Lokal mi?genel aneztesi mi?

senaytugrul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
85
0
86
45
bugun doktorumla görüştüm bana genelde lokal aneztesıyle ameliyat yaptığını söyledi.sizlerden lokal aneztesi olan var mı?düşününce lokal cok korkutucu geliyor...delikafadulden

cnm doktorun kim acaba? bir de duydugum kadarıyla lokal anestezide uyanık oluyormussun ama hayal gibi oluyormuss, dogru mu bilemiyorum tabii ben olmadım ama...

büyük cesaret ..hayatta kabul edemezdim..herhangi bir sağlık problemin yoksa inan hiç gereği yok o kdr gerginlik yaşamanın :1shok: ..lokalde perde koyuyolarmış araya görmüomuşsun neler yaptıklarını tabi sesler sarsıntıları duyuyomuşsun..genelde doktorlar daha iyi çalışabilmek için genel anesteziyi tercih ediyolarmış bi yerde okumuştum..geçmiş olsun tatlım .. a.s.

cnm doktorun kim acaba? bir de duydugum kadarıyla lokal anestezide uyanık oluyormussun ama hayal gibi oluyormuss, dogru mu bilemiyorum tabii ben olmadım ama...
ADI MUSTAFA KERTMEN askeri doktor ama özel hastane de olacagım bır de kbb uzmanı ve hastane sadece kbb uzerıne o da aklımı karıstırıyor acıkcası...acaba dıyorum?plastık cerrah mı ,kbb mı?ne kadar zormus karar vermek sızın tavsıye edecegın bırısı var mı?iyi dr bulabilirse ankaraya da gelebilirim.

cnm ben reha yavuzeri düsünüyorum ankarada, bence doktorlar öneriler kısmına bak forumun ordan fikir edinebilirsin

ADI MUSTAFA KERTMEN askeri doktor ama özel hastane de olacagım bır de kbb uzmanı ve hastane sadece kbb uzerıne o da aklımı karıstırıyor acıkcası...acaba dıyorum?plastık cerrah mı ,kbb mı?ne kadar zormus karar vermek sızın tavsıye edecegın bırısı var mı?iyi dr bulabilirse ankaraya da gelebilirim.

merhaba :)
canım sağlık problemin var mı yoksa sadece estetik mi olacaksın?

cnm sadece estetik düsünüyorsan neden kbbciye ameliyat oluyorsun ki?
bana dedı kı dr bence burun amelıyatı kbb alanıdır.neden plastık cerrah arıyorsun kı?adı ustunde kbb dedı bana da mantıklı geldı o an...gene
l anestezının bır suru rıskı var o yuzden lokal mı dıye dusunuyorum

cnm sadece estetik düsünüyorsan neden kbbciye ameliyat oluyorsun ki?

ebru-ebru cum ben yazıcaktım bunu ama yaa :))) sağlık sorunun varsa asıl burun kbb ama sadece estetik düşünüyorsan bi plastik cerrahla görüş derim. hem ne kaybedersin ki fikir almış olursun. bu arada bende genel anestezi ile ameliyat oldum kesinlikle genel anestezi yi tavsiye ederim. çıkan sesler ameliyat esnasını görmek istemem. uyandığında herşey olmuş bitmiş odanda mışıl mışıl uyumak varken lokal e gerek yok diye düşünüyorum. tabii bu benim görüşüm. sağlıklı günler dilerim :)

ebru-ebru cum ben yazıcaktım bunu ama yaa :))) sağlık sorunun varsa asıl burun kbb ama sadece estetik düşünüyorsan bi plastik cerrahla görüş derim. hem ne kaybedersin ki fikir almış olursun. bu arada bende genel anestezi ile ameliyat oldum kesinlikle genel anestezi yi tavsiye ederim. çıkan sesler ameliyat esnasını görmek istemem. uyandığında herşey olmuş bitmiş odanda mışıl mışıl uyumak varken lokal e gerek yok diye düşünüyorum. tabii bu benim görüşüm. sağlıklı günler dilerim :)

ben bır kez genel oldum sezeryan ıcın hemen de ayıldım ama o ayılma anında kı sarhosluk hıc hosuma gıtmıyor bnm merak ettıgım lokal aneztesı de acaba acı duyuyor mu ınsan cok az da olsa

