. muz elma armut gibi birtanesini.
3 civarı çorba ( çorbayı 2 gunluk yapıyorum. ilikli kemik suyu kaynatıp buzluğa koydum. çift çekilmiş yağsız kıymayı minik minik ceviz buyukluığunde paketleyip buzluğa koydum. Aynı şekilde tavuk göğüs parçaları da koydum. Çorbalarına ya tavuk ya kıyma ekliyorum boş sebze çorbası vermiyorum. )
bazen çorba değil püre yapıyorum Örneğin kereviz ve tavuk irmikten .
Bazen yıne bu öğlen öğünü için nohut yada kuru fasulye haşlıyorum kıymayla karıştırıp eziyorum veriyorum.
Hergün kendim yoğurt mayalıyorum. Bu mayaladğım yoğurdu ya saat- gibi veriyorum . yada öğlen çorba değil daha katı bişey yiyorsa yanında veriyorum.
sonrasında da gece yatana kadar hep devam sütü içiyor.
kaşık maması , muhallebi vs şeyler pek vermiyorum.

Benim prensibim , hergün mutlaka sebze-meyve-et-yoğurt-tahıl yemiş olması..
Bu haftasonu da balık dneyeceğim somon artık zamanı geldi..

Umarım yardımcı olmuşumdur canım..

Bende uyutma konusu sorsam aslında; bizim kız park yatağını parçaladı tabir i caizse.
Yatağında sallıyordum, şimdi hem büyüdü hem çok dönüyor yatağa ağırlık binince yatağın çatladı sağı solu.
Garantiye göndermeye cesaret edemiyorum, gelmesi zaman alır o sürede ne yaparız diye.

Bide şekercim sütün ne durumda, ben sol göğsümü pek tutmadı; ucu da tam çıkmamıştı zaten o nerdeyse iptal. diğeri de eskisi kadar sert değil. Merak ettim sende durum nedir?

Tatlım ben koltuğa oturuyorum. kucağıma yastık koyuyorum. ben oturur vaziyetteyken sallıyorum onu yada babası :) Büyüfdükçe ve tombikleştikçe en mantıklı formul bu olmaya başladı taşınmıyor artık sıpa..
dışarda ise arabasında ileri geri hareket ettirerek uyutuyorum. tabi bizimki ninnisiz uyumaz. ninni sölemedğinde kendi kendisine eee eee ee diye nninni söler :))))

canım uzun zaman önce sertlikleri gecti zaten ama sakın ha sert degil diye süt yok sanma inan bana onlar bulup cıkartıyolar benimkide pamuk gibi oldu ama hala nerdeyse tamamen emiyor artık gün boyu memeden gitmeyince ek gıda vermeye basladım
uyutmaya gelince bende hiç sallamadım zaten dogdugundan beri emerek uyuyor memlekete gitmeden önce besigine koyuyordum tam dalmak üzereyken kendiliginden uyuyordu ama yer degiştirince iyice uyuyunca koydum besigine 1 2 gün simdi yeni yeni alısıyor besigine bugün daha yeni koydum dalmak üzereyken insallah eskisi gibi kendiliginden uyumaya devam eder uyutma konusunda hiç sıkıntı cekmedim cok sükür benimki uyuyor ama sürekli emdigi icin gece kalkıyor iste 1 yada 2 kez bazende kalkmıyor ama belli olmuyor anlayacagın..:51:

dısarda isini kolaylastıracak derken zaten bebek arabasında bide acık havayı görünce uyuyor bebişler hala emziriyormusun emzirirken poposuna pıspıslayabilirsin mesela ben huysuzlanırsa omzuma yatırıp ninni söylüyorum kendi bestem var onu biliyor artık zaten :33::33::16:
Canımcım biz bir rutın oluşturmadık. Çünkü her bebek farklı bence. Birde saati zaten belli olunca rutıne gerek kalmadı... Bizimkinin akşam uykusu için tek rutini babası :) Asla benim uyutmama izin vermez illaaaa babası uyutcak. İstanbula gidince napıcam bilmem..

