LÜTFEN AKIL VERIN ACILLLLL

Elisam242

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
22
6
1
32
Bir Kızım var 2.5 yaşında paylaşmayı pek sevmez ama ben tabiki ona paylaşması gerektiğini öğretmeye çalışan bir anneyim misafirliğe gittiğimizde arkadaşıma,arkadaşımın sürekli kendi oğlunu teselli edip benimkine kızması sürekli tersleyerek konuşması zoruma gidiyor bize geldiklerinde "Ama benim oğlumada ver oyuncaklarından niye böyle niye vermiyorsun diyor" kendi evinde ise o oglumun oyuncakları onlar onun ama diyip elinden çekmesi beni dellendiriyor benim kizim vurdugunda yada cocuklarin elinden birsey aldiginda zaten rahatca oturup seyirci kalan bir Anne degilim kizima guzel bir sekilde onu rencide etmicek sekilde uyariyorum hadi kizim arkadasada var bak kardes o vurma acır vurursan gibilerinden yada baska birseyle dikkatini dagitmaya calisiyorum ama arkadas ise takmis benim kizimi kafaya surekli benim kizima catiyo bu aksam ki olayda son damla oldu artik birsey demedim ama keyfim cok kacti yani benim canim cigerim o ve dedigim gibi ben seyirci kalmiyorum zaten ben kizimi uyarirken sana ne oluyo diyesim var sizce ne yapmaliyim saat kac oldu uyku tutmadi sinirim bozuldu yani bu bir degil iki degil surekli boyle yani sizce ne yapayim uyarayim mi artik arkadasida sonucta hic kimse benim evladimdan daha degerli degil ve cocuk bunlar yani bilincsiz hata yapmalari kadar normal birsey yok bizim gorevimizde dogruyu ogretmek ki bunuda yapiyorum

Onu zaten göze aldım ama ağzının payınıda vermek istiyorum açıkcası hani yaptığın ayıp gibilerinde

cocuklarin bilincaltinda bazen tek bi kare omur boyu kalir. farketmeseler de. ornegin baska biri hadszlk yaparak sizin yaninizda cocugunuza kendini kotu hissetircek birsey yaparsa cocugun aklinda kalabilecek bir kare annem beni korumadi. sizi uykusuz birakack bu olayi arkadasinzla dogrudan konusun rahatszlklarinizi soleyin. hicbir sey evlattan degerli degil.

Onun, onlarin evinde bunlar oglumun demesi cok garip, cocuk bunlar cok normal senin uyarman ikaz etme seklin iyi o kadin garip bence ve kimse kizindan degerli degil görüşme

Neden gelmiyorsun görüşemiyoruz derse
Benim tarzımda bir anne değilsin
Çocuğuma ve bana zarar veriyorsun hareketlerinle deyin
Yere batsın böyle arkadaşlık
Komşu komşunun külüne muhtaçtır hesabı komşum kendisi ama böyle birinin ne kendisi ne külü lazım haklısınız

cocuklarin bilincaltinda bazen tek bi kare omur boyu kalir. farketmeseler de. ornegin baska biri hadszlk yaparak sizin yaninizda cocugunuza kendini kotu hissetircek birsey yaparsa cocugun aklinda kalabilecek bir kare annem beni korumadi. sizi uykusuz birakack bu olayi arkadasinzla dogrudan konusun rahatszlklarinizi soleyin. hicbir sey evlattan degerli degil.
Evet,çok haklısınız çocuğumun bilinç altına böyle şeyler yerleştirmektense daha güzel şeyler yerleştirmeyi tercih ederim ve evet en değerlim benim canım kızım o ben bile kizmadan 10000 kez dusunurken baskasi yapamaz yani

Görüsmeyin ve görüşmeme sebebinizi açıklayın hadsize.

paylaşma kavramının çok abartıldığını düşünüyorum.evet paylaşmak güzeldir karşılıklı olmak koşulu ile.Bir taraf hep verici iken diğer taraf hep alıcı ise bu paylaşmak değil kullanılmaktır.
Neden siz kızınızı üzmek pahasına ona ait eşyaları zorla veriyorsunuz ki? O oyuncaklar kızınıza ait ve vermek istemiyorsa hiç zorlamayın.Benim kızım 20 aylık ve oyuncaklarını kime verip kime vermeyeceğine o karar veriyor.Sevdiği iki arkadaşı ile oynarken paylaşır ama başkalarına gelince vermez .20 aylık da olsa bu konuda zorlamam.
Benim kızıma babası bile sesini yükseltip kızımı azarlamaya kalksa ciddi söylüyorum canına okurum. Ben olsam o komşuyu güzel bir paralar sonra suratına bakmam.
Not: Pek fazla komşu sevmem.

Gorusmeyin. Cocugunuzdan daha degerli degil. Aciklama yapmak isterseniz de herseyi oldugu gibi soyleyin. Insanlar hadlerini bilmeli.

