Lohusalık ve kayınvalide sendromu lütfen yardım

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yaşadıklarımı paylaşmaya cidden ihtiyacım var çok sıkıntıdayım..Ekim 15 de çok zor bir doğum yaşadım (12 saat sonunda olmayınca ebeler karnıma çıkıp doktor vakumla çekti) Eve geldiğimde gözümün beyazı hiç yoktu kıpkırmızıydı çok ciddi bir hemoroid vakası ile karşı kaşıyaydım oturmak bile mümkün değilken tuvalet denetimimi dahi kaybetmiştim. Derken kabus başladı. Kayınvalidem hemşire emeklisi ve çok dominant bi karakter, önce memleketinden arayan herkese doğumumda başıma gelenleri abartarak anlatmalar başladı. Sonra doğumhaneye ben masadayken giren densiz erkek hastayı içeriye kayınvalidemin kapıdaki şifreyi tuşlayarak yardım amaçlı (!) soktuğunu öğrendim. Bu şoku atlatmadan müdahaleler başladı sütüm suluymuş çocuğa yaramazmış çocuğumun kafası yamukmuş vb.vb. derken 7.günde çocuğun rengi turuncu haldeyken kontole gittiğimizde sarılığının tehlikeli seviyede olduğunu öğrendik ve üniversite hastanesi gönderdiler. Her gün kan alınmaya takip edilmeye başlandı doktor sürekli emzir diyordu.Bu seferde tutturdu bu çocuk kör sağır, duyarsız diye, çıldırmak üzere idim. Sonra da emzirmem battı, çocuğa ıh dedikçe meme verilir miymiş arsız etmişim diye bütün gün söyleniyordu. Onu değil doktorları dinliyorum diye sinirden köpürdü.Bu arada 5 defa mastit oldum ateş 40lara geliyor her yanım uçuk atıyordu. Tabi bana yavaş yavaş gelmeye başladılar kayınvalidemin hiçbir dediğini yapmamaya ve söylediklerinin yanlış olduğunu yüzüne söylemeye başladım. Düşünsenize bebeğimin kafasını sarmaya (düzgün olsunmuş) göbeğine para bağlamaya falan çalışıyordu. Daha on günlükken parmağını sallayıp sallayıp bak duyarsız işte takip edemiyor diye tuttuyordu. Neyse meğer bu süreçte bana kin beslemiş onu adam yerine koymamışım diye 28 gün sonra gitti ve tafra yapmaya başladı. 4ay sonra da baklayı çıkardı ağzından telefonda bana ağzına geleni saydı. Ben onun için ölmüşüm, beni bu güne kadar tanımamış, çok fena biriymişim, doktorları dinleyip onu dinlememişim onun 30 yıllık meslek hayatını hiçe saymışım onun mesleğini hiçe sayanı o parçalarmış falan falan... Bir şok daha yaşadım şu an açtığı travmayı atlatmaya çalışıyorum.5 yıldır dört dörtlük gelinlik yaptım eşimin ailesi ile aram süper ama kayınvalidemin bu lohusalğa karşı anlayışsız tavrı beni çok yaraladı üstelik haklıymış gibi bir de silip atması o saldırgan üslubu, hatalı yönlerini anlatmaya çalıştım ama kabul etmek şöyle dursun beni suçlu çıkardı. Şu an bütün gün kafamda bunlar zihnimdem atamıyorum. Kalbim sıkılıyor sanki. Allahtan dünya tatlısı oğlum var da o bana iyi geliyor. Desteklerinize ihtiyacım var.

merhabalar. öncelikle kendini sakinlestirmeye calis. bebegin icin. eger hala süt veriyorsan bebegini düsün. sütün kesilir Allah korusun. ben seni cok iyi anliyorum. büyükler malesef biz kac cocuk yetistirdik moduna giriyorlar. halbuki en son yetistirdikleri cocuk kimbilir kac sene önceden. bir senede bile neler degisiyor bilimde bunu malesefff kabul edemiyorlar. ben de bastan beri yanlis bildikleri ve simdi dogru olarak söylenen seylerini düzelttim ama göze battim. sonra bizim aile de de patlama oldu. tek ben hamileymisim gibi davranmisim.sunu demisim bunu demisim- sürekli onlara yok doktor böyle diyor yok kitapta bu yaziyor demisim. kitap okumam bile batti gözlerine. seninle ayni duygulardan sürecten bende gectim ama en iyisi yüzyüze konusmak. yapabilirsen al karsina konus. duygularini anlat ona kendi de yasayabilecegi duygulari hatirlat. kizi varsa kizinin da bunlari yasayabilecegini o zaman da ayni seyleri mi yapip düsünecegini sor...konusmak seni de rahatlatir icinde kalmasin cünkü o zaman kafanda kurdukca da daha büyür sorun. umarim esinde sana destek oluyordur. eger konustugunda ve alttan aldiginda kayinvaliden yine seni üzerse onla görüsmezsin olur biter. Artik en önemlisi senin icin minik bebegin. senin üzüntünden inan o da etkilenir

