LÜTFEN AKIL VERIN ACILLLLL

Nolursa olsun usluplu bir şekilde burda annesi var ben onu gerekrse uyarırım diceksinz ve aranızada cok rica ediyorum mesae koyun evladnızı ezdirmeyn ya o kimki sizin evladınıza terbiye vermeye kalkıyor hadsiz.En sinir oldugum şeydir böyle yapmayın bence cocugunuzu arkalayn arada yoksa özgüvensz bir birey olur. biri bişey değinde ben uyarırım noldu diyip araya girin ben küçükken bir baskası bana kızdıgında annem müdahale etmediğinde cok üzülrdm o yüzden yiğenim bile olsa asla kırmam onu bir yaramazlık yaptgnda ablama gider abla şöyle şöyle yapıyor istersen uyar diyorum insanlar kendi evladına veremediği terbiyeyi baskasına vermeye ne maraklı ya.

Arkadaşlık ayağına ne olaylar dönüyor hayret yaaa... Bu raddeye gelene kadar görüşmeme kararı alabilirdin nedir yani evde tek iç çayını kahveni.

Birde paylaşımcı değilse değil yani kimsenn cocugunu mutlu etmek zorunda değil sizin cocugunuz .

Öyle biriyle hala görüşme ısrarınız neden önce onu söyleyin.

anne demek çocuğunun haklarının koruyacak kişi demek.
bir başka çocuğu memnun etmek için kendi çocuğunu üzmek demek değil.
artı bir başkası benim çocuğumu kendi çocuğu için üzemez.

hak ve hukuk açısından asla razı gelmem.
kimse kimseyi kendinden ödün vererek memnun etmesin.
herkes insan.

keske en bastan sen uyrma benim kızımı hassas ben uyarıyım deseydiniz. yada o uyarınca kendi oglunu onlar onun diye paylasmayı ögrensin deseydinz. belkide bukadar sinir olmazdınız

Illa belirtmenize gerek yok ki bazen susmak yok saymak en guzel cevaptir gorusmeye mesafe koyun o dusunsun ne oldu diye sorarsa soylersiniz yok farkindaysa zaten kendini toparlar ha hatasinin farkina varan biri degilsede gorusmeyerek en faydali seyi yapmis olursunuz
Sonucta komsunuzda birsey deseniz oda cvp verse yrn cocuklar can ciger olur siz kalp kirikligiyla kalirsiniz

Bir Kızım var 2.5 yaşında paylaşmayı pek sevmez ama ben tabiki ona paylaşması gerektiğini öğretmeye çalışan bir anneyim misafirliğe gittiğimizde arkadaşıma,arkadaşımın sürekli kendi oğlunu teselli edip benimkine kızması sürekli tersleyerek konuşması zoruma gidiyor bize geldiklerinde "Ama benim oğlumada ver oyuncaklarından niye böyle niye vermiyorsun diyor" kendi evinde ise o oglumun oyuncakları onlar onun ama diyip elinden çekmesi beni dellendiriyor benim kizim vurdugunda yada cocuklarin elinden birsey aldiginda zaten rahatca oturup seyirci kalan bir Anne degilim kizima guzel bir sekilde onu rencide etmicek sekilde uyariyorum hadi kizim arkadasada var bak kardes o vurma acır vurursan gibilerinden yada baska birseyle dikkatini dagitmaya calisiyorum ama arkadas ise takmis benim kizimi kafaya surekli benim kizima catiyo bu aksam ki olayda son damla oldu artik birsey demedim ama keyfim cok kacti yani benim canim cigerim o ve dedigim gibi ben seyirci kalmiyorum zaten ben kizimi uyarirken sana ne oluyo diyesim var sizce ne yapmaliyim saat kac oldu uyku tutmadi sinirim bozuldu yani bu bir degil iki degil surekli boyle yani sizce ne yapayim uyarayim mi artik arkadasida sonucta hic kimse benim evladimdan daha degerli degil ve cocuk bunlar yani bilincsiz hata yapmalari kadar normal birsey yok bizim gorevimizde dogruyu ogretmek ki bunuda yapiyorum
Görüşmek zorunda mısın.Kusura bakma da ne kimsenin çocuğunu azarlarım ne dkimse benim çocuğumu azarlayamaz düşüncesindeyim.
Çğaırdığında gitme çocuklar anlaşamıyor de geç.Hayatı kendinize bu kadar zorlaştırmayın.

