Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Oidipus kompleksi ya da Oedipus karmaşası, Sigmund Freud'un kurucusu olduğu psikanalitik teoriye göre karşı cinsteki ebeveyni sahiplenme ve kendi cinsinden ebeveyni safdışı etme konusunda çocuğun beslediği duygu, düşünce, dürtü ve fantezilerin toplamı.
Freud'a göre her çocuğun ilk aşkı karşı cinsteki ebeveynidir. Erkek bebeğin sürekli annesine şımarması, babasının annesiyle ilgilenmesinden rahatsız olup ağlaması veya araya girmesi örnek olarak verilir.
Erkek çocuk genellikle evde güçlü bir otoritesi olan güçlü rakibi babadan çekindiğinden her iki ebeveynden de uzaklaşmak zorunda olduğunu hissederken, annesinden çekinen kız çocuk hayran olduğu güçlü babasına daha çok yaklaşır.
Olumlu ve olumsuz olmak üzere iki şekilde açığa çıkar. Olumlu biçimi, kompleksin (karmaşanın) adını aldığı eski Yunan efsanesine uygunluk gösterir, yani oğlanlar babalarına ve kızlar annelerine rakip-düşman kimse gözüyle bakarak, içten içe onların yok olmasını ister, oğlanlar annelerine, kızlarsa babalarına karşı aşırı bir cinsel ilgi-eğilim (libido) gösterir.
Olumsuz şekliyse bunun tam tersidir. Freud'un adlandırdığı penis (fallus) döneminde (üç ila beş yaşlarında) bu karmaşa yaşanır. Beş yaşından sonra bu karmaşıklık etkisini yitirerek bir duraklama-uyuklama (latens) döneminden sonra buluğla birlikte yeniden canlanma gösterir ve dışta sevisel (cinsel denebilir) obje seçimiyle az ya da çok bir başarıyla bu yıkım gerçekleştirir.
Psikolog Sigmund Freud (ca. 1921)
Kişilik gelişiminin 3-5 yaş dönemi Freud tarafından fallik dönem olarak adlandırılır. Freud, bu yaş döneminde erkek çocuğun annesine karşı duyduğu aşk nedeniyle babası tarafından cezalandıracağı korkusu sonucu yaşanan karmaşaya Odipal kompleksi adını vermiştir.
Mitolojide çocuğun ebeveynine aşık olup evlenmesinin tatsız bir eylem olduğu ve sadece tanrılara özel bir uygulama olduğu kabul edilir. Freud bu teorisini Yunan mitolojisindekiSophokles'e ait Kral Oedipus hikâyesinden esinlenerek adlandırmıştır.
Bundan mı söz ediyoruz
Aslında çok doğru olan tarafları yok değil
Sen yazınca baktım
Yaziyi tam okumadim fakat 2 yasindaki kizimin, babasini benden kiskandigini gormus olmaktayim. Esim ne zaman yanima gelse ya da sarilsak kizim hemen araya girer beni itikler
Kayınvalideler de lohusa gelinlerin yanına misafirliğe gidiyor sanki bu da yeni moda. Benim bildiğim gelinin işi görülür, misafiri gelirse ağırlanır. Kendi kızı doğum yapsa böyle mi bakacakmış? Çay kahve isteyen kafeye gitsin, gıcık kadın ya.
Yaziyi tam okumadim fakat 2 yasindaki kizimin, babasini benden kiskandigini gormus olmaktayim. Esim ne zaman yanima gelse ya da sarilsak kizim hemen araya girer beni itikler
Ben sezeryanlı oldugum halde odaya cekılıp yatmadım cok zaman kı ayıp olmasım uzaktam geldı dıye.. kadın bana gıt yat sen dedıgı halde. Manyak mıyım neyım suan olsa hıc takmazmısım yan gelıp yatarmısım dıyorum. Keyfıne bak cocugunla gıdın yatın dınlenın odada. Senın ozel durumun var suanda ıstedıgını soylesın dursun
Kayınvaliden şunu net dersen daha berrak bir ilişkiniz olur
Ben yeni doğum yaptım yardıma ve morale ihtiyacım var sende bizim annemizsin ve aceyim bu konuda senin tecrübelerinden faydalanmak isterim
Ama bir sorun varsa bana söylersen uzlaşır ortak bir çözüm yolu buluruz aksi taktirde yapmak zorunda değilsin istemiyorsan da gidebilirsin seni bu yaştan sonra mecbur bırakmak istemem ve bende bu konuda hassas olduğum için hem sen hemde ben geriliriz
Gerek yok
Ben olsam böyle yapardım
Annemi kv için asla göndermem ha gönderdiysem yanında bende giderim.
Kadın top gibi oynamış sizinle anneni gönderdin madem neden yatağa kurulmadın ? Yemek yapmıycak kahvaltı hazırlamıycaksa niye geldi ?
Doğurduğunun doğurtturduğu doğuranı çıldırtmak için mi ?
Ayy bu eskiler daha doğrusu eski kafalar biktimmm,benim kızım 3 ,aylık olucak
Doğum yaptım sezaryan la ,dibine kadarda yaşadım lohusa ligi ,ağladım ,boğuldum daraldım ,sıkıldım,bunaldim iyiki kaynanam yok kendi annem geldi onu bile 2 kere evden kovdum eşimi kovdum çok berbat biseymi bu lohusalık azıcık anlayış bekliyiruzya çok değil ,zıkkımın dibini yesin kalkıp yapıcağı yerde ,gece yatağına yemek taşıyacağı yerde sinir oldum faydası yoksa niye gelmiş?ilk çocuğunsa benim gibi dahada zor
Ben 40 gün mutfağa girmedim ,giremedim ,eşimle annem sağolsun
1 haftada yengesi kaldı ole böle atlattım darısı başına canım
Gece bol bol boza iç,fıstık ye ve 3 litre su ,kırmızı et acayip sut yapar takılma boş laflara bebeği ne odaklan
Bende lohusayken deli gibi hizmet ettim kendime hiç değer vermedim, şimdi acısı çok fena çıkıyor. Küçük çocuğum nerdeyse 1 yaşına girecek hala bel, sırt ağrısı. Sürekli yorgunluk hissi, uykusuzluk. Doğumdan sonra 1 hafta 10 gün yatsaydım, kendimi yormasaydım bugün bu kadar bitkin olmazdım.
KV nizin size faydası yoksa gönderin gitsin. Yemekleri eşiniz yapsın olmadı dışarıdan söylersiniz. Temizliği de kadın çağırırsınız. Emin olun insanın kafasının rahat olması iki kuruş paradan kıymetli
Bir çay kahve içer misin diye sormuyor kısmı bir harika lohusa dikişli zor hareket eden bir kişiye söylenecek söz mü ? Yat dinlen senden hizmet bekleyen utansın yuh yani .