slm arkadaşlar.ben 19 yaşında evlendim.3 senelik evliyim.batı kökenliyim.bu arada yanlış anlaşılmasın ırk ayrımı kesinlikle yapmıyorum.yazdıklarımdan sonra anlıycaksınız dediklerimi.eşim ise doğu kökenli.eşimle çok büyük aşk sonunda evlendik.eşimin ailesi yok.rahmetli annemiz çok genç ölmüş,rahmetli babamızda 1 sene önce öldü.eşimin 2 kız 1 erkek kardeşi var.en büyükleri benim eşim.nişanlıılık ve flört dönemlerinde görümcemlerle aramız çok iyiydi.sonra bana yaptıkları gerçekten de zulümden ötürü papaz olduk.belli bi müddet 3 hafta öncesine kadar konuşmuoduk.ama her türlü başları sıkıştığında ilk önce biz koşuoduk.zulüm dediğim evet filmlerdeki gibi zulüm.en ufak 3,4 örnek vericem.eşim bana bayramda seyranda bi kıyafet alır,görümcemlerede kıyafet hediye götürürüz beğenmezler triplenirler bana ve abisine hakaret ederler,sonra kışkırtırlar.eşimin ailesinden daire olmadığı için babam bize daire verdi.ama biraz küçük içi yapıldı yetio çok şükür kira yok en azından,görümcem gelir gider mağara gibi ev hayvan kümesi gibi ev çok sıkıldım bu ne biçim ev sen mağarada yaşıosun gibi babamı rencide edip gider,bi olay olur abisi istemez ama kabak bana patlar karın seni dolduruyo karın şöle yapıoo ama o olaydan benim haberim bile yoktur,yeni gelinim makyaj yaparım kocam beğensin die hevesim kalmasın die ama abimin paralarını çatır çatır kozmetiklerde harcıyosun die ne hakaretler eder,küfürde dahil buraya yazamıycam.evime gelir hizmetimi yaparım yemeğimi çayımı meyvemi hatta tv kumandasını bile onlara bırakırım rahat olsunlar die ama ertesi sabah eşimi saat 9da arar senin ne biçim karın var rahat edemiorum orda der beni şikayete başlar.çocuğum olmuyo kısır mı demedi,sen nasıl karısın mı demedi...............................bunlar en iyileri.şimdi barıştık.gene merhamet ettim eşim hatrına.hemde küçük kardeşi eşimin asker yolcusu.kimse olmadığı için kız kardeşler biz sahip çıkmak zorundayız.yaşları 22 ve 25 çalışmıyolar ve hiç çalışmamışlar.şimdi ben ne yapayım?atsan bi dert kim bakacak?yanımda kalsalar bi dert kıyamet kopacak?yorumlarınızı bekiorum arkadaşlar(Çok üzgünüm çoook
haklısın ikrar ama öle eşim bozduğu zamanda ben yetimim ben öksüzüm benim annem babam yok abi duygu sömürüsü yapıp ağlamaya başlıyoo,ben iyicene uyuz oluyorum.psikolojik sorunlarım var dio ve hiç bişii sölememiş gibi ertesi gün seni arıyoo şirinlik yapıoo..
Valla o kızı eşek sudan gelene kadar döverim bi daha da benim adımı almadan önce 3 kulfallah 1 elham okuması gerekir.
Çok sinirlendim. Bu ne terbiyesizlik ya :mymeka:
Sen bunu yapma tabii, ama çek kenara adam akıllı konuş, haddini bilsin bu ne canım.
Essek kadar olmuslar,cocukta degiller,,,cahill gorumceler,,,kötükedihüsokötükedihüso Canim yaa allah sana sabir versin! ama benim basima gelseydi esim bile umurumda olmazsi herhalde bu sinirle,insanin psikilojisi bozulur yaaa,,,Esinle arani iyi tut ve dediklerine ne sen ,nede esin aldirmayiniz... Umarim esinde onlarin suyuna gidecek biri degildir!!!
ya bu doyumsuz ınsanlar boyle ıste.daha yenı evlısın canım.bence sen evlılıgının tadını cıkarmaya bak.onlarıda arkana at.hıc canını sıkma bıle.gelırlerse hızmetını yap gıtsınler.sende kalmalarınada ızın verme bence.koskoca gelınlık kız olmuslar.ne guzel yengelık yapmıssın.daha ne beklıyorlar.boylelerını bu hayatta bosverceksın.yoksa dunya sana zından olur.salla gıtsın canım.