Kesinlikle görüşmeyin o şahısla.. Çocuğunuzu incitmesine daha fazla izin vermeyin lütfen.. Bu paylaşım konusu için yazmak istedim size aslında. Benim de kızımda vardı bu problem. Hiç bişeyini paylaşmıyordu ve ben toplum içinde inanılmaz utanıyordum bazen onun bu tavırlarından. Ve sürekli uyarıyordum kızımı.. Aman yavrum paylaş, kardeşe de ver, arkadaş ta oynasın v.s.
Bir gün aynı şeyi doktorumuzun kızına da yaptı. Yine çok utandım ve uyarmaya başladım. Ve doktorumuzdan ders niteliğinde bi tepki aldım. Bana söylediği, lütfen kızınıza müdahale etmeyin ve saygı duyun dedi. Paylaşmak istemiyorsa istemiyordur bu onun kararı dedi. Evet siz doğru olanı söyleyin ve o ne yapmak istiyorsa onu yapsın dedi. Çocuklarımızı bu şekilde yanlış eğittimizi ifade etti. Evet benim de bu durum işime geliyordu çünkü onu paylaşmaya zorlayınca da benim kızım üzülüyordu sonuçta. Doktorun şu lafı beni çok etkiledi. '' bu çocuk yarın bir gün namusuna, kişiliğine, kendine sahip çıkıcak. ve bunun temellerini şimdiden oyuncaklarına ve sevdiği şeylere sahip çıkarak atıyor. Eğer bu kadar müdahale ederseniz yarın birgün değerlerini de paylaşıma sunabilir.... Çok haklıydı! Şimdi artık değişti herşey bende. Artık'' Kızım bu senin. Arkadaşınla paylaşıp paylaşmamak ta senin tercihin'' diyorum. Ve paylaşmak istediği arkadaşı kendi seçiyor. Yani ona seçme hakkı veriyorum.. Çok da iyiyiz böyle..
O şahısla lütfen görüşmeyin yine söylüyorum. Çocugunuza zarar verirsiniz... Biraz uzun oldu özür, ama paylaşmak istedim belki karar almanızda yardımcı olur diye

insanları tanımadan yargılamak olmaz ama adalet duygusu ve insan sevgisinden yoksun biri gibi görünüyor anlattıklarınızla. görüşmemek size ve ailenize huzur verecek ve onun kötü enerjisini sizden uzak tutacaktır.

Bir Kızım var 2.5 yaşında paylaşmayı pek sevmez ama ben tabiki ona paylaşması gerektiğini öğretmeye çalışan bir anneyim misafirliğe gittiğimizde arkadaşıma,arkadaşımın sürekli kendi oğlunu teselli edip benimkine kızması sürekli tersleyerek konuşması zoruma gidiyor bize geldiklerinde "Ama benim oğlumada ver oyuncaklarından niye böyle niye vermiyorsun diyor" kendi evinde ise o oglumun oyuncakları onlar onun ama diyip elinden çekmesi beni dellendiriyor benim kizim vurdugunda yada cocuklarin elinden birsey aldiginda zaten rahatca oturup seyirci kalan bir Anne degilim kizima guzel bir sekilde onu rencide etmicek sekilde uyariyorum hadi kizim arkadasada var bak kardes o vurma acır vurursan gibilerinden yada baska birseyle dikkatini dagitmaya calisiyorum ama arkadas ise takmis benim kizimi kafaya surekli benim kizima catiyo bu aksam ki olayda son damla oldu artik birsey demedim ama keyfim cok kacti yani benim canim cigerim o ve dedigim gibi ben seyirci kalmiyorum zaten ben kizimi uyarirken sana ne oluyo diyesim var sizce ne yapmaliyim saat kac oldu uyku tutmadi sinirim bozuldu yani bu bir degil iki degil surekli boyle yani sizce ne yapayim uyarayim mi artik arkadasida sonucta hic kimse benim evladimdan daha degerli degil ve cocuk bunlar yani bilincsiz hata yapmalari kadar normal birsey yok bizim gorevimizde dogruyu ogretmek ki bunuda yapiyorum
görüşmeyin. çocuğunuzu negatif etkileyen insanlarla görüşmeyin. 2,5 yaşındaki hiçbir çocuk paylaşmayı tam anlamıyla bilmez. şu an sahiplenme aşamasında. çok doğal. ne bekliyorsunuz ki? seve seve oyuncaklarını vermesini mi, veya ses çıkarmayıp ezik ezik içli içli ağlamasını mı? çocuğunuzu oyun gruplarına götürün. oradaki oyuncakların herkesin oynaması için olduğunu ve muhakkak paylaşması gerektiğini ne kadar çabuk öğreneceğine şaşırırsınız. ama konu evdeki kendi oyuncaklarıysa çok çok doğal paylaşmaması. 3 yaşında anca başlıyorlar. o da karşılıklı olarak. yani arkadaşınız insan olsa, ona şöyle söyleyin derdim : hadi oğluna bir oyuncağını alıp bize gelmesini söyle, sonra kızınıza bak bunu sana getirdik evden, sen de bize bir oyuncağını ver, biz de oynayalım, gderken de onu bırakıp kendi oyuncağımızı alırız. biz komşumla bu şekilde alıştırıp arkadaş yaptık kızlarımızı mesela. ama malesef arkadaşınız pek bunu yapabilecek gibi durmuyor. size de şaşırdım doğrusu, hala uyarayım mı diye düşünüyorsunuz. şart mı bu vtandaşla görüşmeniz? net şekilde söyleyin. anlamazsa da görüşmeyin. gayet basit...

Back
X