Lutfen acil cok korkuyorum bebegin 2 hafta geriden gelmesi

Anneolmakmucize

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
678
232
33
kızlar Dün Doktor kontrolüm vardı 38+6 haftalık hamileyim ancak ultrasonda 36 +1haftalık görünüyordu Doktor karın çevresi 2 hafta geriden geliyor dedi bebeğimin kilosu 2 kilo 802 gram ben Geç döllenme olduğunu biliyorum ancak sata göre hesapladık ları için geriden geldiğini söyledi Bu durumda geç mi doğururum yoksa yine sata göre mi doğum olur onu merak ediyorum ayrica basina boyle bisey gelenler bebeginizin durumu nasil simdi

Son düzenleme:
3 kiloya yakın, daha 2 haftanız var 3 kiloyu geçer doğduğunda. Gayet normal.
Evet Insallah ama karin cevresi geriden geliyor dedi yani Allah korusun dogunca skinti yasarmi yavrum ilk bebegim 39 haftada dogdu suan 38 +6 olmam gerek sata gore ama dr 36 hafta 1 gunluk dedi doguma bu durumda hala 4 haftami var acaba bilginiz varmi

Evet Insallah ama karin cevresi geriden geliyor dedi yani Allah korusun dogunca skinti yasarmi yavrum ilk bebegim 39 haftada dogdu suan 38 +6 olmam gerek sata gore ama dr 36 hafta 1 gunluk dedi doguma bu durumda hala 4 haftami var acaba bilginiz varmi
Karın çevresini bilmiyorum inanın ki, ama daha geç doğacağını sanmıyorum. Benimki de önden gidiyor kilo olarak doktorum doğum tarihini değiştirmez dedi. Ama 40 haftadan sonra da doğum yapan var. Bence çok takılmayın, az kalmış çok daha küçük bebek doğurup büyütenler var. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın, geriden gelmesi önemli değil.
zaten bu haftalarda organ gelişimi tamamlanmış sadece kilo alımı oluyor. Hepimiz aynı değiliz, kimi zayıf kimi kilolu, bebekler de öyle.

Karın çevresini bilmiyorum inanın ki, ama daha geç doğacağını sanmıyorum. Benimki de önden gidiyor kilo olarak doktorum doğum tarihini değiştirmez dedi. Ama 40 haftadan sonra da doğum yapan var. Bence çok takılmayın, az kalmış çok daha küçük bebek doğurup büyütenler var. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın, geriden gelmesi önemli değil.
zaten bu haftalarda organ gelişimi tamamlanmış sadece kilo alımı oluyor. Hepimiz aynı değiliz, kimi zayıf kimi kilolu, bebekler de öyle.
İnşallah sizin de sağ salim doğar bebeğiniz Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bebeklerimize sağlık versin Pazartesi günü yine doktora gideceğim Bu sefer başka bir doktora gideceğim inşallah pazartesi gününe kadar da doğurmuş olurum gerek kalmaz iki gündür uyuyamıyorum sıkıntıdan Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah teşekkür ediyorum cevabınız için

kızlar Dün Doktor kontrolüm vardı 38+6 haftalık hamileyim ancak ultrasonda 36 +1haftalık görünüyordu Doktor karın çevresi 2 hafta geriden geliyor dedi bebeğimin kilosu 2 kilo 802 gram ben Geç döllenme olduğunu biliyorum ancak sata göre hesapladık ları için geriden geldiğini söyledi Bu durumda geç mi doğururum yoksa yine sata göre mi doğum olur onu merak ediyorum ayrica basina boyle bisey gelenler bebeginizin durumu nasil simdi
38+6 da 36+1 e uyumlu usg niz.
Peki son kontrolde mi 2 haftalik fark olustu yoksa en basindan beri mi bu 2 haftalik gerilik vardi?

Benim kızım 38+2 de gelişimi 36 haftaya uyumlu olarak dogdu.
Ama benim plesanta yaslanmasi ve amniyon sıvısı kritik seviyenin altina düştü diye olmustu, zaten akabinde acil sezeryan ile 2825 gr 47 cm olarak dunyaya geldi kizim.

Eger gelisimi hep 2 hafta geriden geldiyse bu zamana kadar korkmayin.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrunuzu🤲

38+6 da 36+1 e uyumlu usg niz.
Peki son kontrolde mi 2 haftalik fark olustu yoksa en basindan beri mi bu 2 haftalik gerilik vardi?

Benim kızım 38+2 de gelişimi 36 haftaya uyumlu olarak dogdu.
Ama benim plesanta yaslanmasi ve amniyon sıvısı kritik seviyenin altina düştü diye olmustu, zaten akabinde acil sezeryan ile 2825 gr 47 cm olarak dunyaya geldi kizim.

Eger gelisimi hep 2 hafta geriden geldiyse bu zamana kadar korkmayin.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrunuzu🤲
Daha önce bana bebek geriden geliyor demedi hic dobler iyi dedi boyu uzun dedi suyu da iyiymis sadece karın çevresi 2 hafta geriden geliyor dedi Bir önceki kontrolümde Bebeğim 2 kilo 864 gramdı Şimdi ise 2 kilo 802 gr cikti Yalnız geçen hafta çok kötü rahatsızlandım ishal kusma titreme halsizlik yaşadım doktora gittim kum ve taş düşürdüğünü söyledi aynı zamanda vücudum enfeksiyon olmuş ve karaciğer enzimlerim yükselmiş buna bağlı olarak 5 gün boyunca antibiyotik kullandırdı Şimdi iyiyim acaba diyorum O rahatsızlıktan dolayı mı boyle oldu cunku devlete gidiyorum her kontrolde ayni dr bulmak zor biri sorun yok diyor digeri 2 hafta geriden geliyor diyor

