- Konu Sahibi sekerciiik
- #2.201
ilk defa dogumumu anlattım biraz uzunmu olmus ne 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı olsun demek aldın. Bizim nerdeyse ihtiyacımız kalmayacak, kızım gayet güzel emekliyor ve yürümeye epey hevesli.Ben işe başlamadan da yürüsün istiyorum açıkçası.
la nedir Allah aşkına, bebeği üzerine oturtup zıplatılan bir şey mi
![]()
15 agustos günü beklenen dogum tarihi ramazanın son haftaları ve sanki oglum kadir gecesimi gelecek diye düsünürken son haftalara gelmistik..hamileligimin basından itibaren hep normal dogumu övmüstüm esime ortalarında ise acaba sezeryanmı olsam diye düsünüyodum ama artık esime nasıl övdüysem normal dogumu her seferinde diretti ameliyat olma bişey olmadıgı sürece normal dogurmanı istiyorum diye....
son haftalar iyice sezeryan gözüme sempatik gözüksede esimi ikna edemedim illa normal istiyodu bense acaba yaparmıyım sorularıyla basbasaydım acaba nasıl olur:26: cuma günü kontrolum vardı son iki haftadır tanıdıgım doktorumu cok sevmistim fırat bey öylesine ılımlı öyle iyi bi doktorduki arka arkasına sordugum cevapları her defasında sıkılmadan cevaplıyor muayneleriyse gercekten cok nazik ve anlayıslı biriydi dogumumada o girsin istiyodum son kontrolumde sordum sezeryan yapma fikri var aklımda siz özel bi hastane tavsiye edermisiniz fırat bey dedim malum o tıp fakültesi hastanesindeydi oyda hiçbir hastane tavsiye etmem cünkü senin normal dogurmanı tavsiye ederim diyordu al iste o da normalciydi.. doguracak bendim tabi uzaktan demesi kolaydı..neyse bu hafta sancın olursa gel artık süren dolmus dedi zaten beklenen tarihe 4 gün vardı pazartesi tekrar gidip dogumuma onun girmesini rica edecektim o girerse cesaret ederdim o zaman ammmaaa fırsat olmadı 12 agustos pazar aksamı esimle birlikte oturuken komsumla ortak kullandıgımız internet kesildi ara sıra kapatırdı komsum böyle yaptıgı icin esim sinirlendi bende tatlı dille konusmaya gittim komsuma anlattım o da baglantılardandır dedi ama ben eve gelince gelmisti nedense internet esim söylenirken bende bilgisayar basındaydım o sırada birden bi su bosaldı yaklasık bir litre kadar cok saskındım napıcamı bilemeden esimin adı cıktı agzımdan esimde hala söylene söylene bırak ya o kadını savunma bana durduk yere internetmi kesilir diyodu tekrar seslendim bırak onu ben doguruyorum galiba dedim amaa benim kocam tabiki benden daha telaslı ben dus alıp rahatlayıp cıkmak istiyordum ama ne mümkün her yeri telas yaptı dogum cantamın yanına koymustum gidecekleri ütüsü bozulmasın diye onları bile nasıl koycanı bilemedi telastan benimse gram sancım yoktu oysa su geliyordu arada bir neyse hemen hastaneye gittik zaten bize cok yakındı
daha önce epiduralli istedigimi söylemistim hastaneye normal doguma öyle ikna olmustum onlarda ek fiyat 460 lira alındıgını söylemislerdi bizde tamam demistik ama dogum anı geldiginde saat gecenin 2 simi ne epidural yapanlar sabah geliyomus ayrıca fiyatıda öyle degilmis sadece ignesi 1.300 müs masraflar hariç dogum anı gelmisti itiraz edecek durumum yoktu..ben kesinlikle epidural istiyorum sabahı beklerim dedim beni odaya aldılar hala sancım gelmeyince serumla birlikte suni sancıyı verdiler ha bide lavman yaptılar tabi hala sancım yok derken iste baslamıstı kasılmalar