mönümüz şöyle canımcım,
sonra 9 civarı kahvaltı yapıyoruz. Labne peynir, zeytin, tahin pekmez, salatalık rendesi, yumurta sarısı, haftada 2 kez cici bebe,ve ara sıra farklı tad olsun diye bebelac'ın pekmezli peynirli kahvaltı kaşık mamasından yiyor kahvaltıda. Tabi hepsini hergün değiil. Mesela yumurtayı hergün vermem. Değiştiriyorum hergun mmönüyü sıkılmasın diye..
3 civarı çorba ( çorbayı 2 gunluk yapıyorum. ilikli kemik suyu kaynatıp buzluğa koydum. çift çekilmiş yağsız kıymayı minik minik ceviz buyukluığunde paketleyip buzluğa koydum. Aynı şekilde tavuk göğüs parçaları da koydum. Çorbalarına ya tavuk ya kıyma ekliyorum boş sebze çorbası vermiyorum. )
Bazen yıne bu öğlen öğünü için nohut yada kuru fasulye haşlıyorum kıymayla karıştırıp eziyorum veriyorum.
Hergün kendim yoğurt mayalıyorum. Bu mayaladğım yoğurdu ya saat- gibi veriyorum . yada öğlen çorba değil daha katı bişey yiyorsa yanında veriyorum.

Tatlım ben koltuğa oturuyorum. kucağıma yastık koyuyorum. ben oturur vaziyetteyken sallıyorum onu yada babası :) Büyüfdükçe ve tombikleştikçe en mantıklı formul bu olmaya başladı taşınmıyor artık sıpa..
dışarda ise arabasında ileri geri hareket ettirerek uyutuyorum. tabi bizimki ninnisiz uyumaz. ninni sölemedğinde kendi kendisine eee eee ee diye nninni söler :))))

amannnnnn ya RABBİMM senin cocuk ac kalmaz bacım bu ne böyle massallahh:52::52::52:

bende geceki ögününde tahıl vermeye calısıyorum ama genelde mmmmmm mmmmm emmmmmemmee diye bana bana geliyor sekerim kacısım yok :33::33::24:

babasındamnı uyuyor harikasınız ya ne güzel alısmıssa süper bencede bende emzirmeyi kestigimde babamıza devredicem inşallah gece kalkmalarına falan:12::12:

naptınız bugün cıktınızmı parka hava iyiydi biz söyle yarım saat dolandık geldik:6::6:

Son düzenleme:
Çocuğunuzun uykusunu düzene sokmanın 9 pratik yolu!

Uykusuz ve huzursuz gecelere son! Bu 9 pratik yolla bebeğiniz ve kendiniz için daha sağlıklı, huzurlu ve uyku dolu gecelere merhaba diyeceksiniz...Çocuğunuzun düzensiz uyku saatleri sizi tamamen çileden çıkarıyor değil mi? Adeta uyumamak için elinden gelen herşeyi yaptığı yetmiyormuş gibi bir de peşinden koşturuyor. Minik savaşçılarla olan uyku savaşlarınızda galip gelmenizin 9 yolu...

Etrafı sakinleştirin...
Uyuyacağı odada tamamen sessiz ve sakin bir ortam yaratın. Hareketli ve gürültülü bir ortamda uyumamak için elinden gelen her türlü taktiği deneyecektir. Yattığı odaya kendisini daha güvende hissetmesi için uyku için özel üretilen oyuncaklardan koyabilirsiniz. Aynı zamanda beşiğine veya yatağına en sevdiği oyuncağı, örtüyü veya yastığını da koymayı unutmayın.

