Lohusalıktan değil normalde de sevemedim kvalideyi

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Mrb kk hanımları,
Doğum yapalı 25 gün oldu çok şükür ufak tefek şeyler dışında herşey yolunda.. Ama anladım ki ben kvalidemle yarışamam hangi konuda derseniz inatçılık.. Hastaneden çıktığımda daha oğlumu tuzlayalım diye tutturdu, daha kendime bile gelmemişim hayır derken eşimi ikna etti kendi annem de biz de yeğenine yaptık deyince İkna oldum ama gel görki annem farklı yaparken kvalidem kendi yengesini tuttu getirdi yarım kase tuzla 3 günlük çoçuğumu ovdular ağzını bile tuzla su sürdüler, annem bu öyle olmaZ dediyse dinlemediler ben de bi köşe de basiretim bağlanmış gibi izledim. Onlar gitti netten tuzlama ilgili yorumları okudum okudukça kendime kızdım eşim onları bırakıp geldi salya sümük ağlıyordum ona da kızdım benim yanımda olmadığı iÇin.. çok şükür ki oğluma birşey olmadı. Sonra kulağına isim okuma mevzusu babası okuyabiliyor diye hastane de tutturdu ama ben namazında niyazında olan hocaya okutmak istiyorum eşime değil, belki bana kızabilirsiniz eşin okusa nolur diye.. ama sorun kvalidem, ben hayır dedikçe eşime sen oku diye baskı yapıyor biliyorum çünkü eşim akşamları onu evine bırakıyor geldiğinde bu çocuğun ismini okutmadık diyor, ama bu kez dişli çıktım direnıyorum dün tanıdık hocaya gittik hasta olduğu iÇin okutamadık.. bunun dışında bir eşim bana soruyor annem sana zorluk çıkarmıyor dimi diye ben de ona Yok diyorum, aynı şekilde kvalideme de sormuş o da ben anlayışlı kvalideyim hoşgörürüm demiş Benim se ona ağzımı açıp tek kelime ettiğim Yok mümkün olduğunca kendi işimi kendim görüyorum...
Kvalidem ersağ diye bir ürünün öncüsü eşime daha en başından beri bu ürünleri kullanmamız iÇin baskı yapıyor eşim hayır dedikçe o daha çok evde girişimler de bulunuyor yok halının üstünde lekeleri çıkarıyor koltuklardaki lekeleri çıkarıyor eşime akşam gelince gösteriyor bir de çocuğun battaniyesine sürdü dalgınlığıma geldi dur diyemedim eşim geldiğinde biz onları kullanmıcaz diye çıkıştım.. eşim bozuldu tabi ama birşey demedi. Ertesi gün kayınvalidem bana diyor ki güya eşim demiş derinnefesle beni uğraştırma bunu bana kvalidem söylüyor tepem attı tuttum kendimi aldım çocuğu dışarı çıktım..eşim böyle birşey demiş olabilir ama kvalidem birşey demiştir.. şimdi Yen'i evimin temizliğine gidecek arkadaşları ile birlikte kpeder geldi oğlumu görmeye. Diyor hazırlamış ersağları kızım size temizlik yapacakmış . Kpeder istemediğimi biliyor ve oda zaten bu konularda kvalideme kızıyor, bir yandan diyorum boşver ne güzel temizlensin evin bir yandan da diyorum sen de git bakalım onları kullanabiliyor mu. Ama bir insan bu kadar mı inatçı olur ya .. çocuğun kırkı çıkınca kurbanına bakım dedi ben de artık biz herşeyi düşündük dedim Mevlüt'ünü Eylül de yapıcaz dedim.. ama arkamdan Emin'im hep eşime kendini dinletmeye çalışıyor ben bu kadınla nasıl baş Edicem bilemiyorum çünkü eşimi tek bi lafıyla kandırabiliyo..
Lütfen bana politik davranmanın bir yolunu söyleyin..

Banada onlar sızle ugrasıyor gıbı geldı :ruh: Ozellıkle ersag urunlerı hakkındakı tutumunuza bayıldım , bız cok severek kullanıyoruz mesela kullanırım hatır gonul belasına ne olcak. Buarada 25 gunluk bebegın adını hala okutmadınız mı?

Kontrol delisi diyoruz böyle insanlara.
Her şey kendi istedikleri gibi olsun, her şeye karışsınlar, her şey her düşünce bi onların elinden geçsin.

Ama sizin hem önem verip hem 25 gündür bebeğin kulağına ezan okutmamanız da olmamış.
Eşiniz okusun ne olacak, o kadar büyütülecek bir mevzu değil.

Kontrol delisi diyoruz böyle insanlara.
Her şey kendi istedikleri gibi olsun, her şeye karışsınlar, her şey her düşünce bi onların elinden geçsin.

