Lütfen akıl verin.. Kimseye danışmıyorum..

semiha88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
50
6
96
Arkadaşlar yeni üye oldum buraya.. Aslında problemimi kimseyle paylaşamadığım için.. 3 yıllık evliyim devlet memuruydum evliyken, eşim de öyle. Evliliğimizin ilk senesinde eşimin ailesiyle bi problem yaşadım ve istifa ettim. Bu sırada bi bebeğim oldu. İstifa edince ünv sınavına hazırlandın ve tekrar ecZacılık kazandım şimdi okuyorum. Neyse eşimin ailesine kırgınlığım hiç bitmedi çünkü gerçekten zulmettiler o günlerde. Ama şimdi herşeyi unutmuş görünüyorum saygıda kusur etmiyorum. Çocuğumuok seviyorlar karışmıyorum ben de. Ama eşim o sıkıntılı günlerde ailesine çok bozuldu, hiç tanımamamıştım bunları ne kadar bencillermiş felan diye kahroldu. Ben mesleğimden oldum ama o yıkıldı. Onlar torun hasretine dayanamayıp gelip bizde kalıyorlar ayda bir felan ben hiç umursamıyorum. İkram hizmet.. Hiç problem yok gibi falan, eşim bir günden fazla kalmalarını istemiyor, "çok yoruluyorum,Cumartesi kalsınlar pazar da bize kalsın dinlenelim diyor. Ben okula şehir dışına gidip geliyorum hergün, o da akşam 5 'e kadar mesai yapıyo bi de bebek var yoğun bi hayat ama gene de ben gelmesinler felan demiyorum, ama dediğim gibi eşim istemiyor. Bunu da açık açık söylemiş bir gün kalın birgün yeter demiş. Çok kızmışlar benden bilmişler gene. Sende çocuğundan böyle gör felan demişler.. Ben bi kaç gündür moralmen çöktüm niye böyle hep benden biliyorlar diye.. Korkum bedduası geçer mi?? Ama eşim tavrında çok kararlı, ben tutarsızım bildiği için beni hiç konuşturmuyo bu konuda.. Akıl verin nolur nasıl davranayım??

içinizi rahat tutun ve mutlu olun.

eğer çok çok iyi bir anne-baba olsalardı, sürekli ilgi, sevgi verip özveri gösterseler ve eşiniz buna rağmen nankörlük etseydi, evet tutabilirdi beddua ama madem haklısınız ve zamanında mağdur etmişler sizi, sıkıntı yok.

mutlu olun dememe gelince, ne mutlu, eşiniz ailesinin yaptıklarının farkında, görmezden gelmiyor.

sizin suçunuz ise sadece gelin olmak :34:

okulda başarılar.

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

neyden korkuyorsun ki Allah haklıyı haksızı görüyor için rahat olsun:31: senin birşey yapmana gerek yok geldiklerinde saygısızlık etme yeter gerisi eşinle anne babası arasında sen ilişkilerine hiç karışma

Çok teşekkür ederim cevabınız için .. Gerçekten rahatladım.. Bu konuyu hiçbir arkadaşımla paylaşmıyorum.. Ailem hiç destek çıkmayıp onların dediğini yap ilerde oğlundan çıkar diyor.. Birde istifa etmeme neden oldukları olayda araya soğukluk girmesin diye arayıp özür dilemeye kalktım yüzüme kapattılar.. Şimdi her olayda tel yüzümüze kapanıyor.. Eşim mesafeli durmak istiyo.. Bense çok üzülüyorum nerde hata yapıyoruz diye..

Bir de geldiklerinde saygısızlık yapma yeter denişsiniz ya, o zamanlar o kadar üzüldük ki boşanmayı bile düşündüm oğlum 3 aylıktı,eşim ailesinin yaptıklarından çok utandı.. Bi çıkış yolu çok aradık kimse elimizden tutmadı en sonunda istifa ettim.. Bunlara rağmen geldiklerinde can ciğer olamıyorum, gülümsüyorum firt dörtlük masa hazırlıyorum. Lafa söze pek karışmıyorum.. Bu kadarı yeterli mi, yani biraz soğuk buluyo olabilirler beni.. Bu saygısızlığa girer mi acaba..

Arkadaşlar yeni üye oldum buraya.. Aslında problemimi kimseyle paylaşamadığım için.. 3 yıllık evliyim devlet memuruydum evliyken, eşim de öyle. Evliliğimizin ilk senesinde eşimin ailesiyle bi problem yaşadım ve istifa ettim. Bu sırada bi bebeğim oldu. İstifa edince ünv sınavına hazırlandın ve tekrar ecZacılık kazandım şimdi okuyorum. Neyse eşimin ailesine kırgınlığım hiç bitmedi çünkü gerçekten zulmettiler o günlerde. Ama şimdi herşeyi unutmuş görünüyorum saygıda kusur etmiyorum. Çocuğumuok seviyorlar karışmıyorum ben de. Ama eşim o sıkıntılı günlerde ailesine çok bozuldu, hiç tanımamamıştım bunları ne kadar bencillermiş felan diye kahroldu. Ben mesleğimden oldum ama o yıkıldı. Onlar torun hasretine dayanamayıp gelip bizde kalıyorlar ayda bir felan ben hiç umursamıyorum. İkram hizmet.. Hiç problem yok gibi falan, eşim bir günden fazla kalmalarını istemiyor, "çok yoruluyorum,Cumartesi kalsınlar pazar da bize kalsın dinlenelim diyor. Ben okula şehir dışına gidip geliyorum hergün, o da akşam 5 'e kadar mesai yapıyo bi de bebek var yoğun bi hayat ama gene de ben gelmesinler felan demiyorum, ama dediğim gibi eşim istemiyor. Bunu da açık açık söylemiş bir gün kalın birgün yeter demiş. Çok kızmışlar benden bilmişler gene. Sende çocuğundan böyle gör felan demişler.. Ben bi kaç gündür moralmen çöktüm niye böyle hep benden biliyorlar diye.. Korkum bedduası geçer mi?? Ama eşim tavrında çok kararlı, ben tutarsızım bildiği için beni hiç konuşturmuyo bu konuda.. Akıl verin nolur nasıl davranayım??