Rutine koyun...
Bazı ailelerde, tipik uyku rutini banyo, atıştırmalık, diş fırçalama ve en son hikaye okumayla son bulur. Diğerleri, video izleme, diş fırçalama ve yatağa gitmeyle son bulur. Çocuklar her gece neye alışırlarsa, o düzende gitmekten mutlu olur. Sizinle çabalamasını azaltmak için bu düzene uymaya özen gösterin.

Çocuğunuzu sürece dahil edin...
Hangi pijamayı giyeceğine ve hangi hikayeyi dinlemek istediğinin kararını ona bırakın. Böylece kendini bu sürecin bir parçası olarak hissedecek.

Sevdiği bir hikayeyi seçin...
Hikaye okumak sadece onun gelişimine katkıda bulunmaz aynı zamanda, sizin içinde yoğun bir günün ardından bir terapi gibi olacaktır. Klasik masallara bağlı kalmak yerine değişiklikler yaparak ikiniz bir hikaye yazabilirsiniz.

Sınırlarınızı koyun...
Oluşturduğunuz düzene uyun ve kurallar koyun. Mesela hikaye okuma zamanınızda, çocuğunuza hikaye okurken ne kadar kitap okuduğunuzu anlatın. Okurken, kaç dakika sonra okumayı bitireceğinizi hatırlatın ve çıkmadan önce ışıkları kapatacağınızı söyleyin ki siz çıkarken Sürpriz yaşamasın. Unutmayın yönetici sizsiniz!

Şarkılar dinletin...
En sevdikleri kitap gibi, onların uykuya rahat geçişlerinde sevdikleri şarkılarda iyi bir seçenektir. Bazı ebeveynler, çocuklarına en sevdikleri ninniyi söylerler bazıları da bebekler için özel hazırlanan şarkı CD'lerini tercih ederler.

Programlama sırlarını kullanın...
Öğle uykularını iyi ayarlamanız, gece uykusuna yatıracağınız bebeğiniz için çok önemlidir. Bu saatleri iyi ayarlamak geceleri uykusuz kalmanızı engelleyecektir.

Bir adım ötede uyuyun...
Çocuğunuz çok yorulduğunda, onu düzenli uyku saatlerine döndürmeniz çok zordur. Uyku saatini öyle bir zamanda ayarlayın ki, tam ayılmadan önce siz uyku zamanınıza geçmiş olun.

Küçük atıştırmalıklar önemlidir...
Süt, sakinleştirmeye ve uyku getirmede etkilidir. Fakat akşam yemeği ile uyku arasında yedireceğiniz atıştırmalıklar gece yaşaması olası olan açlık nöbetlerine engel olur.

amannnnnn ya RABBİMM senin cocuk ac kalmaz bacım bu ne böyle massallahh:52::52::52:

bende geceki ögününde tahıl vermeye calısıyorum ama genelde mmmmmm mmmmm emmmmmemmee diye bana bana geliyor sekerim kacısım yok :33::33::24:

babasındamnı uyuyor harikasınız ya ne güzel alısmıssa süper bencede bende emzirmeyi kestigimde babamıza devredicem inşallah gece kalkmalarına falan:12::12:

naptınız bugün cıktınızmı parka hava iyiydi biz söyle yarım saat dolandık geldik:6::6:
. Ama cani. Artik
9 aylik olmak uzereyiz anne sutude almiyor 2 cay bardagini gecmeme olayi bizim icin gecerli degil. Mecbur beslensin diye elimden ge,eni yapiyorum hatta kendi sinirlarimi zorluyorum :-) aksam bize yemek yapamiom beyzadenin envaye cesit yemegi hazir :-) saolsun esim idare ediyor zaten 1 yasinda artik sofraya oturcak bizimle sikicM disimi az daha :-)