Ama sizin hem önem verip hem 25 gündür bebeğin kulağına ezan okutmamanız da olmamış.
Eşiniz okusun ne olacak, o kadar büyütülecek bir mevzu değil.
Üstteki tanımınız tam olmuş..
Ezan konusu önemliydi eşime okuturdum ama kvalide ısrar ediyor ya inatlaşıyorum ben de. çünkü bunun arkasından yine başka birşey gelecek ve diyecek ki eninde sonunda nasılsa Benim dediğim oluyor. O nedenle eşime okutmama konusunda ısrarcıyım..

başlığa cevap veriyorum sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın hem yaşı sizden kıdemli hem eşinizin annesi çocuğunun babannesi
saygı duymalı saygı beklemeli oda sizi sevmek zorunda değil

Banada onlar sızle ugrasıyor gıbı geldı :ruh: Ozellıkle ersag urunlerı hakkındakı tutumunuza bayıldım , bız cok severek kullanıyoruz mesela kullanırım hatır gonul belasına ne olcak. Buarada 25 gunluk bebegın adını hala okutmadınız mı?
Siz kullanmaya devam edin, benim buna saygım ve ona da saygım var ama ben evimdeki düzenime karışılsın istemıyorum çünkü ben onun evinde hiçbirşeye karışmıyorum..

Kv müdahele ediyor ve yanlış yapıyor da sizin de olgun davrandığınızı söyleyemeyecegim.
İsim konusunda hoca diye tutturmanızı anlamadım, eğer böyle bir hassasiyetiniz varsa biraz daha araştırın, tam tersi baba ile bağ kurması açısından babanın okuması daha uygundur derler...
Tuzlama konusunda haklısınız, madem başta hayır dediniz anneniz dedi diye kararınızı da değiştirmemeniz gerekirdi. Kv deyince yanlış anneniz deyince yelkenler suya insin, olmaz öyle... kadın der yani beni ne yerine koyuyor diye...
o çocuk sizin, kendi anneniz de dahil müdahele ettirmeyin.
Bebeğin eşyalarına bebek deterjanı harici bir şey kullanılmayacağını anlatsanız anlar bence kadın...
evinizi de tuz ruhu ile temizlememiş, içeriği temiz bilinen deterjanlar ile temizlik yapacakmış bu bile batmış...

başlığa cevap veriyorum sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın hem yaşı sizden kıdemli hem eşinizin annesi çocuğunun babannesi
saygı duymalı saygı beklemeli oda sizi sevmek zorunda değil
Saygı duyuyorum evet zorundayım gönül isterdi ki gerçekten seveyim ama melek görünümlü olupta alttan işini yürütünce güven kalmıyor haliyle sevgi de..

Kv müdahele ediyor ve yanlış yapıyor da sizin de olgun davrandığınızı söyleyemeyecegim.
İsim konusunda hoca diye tutturmanızı anlamadım, eğer böyle bir hassasiyetiniz varsa biraz daha araştırın, tam tersi baba ile bağ kurması açısından babanın okuması daha uygundur derler...
Tuzlama konusunda haklısınız, madem başta hayır dediniz anneniz dedi diye kararınızı da değiştirmemeniz gerekirdi. Kv deyince yanlış anneniz deyince yelkenler suya insin, olmaz öyle... kadın der yani beni ne yerine koyuyor diye...
o çocuk sizin, kendi anneniz de dahil müdahele ettirmeyin.
Bebeğin eşyalarına bebek deterjanı harici bir şey kullanılmayacağını anlatsanız anlar bence kadın...
evinizi de tuz ruhu ile temizlememiş, içeriği temiz bilinen deterjanlar ile temizlik yapacakmış bu bile batmış...
Evet haklısınız ben de dengesiz davranıyorum ama onunla mı uğraşacağım oğlumla mı,

Olay bunla bitmeyecek ki uzaktan da olsa yapmaya devam edecek...

takmayacaksın o zaman

kv ye açıkça ne dersen de ben bildiğimi okurum diyeceksin

cici gelin olmayın

o deterjanı istemiyorsanız

silerken anında olmaz deyin

kaldırtın

o bir derse siz bin deyin

bir dediniz sildi

ikincide gördünüz

üçüncü de görmediniz ama sonra fark ettiniz mesela

kv yi gördüğünüz anda ben ne dedim size diye azıcık çemkirin yani

Siz kullanmaya devam edin, benim buna saygım ve ona da saygım var ama ben evimdeki düzenime karışılsın istemıyorum çünkü ben onun evinde hiçbirşeye karışmıyorum..