böyle adet agrısı gibi belden kasıklara dogru yarım saatte bir gelen 10 a kadar sayınca gecen sancılarım vardı artık gözüm aydındısaat bası gelip kontrol ediyorlardı bende epidural yapanlar gelsin diye sekiz bucuk olmasını sayıyordum resmen sancılar sıklasıyordu cünkü acıklık 5 cm ve saat sekiz bucuktu sonunda beni hemen ameliyathameye aldılar epirudurali takmak icin aman ya RABBİM one güzel biseymis öyle kızgın kumlardan serin sulara atlarsın ya iste öyle o sancıların yerini sadece hafif kasılmalar aldı sadece kasıldıgını biliyosun asla agrı yada sancı yok yürüyebiliyor gezebiliyosun
dogum ne güzel bişeymis dedim yaa...saat sekiz bucukta epidurali verdiler ve saat bası acılma kontrolu devam ediyodu saat öglen üc gibi acıklık 10 cm tam acıklık dediler ama bebek dogum kanalına girmekte zorlandı bana kasılmalar oldukca ıkınacaksın dediler ıkınıyordum ve dogumum tam sürat agrısız sekilde ilerlerken birden agrılar geri geldi ve ögrendimki epidurali kapatmıslar nolur acın diyorum ama doktorlar dinlemiyor tabi süreyi uzatamayız epidurali kescez diyolar baska bişey demiyolar ama ben zaten tam dogum anında istemistim epidurali dogumdan önceki sancılarda degilki .. acıklık 10 cm iken tam sancılar en üst seviyedeyken epidural falanda kalmadı biz basbasaydık sancılarla ve ben napıcamı sasırmıstım doguramıycam galiba diyodum ıkınsamda bebek pek ilerleyemiyordu benden sonra gelenler bile dogurmustu oysaki..
bu arada aksam 7 8 arası olmustu bile dün geceden beri hastanedeydik tek istegimse epiduralin tekrar takılmasıydı ama takmadılar onlar takmadıkca ben tedirgin oldum ben tedirgin oldukca ıkınmam zorlastı bebiş ilerleyemedi bu dönence böyle devam ederken o sırada kapı acıldı ve iceri fırat bey girdi bi an hayal görüyorum sandım hatta sordum sizmisiniz diye o da nasıl sasırdı aa senmi doguruyosun bugün tesadüfe bak bu aksam ben nöbetciyim ben simdi dogurturum seni dedi ona güveniyordum RABBİM dualarımı kabul etmisti onunla konusacaktım siz girin diye nasip olmamıstı ama dogumum yine ona nasip olmustu asıl iste simdi baslıyordu dogumum o ıkın dedikce tüm gücümle bebegi ittirdim evet artık ilerliyordu bebiş ve tüm gücümle ıkındıgım zaman onun dedigi gibi nefes aldıgım zaman agrılarımda gidiyordu dogum kocumdu resmen nefesti ıkınmaydı derken yine bebis zor ilerleyince fırat bey odadan cıktı neden cıktı yoksa bişeymi oldu diye düsünürken 5 dk sonra beni almaya geldiler ve dogum odasına götürdüler meger doktorum oraya gecmis hazırlanmak icin ben hala epidural derken fırat bey gülüyordu bebis gelmeye zorlandıkca sezeryanmı olsam diyordum doktorumsa yine gülüyordu bak bu kadar bekledikten sonra seni normal dogurtucam ve sende birgün bana tesekkür edeceksin dedi megerse karnıma bastıracaklarmıs karnıma basmasıyla bebegin cıkması bir oldu dikişimiyse hiç hissetmedim bile dünyanın tüm yüklerinden kurtulmus gibiydim yeniden dogmus gibiydim ne muhtesem bir andı hicbir saniyesi aklımdan cıkmaz bebegimi yıkayıp yanıma getirdiklerinde gözümün icine baktıgı anı bu benimmi dedim ya gercekten benimmi nasıl bişeyse cektigim sancıların hiçbirini hatırlayamıyordum.muhtesemdi Elhamdülillah RABBİM isteyen herkese nasip etsin dogumdan sonraysa tamda doktorumun dedigi gibi oldu ona tesekkür ettim sagolsunbeni ikna ettigi icin hersey icin![]()
