- 8 Ekim 2012
- 16.994
- 9.114
- 448
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
Bir süre annenizi kendinizden uzak tutun.. Sizin durum tabiri caizse "Koyun can derdinde kasap et derdinde" olmuşEvet eve aldığım eşyama laf ediyor bebeğe aldığım şeylere..
Onun gidesi varmış bahane etmiş hiç üzme kendini, lohusa insanla konuşulacak konu mu oSelam arkadaşlar. İyi akşamlar. Doğum yapalı bi hafta oldu.. Annem gelmişti yardıma. Mutfakta yemek yerken bi anda konu benim onlara maddi olarak yardım etmediğime geldi. Yok şunun kızı kadar olamadın vs. Çocuğa o kadar malzeme almışım vs. Annemgilin durumu iyi değil ama bunları duymaktan da bıktım. Sonra dayanamadım kötü huyum ağladım ve bi odaya uzandım. Sonra babamgile aradı bilet alın gidicem diye.. Yine kavga ettik..alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var mıydı? Laf sayıyor ben alınınca eve gelen misafire böyle yapılmaz diyor
ınsanın evıne gelen anası bıle alınanlara fesatlık yapıyorsa eve kımseyı sokamıycaz galıbaMaddi olarak yardımda bulunmak zorunda değilsiniz. Annenizin böyle bir talepte bulunması zaten yanlış. Sizi haklı gördüm ben. Lohusalıkla alakası yok
bazende ımkandan yapılmıyo aslında benım oglum oldugunda dururmumuz su ankınden daha kısıtlıydı..ben kıyafettır vb almaktan kendımı alamıyordum..2 yasına falan gırınce almayı bıraktım ılk heves ısteKim ne der bilmiyorum ama ben Anneye hak veremedim. Her şeyin zamanı var yardım edemedin diye evlenmişsin ve üstelik çocuğun olmuş yeri bu zaman değildi. Yaptıklarının lafını etmesi cabası . Benm de annem o kdr şey yaptı benm Yaptıklarımın yanında dağlardr resmen . Bu zamana kdr imkanınız varmış yapmışsınız şuan yapamıyorsanız bi durum var demekki söylemesi yanlış olmuş elbette .
Lohusa durumumudur bilemem. Ayrıca şu lohusa alınganlığı nasıl oluyor ve nasıl davranmak gerekiyor gerçekten bilmek lazım . Mesela Türk toplumu aileler anneler babalar kv ler halalar teyzeler herkes bir şey söylüyor yok sütün neden gelmiyor yok böyle yap yok şöyle yap bunlarla nasıl baş edilmeli mesela ? Keşke bilen anlatsa . O anlarda ne demek gerekiyor . Her şeye cvp veriyorum ama şu durumda nasıl davranmak gerek bilmiyorum..
Ya dediğim gibi imkan vardır veya yoktur . Oraya yeni doğum yapmış kızına geliyorsun bi anne olarak durumun hassasiyetini biliyorsun yeri ve zamanı değildi söylemenin , beklemenin de bence . Bu hayat şartlarında..bazende ımkandan yapılmıyo aslında benım oglum oldugunda dururmumuz su ankınden daha kısıtlıydı..ben kıyafettır vb almaktan kendımı alamıyordum..2 yasına falan gırınce almayı bıraktım ılk heves ıste
bırde neden ılla dogum yapanın yanında bırı duruyorkı..benım ılk bebegım bırde çok bebek kucagına almıs ınsan degılım kızkardesım geldı..11 gun sonra yıne gelırsın dedım gıttı..bakabılır ınsan bebegıne ılla bırının durmasına gerek yok benceYa dediğim gibi imkan vardır veya yoktur . Oraya yeni doğum yapmış kızına geliyorsun bi anne olarak durumun hassasiyetini biliyorsun yeri ve zamanı değildi söylemenin , beklemenin de bence . Bu hayat şartlarında..
Bu cevaptan sonra sizi haklı buldum. Bence de anneniz gitsin daha iyi olacaktır.Evet eve aldığım eşyama laf ediyor bebeğe aldığım şeylere..
Lohusa depresyonu geçirirse yalnız olmasın, ağrısı sızı varken işlerle uğraşıp uzun zaman ayakta kalmasın diye kalınır aslında ama bizim toplumda çoğunlukla lohusayı depresyona sokuyorlar sağ olsunlar. Ben eşimle annemin arası gerilmesin diye didinip durmuştum. Birşnin karısı birinin kızı doğurmuş depresyona girmeyip de ne yapsınlarbırde neden ılla dogum yapanın yanında bırı duruyorkı..benım ılk bebegım bırde çok bebek kucagına almıs ınsan degılım kızkardesım geldı..11 gun sonra yıne gelırsın dedım gıttı..bakabılır ınsan bebegıne ılla bırının durmasına gerek yok bence
aynen ya arkadasım..Lohusa depresyonu geçirirse yalnız olmasın, ağrısı sızı varken işlerle uğraşıp uzun zaman ayakta kalmasın diye kalınır aslında ama bizim toplumda çoğunlukla lohusayı depresyona sokuyorlar sağ olsunlar. Ben eşimle annemin arası gerilmesin diye didinip durmuştum. Birşnin karısı birinin kızı doğurmuş depresyona girmeyip de ne yapsınlarvallahi onlarla uğraşmaktansa o bitkinlikle iş yapmaya razı geliyor insan, burnundan getiriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?