lokal anesteziyle rinoplasti

zeynep88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
97
0
98
Ankara
arkadaşlar ben yaklaşıl 1 ay önce lokal ile selçuk öztunç a oldum eğer lokal olacak varsa kesinlikle korkmayın çok rahat ve hastanede yatmanıza gerek olmuyor kalktım yürüdüm gittim ya bide lokalin etkisiyle sonradan da burunda hiç birşey hisstemedim ya neden yıllarca olmadım die hayıflandım o yuzden lokalden korkmayın arkadaşlar en azında genel anestezi yuzunden ne hastanede yatıosunuz nede solunum cihazına bağlanıosunuz :42:

Merhaba

Bende tam bu konu hakkinda konusmak icin girmistim foruma. Burayi dün kesvettim ve cok mutlu oldum. Ben burun estetigi yaptirmak istiyorum, yurt disinda kaldigim icin arastirma imkanlarim biraz kisitli. Ankarada yaptirmayi düsünüyorum ama su lokal anesteziyle ilgili biraz tereddütlerim var... Ben cok hassas bir bünyeye sahibim. Lokalde yatarken neler yasayabilirim, hissedebilirim? Acaba böyle hassas birisi lokal anesteziyi atlatabilirmi? Ben cok korkarim kandan vs. ve basim döner bagzen midem bulanir. Lokal yaptiranlarin genelde iyi gectigini ve bir sikayetleri olmadigini yaziyorlar.. Bende ameliyat oldugum gün sorunsuz cikmayi isterim hastaneden...

inan bende çok korkağım pimpirikliyim :) diş çektirirken bile çok korkuyorum. lokali yapmadan önce sedasyon yapıolar uyudum ben o sıra hiç bişe hissetmedim sonra uyandığımda ameliyat yapıyolardı inan en ufak aprı hissetmedim öle dinledim ameliyatı merakla :))) bence korkmana hiç gerek yok

bende başka sitelerde gezinirken denk geldim kızlar korkutmakta istemiyorum ama erkekler ağlamış lokalle yaptırırken, bunlardan biri de benim dayım :D askerdeyken yaptırmıştı oda ikinci ameliyatta lokal oldu biticek biticek diyip oyaladılar, çok kötüydü diyor .. çoğu doktorda genel anestezden yana zaten ....uyuyun gitsin kızlar yaa sıkıntı çekmenin ne gereği var ki :S şahsen ben genel anesteziyle olcam hatta bi iki saat fazladan uyutmlarını rica etsem kabul ederler mi ki buna çok ihtiyacım var :D

Baska lokal anesteziyle olan varsa, ve bizimle paylasirsa cok sevinirim. Karar vermemde daha yardimci olur.

birebir örnek olmayacak ama dişine dolgu yaptırmak gibi düşün. acı hissetmiyosun ama yapılan kırma-törpüleme gibi işlemleri net bi şekilde hissediyosun. sana tavsiyem eğer lokal istiyorsan lokal yaptır, dayanamam dersen (ki eğer burnunun kırılması gerekicekse dayanmak zor) genel yaptır. ben genel anesteziden çekindiğim için (ve biraz da zayıf olduğum için) doktor az miktarda anestezik madde kullandı. ameliyatın ortasında hiç beklemediğim bi şekilde uyandım ve cidden çok korktum. uyanmak derken gözlerini bile açamıyosun ama yapılan her şeyi hissediyosun sesleri duyuyosun ve en kötüsü düşük tansiyon gerektiği için ciğerlerine az hava gidiyor, o panikle boğulduğunu sanıyorsun. kararını ver, genel anestezi olucaksan da adam gibi uyutsun sonra benim gibi uyanıp öldüğünü sanma :17:

bence teknoloji çok gelişti artık oyuzden rahat olmak lazım ben en ufak ir ağrı hisstemedim çok rahattı ama ne yapılıosa hissttim zevkliydi ya zaten lokal iğnesi yapılırken uyutuolar sedasyon gibi bişe horlama sesime uyandım ameliyat bittimi die sordum yok daha bitmedi dedi doktorum ben çok rahattım ya :)

doktora lokal anestezi istediğimizi söylesek öyle yapar mı acaba? yoksa kendi tarzı nasılsa öyle mi yapar? bu konuda bilgisi olan var mı? gerçekten genel ağır oluyor ya:(

ritik inş. çok rahat bi ameliyat geçirisin ya sıkma canını herşey çok gelişti eski zamanlara bakma sen :))

doktora lokal anestezi istediğimizi söylesek öyle yapar mı acaba? yoksa kendi tarzı nasılsa öyle mi yapar? bu konuda bilgisi olan var mı? gerçekten genel ağır oluyor ya:(

benim doktorum genel anesteziyle yapmıodu mesela bilmiomki çoğu doktorda genel anesteziyle yapmayı tercih ediyor.

