Lohusayim yetisin :(

Anlattiklarinizla birebir aynilarini yasiyorum yuzde 1 farklilik bile yok.

Ameliyattan ne kadar sonra yürümeye başladınız? Bir de ne sıklıkla ne kadar süre yürüdünüz? Fazla yürünmezse geç iyileşiliyormuş.

Bir de herkesin bünyesi farklı. Biri burun ameliyatı oluyor, 2 haftada yüzü normal hale geliyor. Başkası aynı doktora benzer bir burun ameliyatı oluyor, şişliği aylarca geçmiyor. Herkesin bünyesi, ödemi atma hızı vs farklı.

Yine de bir doktora görünün isterseniz.

Çok çektim şimdi geçti😁😁. Sizi anlıyorum güldüğüme bakmayın. Hiç kolay değildi bende de, ağrıların hafiflemesi bir ayı bulmuştu, sonra kademe kademe geçti. İlk günden kalktım ben de ayağa ama, o acıyı unutmam, bebeği her kucağına alışımda, yatırışımda tekrar kesiliyordu sanki karnım. Hani sezeryan prenses doğumdu demiştim. Biraz daha dayanın belki sizinki o kadar da sürmez. Hep öyle kalmıcak, bünye meselesi.bol bol dinlenin, evin içinde hareketiniz mümkünse sadece yürümek olsun 15 gün. İş yapmayın, kendinizi zorlamayın, geçicek. Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün.

Ameliyattan ne kadar sonra yürümeye başladınız? Bir de ne sıklıkla ne kadar süre yürüdünüz? Fazla yürünmezse geç iyileşiliyormuş.

Bir de herkesin bünyesi farklı. Biri burun ameliyatı oluyor, 2 haftada yüzü normal hale geliyor. Başkası aynı doktora burun ameliyatı oluyor, şişliği aylarca geçmiyor.
6 saat sonra yurudum, hastanede o agri kesicilerin etkisiyle ceylan gibi sekecektim nerdeyse o gazla baya yurudum. Ancak ne zaman evde parol adli agri kesiciyle basbasa kaldim gerceklerle yuzlestim :) antibiyotik kullaniyorum doktora da gorunecegim

26 agustos sabahi devlet hastanesinde ikinci sezaryanimi oldum. Ilkini ozel hastanede olmustum. Aksam 7 gibi ameliyata girmiştim ve beni ertesi sabah taburcu etmislerdi. eve geldigimde agridan ve acidan oluyordum. Ama bu sefer devlet hastanesinde 48 saat tuttular beni. Saati saatine serumlar ve agri kesiciler verildi. 3. Gun eve geldigimde cok rahattim artik. Iyi ki devlet hastanesini tercih etmisim dedim. 11. Gunumdeyim ve asla agri aci kalmadi. Sizin de birkac gune azalacaktir, ama cok siddetli olmamasi gerekiyor. Bir de agri kesicinin yaninda antibiyotik verildi mi?

Merhaba arkadaslar,
3 eylul gunu oglen 1'de sezeryan dogumla cok sukur kizimi kucagima aldim. Hastanedeyken verilen agri kesiciler sayesinde sanirim daha rahattim. Eve gelince recete edilen basit bir agri kesici kullanmaya basladim ancak agrilarim gecmiyor. Oturdugum yerden kalkarken, idrar yaparken o kesi yerini tekrardan kesiyorlar sanki. Ayni sekilde geceleri uyumak icin yatmak da tam bir eziyet. Kendi kendimi "daha bugun 4. Gun tabiki gecmeyecek ne bekliyorsun" diye telkin etmeye calisirken kayinvalidem halan sezeryan oldugunda agrilari bu kadar uzun surmedi, bu iste bir tuhaflik var deyince tum gardim dustu, sizin yaniniza kostum. Allah rizasi icin soyleyin bu agrilar hep benimle mi kalacak , ilk hafta cok cektim 10 gun cok cektim ama bak suan hepsi gecti diyecek birisi yok mu :KK43:
Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün..

tabii ki herkesin acı eşiği farklıdır ..doğum yaptığım gün benimle aynı anda doğum yapan bi kadın vardı ben ayağa kalkamazken o tek başına elinde kahvesi koridorları turluyordu doğum yapmamış gibi..

hele o ilk ayağa kalkışımı hiç unutamam acıdan bayılmak üzereydim nefesim kesildi.. 4.gün hapşurdum o an acıdan hüngür hüngür ağlamaya başladım.. 1 hafta çok çok çektim sonra azalmaya başladı..