Günaydın sevgili hanımlar, Nasılsınız bakalım? Ben yine erken uyanmadaktan mütevellit uykuluyum. Sabah eşimle kahvaltımızı yapmamıza ve bilimum tv proramlarını izlememe ramen açılamadım ve kahve içiyorum, yanında lokumBuyrun beraber olsun
Şimdiii, doğum hikayemi bende paylaşmak istiyorum. Hamile kalmaya karar vermemden başlamak istiyorum dermişimArtık sayfalar dolusu yazarım. Kısaca özetlemek gerekirse, eşimin ısrarı ve ilk ay hamile kalma durumunu yaşadık bizde.Çok sıkıntılı eçen bir 6 ay ama bildiğiniz hiç bir şye yiyemeden. Kanama vs yok ama çok kötü bir hamilelik başlanıcı. İşe gidiyorum ama işe gitmek sanki benim için normalleşmek yoksa evde insanlıktan çıkıyorum. Eşim beni işten almaya geliyor ben arabada kusmaya başlıyorum vs vs. Artık kalkıp lavaboya bile gidemiyorum yanımda her daim poşet taşıyorum, gece kalkıp kusuyorum filan. Daha neler neler.. Ama son aylar çok güzell geçiyor. Fazla kilo almıyorum 37. haftaya kadar çalışıyorum ve suyum az diye günde 3 lt su içiyorum. Bide taaşındık 38. haftada, artık her an doğurabilirim ama yok hala inatçı. E bari bayram için eşim memlekete gidip gelsin bende biraz dişimi sıkayım. bekle bekle bekle... annem geldi, herkes gözümün içine bakıyor, eşim işten arar sorar yok mu hiç bir şey? ama yok, tık yok. o kadar sıkıntıyı yaşayan beni görenler sen erken doğurursun dese de kızım 39+6 ya kadar bekledi. Bende inanılmaz gerildim, hem madden hem manen. hareketler kısıtlandı agrılaar arttı.
27 ağustos günü öğlen, "zaten benim hiç işim rast gitmez ki, ne kadarsızım" modunda depresyonlardayken uyudum koltukta. uyandım ki bi ağrı.. kısa kısa giriyor belime ama zaten hep olduğu için önemsemiyorum da, daha doğrusu kimse önemsemiyor. Aksam yürüyüşümüzü yaptık, yemek yedik, duş aldım ve yattık. eşime diyorum ki, bak çok sık geliyor ve kısa kalıyor bence bu doğum sancısı. tabi inanmıyor ve sırtını dönüp yatıyor. Gece midem kötü, uyanıp süt içiyorum, annem hep tetikte. gece 1 buçukta uyandım ve bi daha uyumak kısmet olmadı. çünkü uymama izin vermiyordu sancılar. Gidip annemin yatağa girdim, o bana okuyor okşuyor öpüyor sarılıyor..ama hiç bu sancıdır hadi doğum başladı demiyor. panik yapmayalım ve biraz zamn gecsin diye. sabah 7 de artık hastaneye gidiyoruz ama şöyle; biz ilçede oturuyoruz ve ildeki hastaneye gitmeden doğumun başladığından emin olmak istiyoruz. Devlet hastanesindeki doktor hanıma arada gitsem de asıl doktorum değil. 3-4 cm açıklık olduğu ve doğumun başladığı söyleniyor. Özel hastanediki doktorum her ne kadar gelin dese de, devlet hastanesinde daha fazla ilgilenileceğimizi düşünüp doğum için işlemlere başlıyoruz.
10 gibi giyorum önlüğü, yarım saat suni sancı ile artık hazırım doğuma..insanların elini sıkıyorum ve bi tek o iyi geliyor. bağıramıyorum, dua ediyorum. ağlıyamıyorum ama eşimin annemin yüzüne bakamıyorum. 12 de artık doğum masasındayım. Bir ikinma, hayır gelmiyor..ikincide evet işte doktor hanımın elinde..eller göğsünde çapraz, ayaklar çapraz..hani ağlamıyor diyorum, ağlıyor ya diyorlar. 28 Ağustos 2012 salı günü saat 12.15 de anne oluyorum...
sonrası bildiğiniz gibi, doğumdan daha zor bi dikiş olayı, sabaha kadar hastanede bebeğimi seyretmek, emzirmek, eve gelmek, 3 kişi olmak, anne olmak...
