Lütfen acil yardım tesettürle ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar herkese arkadaslar uzun zamandır 2 sene önce ğirdigim tesettürden cıkmak istiyordum. Ama eşimi ikna edemedim. Denize giderken veya arabada seyahat ederken basımı hep açardım. Bıktım bu ikilemden. Yarın akrabanın kınası var. Direk açık gitsem, eşim ve eşimin ailesi garipseyecek ama artık bi yerden baslamam lazım. Cok korkuyorum, ne önerirsiniz.

Neyden korkuyorsunuz? Eşinizle beraber gitmeyecek misiniz zaten? Haberi olacak. Bence de ikilimde kalmak kadar saçma şey yok. Ya doğru düzgün kapanın ya da açılın.

Bugün olmazsa sonra daha çok zorlanabilirsin. Aklına koyduğun gibi yap hemen. Düğün gibi toplu bir merasime gidip bir sürü insanla bir anda karşılaşınca üzerindeki o çekinmeyi daha kolay atarsın.

Tesettürden çıkışınızı akrabanızın kınasına denk getirip, gelinden de rol çalmayın bence. Millet kınanın büyük bir bölümünde sizi konuşur, gelinin kınasının da tadı kaçar.

Evet ama zorlandım. Zor

Sizin gibi kendi isteğiyle kapanıp sonra açılmak isteyen kadınlara ne demeli gerçekten bilmiyorum. Yani çevrenizde açılınca dünyanin lafı ve tepkisi ile karşılaşan kadınların neler yaşadığın hepimiz görüyoruz. Etrafta bu kadar yobaz insan varken kapanmak gibi bir karar verirken bin defa düşünmek lazım. Kapanmak çok kolay ama açılmak maalesef çok zor oluyor. Umarım isteğiniz gibi açılırsınız.

Kınada böyle bir şey yapmak bence olmaz. Herkes bunu konuşur, rol çalmak olur Z zxshermine nin de yazdığı gibi. Onun dışında açılmaya da kapanmaya da kişi kendisi karar vermeli. Ne yapıyorsa da arkasında durmalı. İstedim ve yaptım, böyle karar verdim diyebilecekseniz açılın. Eşinizle konuşun önce fakat izin almak için değil, böyle bir düşünceniz olduğunu paylaşmak için.

Yaşamadan ne bileyim. Müneccim miyim?

Niye bin defa düşünsün, o zaman yapabileceğini düşünmüş kapanmış. Çevresine sınır çizecek bir şekilde. Bu sınır yoksa zaten tek karıştıkları başörtüsü de değildir, tüm hayatına karışıyorlardır.

Bu sadece sizi ilgilendiren bir karar, bırakın garipseyen garipsesin kimseyi bağlayan bir şey yok en fazla 3 gün konuşur susarlar, ama başka birinin kınasında değil bana göre de. Evet bütün eş dost aynı anda görecek sizin stres yükünüz bir anda boşalacak ama öte yandan bir başka insanın en özel gününde gündem yaratmak hoş değil, şu durumda sosyal medya iyi fikir gibi, sosyal medyada akrabalar akbaba gibi taze gündem bekliyor zaten bir kişi görse tüm sülale duyar

Eşinizle tanıştığınızda tesettürlü müydünüz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…