lojmanda komsuluk

takma canım ya kaç yılınız kaaldı?
şark nasıl anlatıldığı gıbı tehlıkelı ve yorucu mu
bizimde var henuz çocuğumuz yok bıraz tedırgınım

Biz dis karakoldayiz mahrum bolge olduğu için sıkıntı sadece karakol ve lojman var temmuzda gidiuorus ins uzatma filan vermedik iki yıl kaldik donucez cocuk son zamanlarda yaparsan daha iyi bole yerlerde yoldas olur diyolar ama bnce degil anne babama 24 saat uzaktayim nasıl gelip görüceklerdi bebisi. Takma kafana geçip gidiyor

Nedenini sor?
Çocuğu olmayan çocuksuz rahat çiftleri arkadaşlık ortamında kıskanabiliyor.

Dun aksam iste eslerle hep beraber oturuyoduk. Bu çocuğa dayak konusunu acayim. X komşunun cocugu iki bucuk üç yasinda nerdeyse hergun dayak yer görürüm yada duyarim ilk geldiğim de buraya ilk gozlemim dayakci bi anne oldugu idi baska bi komşumuz daha vardi onunda cocugu o zamanlar iki bucuk yaslarindaydi berabeer oturduğumyzda her seferinde dayak yerdii cocuklar bnde kızardim onlara zamanla tek tek görüşülmeye baslandi baktım ki bu sadece misafir likte ki huzursuz annelik mis bunu itiraf ettim güldüm bu gayet doğal degilmi. Tek büyüdüm kendi dayaklarimi hatirlamiyorum coluk çocuk da yok bole sanmam normal esi dayak attgni bilmiyomus bozuldu ama bn iftira atmadim hakaret etmedim ne varki yani. Madem esinden saklama . Seni de gorcez bakalim dedi y komsuma bakti sonra destek bekler gbi kulagimdan ates cikti resmenn inşallah gorceksin bnde anne oolucam dedim bn kötü bir şey soylemedimki dedim yok anlaşılmadi

Bn hemşire lik okumuş tüm lisede yaklaşık bir yil Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi nde çalıştım annelik noldugunu bilmesemde bi şekilde kulagim gözüm aşina yedi yirmidört bakmiuosun cocuklara ama atda 240 saat calisiuosun her nobet 5 6 bebek senden sorumlu ve United e kirk kadar bebek oluyor du gecenin ucu besi dordu ikisi cogunun ağladığını düşünün bi şekilde fazla zorlanma m diyorum bu lafimi yanlış anliyolar ( sanki onlar ev hanimi bn hemsireyim diye asagi goriyorum saniyolar ) bi de dalga geciyolar onlarla bu bir olurmu diye.

Malesef bastan cok samimi olduk. Bi de burda bole bi luks yok onlarla gorusmeyeyim olmuyo misal bugun esim nöbetçi sabah 9 da gtti sabah 9 da gelecek napicam bütün gün insan in ruhu daralıyo. Market yok park bakkal kuaför yok karakol var lojman var bu kadar.

Aynen ole hepimiz birer gurbet kusuyuz ama bole seyler bnm canimi cok sıkıyor

6 ay kaldi. Sole bi sohbet gecti akşam nasil başladi hatirlamiyorum esim dediki biz dort ay daha rahatiz bayan larda dedi bizim eeziy et biticek sizinki başlıca k ohh filan esimde sürdürdü nereye bitiyor yenge bunun okulu var aski var ikincisi var annelik babalik omur boyu dedi verecek cevap bulamadılar esim intikam almis oldu gerçek ten bu ortamlar cok farkli

Birde x komsu y nin bir huyunu hic sevmiyor misal ona çat kapi yapamiyoruz eger musait degilse kapidan sadece kafasını cikarir bizi iceri almaz kapının onunde durur bn ole şeyleri hic takma m o esnada ev supuruyo olsam davet ederim iki dk bekletirim isimi bitirirm kimsede sorun etmez bu da x in hoşuna gider onun dedikodusunu yapar bana ama ucumuz olunca gume giden ben oluyorum

bence bunlarda bişey yok

Esimde aynen bole syledi . Bn ici disi bir bi insanim kimsenin arkasindan laf etmem yüzüne solerim herseyi acik sözluyum dur her konu da cok gizlim saklim olmaz ama hata etmisim demekki. Onlarin esleri ayni rütbede bnmki farkli ondan olabilir diye düşündü m ama fesatlik etmek istemedim. Sonucta bn onları hakir görmüyorum rütbe neden sorun olsun ama bilmiyorum

Bole yapmaya uğraşıyorum ama bi olay olunca cok üzülüyorum elimde degil.