evet aynen dediğin gibi kitap okumam araştırmam dahi battı, sen profesör müsün dedi bana süt veriyorum ve süt vermeme rağmen bunları yaptı bunu kendisine ifade ettim eşim annesinin huyunu biliyor yüzde yüz haklısın diyor telefonda içimi döktüm ama kesinlikle kabul etmiyor hatta beni suçluyor, kızı yok sorunda bu zaten, üstelik ben ilk geliniyim kabak bana patladı, bir de ben her şeyin en iyisini bilirim modunda zaten yani konuşarak anlaşamıyoruz canım..malesef.. görüşmemek mümkün değil aramızda 1000km var ama çok bağlılar yazları gidilip kalınır mutlaka. işin en kötüsü bunlara rağmen torunuma asla yabancıya el sürdürmem ben bakıcam diye tutturuyor bizde kalacakmış bir de bu meseleden fırtına kopacak...nasıl konuşacağım onunla olmayacağını bilmiyorum of offf..

ah canım ya, sakin ol sen, senin kayınvaliden de pek fenaymış, moralini bozmak için ne gerekiyorsa yapmış
ne demek sütün yaramıyor, çocuk kör bilmem ne
benim annem de ebe ama senin ki pek cahilmiş canım ya
eğer bebğine bakmaya eve gelirse senin için çok zor olur, eğer istemiyorsan şimdiden ufak ufak çıtlatın

zaten aramızda geçen o dehşet telefn konuşmasından sonra nasıl utanmadan gelecek ki bana ağzına geleni saydıı allahtan kendimi tuttum da şimdi geriye bakınca utanmıyorum bir de bebeğim üzerinde kendini benimle eşit hak sahibi olarak görüyo bakım konusunda fikrimi bile sormadı sanki ben taşıyıcı anneyim :(

tatlım çok zor şeyler yaşamışsın öncelikle metanetin ve denilenleri ciddiye almayıp kendi bildiğini yapman konusunda seni tebrik ediyorum.birincisi lohusanın halinden anlamayan bir hemşire olduğu için kayınvalidene çok şaşırdım.bence gitmesi senin için en hayırlısı olmuş.sanırım hazmedemeği için saldırıyor ve bence devam da edecek.ben de aynı sorunları yaşadım sütüm kesildi bebek hastalandı kayınvalidem biberonu dayadı vs vs 10 yıldır bir kere bile kavga etmediğim kadınla papaz oldum.sonra bu hastalık ayağına yatıp oğlunu bebeğini seviyor diye kıskanıp kendi tarafına çekti. ben nasıl işin içinden çıktım.eşimle konuştum sonra o da annesiyle konuşmuş bana zaman verdiler.(lohusalık depresyonundayım diye)sağolsun kayınpederim çok anlayışlıydı o da sanırım annemi telkin etti.3. ayda tamamen düzeldik. bebek bakımı konusunda ona güvenmediğimi düşünüyordu (güvenmiyordumda) bazı onun istediği şeyleri yapıverdim gönlü olsun diye.bebeği onunla bırakıp dışarı çıktım. böyle yapa yapa hem ben ona güvenimi kazandım hemde o bana.sonuçta olan başlarda bebeğime oldu iyi beslenemedi vs vs.eğerki kayınvaliden laftan anlayan biriyse sen ara ve doğum sonu yaşadığın stresi ve bebği koruma içgüdüsüyle bunları yapmana izin vermediğini izah et. sorunun ona güvenmemek değil bebeğine bişey olur endişesi olduğunu söyle. ama eşininde senin tarafında olması çok önemli.baktın hala anlamıyor üste çıkıyor o zaman salla gitsin hiç kafanı bile bulandırma bebeğinle mutlu ol.umarım kısa zamand adüzelirsin.

