Lütden bakın

Devamli hangi yana yatmaliysa duzeltin durun .Başinda bekleyin yada yaninda yatin .Yatagin ters tarafina yatın nasil emiyorsa ona gore ayarlayin .O yarfa ilginc bisey koyun .
Gecmis olsun .
Benim oglumda yuzü yukari yatmıs annem farketmisti duzelttik durduk duzeldi .

Amerika'da hastaneden çıkış yapmadan önce bir kağıt imzalatırlar, o kağıt da bebeği yüzüstü yatırmayacağına dair bir yazıdır. Yenidoğanlar yüzüstü yatırılmaz, olası bir durumda (Allahım korusun) kendisini kurtaramaz çünkü. O yüzden kontrolsüz bir şekilde yüzüstü yatırma sakın konu sahibi, yatıracaksan da başında bekle mutlaka. Bir de yumuşak hareketlerle masaj yapabilirsin. 8 sene önce falandı sanırım, öğrenciydim o zamanlar, komşunun bir oğlu olmuştu, hep aynı tarafa yatıyormuş, annesi de umursamamış. Çocuğun kafasında, arkada resmen 90derecelik bir açı vardı. Kızdım ben de, ondan sonra dikkat etti ve yumuşak yumuşak masaj yapmaya başladı. Baya düzelme olmuştu, ama sonra ne oldu bilmiyorum. Bir de çocuk 1-1.5 yaşlarında falandı o zamanlar.

Benim oğlum da sağ tarafına yatıyordu bir tek, soluna yatırıp sırtına minik, dönmesini zorlaştıracak yastık koyarak çözüm buldum ve sık sık düzelttim kafasını. Çok büyük bir yamukluk yoktu ama sağ arka tarafı soluna göre baya düzdü, saçları da yok denecek kadar az olduğu için baya belli oluyordu. Öyle böyle geçti çok şükür, şimdi gene sol tarafına yatmıyor. Ben onu sırt üstü yatırıyorum o istediği gibi dönüp duruyor yatakta. :)

Malesef kafa bebekken nasik yatirirsaniz oyle sekil aliyor.
Erkek arkadasimin da kafasinin arkasi duz, hep dalga gecerdim annen seni hic cevirmemis diye hakikaten oyleymis :)
Benim de duzdur mesela, allahtan cok kivircik ve kabarik saclarim var da ben bile farkina varmiyorum seklinin
Annem abimin kafasini cok guzel sekillendirmis de bende sıkılmıs beni cevirmeyi birakmis herhalde :)

Malesef kafa bebekken nasik yatirirsaniz oyle sekil aliyor.
Erkek arkadasimin da kafasinin arkasi duz, hep dalga gecerdim annen seni hic cevirmemis diye hakikaten oyleymis :)
Benim de duzdur mesela, allahtan cok kivircik ve kabarik saclarim var da ben bile farkina varmiyorum seklinin
Annem abimin kafasini cok guzel sekillendirmis de bende sıkılmıs beni cevirmeyi birakmis herhalde :)
Peki bu şekilde kalıyorsa neden gittiğim doktorlar kendi kendine düzelecek diyorlar insanları kandırmak değil mi bu

Devamli hangi yana yatmaliysa duzeltin durun .Başinda bekleyin yada yaninda yatin .Yatagin ters tarafina yatın nasil emiyorsa ona gore ayarlayin .O yarfa ilginc bisey koyun .
Gecmis olsun .
Benim oglumda yuzü yukari yatmıs annem farketmisti duzelttik durduk duzeldi .
Artık bir yaşına girdiği için yatakta her iki tarafa da dönüp yatıyor ilk zamanlar dönmüyordu artık şimdi bir faydası olur mu bilmiyorum her iki tarafa da yatmasının.

Benimde ikinci kızım karnimda sıkışmıştı doğumdan sonra kafası bı tarafa bombeliydi bir o yana bir bu yana yatırıp ilk bir ayda düzelttim şükür her dakka çeviriyordum siz neden yapmadınız doğar doğmaz engelde olamazdı bebekken istediğiniz yöne yatırıp destek koyup dönmesine engel olabilirdiniz geçmiş olsun

Benimde ikinci kızım karnimda sıkışmıştı doğumdan sonra kafası bı tarafa bombeliydi bir o yana bir bu yana yatırıp ilk bir ayda düzelttim şükür her dakka çeviriyordum siz neden yapmadınız doğar doğmaz engelde olamazdı bebekken istediğiniz yöne yatırıp destek koyup dönmesine engel olabilirdiniz geçmiş olsun