Gorusmeyi kes bence cocugun onemli arkadasin degil. Gorusmek isterse de kizima davranislarin beni rahatsiz ediyor diye soyle direk

Kızınızı terslemesin uyarmasına nasıl izin verdiniz ?
Ben onun annesiyim sana ne oluyor diyemediniz mi? Neden çekiniyorsunuz arkadaşınızdan ?
Asla görüşmeyin
Benimde kızım var çok hassasım bu konuda
Ve pasif kaldığınız için çok kızdım size
Evlat herşeyden önemlidir arkadaşınızı kırmaya kızmaya nasıl çekinirsiniz aklım almıyor

Sonuçta komşunuz sürekli yüzyüze bakacaksınız yaptığı terbiyesizlik bence otururken başka onun görmediği birinden örnek verin kızımı tersledi elinde kumanda vardı sinirle aldı kendini ne sanıyorsa diye laf yerine gider sonra da yavaş yavaş mesafe koyarsın

Bir Kızım var 2.5 yaşında paylaşmayı pek sevmez ama ben tabiki ona paylaşması gerektiğini öğretmeye çalışan bir anneyim misafirliğe gittiğimizde arkadaşıma,arkadaşımın sürekli kendi oğlunu teselli edip benimkine kızması sürekli tersleyerek konuşması zoruma gidiyor bize geldiklerinde "Ama benim oğlumada ver oyuncaklarından niye böyle niye vermiyorsun diyor" kendi evinde ise o oglumun oyuncakları onlar onun ama diyip elinden çekmesi beni dellendiriyor benim kizim vurdugunda yada cocuklarin elinden birsey aldiginda zaten rahatca oturup seyirci kalan bir Anne degilim kizima guzel bir sekilde onu rencide etmicek sekilde uyariyorum hadi kizim arkadasada var bak kardes o vurma acır vurursan gibilerinden yada baska birseyle dikkatini dagitmaya calisiyorum ama arkadas ise takmis benim kizimi kafaya surekli benim kizima catiyo bu aksam ki olayda son damla oldu artik birsey demedim ama keyfim cok kacti yani benim canim cigerim o ve dedigim gibi ben seyirci kalmiyorum zaten ben kizimi uyarirken sana ne oluyo diyesim var sizce ne yapmaliyim saat kac oldu uyku tutmadi sinirim bozuldu yani bu bir degil iki degil surekli boyle yani sizce ne yapayim uyarayim mi artik arkadasida sonucta hic kimse benim evladimdan daha degerli degil ve cocuk bunlar yani bilincsiz hata yapmalari kadar normal birsey yok bizim gorevimizde dogruyu ogretmek ki bunuda yapiyorum
ben olsam.oyle arkadaşla bir daha gorusmem

2,5 yasindaki cocugun elindeki oyuncagi gosterip `hadi arkadasinla paylas onu` demek veya elinden cekip almak ne demek biliyor musunuz?
elini kolunu kopart bana ver demek.
o yas cocuklari paylasmaz zaten,paylasmaya da zorlanmamali..ellerindeki nesneyi vucutlarinin bi uzantisi olarak gorurler,cok fazla butunlesirler.
krese gitmeye basladiginda kendi kendine paylasmayi ogrenecektir,sakin o kadin yuzunden de surekli kizinizi uyarmayin..aciklama yapabilirsiniz,istersen verelim bak kardeste oynasin gibi ama vermiyorsa sakin kizmayin..o cocuk gitsin baska oyuncak bulsun.
arkadasiniza da soyleyin paylasma kademe kademe olur,kizimi zorlayacak halim yok,vakti gelince ogrenir NOKTA..

paylaşma kavramının çok abartıldığını düşünüyorum.evet paylaşmak güzeldir karşılıklı olmak koşulu ile.Bir taraf hep verici iken diğer taraf hep alıcı ise bu paylaşmak değil kullanılmaktır.
Neden siz kızınızı üzmek pahasına ona ait eşyaları zorla veriyorsunuz ki? O oyuncaklar kızınıza ait ve vermek istemiyorsa hiç zorlamayın.Benim kızım 20 aylık ve oyuncaklarını kime verip kime vermeyeceğine o karar veriyor.Sevdiği iki arkadaşı ile oynarken paylaşır ama başkalarına gelince vermez .20 aylık da olsa bu konuda zorlamam.
Benim kızıma babası bile sesini yükseltip kızımı azarlamaya kalksa ciddi söylüyorum canına okurum. Ben olsam o komşuyu güzel bir paralar sonra suratına bakmam.
Not: Pek fazla komşu sevmem.

+1. Kesinlikle zorlamayın oyuncak paylaşma konusunda. siz takılarınızı paylaşır mısınız kimseyle? Aynı hesap.

Bir daha çocuğunuza ters bir şey diyen olursa o an bozun. Gece kurup kurup düşünmenizin kimseye faydası yok.

Back
X