Lütden bakın

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Merhaba oğlumun sürekli inatla aynı tarafa yatmasından dolayı kafasında düzleşme oldu ne yaptıysam diğer tarafa yatıramadım yastıklar aldım kendim çevirdim çok inatçıydı on bir aylıkken öneriyle kask yaptırdık ama bu kaskı da doğru düzgün kullanamadık gerek sıcaktan gerek oğlumun rahat edememesinden 23saat takılıp bir saat çıkarılması gerekiyor havalar çok sıcak oğlum çok huzursuz kaskı takınca bende dayanamayıp çıkarıyorum o ağlayınca dediğim gibi düzenli kullanamadık şu an bir yaşında kafasında az bir düzelme oldu ama kafa büyüme hızı yavaşlıyor gün geçtikçe süturları kapanıyor çok endişeliyim ya böyle kalırsa başına böyle bir şey gelen var mı yamuk kafalı kalacak diye çok korkuyorum

Neden fark ettiğinizde yüz üstü yatırmadınız? Yüz üstü yatirmayi deneyin bence. Ayrıca süturların kapandığını siz nasil anlıyorsunuz?

Neden fark ettiğinizde yüz üstü yatırmadınız? Yüz üstü yatirmayi deneyin bence. Ayrıca süturların kapandığını siz nasil anlıyorsunuz?
Yüz üstü kusmuğundan boğulur dedi çok kişi o yüzden yatırmaya cesaret edemedim doktorlar bir yaşından sonra süturların yavaş yavaş kapandığını söylediler

küçük çocuk yüzüstü yatırılmaz konu sahibi, ani bebek ölümü sendromunun sebeplerinden birisidir bu. yüzüstü yatırmayın sakın

Bizde de öyleydi ki benim yeğenimin de arkası nerdeyse dümdüz ve yavaş yavaş düzeliyor baya o düzlük gitti
Oğlumda da hafif çıkıntılar oluşmaya başladı ama kaskı yapan kişi ölçü aldığında deformasyonun kendi kendine düzelemeyecek ölçüde fazla olduğunu söylemişti tabi bu işten para kazanıyor biz kask yaptırırsak maaş alıyor satın almamız için öyle söylemiş olabilir ama aklımda soru işareti kalmadı değil

küçük çocuk yüzüstü yatırılmaz konu sahibi, ani bebek ölümü sendromunun sebeplerinden birisidir bu. yüzüstü yatırmayın sakın

Her bebek icin geçerli değildir bu. Bir sağlıkci olarak hocalarımdan öğrendiğim budur. Yüz ustu yatırılması kusan bebekler için iyi değildir, onunda özel yastığı var zaten.

Şu an aklıma sürekli yattığı tarafa vücuduna bir şay bağlamak ya da yapıştırmak geldi.Bilye gibi

mesela.O yana yatınca o cisim onu rahatsız edeceğinden dönme ihtiyacı hissedecektir.

Bir yaşında kapaniyor dediginiz sutur degil bingilraktir heralde suturlerin kapanmasini siz farkedemezsiniz cunku bingildak kapansada kafa suturlerden buyumeye devam eder. benim kızımın 4 aylikken kapandı bingildagi. Benim kizizminda kafasinin arkasi düz gibiydi şu an hiç farketmiyorum bile hep aynı tarafa yatardı. Onun için yastıklar var ama bir yaşinda çocuk kullanmaz onları daha küçükken donmezken falan kullanacaktiniz. Çok kötü bir şekil bozukluğu yoksa kafaniza takmayı bence.

Benim bebişin de öyleydi de ben artık beşikte bir sağa bir sola yatıyorum. Benim ki de inatçı sırt üstü yatmaktan hoşlanıyor :)
Düzelir merak etmeyin. Banyo yaparken masaj yapın biz öyle yapıyoruz doktorun önerisiyle.

Her bebek icin geçerli değildir bu. Bir sağlıkci olarak hocalarımdan öğrendiğim budur. Yüz ustu yatırılması kusan bebekler için iyi değildir, onunda özel yastığı var zaten.
benim de bir tıp öğrencisi olarak hocalarımdan öğrendiğim budur, küçük bebekler yüzüstü yatırılmaz. mesele sadece kusması değildir. uykuda kanımızdaki kemoreseptörlerin uyarılma eşiği yükselir. bebekleri yüzüstü yatırdığımızda sürekli aynı havayı solup dururlar, bunun sonucunda o havanın karbondioksit miktarı yükselir. yüksek karbondioksitli havayı soluya soluya kandaki karbondioksit miktarı artar. fakat kemoreseptörlerin duyarlılığı azaldığı için (ve zaten bebek oldukları için duyarlılığı yeterince yüksek değildi, bir de üstüne uyku durumu eklendi) vücut bunu anlayamaz. bebek uyanıp pozisyon değiştiremez. devamını yazmama gerek var mı?

Son düzenleme:
benim de bir tıp öğrencisi olarak hocalarımdan öğrendiğim budur, küçük bebekler yüzüstü yatırılmaz. mesele sadece kusması değildir. geceleri kanımızdaki kemoreseptörlerin uyarılma eşiği yükselir. bebekleri yüzüstü yatırdığımızda sürekli aynı havayı solup dururlar, bunun sonucunda o havanın karbondioksit miktarı yükselir. yüksek karbondioksitli havayı soluya soluya kandaki karbondioksit miktarı artar. fakat kemoreseptörlerin duyarlılığı azaldığı için (ve zaten bebek oldukları için duyarlılığı yeterince yüksek değildi, bir de üstüne uyku durumu eklendi) vücut bunu anlayamaz. bebek uyanıp pozisyon değiştiremez. devamını yazmama gerek var mı?