Doğar doğmaz düzleşme meydana gelmedi beş aylıktı düzleşmeye başladığında ve kafasını kendi istediği yöne çevirebiliyordu doğumsal değil bizimkisi yatış şekliyle alakalı

Merhaba oğlumun sürekli inatla aynı tarafa yatmasından dolayı kafasında düzleşme oldu ne yaptıysam diğer tarafa yatıramadım yastıklar aldım kendim çevirdim çok inatçıydı on bir aylıkken öneriyle kask yaptırdık ama bu kaskı da doğru düzgün kullanamadık gerek sıcaktan gerek oğlumun rahat edememesinden 23saat takılıp bir saat çıkarılması gerekiyor havalar çok sıcak oğlum çok huzursuz kaskı takınca bende dayanamayıp çıkarıyorum o ağlayınca dediğim gibi düzenli kullanamadık şu an bir yaşında kafasında az bir düzelme oldu ama kafa büyüme hızı yavaşlıyor gün geçtikçe süturları kapanıyor çok endişeliyim ya böyle kalırsa başına böyle bir şey gelen var mı yamuk kafalı kalacak diye çok korkuyorum
Benim eşimi de hep sol tarafına yatırmışlar. Bir tarafı içe göçük :D Ay aklıma geldi yine .:D Ama sanırım bende çocuğum için böyle olmasından endişelenirdim :KK70:

Yinede yazdıklarınıza katılmıyorum. Katiyen yuz üzeri yatırılamaz demenizi bir tip öğrencisi olarak yakıştıramadım. Siz bildiğinizi uygulayın o zaman. Sıkıntı yok iyi günler.

:)) bu sizin katılıp katılmayacağınız bir şey değil ki.
‘Yoğurt beyaz’
‘Hayır buna katılmıyorum..’ demek gibi bir şey bu.
Bebekler yüzüstü ‘uykuya’ yatırılmaz.
Eğer eksik bu kelimeyse bunu ekleyeyim.
antonie antonie gayet net açıklamış durumu.
Sağlıkçıyım demişsiniz, anlamadığınız ve yanlışta ısrar ettiğiniz tam olarak neresi?

Ben de fizyoterapist ve iki çocuk annesiyim. Çocuklarımın 5-6 aya kadar yüzüstü aktivitelerinin UYANIK oldukları vakitlerde, ve yanıbaşlarında ben varken idi.

Benim oğluma yan yatış yastığı almıştım son anda toparladık. O hep sırt üstü yatardı ve arkası düzleşmeye başlamıştı. Rutin kontrolünde Doktoru, eyvah dedi 6 ay zamanı kalmış kızlar böyle kafa istemez hemen müdahale edin. Ama ne kadarlık olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Benim bebeğimde tek tarafa yatıyordu. Eğrilik için doktor uyardı. Kaskı yaptıran firmayla iletişime geçtik. 8 aya kadar rahat düzelir. Ondan sonra biraz zor dediler. Akdeniz üniversitesinden bir profesör kafasında birşey yok, öbür tarafa yatırın dedi. Kask yaptırmayın dedi. Zorda olsa alıştırdık. Sadece alnında belli belirsiz çizgi kaldı. Ucuz birşey de degildi kask. Biz sorduğumuzda 14.000 demişlerdi.

Gecmis olsun hanimlar cocuklarinizin kafa sekilleri daha iyi bir hale geldi mi. Benim kziim iki yasinda. Kafa duzlesmesinde hicbir iyilesme olmadi. Alnina ve birz da yanaklarina da yansimis durumda kafasinin duzlesmesi. Cok uzuluyorum. Umarim duzelir hepsi 😏

Merhaba oğlumun sürekli inatla aynı tarafa yatmasından dolayı kafasında düzleşme oldu ne yaptıysam diğer tarafa yatıramadım yastıklar aldım kendim çevirdim çok inatçıydı on bir aylıkken öneriyle kask yaptırdık ama bu kaskı da doğru düzgün kullanamadık gerek sıcaktan gerek oğlumun rahat edememesinden 23saat takılıp bir saat çıkarılması gerekiyor havalar çok sıcak oğlum çok huzursuz kaskı takınca bende dayanamayıp çıkarıyorum o ağlayınca dediğim gibi düzenli kullanamadık şu an bir yaşında kafasında az bir düzelme oldu ama kafa büyüme hızı yavaşlıyor gün geçtikçe süturları kapanıyor çok endişeliyim ya böyle kalırsa başına böyle bir şey gelen var mı yamuk kafalı kalacak diye çok korkuyorum
Benim oğlunun da aynı durumdaydı ama büyükce normal şeklini aldı sen merak edme düzelir zaten saç lardan belli bile olmuyor

Back
X