Lohusalıktan değil normalde de sevemedim kvalideyi

Tuzlama olayında resmen kan beynime sıçradı. İyi sabretmişsiniz.

Bunun benzeri oğlumun 40ı zamanında benim başıma geldi. Hem benim annem hem kayınvalide çocuğun gazı var diye fitil vermek istediler. Verdirmedim. En son olay kayınvalidemle kavgaya geldi. Kendisi emekli hemşire, ne saygısızlığım kaldı ne birşey. En son hatırladığım benim çocuğum çatlasa da fitil vermeyeceksiniz diye çıldırmamdı.. Tabi ki o fitil verilmedi, 1 saat sonra çocuğum kendi işini halletti.

Arkadaşım her konuda politik olabilirsin, iyi geçinmenin yolunu bulabilirsin. Ben de öyle yaptım. Ki kayınvalidemi severim de hiç bir sorunumuz yok. Ama iş ne zaman ki çocuğuma gelir orada benim annem dahil herkes haddini bilecek, duracak. Ortalığı yıkarım.

Tuzlamaya nasil izin verirsiniz bu devirde bu resmen ilkelliktir artik. Doktorlar bangir bangir soyluyor yapmayin zararli diye
Kulaga isim okunmasi konusunda bence israriniz anlamsiz,kim denk gelirse o okur ne olacak sanki namazli niyazli hoca okusa bir sey degisecek
Ersag meselesini anlamadim,niye taktiniz o kadar? Sizin evinizi temizleyecekmis ne guzel, valla ben doguma bile giderken tek basima yaptim her isimi,soyle temizlikten yemekten anlayan bir kv olmadi yanimda

Tuzlama olayindan sonra çok sinirlendim size devamını okuyamadım ya bu ne cahillik tir hadi suya azıcık tuz ekleyip onla yıkarsın anlarım( ki onuda yatırmadım kızıma onu anlamam da neyse) nedir bu ya yemin ediyorum yanimda olsa iyice rencide ederim benim kv dede israr etmişti hayır dedikce ısrar ediyodu o yetmedi iğrenç eşimde baskı yaptı annem çok uzuluyo tuzlayalım diye 1 ay boyunca dir dır etti direndim ya tiksiniyorum esimden lan seni tuzlamıslarda nolmus her gün banyo yaptığı halde leş gibi kokuyor neyse çok sinirlendim ya minicik bebeğin neresi kokarmış ayrıca o mis ya cennet kokulu ..cahil insanlar neft et ediyorum bu kv lerden

Bu arada kaç günlük bebege bu zulmü yaptılar pislikler inşallah 40 ini1 geçmiştir

:olamaz:

kusura bakmayında
kendı evladım ıcın ıstegım arzum dısında bırsey yapılmasına mudahale edemeyen bırı olsam benımde tepeme bınerlerdı

nasıl agzınız dılınız baglandı buna asla ınanmam kayınvalıdenızın gonlunu hos tutmak ıcın razı oldunuz cocugun tuzlanmasına
cocuguna zarar verılmesıne ıstegı dısında hareketde bulunulmasına kımsenın agzı baglanmaz

kendınızı ezdırmeyın bırsey soyledımı hayır ben bunu ıstemıyorum deyın hepsı bu yahu
bu ne kadar zor olabılır kı ?

Bunun tek cevabı eşim yüzünden.. o ikna etti beni ve o da istedi tuzlanmasını 3 gün ön e Doğum yapmış bir insandım, daha kendime bile gelememiştim..

Bebeğimin kulağına hocada olsa yabancı biri ezan okuyup ismini koyacağına, kendi öz babası yapsın bunu daha makbuldür.. düşünceniZ çok tuhaf bu noktada. Ama tuzlama konusunda keşke ortalığı yiksaydiniz..

Ağzına tuz mu sürdü 4 günlük bebeğin.. Okuduğuma inanmamak istemedim. Elinize bir kaç doktor makalesi okutacaktınız bununla ilgili o da annesini uyaracaktı. Benim lohusalığım da çok kötü geçti herkes karıştı ama ben tıbbi konularda çok bilgili olduğum için eşim hem kendi ailesine hem benim aileme bebekle ilgili her şey eşimin dediği gibi olacak kimse karışmasın dedi annesi de sustu. Tuzlamadım, kundak yapmadım vs vs. Ama ersağ konusunda çok garip tutumunu. Benim KV gelse evini temizlese karışmazdım o wrsağla temizlesin siz kendi istediğinizle temizleyin. O ürünler de bitkisel. Çok kötü şeyler değil. Keşke benim KV de gelse de bir hayrını görsem. 1 bardak sofradan kaldırmaz, kimseye bir hayrı dokunmaz anca laf söyler, bebeği sevmemize bile karışıyordu. Öyle sevilmez böyle tutulmaz öyle öpülmez böyle emzirilmez amannnn kaynananın işte hepsinin köküne kibrit suyu...

