• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta eşimden sogudum

cicibebereis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2025
5
3
1
ben yeni anne oldum 50 günlük bebeğim. Bebekten önce eşimle inanılmaz güzel bi evliliğimiz vardı kimseyle görüşmüyorduk onun ailesine de benim aileme de haftada bir gün gidiyoduk kendimiz bi aile olabilmiştik yani. Kendi annem vefat etti kvlemde anlaşamıcagımı bildiğim için onunda bana bakmasını istemedim. Herneyse doğurdum geldim kvdem çocuğu inanılmaz benimsedi kimseye vermek istemedi elini yıkadın mı diye sormadan bana bile vermek istemdi düşünün bende sinirlendim doğru olsa bile yapma dediği herşeyin tam tersini yaptım herneyse o beni o kadar strese soktuğu yetmiyo gibi oğluna da işledi kendi doğrularını benim kız kardeşimi bile sigara içiyo diye evime istemedi ki asla sigara içip çocuğuma temas etmedi sadece evimi temizledi gitti. Bizde bu konulardan kavga ederken eşim denilen insan bana dinlemedin kimseyi yemedin yemedin 2 buçuk kilo çocuk doğurdun dedi ki sürekli kusmalı mide bulantılı igrenç bi hamilelik geçirdim sanki kendi keyfimden yemedim bu inanılmaz içime oturdu günlerce konuşmadık o kojuşmadıgımız süreçte gece uyurken çocuk ağlamış emziriyim diye getirmiş göğüs uçlarım yara olmuştu çok acıyo demişim çekmişim uyku sersemi ki o ağrıyı her anne olan bilir başladı ben daha uyanamamışken sen nası annesinde diye kavga ettik günlerce de öyle konuşmadık bana bakacak tek kişi o ama asla konuşmuyoruz tabi ben kendi işimi yapmaktan sezeryanlı halimle toparlayamadım toparlanmam 15 günü buldu. Bebegimde Kolik gazlı bi bebek karnı şiş görünce annesi çok emince böyle olur dedi çocuk ağlama krizindeyken sen çok emzirdin böyle oldu diye vermedi çocuğu 5 saat aç ağlattı. Doktora gittik gaz dedi. Sonra yine çocuk ağlama krizine girdi bu çocuk aç demeye başladılar. Bi kere ağlama krizine girdi senin verdigin gaz damlasından dediler Kolik bebeğin her ağlamasından bana bi pay çıkardılar. En sonda yine bebeğim ağlama krizinde ama normalde de dışarda bebek arabasında çok gürültülü yerlerde ve araba da gayet sakin ağlarken kvdem geldi bebek sustu bakamadığım için ağladığını düşündüğünü hissettim konuşmalarından yada ben stresliyim diye bebek sürekli ağlıyo gibi kısaca belki size göre küçük şeyler ama bunlar beynimde sürekli dönüp duruyo ve eşimden inanılmaz soğudum. Başta bu kadar sık kv görseymişim de kesin boşanırmışım galiba. Unuturmuyum bu dediklerini hep içimde mi kalır bilmiyorum kafam çok karışık.

Hiç küçük şeyler değil
5 ay önce doğum yaptım en ufak şeye tahammülüm yokken bunları yaşasam herhalde vururdum.
Terbiyesizler, pislikler!!!
Ay çok sinirlendim ya
2.5 kilo çocuk doğurdun ne demek Allah'ın cahili!! Ben dünyaları yedim 2960 doğurdum şimdi 5 aylık 9 kilo
Bebeğe en büyük iyilik, annesini rahat ettirmektir!! Valla boşan, boşanma bir şey diyemem ama çocuk büyütme yolu uzun.. bir cinnet geçir sen haketmiş bunlar

Müsaade etmeyin..

Öncelikle siz bir sakin olun
Size muhtaç bebeğiniz var ona odaklanın.

Eşinizle de ciddi bir konuşma yapın. Kayınvalide gerçekten size destek olacaksa evinize gelsin yoksa sadece siz bebeğinize yetersiniz..
Yapıyoruz biraz eşim söz dinleyen bi tip ben konuşursam beni annesi konuşursa onu dinliyo gibi düşünün. Konuştuktan sonra annesine karışma herşeye dedi bi kere yine bu çocuk normal değil ni doktora götürün dediğinde yine geldiğinde yine aynı. Hiç bi desteklerini görmedim manevi olarak maddi olarak oğullarına destekleri oldu ama o destek yine bana değildi. Evimi kız kardeşim temizledi ben anca o ağrılarla zar zor çocuğuma bakabildim çoğu zaman bi gün boyunca hiç bişey yiyemedim.

Lohusalık hem psikolojik hem fiziksel olarak çok hassas bir dönem.Özellikle kayınvalidenizin bir anne,yani şu an ne yaşadığınızı bilen biri olarak böyle davranması çok acı.Eşiniz için de pozitif bir yorumum yok maalesef.Allah sabırlar versin.Size tavsiyem sadece bebeğinize odaklanın.Bu dönemi atlatınca sonrasına bakarsınız.