. Ama cani. Artik
9 aylik olmak uzereyiz anne sutude almiyor 2 cay bardagini gecmeme olayi bizim icin gecerli degil. Mecbur beslensin diye elimden ge,eni yapiyorum hatta kendi sinirlarimi zorluyorum :-) aksam bize yemek yapamiom beyzadenin envaye cesit yemegi hazir :-) saolsun esim idare ediyor zaten 1 yasinda artik sofraya oturcak bizimle sikicM disimi az daha :-)

evet evet süt almıyor ama bir büyük gibi yiyor massallah ona bence cok güzel doydugu icin gecede sabaha kadar yetiyor ona cagan olmus canım tmmdır olay bizimki sofrada yemegi seviyor sofrayı hazırlayınca önce onu doyuruyorum sonra biz yiyoruz ama illa sofra kurulu olacak ve bizde oturuyo olcaz mesela dün tavuklu patates yaptım tuz atmadan onada ayırdım kaseye yanınada komposto suyuyla sofrayı kurmadan yedireyim sonra kuralım biz yiyelim dedim ama yemedi bizimki herhalde istemiyor diye bende bıraktım ısrar etmeden sonra sofrayı kurdum anaaaa bi görsen :30: nasıl yemek istiyor bi görsen sofraya oturmaya da ananesi alıstırmıstı yani bizimki oturuyor simdiden:52::51::51:

evet evet süt almıyor ama bir büyük gibi yiyor massallah ona bence cok güzel doydugu icin gecede sabaha kadar yetiyor ona cagan olmus canım tmmdır olay bizimki sofrada yemegi seviyor sofrayı hazırlayınca önce onu doyuruyorum sonra biz yiyoruz ama illa sofra kurulu olacak ve bizde oturuyo olcaz mesela dün tavuklu patates yaptım tuz atmadan onada ayırdım kaseye yanınada komposto suyuyla sofrayı kurmadan yedireyim sonra kuralım biz yiyelim dedim ama yemedi bizimki herhalde istemiyor diye bende bıraktım ısrar etmeden sonra sofrayı kurdum anaaaa bi görsen :30: nasıl yemek istiyor bi görsen sofraya oturmaya da ananesi alıstırmıstı yani bizimki oturuyor simdiden:52::51::51:

Evet canim sukuler olsun diş cikarma donemleri disinda iştahi iyi masallahh mama sandalyesini bu yuzden iyiki almisim dedim bende. Butun cocuklar ayni buyuk muamelesi yaplsin istiolar resmen :-) gozleri bizim tabaklarda:-) ben salca vs vermedigimden bizimle sofraya oturcak derken ayri yemek pismeyecek biz ne yerse o da onu yick demek istedim insallh gosterir rabbim o gunleri ya bide sekercim bu mesajlardaki ikonlari nazar boncugu vs nerden yapionuz ?

canım uzun zaman önce sertlikleri gecti zaten ama sakın ha sert degil diye süt yok sanma inan bana onlar bulup cıkartıyolar benimkide pamuk gibi oldu ama hala nerdeyse tamamen emiyor artık gün boyu memeden gitmeyince ek gıda vermeye basladım
uyutmaya gelince bende hiç sallamadım zaten dogdugundan beri emerek uyuyor memlekete gitmeden önce besigine koyuyordum tam dalmak üzereyken kendiliginden uyuyordu ama yer degiştirince iyice uyuyunca koydum besigine 1 2 gün simdi yeni yeni alısıyor besigine bugün daha yeni koydum dalmak üzereyken insallah eskisi gibi kendiliginden uyumaya devam eder uyutma konusunda hiç sıkıntı cekmedim cok sükür benimki uyuyor ama sürekli emdigi icin gece kalkıyor iste 1 yada 2 kez bazende kalkmıyor ama belli olmuyor anlayacagın..:51:

dısarda isini kolaylastıracak derken zaten bebek arabasında bide acık havayı görünce uyuyor bebişler hala emziriyormusun emzirirken poposuna pıspıslayabilirsin mesela ben huysuzlanırsa omzuma yatırıp ninni söylüyorum kendi bestem var onu biliyor artık zaten :33::33::16:

Evet benimkilerde pamuk kıvamında :9:

Bebekken kolaydı uyutmakta şimdi biraz zorlanıyorum. Keşke yatakta sallamaya alıştırmasaydık.