Bebegini buyuturken sadece doktorlari ve icgudulerini dinle bence. Ben kayinvalidemle
kaliyorum. Ve ben nasil istiyorsam oyle buyutuyorum. Mantigima uyan seyleri yapiyorum
sadece. Oda 5 tane buyutmus isterse 15 tane buyutsun bu benim bebegim.
Ama suda bir gercekki Allah tan esimle aramiz iyi su an yurtdisinda ama Allaha sukur
guzel bir evliligimiz var. biz bosanacak filan olsak bebegi alip memeleketine doner
asla dusunmez bu cok kucuk annesine ihtiyaci var diye. Zaten oda sut konusunda
bayiltti beni, bende kizdim sonunda simdi bisey diyemiyor, benim sutum azmis yok ac kaliyormus bebek. ona kalsa sekerli su verecek cocuga. Parcalarim valla adami nereye
veriyor. Ezdirme kendini cocugunuda ziyan etme.

Son olarak sana sunu soyliyim kimsenin gonlunu yapamaz, memnun edemezsin.
Bebeginin bakimindan taviz verme bence birilerinin gonlu olsun diye. Allah yardimcin olsun

yazık sana ya canım benim neler yaşamışsın.. gözlerim doldu inan yazdıklarını okurken ve sabrına hayran kaldım. ya bikere o kim oluyo da seni annelik görevini yapmaktan alıkoyuyo günah değilmi yavruna hiç mi acıması yokmuş vicdansız kadın ! yerin dibine batsın onun hemşireliği de ebeliği de her ne haltsa !! sakın bu kadına bebeğini emanet etme sakınnn sakın !! o bebek senin ve sorumluluğu da tamamen sana ait! çok duyduk o lafları biz kaç çocuk büyüttük te yok bilmemne. o ozamandı bu da bu zaman, sen bu zamanın annesi olarak tabiki doktorları dinliyceksin, tabi ki araştırıcaksın. o engin tecrübelerini kendine saklasın o. insan olsun önce insan !!

herkese çok teşekkür ederim yanıtlarınız için bu arada aslının annesine katılıyorum, Allaha şükür çok güzel bi evliliğim var ama boşanacak olsak aynen bebeğimi götürmeye kalkar aliye dizisine döneriz aynı acayip bi sahiplenme güdüsü var kadında oğlu onun ben onunum torunu onun bizi bi aile olarak değil de beni ailenin beşincisi bebeğimi de altıncısı olarak görüyor, ama ne olursa olsun ne kadar hükmetmeye çalışsa sa benimde inatçı bi karakterim var, güzellikle olmadıktan sonra baskı ile eleştiri ile kimse bana bir şey yaptıramaz ben bebeğimi ankara üniv. tıp fakültesi hastanesi doktorlarına danışarak kontrolllerini yaptırdım onlar varken bi hemşirenin dediklerine uymamı beklemesi çok yanlış aslında, çocuk doktoru ayrı şey hemşire ayrı ama anlataamıyorum arkadaşlar, o kadar iyi bilseydi çocuğun rengi sarıdan turuncuya ve kahverengine dönmeye başladı ben götürmesem doktora hala bu yenidoğan sarılığı normal normal deyip duruyodu, deseydi ya kızım bunu bi götür doktora diye di mi

canım yaaa kıyamam sana...korku filmi tadında bir kadın..neyseki sen dr ların dediğini yapmışsın..ne biçim hemşire onuda anlamadım yaa..10 günlük bebek parmağı nasıl takip etsin..göbeğe para bağlamalar...benim kayınvalidem öyle cahilce şeyler yapmaya kalkışsa kesinlikle uyrarırım kusura bakmasın kimse..kaç çocuk büyüttüğü umrumda değil...bir psikolog demişti aradan 5 yıl bile geçse yetiştirme şartları çok değişiyor diye...benim eşim zaten öyle cahillikler yaptırmaz..uyarır..o uyarmazsa ben uyarırım...çocuğa bakmaya falanda gelmesin çok terbiyesiz bir insanmış..o kadar lafı söyleyip suratına nasıl bakmayı düşünüyor acaba...Allah yardımcın olsun canım..benimde kayınvalidem gelecek inşallah çok az kalır..karışmasın bana..çok kötü olur...