Evet sevgili hanımlar, ne şanslıyız Allah bize nasıl bir emanet verdi. Layık olmayı nasip etsin. İsteyenlere de enn kısa zamanda nasip etsin. Benim doğum ve gebelik hikayem kısaca böyle. ilk zamanlarda hamileliğimi özlesem de artık kollaırmda missss kokulum var hamdolsun. Sizlerinkini de duymak istiyorum gerçekten, sevgiler.
Bugun gittim doktora antibiyotik başladı emziremiyecem bu sure zarfında sagacam sadece.
Önce ben anlatyım ozaman doğunmumu. Son haftamdaydım. Normalde 2eylül görünüyodu ama 29unda doğum yaptım.Doktor haftasonuna cıkmazsın demişti daha erken bekliyodu ama 29una kadar dayandım :) gece 2de yataga girdim girer girmez sancım başladı. Son zamanlarda oluyodu diye önce cok telaslanmadım. Gecmeyince kalkıp lavaboya gittim ve kanamamın da olduğunu görünce heyecanlandım. Esimi uyandırdım benimki cok rahattır hiç telaş yapmadı biraz bekleyelim dedi sadece. Bi yarım saat daha bekledim sonra doktoru aradık. Sen git hastaneye muayene edip beni arasınlar dedi doktor. Önce normal doğumhaneye aldılar. Hasta önlüğünü giydim doktor muayene etti bebeğin kafası baskı yapıyo dedi ve beklemeye başladık, nst ye bağladılar. Bebeğin nabzı gittikçe duşuyodu doktor acılmamı kontrol etti sadece 2 cm, nst ye baktı bebeğin kalp atışları yavaşlamış, kanamam da vardı. Doktorunu aradık yolda seni sezeryana alıyoruz dedi. Ameliyathaneye indik ve doğum gercekleşti :) tabi benim ne hikmetse aneliyathanede çenem düşmüştü konusuyodum herkesle hiçbişey olmuyomuş gibi ama heyecan dorukta tabi :) işte böyle
Canım benim aldığım hoppala yerde olanlardan ve gayet guvenli, bi de kapıya asılanlar var ama onlar nasıl bilmiyorum. Ama cok keyif alacagına eminim
Cook gecmiş olsun canım cok sevindim :)
Güzelliklerrrrrrr selamm,
Ne de güzel kaynatmışssınızz maşallah :)
Öncelikle Vuslatcım çok çok sevındım irem'e geçmişler olsun..
Şekercimm eski mesajl gördüm koptum :) ne korkunç ve tecrubesız günlerdi ayyyyyyy :)
Ve diğer kuzular hepinizi öpüyorum..
Biz iyiyiz şükür.. Hemen hemen hergün çıkıyruz dışarı parka vs.. uyku yemek lükürler olsun sorunumuz yok. 4. dişimizde tam olarak çıktı nihayet.. Bi süre rahatız sanırım..
Anne, baba, dede , gel diyor bebeğim.. Alkış , çak 5 lik yapıyordu şimdi de 2 eliyle işaret ediyor ve gel gel gel diyor :)
Amaaaaaaaaaaa totosunu kaldırıp emeklemek sürünmek vss yok milim kıpırdama yok :) beklemedeyizzzz
İstanbul'a gitmemize 1 hafta kaldı çok mutluyum Allahım nasip etsin.. Eşim isyanlarda ama çok özlicem diyo napcaz bilmem oğlu da babasını özlicek vicdansız anne ben :))))
BU ARADA,
BU HOPPALA, YÜRÜTEÇ VS BUNLARA TEK KARŞI OLAN BENMİYİM :) =???
oooo demek doğum hikayelerimizi paylaşıyos süper :) yazayım bende,,Allahım herkeslere bu güzel duyguyu nasip etsin...
40+2'deyiz... Ben ve doktorum normal doğum konusunda inat ettik.. oğlumda gelmemekte inat etti. yine de biz kazandık normal doğum oldu :))
sabah 8'de hastaneydik
8.30 da suni sancı vermeye başladılar.