Tuzlama meselesinin faturasını kayınvalideye kesmeyin bence :)
Kendi annesi biz de yeğenine yaptık deyince ikna olmuş konu sahibi... öyle yazmış ilk mesajında.

Ben de bunu anlamıyorum. kv ye hayır derken anne nasıl ikna edebiliyor? O çocuk sizin sorumluluğunuzda. Madem yapılmasını istemiyordunuz anneniz de ikna edememeli ve yapılmamalı.
Yada en azından doktora sormadan yapmam diyebilirdiniz.

Tuzlama meselesinin faturasını kayınvalideye kesmeyin bence :)
Kendi annesi biz de yeğenine yaptık deyince ikna olmuş konu sahibi... öyle yazmış ilk mesajında.

Ben de bunu anlamıyorum. kv ye hayır derken anne nasıl ikna edebiliyor? O çocuk sizin sorumluluğunuzda. Madem yapılmasını istemiyordunuz anneniz de ikna edememeli ve yapılmamalı.
Yada en azından doktora sormadan yapmam diyebilirdiniz.
Yok ben faturayi konu sahibine kestiydim zaten kvye degil, insan buna nasil izin verir su devirde anlamak zor gercekten

Şekerim sonuna kadar haklısın. Bizde de öyleydi. Tek fark benim annem cazgırdı göz açtırmadı kimseye. 20 günlük olana kadar bir gün annem bir gün kv gelip kaldılar ki kv ye gerek yoktu ama üzülmesin diye gel dedik.

Söyledim gelmenize gerek yok elinize sağlık ben artık iyileştim yardımlarınız için teşekkürler ama kendi çocuğuma kendim bakmak istiyorum aksi takdirde öğrenemeyeceğim anne olmayı ihtiyacım olursa çağırırım dedim. Bozuldu ama çekti gitti evine ben de rahatladım.

Kv deye saygı diye diye tepemize çıktılar ya. Kendi istediğini yap anasi sensin 9 ay sen taşıdın. Ne hakla her şeye karışıyor. Dur de.

:KK37: Oğullarıma aday cıktı :KK73:
yok yok kız ondan demedim :D kimine kız kimine erkek veriyor Rabbim

bin şükür benimkiler iyiki kız olmuş diyorum mesela eskiden beri erkek çocuk çok sevmeme rağmen
kızlarım bir yana dünyalar bir yana

yoksa benim büyük 11 küçük de neredeyse 2 yaşında ablası senin olanlara büyük :D:KK71:

yok yok kız ondan demedim :KK70: kimine kız kimine erkek veriyor Rabbim

bin şükür benimkiler iyiki kız olmuş diyorum mesela eskiden beri erkek çocuk çok sevmeme rağmen
kızlarım bir yana dünyalar bir yana

yoksa benim büyük 11 küçük de neredeyse 2 yaşında ablası senin olanlara büyük :KK70::KK71:
Bende aslında egeden once hep kız cocuk ıstıyordum . Sonra Ege oldu , ama ben sonra hıc kızım olacagını dusunmedım hepte soyluyorum 10 tane dogursam hepsı erkek olur dıye . Bu 3. erkek , yasayan 2. erkek olacak ınsallah
O yuzden bende gelınlerımı severım artık dıyorum :temizlik:

İkinizde çok inatçısınız ve yazık eşinizi arada bırakıyorsunuz.
Bu networkcular en yakınlarından başlar satış yapmaya, anneniz deseydi o ürünü kullan diyen eminim kullanırdınız. Söz konusu kv olunca iş değişiyor.
25 günlük bebeğe isim okumayıp bekliyosunuz hoca okusun diye. Tamam tanıdık hoca hasta ama camiiye gidip eşiniz rica etse başka hocada okuyabilir.
Tuzlama olayına çok değinilmiş ben hiç girmeyim o mevzua
.

Bende aslında egeden once hep kız cocuk ıstıyordum . Sonra Ege oldu , ama ben sonra hıc kızım olacagını dusunmedım hepte soyluyorum 10 tane dogursam hepsı erkek olur dıye . Bu 3. erkek , yasayan 2. erkek olacak ınsallah
O yuzden bende gelınlerımı severım artık dıyorum :temizlik:
inşallah canım bende damatlarımı severim diyorum :)