allah cahilden değil yarım bilenden korsun bizi,benim ablamın da kayınvaldesi emekli ebeydi senin ki kadar cadı değildi ama ben sağlıkçıyım sağlıkçıyım diye ortada geziyodu.Aynen ablama daha hastaneden çıkmadan göğsünü sıkıp sıkıp bunun sütü yok sütü yok diyip duruyodu.Ablam asla unutmadı bunu .şimdi ikinci gelini ona kan kusturuyo.Etme bulma dünyası işte Sen canını sıkma her şey geçer,gider çatlasa da batlasa da sen o evin hanımısın ,eşin de senin yanındaysa hiç bi şey yapamaz :teselli:

canım yazdıklarını eşime okudum dlirdi resmen..nasıl insan o diye..kimse kusura bakmasın alınırada alınsın bilmişlik taslatmam dedi...eşin de arkanda olmalı ve huzur istiyorsanız asla bebeğe o bakmamalı...yoksa iş kötüye gider canım

öncelikle çok geçmiş olsun canım.ben çözemedim,nasıl emekli bir ebeymiş.aslında doğum gibi vakalarla çok karşılaşmıştır.sana daha ilgili daha sevecen yaklaşması gerekirken lohusalığında resmsn seni sinir hastası etmiş.hani nerde kadın dayanışması......inşallah bebeğine o bakmaz,baksa bile aynı evde sabah akşam birlikte yaşamak zorunda kalmazsınız.benim anladığım kadarıyla birikmiş şeylerin patlaması gibi de olmuş bu durum.

sağolun arkadaşlar moral verdiniz, dediklerinize katılıyorum bebeğe onun bakmasına tahammül bile edemem o kadar nefret ettirdi ki o bebeğimi sevmeye başlayınca strese giriyorum sevmesini bile istemiyorum kayınvalidem ebe değil hemşire, hani bu 30 sene önce liseden hemşire olanlardan şimdiki hemşirelik eğitimi ile kıyaslanması mümkün değil bir de hayatında gazete veya takvim yaprağı dahi okumayan haber dahi izlemeyen kendini sadece çocuklarına adamış ender bi tip olduğu için sanırım kendini hiç yenilememiş ve bilgileri yok olup gitmiş artı bi de saçma sapan hurafeler var, zaten bebek olmadan önce de çok ters düşüyoduk giydiğim kıyafetten rujumun rengine yediğim peynirin fiyatına kadar karışır müğdahale etmeye çalışırdı yok hazır peynir alıyomuşum oğlunun paraları gidiyomuş üstelik ben eşimden fazla kazanıyorum, demek çalışmasan su bile içemicez, bu tavırları ile oğlunu bile çileden çıkarmayı başardı zaman içinde, inanın var ya tuvalette 5 dakka fazla kalsanız dahi hemen kapıda bitiverir evde eşin kaytınpederin herkesin içinde noldu noldu diye sorar bazen herkesin içinde gazın varmı varsa yap yap aaaaaaa ayıp değil bu sağlık sağlık der bunlar beni çıldırtıyo, maksat konuşayım da ne konuşursam konuşayım ha bir de karışayım yoksa rahat edemez, şahsına münhasır bi tip tam dizi karakteri...

tatlım allah kolaylık versin valla dediklerimi geri aldım hakkaten uğraşılmazmış sen hiç gale bile alma.

valla okurken tüylerim diken oldu başım uyuştu bu nasıl bi kadın böle ya Allah akıl fikir versin
sakın bebeğini onun eline bırakma bebeğin bu dünyadan herşeyden daha önemli

ayrıca sen hiç merak etme sana ettiğinin fazlasını çeker

sağol canım valla arkadaşlar ben açıkçası ben sağ olduğum müddetçe bu kapıdan bakıcı giremez falan demesini bekliyorum çok dominant çünkü ben halbuki dünya tatlısı bi bakıcı buldum hem de tanıdıklarımdan biri, gerekirse istifa etmeyi gündeme getirecem fazla üstüme gelirse kadrolu öğretmenim bunu duyunca frene basar sanırım oğulları maddi olarak rahat olsun diye çalışan geline çok önem veriyo ağzından çok duydum çünkü...valla gerekirse işi bile bırakırım napim..