işte bunu net bir şekilde söyleyeceksiniz

hem de gerekirse tüm sülalenin yanında pat diye

yani odaya girip yine mi e..., ben bu ürünleri istemediğimi kaç kere söyledim

kundaktaki anlardı da siz daha anlamadınız desen yeter

en fazla az ağlar az bayılır vs vs ama destursuz hareket etmez

bir de siz kv si böyle şeyler yapamayan herkesin kv sini iyi sanmayın

ne çılgın kvler var

ama deli deliyi görünce değneğini saklar

siz daha dişli olun

benim kv dem bebeği tuzlamak isterdi hatta kızını sıkı kundak yaptığı için bacaklarının düzgün olduğunu vs iddia etti

ama bana yapalım diye ağzını dahi açamadı zira anında cevap vereceğimi bilir

işte bunu net bir şekilde söyleyeceksiniz

hem de gerekirse tüm sülalenin yanında pat diye

yani odaya girip yine mi e..., ben bu ürünleri istemediğimi kaç kere söyledim

kundaktaki anlardı da siz daha anlamadınız desen yeter

en fazla az ağlar az bayılır vs vs ama destursuz hareket etmez

bir de siz kv si böyle şeyler yapamayan herkesin kv sini iyi sanmayın

ne çılgın kvler var

ama deli deliyi görünce değneğini saklar

siz daha dişli olun

benim kv dem bebeği tuzlamak isterdi hatta kızını sıkı kundak yaptığı için bacaklarının düzgün olduğunu vs iddia etti

ama bana yapalım diye ağzını dahi açamadı zira anında cevap vereceğimi bilir
Siz nasıl cevap veriyorsunuz mesela

Siz nasıl cevap veriyorsunuz mesela

olmaz diyorum

net yani

anneme nasıl olmaz dersem kv ye de öyle olmaz diyoruz

oğlum küçüktü ona gidiyorduk

işte kıyma kavur makarna pişir dedik dışardayız diye eşim aradı dedi

neyse biz gittik daha ocağa bile koymamış

yaptık

y-tuzsuz yenmez dedi

tuzsuz yiyecek dedim

sonra ben oğluma makarna ayırdım yediriyorum mesela

kalan makarnaya da acılı bir sos yapmış ben zor yedim zira emziriyorum diye ben de acı yemiyordum onu çocuğa yedirecekmişim

bir lokma tatsın ne olacak dedi

ben de benim çocuğum acı yemek falan tatmayacak dedim

bunu annem yapsa belki daha ağır olurdu cümlem deli misin sen derdim mesela anneme ilk anda

ya da ne bileyim ille de üstünü kalın giydir der hatta ize de giyin diye tutturur hayır dersin elli kere daha der

ben ellibirincide de hayır derim mesela

kendi çocukları evet der

o da evet dedirtinceye kadar inatlaşır ama bana ve eşime artık inatlaşmıyor

zira asla dediğini yapmadığımızı hatta yapasımız varsa bile o dediği için yapmadığımızı anladı

kaç yılda mı 10 yılı aşkın süreçte

Tuzlama olayında resmen kan beynime sıçradı. İyi sabretmişsiniz.

Bunun benzeri oğlumun 40ı zamanında benim başıma geldi. Hem benim annem hem kayınvalide çocuğun gazı var diye fitil vermek istediler. Verdirmedim. En son olay kayınvalidemle kavgaya geldi. Kendisi emekli hemşire, ne saygısızlığım kaldı ne birşey. En son hatırladığım benim çocuğum çatlasa da fitil vermeyeceksiniz diye çıldırmamdı.. Tabi ki o fitil verilmedi, 1 saat sonra çocuğum kendi işini halletti.

Arkadaşım her konuda politik olabilirsin, iyi geçinmenin yolunu bulabilirsin. Ben de öyle yaptım. Ki kayınvalidemi severim de hiç bir sorunumuz yok. Ama iş ne zaman ki çocuğuma gelir orada benim annem dahil herkes haddini bilecek, duracak. Ortalığı yıkarım.

Kaynana konusuna birşey demiyorum kelin ilacı olsa başına sürer.
Ama eşinize senin namazın yok çocuğa ezan sen okuma nasıl dersiniz? O size diyor mu siz namazsızsın çocuğumu emziremezsin diye. Nasıl eşine bunu dediniz nasıl kıydınız ona. Benim eşim de namaz kılmaz oruç tutmaz kendi ile Allah arasında beni ilgilendirmez ama çocuğuma ezanı babasından başkasına okutturmam hakkım değil, adamın hayalini elinden alamam. Sonra diyorsunuz ki eşim neden benim değil annesinin tarafını tutuyor?.... Siz eşinize değer vermiyorsunuz....

kadın pazarlamacı bir kere mesleki inat ve pişkinlik var yarışamazsın :D

Back
X