Amerika'da hastaneden çıkış yapmadan önce bir kağıt imzalatırlar, o kağıt da bebeği yüzüstü yatırmayacağına dair bir yazıdır. Yenidoğanlar yüzüstü yatırılmaz, olası bir durumda (Allahım korusun) kendisini kurtaramaz çünkü. O yüzden kontrolsüz bir şekilde yüzüstü yatırma sakın konu sahibi, yatıracaksan da başında bekle mutlaka. Bir de yumuşak hareketlerle masaj yapabilirsin. 8 sene önce falandı sanırım, öğrenciydim o zamanlar, komşunun bir oğlu olmuştu, hep aynı tarafa yatıyormuş, annesi de umursamamış. Çocuğun kafasında, arkada resmen 90derecelik bir açı vardı. Kızdım ben de, ondan sonra dikkat etti ve yumuşak yumuşak masaj yapmaya başladı. Baya düzelme olmuştu, ama sonra ne oldu bilmiyorum. Bir de çocuk 1-1.5 yaşlarında falandı o zamanlar.
Benim oğlum da sağ tarafına yatıyordu bir tek, soluna yatırıp sırtına minik, dönmesini zorlaştıracak yastık koyarak çözüm buldum ve sık sık düzelttim kafasını. Çok büyük bir yamukluk yoktu ama sağ arka tarafı soluna göre baya düzdü, saçları da yok denecek kadar az olduğu için baya belli oluyordu. Öyle böyle geçti çok şükür, şimdi gene sol tarafına yatmıyor. Ben onu sırt üstü yatırıyorum o istediği gibi dönüp duruyor yatakta. :)