- Konu Sahibi fatmanur38
Kızlar biliyormusunuz afrikada açlar pirinç tanesi topluyorlarmış yerden neden dersiniz yemek için sanırım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
degmis degeceki kadar zaten cok acimamistir insallah delikafadulden delikafaduldendelikafadulden
Kızlar biliyormusunuz afrikada açlar pirinç tanesi topluyorlarmış yerden neden dersiniz yemek için sanırım
çok kıskandım....
haha orjinal (!) çantasını kıskandık sanıyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3 çakması nerede satılıyor bılennn varmı alıcamda
kızlar arkadaşa kızmışsınız fakat malesef doğru söylüyor. kazen de konu uzamasın demiş fakat tartışmaya mahal vermeden bilgilerimi paylaşmak istedim sadece. amacım artistlik yapmak değil kesinlikle. ama en hoşlanmadığım şey sahtekar satıcıların insanları kandırması. ben de zamanında içi su dolu parfüm şişelerini daha ucuz diye orijinal parfüm yalanı altında satın aldım. bu resmen insan dolandırmaktır. bunları da bu nedenle yazıyorum ki insanlar aldığı malın ne olduğunu bilebilsin. en azından buna faydam dokunabilir diye düşünüp yazıyorum.
louis vuittonun en ucuz çantası bile 700 dolar gibi fiyata satılıyor. kendi sitesinde fiyatları yazıyor zaten, açıp bakabilirsiniz. o fiyatlar dışında bir de ikinci el ebay gibi sitelerde satışı oluyor. tabi ona da güvenmek ayrı sorun. louis vuittonda hiçbir zaman indirim olmaz, outlet mağazası yoktur. kendi mağazasının dışında biyerde satış yapmaz, mal göndermez. kardeşim italyada moda stilistliği diye bir bölüm okudu, her ünlü markayı ders olarak işlerlerdi ben de ordan biliyorum biçok şeyi. bunun dışında modaya ve tasarımcılara ayrı bir ilgim var, o nedenle çok araştırıp çok okudum bu konuda. zaten yazdıklarımı internette biraz araştırma yapsanız siz de kolayca bulabilirsiniz.
o nedenle 70 tl'ye 100 tl'ye 200 tl'ye orijinal kullanılmamış louis vuitton çanta almanın imkanı yoktur malesef. kıbrısta parfümler falan ucuz olabilir ama parfümü herhangi bir parfümeride falan bulabiliyorsun, dağıtım ağı var birçok yerden temin şansı var. louis vuitton öyle değil ki. kendi mağazasından başka yere mal göndermiyor. bu yüzden çantayı hiç görmeden bile resimdeki çanta 70 liraya alınmışsa ona taklit diyebilirsiniz. bunun malesef başka seçeneği yok, imkan dışı o yüzden yazıyorum. bunlar iddialar değil malesef gerçekler. malın kalitesine değil tasarımına para alıyorlar zaten. tasarımcılar para kazanıyorlar. markalar para kazanıyorlar. bu nedenle de çook yüksek fiyatlara satıyorlar. asla da indirime gitmiyorlar. yoksa aynısını benzer kalitede kapalıçarşıda, kıbrısta, çinde taylandda birçok yerde üretip satıyolar zaten atla deve değil üstüne kuş kondurmuyorlar.
sertifikaları tabi ki vardır bu çantaların. artık taklit her malın sertifikası yapılıyor neredeyse. gidin kapalıçarşıya, orijinalinden hemen hemen ayırt edemezsiniz çantaları. 100 tlye satıyolar sertifikasıyla toz torbasıyla seri numarasıyla. ama orijinal diye iddia etmiyorlar, o açıdan en azından ahlaklı davranıyorlar (burada lafım size değil size orijinal diye taklit çantalar satan satıcılaradır. yanlış anlaşılma olmasın). eşim iş için çine gittiğinde louis vuitton, cartier, franck muller marka taklit saatler aldı arkadaşlarına, bayanlara çanta getirdi louis vuitton vs. bi görseniz sertifikası kutusu kullanma kılavuzu seri numarası falan filan herşeyi var. saatlerin tanesini de 15 dolara falan aldı yani. çantalar deseniz 40 dolar gibi fiyatlarda. bu işin pazarı var artık. kutusundan sertifikasına herşeyini gayet güzel yapıyolar. ama çinde de orijinal olduğunu iddia etmiyorlarmış.
bu fiyatlara almak varken neden çantaya bi ton para verelim derseniz siz de haklısınız. o sizin tercihinizdir. ben sadece size orijinal olduğunu sanmayın o fiyata orijinal malesef olamaz demek için yazıyorum. isteyen istediği mala istediği parayı verir. biri orijinaline biton para verir, diğeri hayatta vermez bu tamamen bir tercih meselesidir. bunun afrikadaki açlarla ilgisi yok. çantaya bidolu para harcayan birisinin etraftaki yoksullara muhtaçlara yardım yapıp yapmadığını bilemezsiniz. bu şekilde bir yorum yapmak bence çok ayıp bu yüzden. kimsenin kimseyi tercihleri için yargılamaya hakkı yok.
ben şahsen taklit mala para vereceğime markasız çanta alırım daha iyi. taklit çanta pazarının terörü ve illegal örgütleri desteklediğine dair birçok haber çıktı. ben güvenilir esnaflara para kazandırmayı tercih ederim.
kimseyi kırmak rencide etmek yargılamak falan için yazmadım bunları. en ufak şekilde kırıcı olduysam yanlış bir şey yazdıysam bilmeden, şimdiden özür dilerim. sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. sevgiler.
sanırım o arkadaşa neden tepki gösterdigimizi anlamamıssın
yetkililer bile sorunun kimde oldugunu anlayıp onu banladılar bu konuda
senin gibi anlatım tarzı olsa banlanmazdı
aşağılayıcı alaycı kendini begenmiş tavırları hakaretleri ceza almasına neden oldu
açıklamaların için teşekkürler
silinmemiş editlemiş kendi silmiş yani
yahu bu konuda benimde mesajım vardı oda silinmiş.........
anlamadım gitti..........
bu tür durumlar uzun yıllar kk üyesi olmama rağmen uzaklaştırıyor beni bu siteden...............