Yinede yazdıklarınıza katılmıyorum. Katiyen yuz üzeri yatırılamaz demenizi bir tip öğrencisi olarak yakıştıramadım. Siz bildiğinizi uygulayın o zaman. Sıkıntı yok iyi günler.

Yinede yazdıklarınıza katılmıyorum. Katiyen yuz üzeri yatırılamaz demenizi bir tip öğrencisi olarak yakıştıramadım. Siz bildiğinizi uygulayın o zaman. Sıkıntı yok iyi günler.
1 yaşına kadar yatırılmaz. size de iyi günler sağlıkçı hanım.

Bir yaşında kapaniyor dediginiz sutur degil bingilraktir heralde suturlerin kapanmasini siz farkedemezsiniz cunku bingildak kapansada kafa suturlerden buyumeye devam eder. benim kızımın 4 aylikken kapandı bingildagi. Benim kizizminda kafasinin arkasi düz gibiydi şu an hiç farketmiyorum bile hep aynı tarafa yatardı. Onun için yastıklar var ama bir yaşinda çocuk kullanmaz onları daha küçükken donmezken falan kullanacaktiniz. Çok kötü bir şekil bozukluğu yoksa kafaniza takmayı bence.
Hayır ben bir yaşında kapanır biter demedim dediğim şey süturlar bir yaşından itibaren yavaş yavaş kapanmaya başlar yani kapanma derken sertleşip şekil almasından kemikleşmesinden bahsediyoruz bıngıldak ayrı
Süturlar bu şekilde kemikleşip sertleşirse düzelmenin zor olduğu söylendi
Yastık aldığımı belirttim zaten yan yatış yastığının arasından bile kafasını istediği tarafa döndüren bir bebek düşünün öyleydi..elimle tutardım çevirene kadar ağlar susmazdı elimden gelen herşeyi yaptım hiç bir işe yaramadı
Malesef kafası şu an elips şeklinde kötü duruyor yani çok kafama takıyorum bu yüzden

benim de bir tıp öğrencisi olarak hocalarımdan öğrendiğim budur, küçük bebekler yüzüstü yatırılmaz. mesele sadece kusması değildir. geceleri kanımızdaki kemoreseptörlerin uyarılma eşiği yükselir. bebekleri yüzüstü yatırdığımızda sürekli aynı havayı solup dururlar, bunun sonucunda o havanın karbondioksit miktarı yükselir. yüksek karbondioksitli havayı soluya soluya kandaki karbondioksit miktarı artar. fakat kemoreseptörlerin duyarlılığı azaldığı için (ve zaten bebek oldukları için duyarlılığı yeterince yüksek değildi, bir de üstüne uyku durumu eklendi) vücut bunu anlayamaz. bebek uyanıp pozisyon değiştiremez. devamını yazmama gerek var mı?
Ee benim bebe 6 aylik done done uyuyor. Bazen bakıyorum komple yuz ustu uyuyor.agzi yuzu yataga gomulmus oluyor. Sonra nefes az kalinca donuyor geri.

Konu sahibi gunduz uykusu varsa kontrollu yuz ustu yatirmani oneririm bende.

Merhaba oğlumun sürekli inatla aynı tarafa yatmasından dolayı kafasında düzleşme oldu ne yaptıysam diğer tarafa yatıramadım yastıklar aldım kendim çevirdim çok inatçıydı on bir aylıkken öneriyle kask yaptırdık ama bu kaskı da doğru düzgün kullanamadık gerek sıcaktan gerek oğlumun rahat edememesinden 23saat takılıp bir saat çıkarılması gerekiyor havalar çok sıcak oğlum çok huzursuz kaskı takınca bende dayanamayıp çıkarıyorum o ağlayınca dediğim gibi düzenli kullanamadık şu an bir yaşında kafasında az bir düzelme oldu ama kafa büyüme hızı yavaşlıyor gün geçtikçe süturları kapanıyor çok endişeliyim ya böyle kalırsa başına böyle bir şey gelen var mı yamuk kafalı kalacak diye çok korkuyorum
Uyuduktan sonra bir yöne vücudu ile birlikte döndürün yastıkla yatıyordur muhtemelen ve çevirdiğiniz tarafin tersine yastığı başka bı yastıkla ucunu hafif kaldırıp destekleyin. İstese de dönemez ben öyle yapiyorum ise yariyor.

Burda hocalarıniz en son arastirmalara baksin en iyisi. Cocuklar icin en güvenilir pozisyon sirt üstünde yatmasidir. Konu sahibi çocuğunun oyle olup olmadigini nerden anlasın. Bosuna risk

Konu sahibine gelince: gündüz siz yanindayken karninin üstüne yatirsaniz baskiyi azaltmis olursunuz. Yatirsaniz uyuduktan sonra küçük havluyu rolo yapip altina koyun favori yanina kafasi diger tarafa düşsün. Böylece en azından gece öyle baskiyi azaltirsiniz. Benim oğlumda baya sonuclar aldik böyle. Birde osteopatiye gittik. Geçmiş olsun

Back
X