Çok hassas bir dönemdesiniz, küçük meselelere üzülüp ağlamanız çok normal. Bence eşiniz de bunu söylemeye çalışmış ama pek çok erkek gibi doğru ifade edememiş. Eşinizin iyi niyetini göz ardı etmeyin ve onun için de zor bir dönem olduğunu unutmayın. Alınganlığı engelleyemezsiniz ama farkında olursanız kırdıklarınızı toplamak kolay olur.
Ne dediğini anlamadım
gece uyumucan
gündüzce kafa dagıtıcan
nasıl olcak cocugu kim bakıcak
benmi yanlıs anladım
Eşin adağını sana söylememiştir.Çünkü çocuğu olsun istemiş,bunun için adak adadım dese seni de strese sokacak,ya olmazsa korkuları başlayacaktı.Ya da içinden gelmiştir.Bunu da söylemeye çekinmiştir.İnsan psikolojisi.Bence burda alınacak,gizli bir iş yapmış durumu yok.Bak ne güzel ki,senin şu an ki psikolojini çok iyi anlayabiliyor.Bak böyle her lafa söze takılırsanız,evlilik zor yürür.Ne güzel bebişiniz sağ salim doğmuş.Evliliğinize yeni bir neşe gelmiş.Kalabalıkta olur,gelen giden de olur.Allah gelen gidensiz bırakmasın.
Sanirim ikinizde biraz abartmissiniz .suan en mutlu olmaniz gereken bir donem bu giden gunleri tekrar yasayamayacaksiniz, bebeginizin ilk aylarini boyle birbirinizi hirpalayarak heba etmeyin .
Ve gercekten evdeki o kalabaliktan kurtulup bir an once basbasa kalmalisiniz ..
Bebek dogdugunda akika kurbani kesilir beki esin onu yerine getirmek istemis ama adini falan bilmedigi icin adak demis olabilir sana. Senin sorman gayet normal .. sanirim esin baska olaylar yuzunden icine attiklarini parca psrca cikartiyor ..
Ben sabirli olmani ona anlayis gostermeni ve acik olmani tavsiye ederim .
Sanirim evdeki kalabaliktan rahatsizsin haliyle buda cok normal ve taze anne degisen hormonlar yuzunden normalde vermeyecegi tepkileri verebiliyor vede zaman zaman sesini yukseltiyor bunu esin farketmis ve dile getirmis sende kabul et evet ben boyleyim bir cok kadin gibi lohusaligimin tadini cikartmak istiyorum, evde rahat dolasmak, bebegimi rahat rahat ulu orta emzirmek, salonda uzanip tv izlemek icimden geleni yapmak istiyorum de. Ev cok kalabalik bebege adapte olamiyorum bunun icin zaman gerekiyor senden anlayis istiyorum de .. Bence sende oda bu durumu kabullenince aranizdaki sorun halledilecek ..
Bu arada bebisin hayirli olsun gule gule buyut
canım sen lohusasın, yani hassas dönemdesin
eşin de bence evdeki olağanüstü kalabalıktan çok bunalmış
benim anlamadığım annen baban neden 2 aya yakın süredir sizdeler
onlar o kadar kalıyorsa kv kp görümce de o kadar kalcak olsa
hiçbişey diyemezsiniz de
bence kalabalık eşini germiş ve kaba bir dille hitap etmiş beceriksizsin diyerek
dediysen annene gitme yapamam falan diye duyduysa ondan kaba bir şekilde böyle demiştir
tabiki eşini haklı bulmuyorum
keşke herkes kısa süre kalsaymış
ikinizde bu kadar gerilmezdiniz...
cnm bence çok haklısın. lohusa olduğunu hassas olduğunu bile bile neler söylemiş. tembel fln. ne kadar ayıp. senin en çok manevi desteğe ihtiyacın olan zamanda yaptığına bak.
Buraya kadar haklısın. Amaaa sende lohusa olduğun için alıngan olabilirsiin. ona sarıl. ona çok ihtiyacın olduğunu söyle. öp. zor bir dönemden geçtiğini hamilelik doğum lohusalık yeni bir bebek . her şeyin ağır geldiğinden bahset. kaleyi içten fetih et bence. tatlılıkla. kendinide fazla üzme. sonra doğum sonrası depresyona girersin. ben girdim neler çektim.
gelen giden çokmuş. çocuğu ver baksınlar. kafana göre takıl. iş fln yap rahatlarsın. çocuğunu alıp açık havaya çık. bir yerde otur çay iç. kendini ferahlatacak bişeyler yap. bu zor dönemde birbirinize ihtiyacınız var. kavga etme eşinle
teşekkür ederim :)
bu arada eşim senin için ayaklarını uzatmamak bile büyük fedakarlık derken tembelliğimie atıfta bulunuyor. biz çünkü akşamları hep uzanırız pek oturmayız normalde ikimiz evdeyken. yani gerçek anlamda fedakarlık gösterdiğimi düşündüğü falan yok burası yanlış anlaşılmış sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?