Kesinlikle görüşmeyin o şahısla.. Çocuğunuzu incitmesine daha fazla izin vermeyin lütfen.. Bu paylaşım konusu için yazmak istedim size aslında. Benim de kızımda vardı bu problem. Hiç bişeyini paylaşmıyordu ve ben toplum içinde inanılmaz utanıyordum bazen onun bu tavırlarından. Ve sürekli uyarıyordum kızımı.. Aman yavrum paylaş, kardeşe de ver, arkadaş ta oynasın v.s.
Bir gün aynı şeyi doktorumuzun kızına da yaptı. Yine çok utandım ve uyarmaya başladım. Ve doktorumuzdan ders niteliğinde bi tepki aldım. Bana söylediği, lütfen kızınıza müdahale etmeyin ve saygı duyun dedi. Paylaşmak istemiyorsa istemiyordur bu onun kararı dedi. Evet siz doğru olanı söyleyin ve o ne yapmak istiyorsa onu yapsın dedi. Çocuklarımızı bu şekilde yanlış eğittimizi ifade etti. Evet benim de bu durum işime geliyordu çünkü onu paylaşmaya zorlayınca da benim kızım üzülüyordu sonuçta. Doktorun şu lafı beni çok etkiledi. '' bu çocuk yarın bir gün namusuna, kişiliğine, kendine sahip çıkıcak. ve bunun temellerini şimdiden oyuncaklarına ve sevdiği şeylere sahip çıkarak atıyor. Eğer bu kadar müdahale ederseniz yarın birgün değerlerini de paylaşıma sunabilir.... Çok haklıydı! Şimdi artık değişti herşey bende. Artık'' Kızım bu senin. Arkadaşınla paylaşıp paylaşmamak ta senin tercihin'' diyorum. Ve paylaşmak istediği arkadaşı kendi seçiyor. Yani ona seçme hakkı veriyorum.. Çok da iyiyiz böyle..
O şahısla lütfen görüşmeyin yine söylüyorum. Çocugunuza zarar verirsiniz... Biraz uzun oldu özür, ama paylaşmak istedim belki karar almanızda yardımcı olur diye