Mrb kk hanımları,
Doğum yapalı 25 gün oldu çok şükür ufak tefek şeyler dışında herşey yolunda.. Ama anladım ki ben kvalidemle yarışamam hangi konuda derseniz inatçılık.. Hastaneden çıktığımda daha oğlumu tuzlayalım diye tutturdu, daha kendime bile gelmemişim hayır derken eşimi ikna etti kendi annem de biz de yeğenine yaptık deyince İkna oldum ama gel görki annem farklı yaparken kvalidem kendi yengesini tuttu getirdi yarım kase tuzla 3 günlük çoçuğumu ovdular ağzını bile tuzla su sürdüler, annem bu öyle olmaZ dediyse dinlemediler ben de bi köşe de basiretim bağlanmış gibi izledim. Onlar gitti netten tuzlama ilgili yorumları okudum okudukça kendime kızdım eşim onları bırakıp geldi salya sümük ağlıyordum ona da kızdım benim yanımda olmadığı iÇin.. çok şükür ki oğluma birşey olmadı. Sonra kulağına isim okuma mevzusu babası okuyabiliyor diye hastane de tutturdu ama ben namazında niyazında olan hocaya okutmak istiyorum eşime değil, belki bana kızabilirsiniz eşin okusa nolur diye.. ama sorun kvalidem, ben hayır dedikçe eşime sen oku diye baskı yapıyor biliyorum çünkü eşim akşamları onu evine bırakıyor geldiğinde bu çocuğun ismini okutmadık diyor, ama bu kez dişli çıktım direnıyorum dün tanıdık hocaya gittik hasta olduğu iÇin okutamadık.. bunun dışında bir eşim bana soruyor annem sana zorluk çıkarmıyor dimi diye ben de ona Yok diyorum, aynı şekilde kvalideme de sormuş o da ben anlayışlı kvalideyim hoşgörürüm demiş Benim se ona ağzımı açıp tek kelime ettiğim Yok mümkün olduğunca kendi işimi kendim görüyorum...
Kvalidem ersağ diye bir ürünün öncüsü eşime daha en başından beri bu ürünleri kullanmamız iÇin baskı yapıyor eşim hayır dedikçe o daha çok evde girişimler de bulunuyor yok halının üstünde lekeleri çıkarıyor koltuklardaki lekeleri çıkarıyor eşime akşam gelince gösteriyor bir de çocuğun battaniyesine sürdü dalgınlığıma geldi dur diyemedim eşim geldiğinde biz onları kullanmıcaz diye çıkıştım.. eşim bozuldu tabi ama birşey demedi. Ertesi gün kayınvalidem bana diyor ki güya eşim demiş derinnefesle beni uğraştırma bunu bana kvalidem söylüyor tepem attı tuttum kendimi aldım çocuğu dışarı çıktım..eşim böyle birşey demiş olabilir ama kvalidem birşey demiştir.. şimdi Yen'i evimin temizliğine gidecek arkadaşları ile birlikte kpeder geldi oğlumu görmeye. Diyor hazırlamış ersağları kızım size temizlik yapacakmış . Kpeder istemediğimi biliyor ve oda zaten bu konularda kvalideme kızıyor, bir yandan diyorum boşver ne güzel temizlensin evin bir yandan da diyorum sen de git bakalım onları kullanabiliyor mu. Ama bir insan bu kadar mı inatçı olur ya .. çocuğun kırkı çıkınca kurbanına bakım dedi ben de artık biz herşeyi düşündük dedim Mevlüt'ünü Eylül de yapıcaz dedim.. ama arkamdan Emin'im hep eşime kendini dinletmeye çalışıyor ben bu kadınla nasıl baş Edicem bilemiyorum çünkü eşimi tek bi lafıyla kandırabiliyo..
Lütfen bana politik davranmanın bir yolunu söyleyin..
Sende sessiz duracağına cevabını ver hayır istemiyorum De net ol eşine neden diyorsun ki eşine seni şikayet ederse sende sert bir şekilde olanları eşime anlatırsın

Oğlum 4 günlüktü bunu yaptıklarında..o kadar korktum ki evladıma birşey olacak diye, ebe arkadaşım vardı o gelmişti bana birşeyler anlatmaya ona söyledim çok kızdı kvalide de oradaydı sonda bana diyoki ben olana üzülmem,bu kadar da pişkin işte..
ya senin evladın bir şey olsa. Sen aci cekeceksin bu sana ders olsun yat kalk şükür namazı kıl belki organlarına zarar gelmiştir çünkü bebeğin derisi tuzu hemen çeker .. Bir daha özellikle evladina gereksiz bir şey yapma ya kalkarlarsa ortalığı yık kolay doğurmadın onu sen resmen basiretin bağlanmış bir şey yapamamissin neyse seni daha fazla üzmek istemiyorum simdi düşünme bunları olaydan ders al ve mutlu olmaya çalış mutlu olursan sütün daha çok gelir