15 günde sızlamalar devam etse de daha rahat hareket etmeye başladım Allah'ın izniyle geçecek merak etme tekrar hayırlı olsun:)

Ben de sezaryen doğum yaptım ama ilk 2 gün ağrı çektim sonrasında sadece öksürürken ağrı olurdu zamanla o da geçti.
Eger ağrılarınız dayanılmayacak kadar zorluyorsa doktorunuza danışın enfeksiyon gibi bir durum olmasin Allah korusun

Merhaba arkadaslar,
3 eylul gunu oglen 1'de sezeryan dogumla cok sukur kizimi kucagima aldim. Hastanedeyken verilen agri kesiciler sayesinde sanirim daha rahattim. Eve gelince recete edilen basit bir agri kesici kullanmaya basladim ancak agrilarim gecmiyor. Oturdugum yerden kalkarken, idrar yaparken o kesi yerini tekrardan kesiyorlar sanki. Ayni sekilde geceleri uyumak icin yatmak da tam bir eziyet. Kendi kendimi "daha bugun 4. Gun tabiki gecmeyecek ne bekliyorsun" diye telkin etmeye calisirken kayinvalidem halan sezeryan oldugunda agrilari bu kadar uzun surmedi, bu iste bir tuhaflik var deyince tum gardim dustu, sizin yaniniza kostum. Allah rizasi icin soyleyin bu agrilar hep benimle mi kalacak , ilk hafta cok cektim 10 gun cok cektim ama bak suan hepsi gecti diyecek birisi yok mu :KK43:
Canm ameliyattan sonra egilip doğrulamak yasak yordunmu acaba kendini egilmen gerekirse bile tuvalete comelir gibi eğilmek lazım. İkincis benim oksurmekten dikislerim acildi enfeksiyon kaptım. O yüzden çok acı çektim. Esin ya kayınvalide n bı dikislere baksin kizariklik kanama yada akıntı gibi bı durum varmi dikislerde. Doğumdan iki gün sonra doktor duş al dedi bana. Ama mesela şu tesisatı eski olunca su çok temiz gelmez borular falan pasliysa bu su ile yikanmak bile enfeksiyon a sebep olurmuş. Duştan sonra iyice kurutun yarayi her defasında önce fön Makinesi ile sonra kuru havlu ile. Dikislerde problem yoksa sıkıntı yoktur kimisi geç iyileşir çok normal. Gün içersinde evde gezin ama ani kalkış yapma eğilip dogrulma. Ben iylestiysem herkes iylesir. 😊😊

Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün..

tabii ki herkesin acı eşiği farklıdır ..doğum yaptığım gün benimle aynı anda doğum yapan bi kadın vardı ben ayağa kalkamazken o tek başına elinde kahvesi koridorları turluyordu doğum yapmamış gibi..

hele o ilk ayağa kalkışımı hiç unutamam acıdan bayılmak üzereydim nefesim kesildi.. 4.gün hapşurdum o an acıdan hüngür hüngür ağlamaya başladım.. 1 hafta çok çok çektim sonra azalmaya başladı..

15 günde sızlamalar devam etse de daha rahat hareket etmeye başladım Allah'ın izniyle geçecek merak etme tekrar hayırlı olsun:)
Ben doğumdan bı iki saat sonra öksürmeye basladim ama ne aciydi Allah'ım. Onbeş gün deli gibi oksurdumw açıdan haykiriyodum resmen. Bronşit olmuşum doktor anlamadi dikislerim açıldı enfeksiyon kaptim sonra iki hafta enfeksiyon tedavisi gördüm . Ama gectimi geçti. O korku kaldı tabi yapacak bişey yok

O kadar iyi anladiniz ki beni. Aynen ayaklarim balon gibi sisti. Zamanla gecer dimi insallah
Tabiki geçecek zamanla stres yapmayın sadece sutunuz etkilenmesin benim kızımı 3 gün sonra yoğun bakıma almışlardı o gece hastanede sabahladim ayaklarimin şişliği geçmesi iki haftayı bulmuştu.

