Yaradana bin şükür canım hamileyim, inşallah bebeğimi kucağıma alacağım günleri de görürüm. Canım biz yaklaşık 3 yıllık evliyiz ve son 6 aydır bebek düşündüğümüz için korunmasız ilişkiye giriyorduk. Tabi ki ilk bebeğimiz olacağı için sanki istediğin zaman hemen ertesi ay bebeğimiz olacak sanıyorduk. Zaman ilerledikçe bunun böyle olmadığını gördük. Klasik olarak ben kan testleri falan yaptırdım anormal bir durum yok eşime söyledim o ilk zamanlar umursamadı test olayını. Sonradan sperm testi yaptırdı ve sperm sayı ve hız değerleri düşük çıktı. bunun yanında spermde iltihapta çıktı. Neyse varikosel için film çektirdi ama varikosel çıkmadı. Eşimin gittiği doktor bu değerlerle normal gebelik imkansız hemen tüp bebek yapın demiş. Tabi eşimin moral bir anda diplere indi. Bundan sonra araştırmalarımız başladı, kürler, ilaçlar bisürü şey okuduk bu sürede. Neyse sonuç olarak aile dostu bir ürolog arkadaşa durumu açtım, kendisi yaşlarımızın henüz çok ileri olmadığını tüp bebek öncesinde spermdeki iltihap için antibiyotik kullanmamızı söyledi. (tetrodox bide başka bi antibiyotik daha içmesini söyledi eşimin) bunun yanında ayrıca da proxeed plus kullanmamızı önerdi. Birde internetten öğrendiğim keçiboynuzu kürünü uygulamaya başladık. Böyle 2 ay devam ettik, bende bu arada Hsg çektirdim. İçimin iyice rahat etmesini istiyordum. Hsg çektirdikten sonra ilk dönemde gebe olduğumu öğrendim. Tabi bu süreçte sürekli dua ettik, eğer bu evlat bize hayırlısı ise gelsin diye. Nasip ise şimdi kese görmek ve kalp atışı duymak ilk muradımız. Yani sonuç olarak, gebeliğimin sebebi ettiğimiz duaların yanında; doktorun söylediği ilaçlar mı, k.boynuzu kürümü, yoksa hsg mi bilmiyorum. Eşim 2. sperm testi verecekti bu mutlu haberdeb sonra onuda vermedi. Benim hikayem böyle, ama stres yapma deniliyor ya mümkün olmuyor canım gerçekten bu zamanlarda maneviyatı yüksek tutmak önemlisi. Dilerim allah herkese vatana millete hayırlı, büyüklerini sayan, sağlıklı ve maneviyatlı evlatlar nasip etsin.