Biraz kiymetimi anlasinlar diye bi kac kez cagirmadim kendileri geldiler mesafeli den ziyade eskisi gibi davranmadim bilmiyorum evet basta cok samimi olundu

Nasıl yapıyorsunuz şöyle mıç mıç ilişkileri? Tamam Güneydoğudasın yalnızsın, görüş bişey demiyorum da mesafe olsun. Yediğin içtiğin ayrı gitmiyormuş senin baksana. Senin eşinle izlediğin filme, kartopu oynamanıza ne karışır ki bu insanlar, bu hakkı neden veriyosunuz onlara? Bu arada köpek beslemenin nesi günahmış anlamadım.

köpek beslemek günah mı?....ne tuhaf insancıklar var..neden günah olsun sevabı bile var...
aslında 3 üçünüz birbirinize göre değilsiniz..canını sıkandan uzak dur..
Evet komple farkli kulturler sigara kullaniyodum onada elestiri aliyodum biz eşimle iki yıldır akilli telefon kullaniyoruz burdada sınırsız internet var tum imkanları kullanıyoruz ilk başlarda dalga geciyolardu simdi kendileride aldı onlarda ellerinde n dusurmuyolar farkli olduğum uz burdan belli madem laf ettin yapma ayni seyi

Bende aynen bole kiziyorum kndime . Elde olan birsey değildi anlamadim nasıl olfu hoşuma da gitmişti annemin eski komşuları gibiydik ama değilmisiz Bi kac hadis i serif var ama ben bayagi araştırma yaptım ve niyeti me göre hareket etmeye başladım takmadim

Köpek beslemek günah mıymış? Kim demiş bunu? Hangi akıllı kim bilir neresinden uydurmuş.
Diğer sorunlar oldukça komik geldi bana. Bence hepiniz daha olgunlaşmamışsınız. Evcilik oynayan çocuklar gibisiniz.
Ben de lojmanda büyüdüm, hayatımın ilk 15 senesi aynı lojmanda aynı komşularla geçti. Orda da evlere çat kapı girme olayı vardı, kapılarımız zaten çift taraftan açılabiliyordu, dışardan gelen pat diye girebilirdi yani. Herkese girer bize gelince kapıyı çalarlardı. Çünkü annem eve paldır küldür girilmesine asla izin vermedi. Az zamanınız kalmış ama siz de buna izin vermemelisiniz bence. Müsait olmadığınız zamanlar eve almayın. Normal olan bu.

Esim dyn buna bnzer birsey dedi biz Kardan adam yaparken onlar mangal yapıyodu sizin iciniz gecmis gbi bisey dedi. Bnde diyorum zaten 4 ayim kakdi rahat rahat uyurum diye kndimi savunurcasina

sizi kıskanıyorlar muhtemelen.
bir de farklı kültürden olmanın etkisi.
bence ezilip büzülmek yerine ne kadar çok eğlendiğinizden, eşinizle çok mutlu olduğunuzdan bahsedin.
çatlasınlar.

fazla görüşmekten sıkılmışsınız siz.
mesafe koysanız da çok arayı açamazsınız, açmayın da zaten. insana insan gerek. aslında yaptıkları fesatlık değil de çocukluk.
hepimiz böyle samimi arkadaşlarımızın yanında bir şımarır, bir çocuklaşırız. hatta aynen anlattığınız gibi birini seçer ona takılır dururuz ama sizin grupta bu takılınan kişi hep siz oluyorsunuz sanırım, e bir de hamilesiniz o da sizi daha alıngan yapıyor.

bu annelik artistlikleri de sadece onlara has değil. öyle çok var ki böyleleri. "anne olunca görürüm seni, ohooo daha o günlerini de görücez, 2 yaşını gör sen, diş çıkarmasını gör sen..." bitmez yani.

bence madem bu kadar samimisiniz arada siz de sokun laf. misal çocuğunu dövüp te "anne olunca görücen" diyen komşunuza. "ayy yeter valla gına geldi, anne olunca da sizden yardım isterim de valla korkuttunuz beni demeyin öyle" filan deyin sakinlikle, güler yüzle. bir iki böyle uyarınca durur onlar da.

zaten az zaman kalmış, can yoldaşı olmuşunuz birbirinize. bozmayın ortamı bence.

Evet sorunlar basit küçük ama bnm canımi sıkan güzel bi ortaminn bu şekilde bozulması ve ikili oynanmasi.

Evet sorunlar basit küçük ama bnm canımi sıkan güzel bi ortaminn bu şekilde bozulması ve ikili oynanmasi.
Üç kişinin olduğu yerde ikili gruplaşmalar her zaman olur. Yapacak bir şey yok. Bu 7 yaşında da böyledir, şimdi de, 70 yaşında da böyle olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…