Hiç küçük şeyler değil
5 ay önce doğum yaptım en ufak şeye tahammülüm yokken bunları yaşasam herhalde vururdum.
Terbiyesizler, pislikler!!!
Ay çok sinirlendim ya
2.5 kilo çocuk doğurdun ne demek Allah'ın cahili!! Ben dünyaları yedim 2960 doğurdum şimdi 5 aylık 9 kilo
Bebeğe en büyük iyilik, annesini rahat ettirmektir!! Valla boşan, boşanma bir şey diyemem ama çocuk büyütme yolu uzun.. bir cinnet geçir sen haketmiş bunlar
Bende saatlerce ağladım bebeğim ağladı ben ağladım. Aslında sağlıklı diye şükretmesi gerekirken içinden demekki öyle düşünüyormuş dedim. Çok zor geçti son aylarda hep erken doğum riskim vardı plesenta bebeği beslemiyordu bebeğin hareketleri yavaşlamıştı kendimin kusmalarını hiç bişey yiyememelerimi saymıyorum bile zar zor 37inci haftayı gördük.

Lohusalık hem psikolojik hem fiziksel olarak çok hassas bir dönem.Özellikle kayınvalidenizin bir anne,yani şu an ne yaşadığınızı bilen biri olarak böyle davranması çok acı.Eşiniz için de pozitif bir yorumum yok maalesef.Allah sabırlar versin.Size tavsiyem sadece bebeğinize odaklanın.Bu dönemi atlatınca sonrasına bakarsınız.
O sadece kendi çocuklarına anne maalesef. Oğlu evi çekip siliyo diye üzülüyordu en son..

Yaşadiginiz kucuk seyler degil. Ben cok net
Sinir krizi gecirirdim. O kadar da degil. Sezaryen acisi , emzirme sıkıntısı yetmiyo
Bi de bu aptalliklari elbette cekmiceksiniz. Görusmeyin gelmesin insan gibi davranamayacaksa. Sakin olun bebeginizle olmanin tadini cikarin .

O sadece kendi çocuklarına anne maalesef. Oğlu evi çekip siliyo diye üzülüyordu en son..
Oğlu kendi evinde temizlik yapıyor diye üzülmek?Benim staj yaptığım büroya gelen bir müvekkilin de öyle bir kayınvalidesi vardı.Kadın eve gelip de oğlunu mutfak tezgahını silerken görünce ortalığı ayağa kaldırmış,"Gelin dururken bu iş oğluma mı düşer?" diye.Bana onu hatırlattı.Olabildiğince az muhatap olun kendisiyle.Bebeğinize de kendi çocuğu gibi davranmasına izin vermeyin.Size çocuğu vermek için ellerinizi yıkayıp yıkamadığınızı sorması falan hiç hoş değil.Ben çok üzüldüm size.Allah yardımcınız olsun.

ben yeni anne oldum 50 günlük bebeğim. Bebekten önce eşimle inanılmaz güzel bi evliliğimiz vardı kimseyle görüşmüyorduk onun ailesine de benim aileme de haftada bir gün gidiyoduk kendimiz bi aile olabilmiştik yani. Kendi annem vefat etti kvlemde anlaşamıcagımı bildiğim için onunda bana bakmasını istemedim. Herneyse doğurdum geldim kvdem çocuğu inanılmaz benimsedi kimseye vermek istemedi elini yıkadın mı diye sormadan bana bile vermek istemdi düşünün bende sinirlendim doğru olsa bile yapma dediği herşeyin tam tersini yaptım herneyse o beni o kadar strese soktuğu yetmiyo gibi oğluna da işledi kendi doğrularını benim kız kardeşimi bile sigara içiyo diye evime istemedi ki asla sigara içip çocuğuma temas etmedi sadece evimi temizledi gitti. Bizde bu konulardan kavga ederken eşim denilen insan bana dinlemedin kimseyi yemedin yemedin 2 buçuk kilo çocuk doğurdun dedi ki sürekli kusmalı mide bulantılı igrenç bi hamilelik geçirdim sanki kendi keyfimden yemedim bu inanılmaz içime oturdu günlerce konuşmadık o kojuşmadıgımız süreçte gece uyurken çocuk ağlamış emziriyim diye getirmiş göğüs uçlarım yara olmuştu çok acıyo demişim çekmişim uyku sersemi ki o ağrıyı her anne olan bilir başladı ben daha uyanamamışken sen nası annesinde diye kavga ettik günlerce de öyle konuşmadık bana bakacak tek kişi o ama asla konuşmuyoruz tabi ben kendi işimi yapmaktan sezeryanlı halimle toparlayamadım toparlanmam 15 günü buldu. Bebegimde Kolik gazlı bi bebek karnı şiş görünce annesi çok emince böyle olur dedi çocuk ağlama krizindeyken sen çok emzirdin böyle oldu diye vermedi çocuğu 5 saat aç ağlattı. Doktora gittik gaz dedi. Sonra yine çocuk ağlama krizine girdi bu çocuk aç demeye başladılar. Bi kere ağlama krizine girdi senin verdigin gaz damlasından dediler Kolik bebeğin her ağlamasından bana bi pay çıkardılar. En sonda yine bebeğim ağlama krizinde ama normalde de dışarda bebek arabasında çok gürültülü yerlerde ve araba da gayet sakin ağlarken kvdem geldi bebek sustu bakamadığım için ağladığını düşündüğünü hissettim konuşmalarından yada ben stresliyim diye bebek sürekli ağlıyo gibi kısaca belki size göre küçük şeyler ama bunlar beynimde sürekli dönüp duruyo ve eşimden inanılmaz soğudum. Başta bu kadar sık kv görseymişim de kesin boşanırmışım galiba. Unuturmuyum bu dediklerini hep içimde mi kalır bilmiyorum kafam çok karışık.
Lohusalıkta olan hiçbirşey unutulmaz maalesef. Keşke silebilsek o süreçleri hafızalarımızdan kalbimiz ne güzel ferahlar…