Mrb kk hanımları,
Doğum yapalı 25 gün oldu çok şükür ufak tefek şeyler dışında herşey yolunda.. Ama anladım ki ben kvalidemle yarışamam hangi konuda derseniz inatçılık.. Hastaneden çıktığımda daha oğlumu tuzlayalım diye tutturdu, daha kendime bile gelmemişim hayır derken eşimi ikna etti kendi annem de biz de yeğenine yaptık deyince İkna oldum ama gel görki annem farklı yaparken kvalidem kendi yengesini tuttu getirdi yarım kase tuzla 3 günlük çoçuğumu ovdular ağzını bile tuzla su sürdüler, annem bu öyle olmaZ dediyse dinlemediler ben de bi köşe de basiretim bağlanmış gibi izledim. Onlar gitti netten tuzlama ilgili yorumları okudum okudukça kendime kızdım eşim onları bırakıp geldi salya sümük ağlıyordum ona da kızdım benim yanımda olmadığı iÇin.. çok şükür ki oğluma birşey olmadı. Sonra kulağına isim okuma mevzusu babası okuyabiliyor diye hastane de tutturdu ama ben namazında niyazında olan hocaya okutmak istiyorum eşime değil, belki bana kızabilirsiniz eşin okusa nolur diye.. ama sorun kvalidem, ben hayır dedikçe eşime sen oku diye baskı yapıyor biliyorum çünkü eşim akşamları onu evine bırakıyor geldiğinde bu çocuğun ismini okutmadık diyor, ama bu kez dişli çıktım direnıyorum dün tanıdık hocaya gittik hasta olduğu iÇin okutamadık.. bunun dışında bir eşim bana soruyor annem sana zorluk çıkarmıyor dimi diye ben de ona Yok diyorum, aynı şekilde kvalideme de sormuş o da ben anlayışlı kvalideyim hoşgörürüm demiş Benim se ona ağzımı açıp tek kelime ettiğim Yok mümkün olduğunca kendi işimi kendim görüyorum...
Kvalidem ersağ diye bir ürünün öncüsü eşime daha en başından beri bu ürünleri kullanmamız iÇin baskı yapıyor eşim hayır dedikçe o daha çok evde girişimler de bulunuyor yok halının üstünde lekeleri çıkarıyor koltuklardaki lekeleri çıkarıyor eşime akşam gelince gösteriyor bir de çocuğun battaniyesine sürdü dalgınlığıma geldi dur diyemedim eşim geldiğinde biz onları kullanmıcaz diye çıkıştım.. eşim bozuldu tabi ama birşey demedi. Ertesi gün kayınvalidem bana diyor ki güya eşim demiş derinnefesle beni uğraştırma bunu bana kvalidem söylüyor tepem attı tuttum kendimi aldım çocuğu dışarı çıktım..eşim böyle birşey demiş olabilir ama kvalidem birşey demiştir.. şimdi Yen'i evimin temizliğine gidecek arkadaşları ile birlikte kpeder geldi oğlumu görmeye. Diyor hazırlamış ersağları kızım size temizlik yapacakmış . Kpeder istemediğimi biliyor ve oda zaten bu konularda kvalideme kızıyor, bir yandan diyorum boşver ne güzel temizlensin evin bir yandan da diyorum sen de git bakalım onları kullanabiliyor mu. Ama bir insan bu kadar mı inatçı olur ya .. çocuğun kırkı çıkınca kurbanına bakım dedi ben de artık biz herşeyi düşündük dedim Mevlüt'ünü Eylül de yapıcaz dedim.. ama arkamdan Emin'im hep eşime kendini dinletmeye çalışıyor ben bu kadınla nasıl baş Edicem bilemiyorum çünkü eşimi tek bi lafıyla kandırabiliyo..
Lütfen bana politik davranmanın bir yolunu söyleyin..
1 seye musaade ettiginiz zaman bunun devami geliyor. Yedigine ictigine giydigine nereye gittigine her seye mudahil olmak istiyorlar malesef. Onun icin mesafe koymak zorundasiniz. Ofkeyle kuserek falan degil soyledigim. Gulerek, atlatarak, gerekiyorsa herkesin icinde makulca aciklayarak konulari kapatmalisiniz. Arastirin, arastirdiklarinizi sormadan arada anlatin insanlarin yaninda. Onlemde almis olursunuz. Bende ayni durumla karsilaatim. Kv kesinlikle kotulugunden yapmadi bunlari ama maalesef ben ozellikle cocugumun konteulunu kimseye birakmadim. Adim inatciya cikti ama onlari inatci diye anip mutsuz olmamdan iyidir :)

Kadın birşey yaparken ya basiretiniz bağlanmış ya nutkunuz tutulmuş o an engel olmayıp seyredip sonda böyle yapıyor diye dırdırlanıyorsunuz. Ayrıca burada kv ne kadar inatçi ise siz de o kadar inatçısınız. Ersağ ı internetten araştırın fikriniz değişir bari.
Bir konuda kararsız kalıp sonradan söylenmeyin eğer karşı isemiz temizliğe net şekilde belirtin

Back
X