Surekli ayaklarınızı uzatın yardımcı olan varsa dinlenin iyice.

hayırlı olsun. Bir hafta sonra çok Daha hafifleyecek ağrılarınız. 15 gün sonra tamamen ayağa kalkmış olursunuz.allah analı babalı büyütsün ♥️🧿

Merhaba arkadaslar,
Ya sezaryen değişik bişey. Annem 12 sene evvel sezaryen oldu. Sezaryenden bir kaç saat sonra annemle birlikte ameliyata girenler daha yataktan kalkamazken, annem merdiven inip çıkıyordu. Ama 12 sene geçmiş olmasına rağmen üşütmesin, hala dikişleri sızlar.

26 agustos sabahi devlet hastanesinde ikinci sezaryanimi oldum. Ilkini ozel hastanede olmustum. Aksam 7 gibi ameliyata girmiştim ve beni ertesi sabah taburcu etmislerdi. eve geldigimde agridan ve acidan oluyordum. Ama bu sefer devlet hastanesinde 48 saat tuttular beni. Saati saatine serumlar ve agri kesiciler verildi. 3. Gun eve geldigimde cok rahattim artik. Iyi ki devlet hastanesini tercih etmisim dedim. 11. Gunumdeyim ve asla agri aci kalmadi. Sizin de birkac gune azalacaktir, ama cok siddetli olmamasi gerekiyor. Bir de agri kesicinin yaninda antibiyotik verildi mi?
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim antibiyotik ve kan sulandirici verildi. 1 gece yatip taburcu edildim

Geçen sene 29 Ağustos ta sezaryen doğum yaptım. 15 gün yerimden kendim kalkamadım. Daha çok yeni. Hepsi geçecek. Kv’yi kafaya takma.

Merhaba arkadaslar,
Spinal olmuştum. Hastaneden çıkmadan ağrı kesici yaptırdım. Evde de basit bi ağrı kesici antibiyotik kullandım. Hafiften ağrım oluyodu ama tarif ettiğiniz türden değil.

Canım bende sezaryen oldum. Benim canım katıdır acı eşiğim çok yüksektir ama ben bile zorlandım sezaryende. Rahatça yatıp kalkabilmem belki 15-20 günümü aldı.
Birşey sorucam, kanaman ne alemde? Benim karşı komşum da sezaryen oldu ve kanaması içeride birikmiş çok kanaması olmadığı için o çok acı çekti. Özellikle oturup kalkarken ve yürürken. Aşırı ağrı sızın varsa bi doktora git onlar gerekeni söylüyolar eğer oraya biriken kan boşalmazsa bi şekilde yardımcı olup rahatlatıyolar.
İnşallah çabucak iyileşirsin. Benim oğlum şuan 9aylık ve sezaryen olduğumu bile unutuyorum :nazar::KK69:

1 hafta -10 gün sağımdan soluma dönerken ölüyordum acıdan ama geçti. Normal bunlar. Herkesin ağrı eşiği farklı. Kimisi sezaryen olup 2. Gün ayaklanıyor . Kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Normalsiniz. Bebeğinizle güzel güzel vakit geçirin. Lohusa sendromu diye de bişey yok hep uydurmamız. Siz moralinizi yüksek tutun her lafı duymayın.

10 gun donumu baskasi kaldirdi tuvalette bacim bosver sen. herkesin bunyesi ayni tepkiyi vermiyor. ilk 7-8 gun dogrulamadim bile. ama geciyor, vallaha geciyor.

5 veya 6. Gundu yurumeye basladim bebek adimlariyla oda:) zamanla acildim acele etmeye gerek yok kimisi ertesi gun temizlik yaptim diyor herkes ayni iyilesme surecini gostermiyor

Dogumumu normal yaptım ama safrakesesı amelıyatını acık olmustum ve on gun agrım oldu ama gececek sen kontrollerını sakın aksatma bırde yanında densın densın konusan ınsanları barındırma gıt yat agızlarının payını ver gececek yanı sakın endıselenme

Dogumumu normal yaptım ama safrakesesı amelıyatını acık olmustum ve on gun agrım oldu ama gececek sen kontrollerını sakın aksatma bırde yanında densız densız konusan ınsanları barındırma gıt yat agızlarının payını ver gececek yanı sakın endıselenme

Back
X