Canım seni çok iyi anlıyorum. Sanırım herkes bu tarz şeyler yaşıyormuş.Bende kendimi bu konuda çok yanlız hissediyordum. Kayınvalidem sana olanlardakine yakın şekilde benimde üstüme geldi.Sütümün az olup olmadığını hala sorguluyor.Doktor oğlumun çok iyi beslendiğini söylesede.Ve çok şükür kilolu bir bebek doğurmama rağmen sütümün yetmediği olmadı hala sıktığımda fışkırıyor ve su dahi vermedim 5 ayı doldurdu oğlum.Gelelim doğumdan önce başladı davranışları.. Neymiş refakatçi o kalacakmış.Annem varken onun ne işi var. Orada sıkıntılar başladı.Doğumum sezeryan oldu.Doğumdan sonra gaz problemim oldu.Arkasındanda iki kere farklı hemşirenin yanlışlıkla ilacı içirmesinden sonra tuvalet problemim başladı.ayakta zor durup tuvalette kendi anneme seslendim o duymadı çünkü kayınvalidem habire ben yardım edim diye tutturduğu için kapıda bekliyordu bende annemden başkasıyla tuvalete girmem diye istemedim.ancıyla anneme sesleniyorum o da anneme haber vermedi bile neden sonra annem geldi.Ben anneme çattım meğer tamam söyledim demesine rağmen anneme haber vermemiş.O gittikten sonra çıktı ortaya.ilk gece kriz geçirdim annem zor sakinleştirdi.. Bebekle eve geldikmide annemin benim yanımda kalmasından rahatsız oldu sürekli eşimi bana kışkırttılar.hala daha aynı kışkırtmaları yapıyor.Eşim çok aileci annesi sessiz biri gibi duruyor.Eşim ama farkında ama değil bilmiyorum.Ama kayınvalidem sürekli alttan alttan evliliğimizi yıpratıyor.Eşimde bunu görmezden geliyor ve sürekli annemler hakkında benimle tartışma yaratıyor.Sanki bütün herşeyi ben yaşamamışım da o yaşamış gibi sanki.. Benim ailem yapılanları biliyor ama ne akrabalarımıza anlatıyoruz nede onun ailesine surat asıyoruz.Kadın onun aramasına 1 kere geri dönüş yapmadım diye 5 gün ne aradı ne sordu evine gittiğimizde de suratıma bile bakmadı.(normalde her gün nizami arıyor ve havadan sudan konuşup duruyor.)Telefonda konuşmasınıda çok sever sen ona saatlerini ayırıcan o konuşacak.... neyi anlatsam aslında o kadar çok şey varki. Bizim evimiz merkeze biraz uzak.mevlüd muhabbeti oldu.Bende eşimden önce iyi niyetle kayınvaldemle konuştum.Dedimki oğluma güzel bir mevlüt şekeri istiyorum o bebeklilerden falan.Plastik tabak veririz dedik,gelenlerde yolda iner taksi tutar gelir dedik.Onun bütün sülalesi ve arkadaşları eşimin arabasıyla yada dükkanımızın arabasıyla bir şekilde eve getirildi ve götürüldü.Biz baştan öyle konuştuğumuz için çok gelen olmadı uzak diye.Annem öğretmendir.Çok tanıdığı var ama nasıl gelsinler uzak ve taksi dedik falan.Bizim sülalede kabarık değil haliyle 6 kişi falan geldi onlardanda 25 kişi geldi.Mevlüt bitti yaptıkları etlerin hepsini alıp gittiler.Mevlüt sonrası 3 gün sonra aradı belliki bir yerlere not almış yoksa öyle hızlı ve peşpeşe mümkün değil konuşamaz.
Aradığında dediki; siz bizimi beğenmediniz az kişi geldi,plastik tabak verilmezdi o az kişiye yok efendim annen kase vermedi bize pilav koymamız için,sen zaten bana değer vermiyorsun,ben senin annen değil kayınvalidenim,sana aldığım hiçbirşeyi kullanmıyorsun,getirdiğim yemekleri yemiyorsun,bana bunun gibi saydırmadığı şey kalmadı.Hepsi tabiki iftira sanki ben yaşamadım da bunları bana anlatıyor bilmesem inanıcam.Sonra tabi aldık getirdik onu kon uştuk falan tabi yanlış anladığını söledi sustu.Zaten yüzyüze çok cesaretli değil.Tabi gerçek bir dayanak noktası yok ya o yüzden dediklerini savunamadı bile.Ama çok büyük bir terbiyesizlik yaptı.Sonra böyle bir olay beni aradığında ve ben o teli açmadığımda (ki görmedim aradığını) yaşandı.tabi 5 gün ne aradı ne sordu.Normalde her gün nizami arar.Mesela anneme gideyim o hafta