Bende saatlerce ağladım bebeğim ağladı ben ağladım. Aslında sağlıklı diye şükretmesi gerekirken içinden demekki öyle düşünüyormuş dedim. Çok zor geçti son aylarda hep erken doğum riskim vardı plesenta bebeği beslemiyordu bebeğin hareketleri yavaşlamıştı kendimin kusmalarını hiç bişey yiyememelerimi saymıyorum bile zar zor 37inci haftayı gördük.

Hiç üzmeyin kendinizi zayıf doğan bebek daha çabuk toparlıyor
Benimki şuanda tospalak oldu
Çok şükür ki sağlıkla kavuşmuşsunuz yavrunuza gerisinin hiçbir önemi yok🩵

Bize göre küçük şeyler olmadığı kesin.Lohusalık başlı başına özellikle kolik bebekle çok zor.Siz bu durumdayken bile anneliğinizle ilgili yetersiz görüldüğünüze dair mesajlar almışsınız hep.Zaten durumunuz çok zorken iyice içinizden geçmişler.Bebeği 5 saat aç bırakarak size vermeme olayı içimi fena halde burktu.Sağlıklı bir zamanda olsanız kapı dışarı ederdiniz kayınvalidenizi fakat şuan zayıfsınız o yüzden çoğu şeye susmak zorunda hissediyorsunuz.Emin olun ağlar sızlardınız ama bebeğinize kendiniz daha iyi bakardınız.Bu dönemlerin acısı ilerde de geçmez hep aklınızda kalır.Yalnız şuan hormonlar da normal değil.En az 2 sene verin kendinize boşanma kararı almak için

Öncelikle yenidoğanın üzerinde yalnızca senin söz sahibi olacağını unutma. Sen emzirmek isteyeceksin ve kv 5 saat vermeyecek öyle mi? Gerekirse çek al çocuğunu 50 günlük bebek çok emdi diye bir şey yok. Bebek eme eme rahatlatır kendini. Burnu tıkalıysa emerek açar, karnı ağrıyorsa emince rahatlar. Zaten ilk 3 ay gaz problemi olacak. Kolik olmasa da her gün gazdan dolayı ağlayacak. Bebiş senin kucağında duracak, senin kokunla sakinleşecek. Seni çok iyi anlıyorum göğüsler yara oluyor, canın yanıyor. Sen robot değilsin her emzirmede dinç olamazsın uykun ağır basabilir. Eşinin öküzlüğü moralini bozmasın. Gönder kaynananı evden kendin bak. İkinci ay gelmiş bundan sonra sen de alışırsın. Boş ver ev işleri kalsın sen bebeğinle ilgilen ama huzurun yerinde olsun. Ben lohusayken kendi anneme kardeşlerime tahammül edemiyordum strese sokuyorlardı. Kayınvaliden tabii ki batacak sana. Hormonların değişti kimseyi düşünmek zorunda değilsin bebeğinden başka. Eşin de adam olsun da lohusa karısını pamuklara sarsın.

yemedin yemedin 2 buçuk kilo çocuk doğurdun dedi ki sürekli kusmalı mide bulantılı igrenç bi hamilelik geçirdim sanki kendi keyfimden yemedim bu inanılmaz içime oturdu günlerce konuşmadık
Benim ilk trimesterim de çok sıkıntılı geçti hastanelerde yattım. Kocanızın şu söylediği laf beni bile incitti.
Keşke baktın KV ortalığı karıştırıyor yollasaydın ya da tartışma çıkarıp paketleseydin. Ay çok sinirlendim şuan.

Back
X