Dışarda bende arabada ileri geri yaparak uyutuyorum. Dışarı derken kendi evin dışında başka evlerdeyi kastetmiştim.

Kolumda sallıyorum şimdilik bakalım ve memede de uyuyo arada.

mönümüz şöyle canımcım,

Maşallah bebişin menü gayet güzel.

Bizim beslenme düzeni bozuldu evden uzakta. Kendi evimde daha muntazam hallediyodum. Ve inan mama sandalyesini fellik fellik arıyorum. nasıl bir kurtarıcıymış yokluğunda anladım. Milletin kucağına veriyorum ya öyle yiyor ya da ben görebildiğim kadar veriyorum. işkence gibi. Evimize gidince yoluna sokarız inş eski düzenimizi.

Buarada babaya 100 puan maşallah, gerçi benim eşimde uyutur ama şimdilerde akşamları turnuvaları var pek o saatlerde evde olmuyor ve beni sinir ediyor :19:

İkonlarda canım, "konuya cevap ver" pembeli yazı var ya, ordan cevap yazınca hemen altta. Umarım tarif edebilmişimdir. :6:

hosgeldin roacımm nasılsın aaa sen oturmalara gidincemi diyosun malesef degişik bi ortam oldugundan ilginc seyler oldugundan ve bizim bebişler icin ta kesif zamanı ya o yüzden ne yaparsan yap ilgisi dagılır ve uyumaz canım cok yorgun düserse belki:6::6:mama sandalyesi bende almadım düsünüyorum su anda havalar güzel oldugu icin terasta yiyoruz bebek arabasınıda cıkardım onun icine oyurtup yediriyorum emniyet kemerinide baglayınca tamamdır olay...

bu arada moralim bozuldu bana bir kagıt gelmis tıp fakültesi hastanesinden ise cagırmak icin ben yokken gelince süpriz yapacakmıs esim ama olacak ya sen onu esim yanlıslıkla abur cubur kagıtlarını kaldırırken araya kaynayıp onuda atmasınmı gerci simdi calsmaya baslayamam ama görmek isterdim dogrusu basvurmadıgım halde gelen kagıdı neyse artık:7::7:

sevilenolmak:ikonlar asagıda cıkması lazım canım msj yazarken eger görünmüyosa yukarda forum ayarlarım var oraya tıkla sırayla yazıyorum;tekrar forum ayarlarım-sol taraftaki yazılardan secenekleri düzenle-konu görünüm seceneklerinden
İmzaları Göster
Grafikleri göster (Mesaja eklenmiş Resimler, Gülümsemeler ve Kodları ile eklenmiş Resimler ve Grafikler dahil)
bunları isaretle- degişiklikleri kaydet de tamamdır ..sen msj yazarken otomatikman altta cıkacak canım onlar..

kızlar yarından sonra anneler günü malum artık bizde birer anneyiz simdiden kutluyorum hepinizin anneler gününü:16::16::16:
biz pazar günü beypazarına gidelim diyoruz anneleri orda süpriz yapıcaz kv yaz gelince 3 aylıgına oraya gidiyorda bizde anneler günü hediyesi olarak torununu sevmeye götürcez :52::52:onu zaten cok özledim deyip duruyo o torun severken bizde keyif yaparız artık

eee sizler neler yapacaksınız varmı planlar bu arada vuslat nerelerde vuslatttttt:97::97::15:

Son düzenleme:
Rooa cım hoşgeldın... Valla gözümü korkuttunuz ben de haziran'da yokum malum umarım duzenımız bozulmaz... Şekercimm anneler günü için kv'yi görmeye gitcez bizde çok uzaktalar gerçi bakalım nasıl olcak..
Ya kızlarrr çok enteresan dediğiniz herşeyi yaptım ama bende simge yok :) gülücük bile yok

Back
X