cnm ben geri aldım sen yaz o zmn :))

bu arada kbbci burun icinde bir saglık sorunu varsa tabii ki uzman ama adı üstünde sen estetik olacaksın ve bu da estetik cerrah ve estetik cerrahlar genelde bu konuda daha basarılı, hem bir burun yapılırken doktorun zevki ve el becerisi de önemli yani estetik bakıs acısının gelismis olması lazım, diye düsünüyorum ben ve elmalı_turtacıgıma katılıyorumm :)

ben bır kez genel oldum sezeryan ıcın hemen de ayıldım ama o ayılma anında kı sarhosluk hıc hosuma gıtmıyor bnm merak ettıgım lokal aneztesı de acaba acı duyuyor mu ınsan cok az da olsa

benim tam tersi çok hoşuma gitmişti odaya geldiğim de dr um ismimi söylüyordu ayıltmak için kalkmak istiyorum cvp vermek istiyordum duyuyorum ama kalkamıyordum bunu ömrüm boyunca unutamam çok güzel bi andı. a.s.

acı hissetmiyorsundur. bilincin açık oluyor orda konuşulanları çıkan sesleri duyarsın bu seni korkutmazsa cesaretliysen dr un da lokal anestezi öneriyorsa ol. ama tavsiyem dediğim gibi genel anestezi . şimdiden geçmiş olsun

Son düzenleme:
Ben lokal anestezi ile bir operasyon geçirdim ve hala her gece rüyalarıma giren bir kabus olarak devam ediyor .. perde fln nereye gerebilir ki yüzünde çalışıyor .. sana başına gelebilecekleri tek tek anlatabilirim ama inan duymak bile istemezsin bunu .. hemen vazgec derim ben bunu yaşamış biri olarak ama hayatın boyunca unutamayacağın bir kabus istiyorsan sen bilirsin canım ..

mrb
aslında özel msj atacaktım ama msjın kapalıydı,forumu okuyunca fikrimi söylemeden edemedim.Benim burnumda sağlıkla ilgili sorunum olmasına rağmen estetik cerrah tercih ettim,sen bilirsin ama hele sadece estetik ise bence bir kez daha düşün derim kbb ciye ameliyat olmayı canım,ama yinede etkilemek istemem.
lokal aneztezi konusunda bildiğim olan arkadaşlar hatırlamadıklarını söylediler,ama bunuda çok açık ve net konuşmalısın dr.unla,çünkü bildiğim kadarıyla ameliyat sırasını hatırlayadabilirsin,bu sana uyguladıkları aneztezinin cinsine bağlı sanırım,eğer öyle ise hayatta çekilecek bir durum değil inan.Ben genel aneztezi ileoldum ameliyat ve çok rahat geçti.Tabi ayıldıkdan sonra hafif sersemlik oluyor,benim bulantım ve kusmamda oldu ama bunlar çok hafif komplikasyonlar ameliyatla karşılaştırıldığında.

canım nöroplant anestezi diyolar galiba lokal anesteziyle birlikte sedasyon denen bi ilaç veriliyor sanırm ve yarı uyku halinde oluyosun hiç bişey hatılamıyorsun benim bu şekilde ameliyat olan arkadaşlarımdan ve burda lokal anesteziyle amelyat olan arkadaşlardan duyduklarım bunlar bende bu şekilde ameliya tolmayı düşünüyorum ama bir arkadaşım 4-5 yıl öncel okal anesteziyle ameliyat olmuştu gözü bağlayıp çatır çatır kırmışlar burnunu herşeyi hatırlıyodu oyüzden doktorla bunu iyce konuş bned eöyle yapıcam ameliyat olmaya karar verdiğimde

yaa kızlar gerçekten katlanılabilir bişey olmasa gerek lokal anestezi ile ameliyat olmak. bende ameliyat olmak istiyorum ama lokal anestezi altında o masadan kalkmaya felan çalışırım:) diye aklıma bile getiremiyorum halimi.

canım sen istesen de kalkamazsın masana çünki tamamen o masaya bağlı oluyorsun elini bile oynatamazsın basını bir mm bile kıpırdatamazsın yerinden sen düşün artık gerisini

Back
X