Daha önce bana bebek geriden geliyor demedi hic dobler iyi dedi boyu uzun dedi suyu da iyiymis sadece karın çevresi 2 hafta geriden geliyor dedi Bir önceki kontrolümde Bebeğim 2 kilo 864 gramdı Şimdi ise 2 kilo 802 gr cikti Yalnız geçen hafta çok kötü rahatsızlandım ishal kusma titreme halsizlik yaşadım doktora gittim kum ve taş düşürdüğünü söyledi aynı zamanda vücudum enfeksiyon olmuş ve karaciğer enzimlerim yükselmiş buna bağlı olarak 5 gün boyunca antibiyotik kullandırdı Şimdi iyiyim acaba diyorum O rahatsızlıktan dolayı mı boyle oldu cunku devlete gidiyorum her kontrolde ayni dr bulmak zor biri sorun yok diyor digeri 2 hafta geriden geliyor diyor
Ozele gitme şansınız yok mu?
Basindan beri geriden gelseydi tamam.
Son haftalarda olusan bi gerilikse(ki anlattiginiza gore oyle) sıkı takipte olmaniz gerek. Anne karninda gelisimi duran bir
bebegi hemen aliyorlar cunku.

bunlar doğum süresini belirleyici ölçütler değildir, doğruluk payı da %100 değildir. usg de iki hafta geriden gidiyor diye bebek iki hafta geç doğmaz, usg de ileri görünüyor diye de erken doğmaz. usg de belli ölçütler giriliyor sisteme tanımlanıyor ve ona göre bir yorum elde ediliyor, kesin sonuç değil sadece bir değerlendirmedir. aynı doktor aynı usg cihazında arkadaşımın bebeği iki hafta ileride görünüyordu benim ki geride sonuç olarak ikimizinki de 40 haftalık 3,5 kilo olarak doğdu.

Aynı şeyi kuzenim yaşadı korkutmak istemem fakat erken doğum yaptı bebek kuvez de kaldı onunki braz daha erkendi ve karın bölgesinde gerilik vardı. Sizin de kilo verme bile olmuş bnce ihmal etmeyin kesinlikle bı özel hastaneye gidin hemen . Çünkü kuzenimin bebek alinmasaydi ikisinde de sıkıntı olucakti farklı bir doktor anladı.

Elimdeki usglere bakip soyliyim 25 kasimda olanda 2864 yaziyor 19 aralikta olanda 2802 yaziyor canim
Canim seni korkutmak istemiyorum ve insallah ben yaniliyorumdur ama bana hic normal gelmedi bu :KK43:
Her dr un ölçümü farklilik gosterebilir lakin 3 haftada kg almamis bebegin. Sen bugun gidip kontrol ol, ozele gitme sansin yoksa devlette de randevu hemen bulamiyorsan acilden giris yap. (Hareketlerini hissetmiyorum diye gidersen oncelik tanirlar, zaten hamileler sirada fazla bekletilmiyor sistem one aliyor)

Burdan paylasirsan sevinirim gelismeleri.

Insallah saglikla hayirlisiyla kucagina alirsin evladini.🤲

Burada anlattıklarına göre bebeğin kilo vermesi normal gözüküyor . Çünkü zor ve riskli bir zaman yasamsissin belli ki. kusma, ishal normal bir insanı bile etkilerken içerde sadece anne kanından beslenen bir bebeği etkilememesini bekleyemeyiz.

Benim de bir ara yine son haftalara yakın bebeğim 2 hafta geriden geliyor demişti doktor, kilo bakımından. Hurma yemeni tavsiye ederim. Bana çok yararı olmuştu.

Bir de benim bir arkadaşım daha vardı karın çevresi bayagaa geriden geliyordu onun. Yanlis olmasın yaklaşık 4-5 hafta falandı sanırım. Riskli doğuma yolladılar. Doktor kilosunu takibe aldı yükselme normal devam ederse acilmani bekliyecez ama etmezse dogurtucaz ki sen sutunle besle bebeği dediler. Kilosu kızın açılması olana kadar az da olsa alarak gitti. Zaten olaydan 3 hafta sonra falan doğurdu kız.

Kontrollerini ihmal etme. Gerekirse başka hastaneye de git ki ölçüm yanlış olmasın. Her cihaz farklı çünkü.

Bir de benim bir arkadaşım daha vardı karın çevresi bayagaa geriden geliyordu onun. Yanlis olmasın yaklaşık 4-5 hafta falandı sanırım. Riskli doğuma yolladılar. Doktor kilosunu takibe aldı yükselme normal devam ederse acilmani bekliyecez ama etmezse dogurtucaz ki sen sutunle besle bebeği dediler. Kilosu kızın açılması olana kadar az da olsa alarak gitti. Zaten olaydan 3 hafta sonra falan doğurdu kız.

Kontrollerini ihmal etme. Gerekirse başka hastaneye de git ki ölçüm yanlış olmasın. Her cihaz farklı çünkü.
Pazartesi gunu gidicem doktora bebegim kipir kipir Allaha sukur ama iste bende kotu oldum 3 haftada hic kilo almamasi benide korkutuyo ama dr dedim bebegim iyimi iyi nts istiycem dedi en erken zamanda nts cektirip gelin dedi dun aksam sancidan oldum dedim kesin doguruyorum ama tik yok tas dusurdum sanirim sagsalim dogsada kucagima alsam yavrumu

Geç döllenme sebebiyle yeni bir adet düzenlemesi yapılmadı mi? Benimde geç dollnme oldu suan 1 hafta ileri adet tablosu cizlimisti doktorda ultrasona göre doğumun olur dedi bence normal canım stres yapma

Karın çevresi geriden geliyor demek bebek zayıf demek canım

Back
X