- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi derinnefes
Tuzlama olayında resmen kan beynime sıçradı. İyi sabretmişsiniz.
Bunun benzeri oğlumun 40ı zamanında benim başıma geldi. Hem benim annem hem kayınvalide çocuğun gazı var diye fitil vermek istediler. Verdirmedim. En son olay kayınvalidemle kavgaya geldi. Kendisi emekli hemşire, ne saygısızlığım kaldı ne birşey. En son hatırladığım benim çocuğum çatlasa da fitil vermeyeceksiniz diye çıldırmamdı.. Tabi ki o fitil verilmedi, 1 saat sonra çocuğum kendi işini halletti.
Arkadaşım her konuda politik olabilirsin, iyi geçinmenin yolunu bulabilirsin. Ben de öyle yaptım. Ki kayınvalidemi severim de hiç bir sorunumuz yok. Ama iş ne zaman ki çocuğuma gelir orada benim annem dahil herkes haddini bilecek, duracak. Ortalığı yıkarım.
Tuzlamaya nasil izin verirsiniz bu devirde bu resmen ilkelliktir artik. Doktorlar bangir bangir soyluyor yapmayin zararli diye
Kulaga isim okunmasi konusunda bence israriniz anlamsiz,kim denk gelirse o okur ne olacak sanki namazli niyazli hoca okusa bir sey degisecek
Ersag meselesini anlamadim,niye taktiniz o kadar? Sizin evinizi temizleyecekmis ne guzel, valla ben doguma bile giderken tek basima yaptim her isimi,soyle temizlikten yemekten anlayan bir kv olmadi yanimda
Tuzlama olayindan sonra çok sinirlendim size devamını okuyamadım ya bu ne cahillik tir hadi suya azıcık tuz ekleyip onla yıkarsın anlarım( ki onuda yatırmadım kızıma onu anlamam da neyse) nedir bu ya yemin ediyorum yanimda olsa iyice rencide ederim benim kv dede israr etmişti hayır dedikce ısrar ediyodu o yetmedi iğrenç eşimde baskı yaptı annem çok uzuluyo tuzlayalım diye 1 ay boyunca dir dır etti direndim ya tiksiniyorum esimden lan seni tuzlamıslarda nolmus her gün banyo yaptığı halde leş gibi kokuyor neyse çok sinirlendim ya minicik bebeğin neresi kokarmış ayrıca o mis ya cennet kokulu ..cahil insanlar neft et ediyorum bu kv lerden
Bu arada kaç günlük bebege bu zulmü yaptılar pislikler inşallah 40 ini1 geçmiştir
kusura bakmayında
kendı evladım ıcın ıstegım arzum dısında bırsey yapılmasına mudahale edemeyen bırı olsam benımde tepeme bınerlerdı
nasıl agzınız dılınız baglandı buna asla ınanmam kayınvalıdenızın gonlunu hos tutmak ıcın razı oldunuz cocugun tuzlanmasına
cocuguna zarar verılmesıne ıstegı dısında hareketde bulunulmasına kımsenın agzı baglanmaz
kendınızı ezdırmeyın bırsey soyledımı hayır ben bunu ıstemıyorum deyın hepsı bu yahu
bu ne kadar zor olabılır kı ?
Bunun tek cevabı eşim yüzünden.. o ikna etti beni ve o da istedi tuzlanmasını 3 gün ön e Doğum yapmış bir insandım, daha kendime bile gelememiştim..
Bebeğimin kulağına hocada olsa yabancı biri ezan okuyup ismini koyacağına, kendi öz babası yapsın bunu daha makbuldür.. düşünceniZ çok tuhaf bu noktada. Ama tuzlama konusunda keşke ortalığı yiksaydiniz..
Ağzına tuz mu sürdü 4 günlük bebeğin.. Okuduğuma inanmamak istemedim. Elinize bir kaç doktor makalesi okutacaktınız bununla ilgili o da annesini uyaracaktı. Benim lohusalığım da çok kötü geçti herkes karıştı ama ben tıbbi konularda çok bilgili olduğum için eşim hem kendi ailesine hem benim aileme bebekle ilgili her şey eşimin dediği gibi olacak kimse karışmasın dedi annesi de sustu. Tuzlamadım, kundak yapmadım vs vs. Ama ersağ konusunda çok garip tutumunu. Benim KV gelse evini temizlese karışmazdım o wrsağla temizlesin siz kendi istediğinizle temizleyin. O ürünler de bitkisel. Çok kötü şeyler değil. Keşke benim KV de gelse de bir hayrını görsem. 1 bardak sofradan kaldırmaz, kimseye bir hayrı dokunmaz anca laf söyler, bebeği sevmemize bile karışıyordu. Öyle sevilmez böyle tutulmaz öyle öpülmez böyle emzirilmez amannnn kaynananın işte hepsinin köküne kibrit suyu...
Tuzlama meselesinin faturasını kayınvalideye kesmeyin bence :)
Kendi annesi biz de yeğenine yaptık deyince ikna olmuş konu sahibi... öyle yazmış ilk mesajında.
Ben de bunu anlamıyorum. kv ye hayır derken anne nasıl ikna edebiliyor? O çocuk sizin sorumluluğunuzda. Madem yapılmasını istemiyordunuz anneniz de ikna edememeli ve yapılmamalı.
Yada en azından doktora sormadan yapmam diyebilirdiniz.