beni aramaz trip atar.Ben arasam soğuk konuşu.Zaten anlarsın he gene bu kadın trip atıyor diye.Yüzüne güler arkadan konuşur.Benim annem dobradır ve saygın bir öğretmendir kimseyle bu zamana kadar çataçat yapmamıştır güçlü bir kişiliktir yani.O ise ortaokul mezunu eşinden baskı görmüş,evliliğinin ilk 8-9 senesi bakkala bile evden çıkarılmamış.Annesi onu sevmediği için büyütmemiş fazlaca olan kız kardeşlerinden biri büyütmüş.Kendi kızı yok.Zaten beni anlamasını beklemiyorum.Ama benim ona yaptıklarımdan sonra bana böyle davranmasına dayanamıyorum.Evler çok yakın sürekli görüşmek zorundayız.Başta hepsini çok seviyordum amazmanla değiştiler.Sürekli ailesi laf sokar.sülalesi çok kabarık herbiri birbirinin arkasından konuşur ama yüzyüze sanki can ciğer kuzu sarması.Kendi öz ablası için bile neler sıralıyor bana.Değişik insanlar gerçekten.Eşimi çok seviyorum ama ailesinden kopmuyor kopmayı bırak onların dolduruşuyla evde sürekli kavga eder olduk.Zaten ben ona kopsun demiyorum bana yapılanların farkına varsın bana o bile yeter.Haksız yere benim aileme yüklenmesin.Kendimi çok yanlız hissediyorum.Güya az birşey yazacaktım kusura bakmayın dayanamıyorum.Dünya tatlısı bir oğlum var 5. ayını yeni bitirdi şuan kucağımda bana gülüyor o olmasa bunlara nasıl dayanırdım bilmiyorum.Oğlum için yaptıklarını saymakla bitmez.Daha birinci ayı bile dolmadan hoplatmalar.Öpmeyi geçtim çocuğu yalayıp yutmalar.Kayınvalidem ben ona bırakmıyorum bebeği demesin diye 2-3 saatliğine ona bıraktım .Ben geldiğimde mert kakasını yapmış onu muslukta yıkadım sonrada pipisini ötüm demezmi heryerinden öpmüş.Ben hamileyken eşim hakkındada ben onu pipisinden öptüm diye herkesin içinde söylemişti zor tutmuştum kendimi.Şimdi bide oğlumu öpmüş allahım yaa.Ben nasıl ona bırakayımki.Ben arkamı dönsem hemen bebeğin altını açıyor kaka yapmıştı diyor ki ben oğlumun daha yeni yapmışken yapmadığını biliyorum.neler yapıyor bilmiyorum.Zaten misafiri eksik olmaz her an birine gitsin biri ona gelsin.Yaw ben sevmiyorum bunu.Banada bütün tanıdıklarını getirmeye çalışıyor.Beni zorlayınca olmayınca eşimi devreye sokuyor tabi bizde birbirimize giriyoruz.Bu ev bizim evimiz.Bi türlü kendi evimizin tadını çıkaramadm.Hep görünürde olmasada alttan karışıyor.daha çok şey var ama gevezelik ettim kusura bakmayın.Yani seni çok iyi anlıyorum allahtan eşin yanında.Ben tek başımayım.Allahtan bütün derdimi dinleyende bir annem var.Allah ondan razı olsun.Genede o kadar çok şey oluyor hep beni sakinleştirmeye çalışıyor.Eşin o senin,ara bak kayınvalideni sonra aramadın der, bak arada git onlara,çocuğu biraz bırak onlarada sevinirler gibi şeylerle onları düşünüyor,beni sakinleştiriyor.Ama ben artık çok yoruldum.Evlilikler bitirenlere kızardım sudan yere bitiyor yuva kolaymı yapılır diye.Ama nerdeee.. hep sessiz kalıyorum ama artık dayanamıyorum.Evliliğimi bitirmek istemiyorum eşimi çok seviyorum.Bütün arkadaşlarımdan beni uzaklaştırdı.Aktif bir iş yaşantısı ve pekçok arkadaşı olan bir insandım şimdi eve tıkıldım kaldım.Beni anlamak yerine üstüme geliyorlar.Ailemdende mümkün olsa beni tamamen koparırlar bi onlar kaldı.Zor dayanıyorum.Sizce ne yapmalıyım.Beni dinlediğiniz için sağolun.Benim durumumda olan herkese aalh sabır versin...

seni çok iyi anlıyorum satır satır okudum senin kayınvalidenle benimkinin çok ortak noktası var söyleyeceğim çok şey var ama eşim gelmek üzere işten onun yanında yazamam ama seninle konuşalım uzun uzun fırsat bulur bulmaz döneceğim sana üzme kendini bak ben hastalık sahibi oldum hem de kronik üstelik kayınvalidem bunu biliyo gene yapıyo kendini hasta edersin sıkma canını

Back
X