9.30'a kadar hiç bir şey hissetmeden geçti..
sonra başladı yavaştan sancılar..
sürekli içimden Allahümme ya rakip diyip durdum. Annem başımda kuran okuyor.. eşim endişeyle oturup dua ediyor..
sancılar gelip giderken suyum geldi birden. hamileliğim süresince suyum gelirse hissetmem diye kokrmuştum ne safmışım. resmen bir galon su boşaldı noluoruz böle dedım...
saat 12 olduğunda artık ben dayanamıycam epidural istiyorum dedim.
şansıma anestezi uzmanı yemek saatindeymiş :) gelmesi yarım saati buldu.
ama bebeğin kafası iri olduğu için epidural yapmadılar. ıkınmam zorlaşırmış.,o an şok olmuştum.. ama
ağrıyı azaltan bir iğne yapıldı.
açıklığım 5 cm olmuştu.
açıklığım 7 cm olana kadar bu iğneye devam edildi.
sonra ıkınmam zorlaşmasın diye onu da kestiler yani toplamda 1 saatte 5 cm den 7 cm e ulaşmıştım. iğneyi de kestiler.
bu sırada açıklığım kontrol edildi sürekli, arada ayağa kalktım yatağa tutunup aşağı eğildim ki bebek aşağı insin. ıkınmayı o şekilde yaptım bu da işi kolaylaştırdı. 1 kere kustum...
saat 2'de doğum masasına alındım. açıklığım ve silinmem tamdı.
14.38'de oğlum dünyaya geldi.
hastanedeki ebeler , doktorlar süper jet doğum adını verdiler :) bu kadar hızlı bir suni sancılı doğum onları çok şaşırtmış..
hamileliğim boyunca midem hiç bulanmamış, hiç kusmamıştım. hiçbir zorluk yaşamadan 9 ayı tamamlamıştım çok şükür oğlum doğumda da beni üzmedi. Allah herkese benimki gibi bir doğum nasip etsin...
Böle kızlarrr işteee ben mesajlarınızı okuyayım tekrar gözden kaçan bişeyim varmı bakalım :) öptüm simdilik..
cok gecmis olsun bebegini saglıkla kucagına almıssın ne güzel senin esinde sakinmiş peki dogumdan sonrası nasıl gecti
Hayırlı olsun demek aldın. Bizim nerdeyse ihtiyacımız kalmayacak, kızım gayet güzel emekliyor ve yürümeye epey hevesli.Ben işe başlamadan da yürüsün istiyorum açıkçası.
la nedir Allah aşkına, bebeği üzerine oturtup zıplatılan bir şey mi
![]()
kızlarrrr sonunda ben bugün adet oldum cocugum 10 aylık oldu bense dogumdan beri ilk kez adet oluyorum![]()
Canım hoppalayı özellikle doktora sordum yurutec hayır ama hoppala olabilir dedi diye aldım.zararlı olduğunu ilk defa senden duydum. Yurutece ben de karsıydım ama benim cooook yaramaz ve surekli hareket etmek isteyen, surekli beni yurutun diyen bi bebeğim var ve ben onunla basetmede çaresiz kaldım diye aldım :)
Saol canım :) benimki tembel totosunu yerden kaldırmıyo. Yere koyduğumda durmuyo aglıyo kızıyo bana al diye oyuzden emeklemeyecek bence.lalar 2 çeşit oluyo canım. Biri kapıya asılıyo bebek içinde hoplayıp duruyo. Ben ona cok guvenemediğim için almadım. Biraz arastırdım fisher price yagmur ormanı hoppala aldım. Benimki yurutec gibi yerde olan bişey yukarı biyere asılmıyo. Eşimle burdaki videoyu izledikten sonra hemen almaya karar verdik
Mini Alışverişkolik:la-Fisher Price Jumperoo
Maşallahhzaten kızlar daha becerikli ve hevesli oluyor bu konularda erkekler daha tembiş :))) evet canım hop hop zıp zıp zıp yapıo
hey maşallahh :)))) ben de 2 kere oldum bugun yarın 3. olucam...Bu arada şekercim doğum hikayende pek bi actionlu :)
Şimdi kuzucum benim karşı olmamın nedeni şu ; bak videoda da dikkat edersen bebeişin ayağı yere tam basmıyo hopladıkça parmak ucunda basıyor. Bu özellikle erkek bebekler için iyi bir durum deil. tüm bebekler içinse bel konusunda sorun yaratabilir.. yürümede düz tabanlık yamuk basmak vs gibi sorunlar olabilir.. ya nebilim bunların hiçbiri olmasa da ben birşeyler kendiliğinden olsun istiyorum biz 4 kardeşiz.. hiçbirimizde bu tarz şeyler kullanmamış annem. ben 8. aylıkken emeklemeden yürümüşüm diğer kardeşlerimde hızlı yürümüşler. Ama bizim koca totolu tembiş oğlumuzdan aynı performansı göremedik :) olsun canı saolsun bu kadar dayandım artık almak saçma olur bence..ya tabi bu benim düşüncem kuzular kimse yanlış anlamasın sakın...