Esinle beraber ilk konusmanizi aranizda yapin, daha sonra da ücünüz oturup konusun....
Görümcene acik acik söylemelisin ki; ev senin ve sana ve evine karismamasini, esine senin hakkinda ileri geri hic bir sey konusmamasini, ileri geri hic bir harekette bulunmamasini vs....
Onun konustuklarinin cevabini ver! Artik o kuzu olmak zorunda, seninle yasayacaksa...
insanlara taviz vermeyeceksin.bu iki iki daha dört kadar doğru.tepene çıkar işte böyle.bana ne ya herkes yerini bilsin.görümceyse görümce,kaynanaysa kaynana,anneyse anne.ya adam akıllı olup otursunlar ya da herkes başnın çaresine baksın.kaç yaşında insanlar ,küçük çocuk değiller ki duygu sömürüsü yapsınlar.müsade etme sakın.
bunlar ne biçim insan böyle...çalışmıyorlar diye yazmışsın..bence onların çalışıp,enerjilerini atmalarını lazım..maddi anlamda başlarının çaresine baksınlar...eve alsan 1 hafta dayanamazsınız siz..herkes için kötü olur..ayrıca seni kıskandıklarını düşünüyorum daha doğrusu sizi
önce bende doğu batı ayrımını burada anlayamayanlardanım. sanki aynı bölgeden evlenipte bu sorunları yaşamayan yokmu. ooo dolu...
neyse o görümcenin biraz haddinin bildirilmesi gerek gibi geldi. öyle kolay kolay affetmeyin sakın. söyle burnunu sürün. vede bundan sonrada af yok tekrarlarsan terbiyesizliklerini deyin...çünkü işine geliyor ben yetim ben öksüz ,küçük emrah tavırlarına girip ben ne yaparsam bundan ,bu psikolojiden deyip işin içinden sıyrılmak..
biraz acı çeksin şöyle. bedel ödesin yaptığının ki,nasılsa affediyor, devam ederim, mantalitesi, o sığ beyninde olmasın...[COLOR="DarkGreen"][/COLOR]
size bu şekilde davranan insanlara hala niye saygılı davranıyosunuz ki.madem kötüsünüz,kötülük neymiş gösterinki bi daha cesaret edemesinler.psikolojisi bozuksa doktora gitsin düzelttirsin.sizde deşarj olup sizin de psikolojinizi bozucağına.kesinlikle yüz vermeyin.beğenmediği evde oturmayıversin.konuşurken öyle cümleler kurun ki cevap vermeye hali kalmasın.bi daha da yüz vermeyin.ne merhameti.merhamet etmeyene merhamet edilir mi
bence onlarla aynı evde yaşamaya başlarsan eğer..evliliğinde büyük ölçüde zarar görür,o yüzden uzak olmaya alış ayrıca bu kadar da iyi olmak zorunda değilsin..kısasa kısas yap sende..onlar sana nasıl davranıyosa sende onlara öyle davran
esin tam olarak restini cekmedikten sonra hep böyle devam edecek esine karsına al ve herseyi konus ilerde cıkacak huzursuzluktan kortugunu yuvanıza bile etki edeceğini anlat kardeslerine karsısına alsın konuşsun
ve bence insanlar neyi hak ediyorsa onu verilmeli yoksa tepene cıkıp kalıyorlar karsılık verince kötü oluyor zannetme bazı insanlar ondan hoslanıyorlar
ınsanlar Hata Yapabilirler
Kötü Niyetlide Olabilirler
Canınıda Çok yakmış Olabilirler,Bence Sen ınsanlığını Bırakma..
Mesafeni koru,Resmi Ol,Taviz Verme
Ama
Onların Sana davrandığı gibi sen Onlara Davranma!
Anne Babayı Kaybetmek Belki Psikolojik olarak
Ciddi Anlamda Kişiliklerinde,Huylarında Derin Düzelmiyecek ızler Bırakmış Olabilir..
Sen Hanımefendiliğini Bozma.
Sizin evinizde Beraber Yaşıyacaksanız Sizin Kurallarınıza Uymaları Gerekiyor..
gerçekten zor bir durum canım ama arkadaşların da dediği gibi, eşinin yanında ol ve kendini bukadar ezdirme. haksız yere bukadar laf yemen hiç adil değil...
karşılık ver, çıngar çıkar demiyorum...
barzey arkadaşımın da dediği gibi, onlar senin evinde senin kurallarına göre yaşamayı öğrenecekler...