evet genel anestezi tercih ediyorlar malesef artık bir defa daha narkoz alıcam yapacak birşey yok:5:

arkadaşlar 2 hafta önce genel anesteziyle burun estetiği ve aynı zamanda septum ameliyatı gecrdm anesteziden sonra yalan söylemiyim sıkıntı cekiyosun ama sadece 1 saat kadar bazen de kusma hissi uyandırıyo lakin 1 saat sonra kendime geldim ve hastanede hosaf verdiler onu ictim ve daha sonrasında hep sıvı gıdalarla beslenmeye calıstım ufak tefek sislikler dısında hic bi problemim yok Allaha sükür demem o ki ben sahsen lokale dayanazdm ki benim kemiğimi de kırmadılar sadece törpü işlemi filan yaptılar genelden korkmayın iyi bir anestezi doktorunuz ve iyi bir cerrahınız varsa bi problem olmuyor. Bende cok korktum şimdi nasıl gectiğini anlamadım

arkadaşlar 2 hafta önce genel anesteziyle burun estetiği ve aynı zamanda septum ameliyatı gecrdm anesteziden sonra yalan söylemiyim sıkıntı cekiyosun ama sadece 1 saat kadar bazen de kusma hissi uyandırıyo lakin 1 saat sonra kendime geldim ve hastanede hosaf verdiler onu ictim ve daha sonrasında hep sıvı gıdalarla beslenmeye calıstım ufak tefek sislikler dısında hic bi problemim yok Allaha sükür demem o ki ben sahsen lokale dayanazdm ki benim kemiğimi de kırmadılar sadece törpü işlemi filan yaptılar genelden korkmayın iyi bir anestezi doktorunuz ve iyi bir cerrahınız varsa bi problem olmuyor. Bende cok korktum şimdi nasıl gectiğini anlamadım

cnm yaa genel anesteziden uyanırken bazıları saçmaladıklarını, hatta kimseyle paylaşmadıkları sırlarını falan uluorta bağırıp çağırdıklarını falan söylüyorlar hatta hemşire bi tanıdığım sırrınız varsa narkozdan önce herkese kendiniz güzel güzel söyleyin anestezi aldıktan sonra zaten bağıra çağıra söyleyeceksiniz demişti doğrumu ki genel anestezi alanlarrr gerçek mi bunlar yaa rezil olmayalım boşu boşuna ...

cnm yaa genel anesteziden uyanırken bazıları saçmaladıklarını, hatta kimseyle paylaşmadıkları sırlarını falan uluorta bağırıp çağırdıklarını falan söylüyorlar hatta hemşire bi tanıdığım sırrınız varsa narkozdan önce herkese kendiniz güzel güzel söyleyin anestezi aldıktan sonra zaten bağıra çağıra söyleyeceksiniz demişti doğrumu ki genel anestezi alanlarrr gerçek mi bunlar yaa rezil olmayalım boşu boşuna ...
abartmış ya bende tıp okuyrm okadrameliyat gördüm böle bişe görmedim ya alemmiş hemşirede :)))

yok artık iyice gözünü korkutmuş senin canm yok öyle bişey kendini hazr hissetmen yeterli duanı et Bismillahla gir ameliyatına biseycik olmuyo :):)

yok artık iyice gözünü korkutmuş senin canm yok öyle bişey kendini hazr hissetmen yeterli duanı et Bismillahla gir ameliyatına biseycik olmuyo :):)

evt ya boşunaymış valla korkum. ne ağladım ne kustum nede sayıkladım maşallah çok rahattım ama çok sakin girmiştim ameliyata doktorum beni karşılamıştı ameliyathanede hoşgeldin kızım demişti. odamdayken uyumam için bişeyler vermişlerdi bana ama uyumamıştım hemşire asansörde ameliyathaneye inerken niye uyumadın sen bakim şimdi ninni söyliycem bu sesi duymamak için uyuycaksın demişti gülüştük baya :) ameliyattan sonra 3 saat boyunca gözümü açamadım uyanamadım ama öyle rahat öyle derin bir uykuydu ki anlatamam ... hoşuma gitti baya bu genel anestezi :) herkes üşüdüğünü söyler üşümedim bile ... ama ya sonunda ya başında boğazıma bişey yaptılar onu hissettim ...

ben yarından sonra genel anesteziyle ameliyata giricem ama sanırım boğazımda tonsilit başlangıcı var emin değilim. geçen ameliyatta enfeksiyon vardı çok acı çekmiştim boğazımdan entübasyon tüpü falan mahvolmuştu boğazım:( elimden geleni yapıyorum şu anda pastiller falan ama acıyo yutkunurken:43:

ben yarından sonra genel anesteziyle ameliyata giricem ama sanırım boğazımda tonsilit başlangıcı var emin değilim. geçen ameliyatta enfeksiyon vardı çok acı çekmiştim boğazımdan entübasyon tüpü falan mahvolmuştu boğazım:( elimden geleni yapıyorum şu anda pastiller falan ama acıyo yutkunurken:43:

canım bol zencefilli çay iç inş.iyileşirsin ama enfeksiyonvarsa ciğerlerinde mikrop kapabilir oyuzde yapmayabilirler :((

Back
X