ya canım daha neler neler hayatım aksiyon olmus benim
bu arada caganımız bu konudada sana benziycek desene emeklemeden yürüyecek bana kalırsa bizimkide cekyata dayanıp hoplamalara basladı cuma günü bakıcam hoppala lara örümcege hiç bindiremedim buda icime sinmesse bi kac ihtyac alırım cıkar gelirim olmassa merak ediyorum bakalım gercekten güvenlimi bu arada senin kücük adam emeklemiyor ama dikkat ettiysen bicok aktivitesi önden gidiyor alkıs yapmak el cırpmak vs önce seninki baslamıstı hatırladınmı her bebek bir olmuyor demekki ..bense artık uyku arası dısında sürekli bi sekilde pesindeyim evin her yeri yastık oldu hava yastıgı gibiyiz![]()
kızlar bebegi icin visko yatak kullanan veya bu konuda fikri olan varmı sert yatak devirleri gecti degiştirmeyi düsünüyorumda visko alsam nasıl olur acaba?..
bide bebegim 2 gündür anne sütünden baska hiçbişey almıyo alsada geri cıkartıyo bi ara alısmıstı simdi iki gündür böyle bi kac kişiye sordum dişten dolayı istahı gitmis olabilir mide bulantısıda yapabilir dediler sizde diş cıkarmadan önce istahsızlık olan yada bu sekilde olan oldumu acaba![]()
kızlar bebegi icin visko yatak kullanan veya bu konuda fikri olan varmı sert yatak devirleri gecti degiştirmeyi düsünüyorumda visko alsam nasıl olur acaba?..
bide bebegim 2 gündür anne sütünden baska hiçbişey almıyo alsada geri cıkartıyo bi ara alısmıstı simdi iki gündür böyle bi kac kişiye sordum dişten dolayı istahı gitmis olabilir mide bulantısıda yapabilir dediler sizde diş cıkarmadan önce istahsızlık olan yada bu sekilde olan oldumu acaba![]()
Canımcım son 3 gun içinde farklı, daha önce tatmadığı birşey yedirdin mi ?
Yedırmedıysen dişten de olabilir evet... İştahsızlık yapıyor çünkü diş sancısı...
Biz park yatak kullanıyoruz. İçindeki yatağı da ,odasını yapana kadar yatağını da değiştrimeyi düşünmüyorum ben...
Benım de sorum var kızlar,
DEVAM SÜTÜNÜN 3 NUMARASINA GEÇEN VARMI ?
oo burda tecrübeli anneler varmış
selamlar hepinize
13 martta doğum yaptım
2 ay 10 günlük bi oğlum var
uyku problemini az da olsa hallettik
yani önceden hiç uyuyamıyordum
kayınvalidem bebeği alıyordu, bana emzirmek için getiriyordu
yoksa uyumak mümkün değildi
şimdi hiç değilse birkaç saat uyuyor geceleri
o da emmek için uyanıyor, bölük pörçük uykuyla idare ediyoruz işte
öneriniz var mı bu konuda?
bi de gündüzleri de pek uyumuyor, ondan dolayı ben de dinlenemiyorum
tuvalete bile zor gidiyorum inanır mısınız?
sütümün artması için önerileriniz var mı?