İşiniz ne idi ve nasıl bir problem oldu da istifa ettiniz merak ettim.
İstifa etmek hem de eşin ailesi yüzünden bana çok ilginç geldi.
Bana böyle birşey yapılmış olsa idi(kimse için istifa etmem)
içimden hiç çıkmazdı kızgınlığım,öfkem sürekli içimi kemirirdi.
Bir de neden tekrar sınava hazırlanıp okul okuyorsunuz?
Yeniden kpss'ye hazırlanınca atama yapılmıyor mu ya da göreve dönüş gibi
birşey olmuyor mu?

Memlekete tayin istetti eşim zorla, kendisi de eş durumdan gelecekti.. Ben istemeyerek tayin istedim aMa garanti etti ailesinin hiç baskı yapmayacağını.. Tayinim çıktı, ama ailesi alt katımızda kalacaksınız diye dayattı.. Tayini iptal ettiremedik.. Tayinimin çıktığı kurum da berbat .. Onlar geri adım atmadı ben de eş durumu istetmedim.. Gidip çalışsaydım ayrı kalacaktık yani sonu ayrılığa gidiyor oda istifa ettirdi.. Ben çalışırken eczacılık okumak istiyordum istifa olunca başka çare kalmadı.. İşte böyle..

Bir de geldiklerinde saygısızlık yapma yeter denişsiniz ya, o zamanlar o kadar üzüldük ki boşanmayı bile düşündüm oğlum 3 aylıktı,eşim ailesinin yaptıklarından çok utandı.. Bi çıkış yolu çok aradık kimse elimizden tutmadı en sonunda istifa ettim.. Bunlara rağmen geldiklerinde can ciğer olamıyorum, gülümsüyorum firt dörtlük masa hazırlıyorum. Lafa söze pek karışmıyorum.. Bu kadarı yeterli mi, yani biraz soğuk buluyo olabilirler beni.. Bu saygısızlığa girer mi acaba..

tabiki bu saygısızlık değil:31: o kadar kırgınlığın üstüne bu kadar iyi niyetli düşünmen bile senin naif temiz kalpli bir insan olduğunu gösteriyor canım
dediğim gibi için rahat olsun bu kadar samimiyet yeter can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değilsin:34:

İşiniz ne idi ve nasıl bir problem oldu da istifa ettiniz merak ettim.
İstifa etmek hem de eşin ailesi yüzünden bana çok ilginç geldi.
Bana böyle birşey yapılmış olsa idi(kimse için istifa etmem)
içimden hiç çıkmazdı kızgınlığım,öfkem sürekli içimi kemirirdi.
Bir de neden tekrar sınava hazırlanıp okul okuyorsunuz?
Yeniden kpss'ye hazırlanınca atama yapılmıyor mu ya da göreve dönüş gibi
birşey olmuyor mu?

Memlekete tayin istetti eşim zorla, kendisi de eş durumdan gelecekti.. Ben istemeyerek tayin istedim aMa garanti etti ailesinin hiç baskı yapmayacağını.. Tayinim çıktı, ama ailesi alt katımızda kalacaksınız diye dayattı.. Tayini iptal ettiremedik.. Tayinimin çıktığı kurum da berbat .. Onlar geri adım atmadı ben de eş durumu istetmedim.. Gidip çalışsaydım ayrı kalacaktık yani sonu ayrılığa gidiyor oda istifa ettirdi.. Ben çalışırken eczacılık okumak istiyordum istifa olunca başka çare kalmadı.. İşte böyle..

siz aklınızı mı kaçırdınız , ne saygısı ne saygısızlığı.
adamlar sizi işinizden etmişler , geleceğiniz sekteye uğramış.
boşanmanıza ramak kalmış , evladınız boşanmış aileye göz açacakmış.
itin duası kabul olsa gökten ekmek yağardı demişler , niye bedduaları tutsun ki onlARIN.
hazır eşiniz de ana babasını iplemezken koyverin gitsin nasıl giderse.işiniz yok da bir de onlara dolmalar sarmalar hazırlayıp güleryüz mü gösteriyorsunuz.
kimse kimseye karşı öyle aman aman iyi davranmak zorunda değil bu dünya da hele ki karşısındaki insanlar böyle kötü ise.
boşverin . dersinize bakın.eşinizin kıymetini bilin.
kv ve kp de işte öyle bir kuru çay , iki kurabiyeye talim etsinler gelip gittikçe.
böyle itimata devam ederseniz başınıza yine iş açarlar.

ne kadar iyi niyetlisin ya bunu görememiş olmaları yazık doğrusu sanslısın ki eşin en azından ailesinin hatasını görebiliyor bence o beddua ona tutuyo sana haksızlık etmeye devam ettiği sürecede böle olucak sen saygını bozma başkada bişeye karışma bence bırak ailesiyle eşin kendi problemleri de pek karışma bence sonra arada kalabilirsin

semihacım neden istifa ettikten sonra devlet memurluğuna geri dönmedin o kısmı anlamadım.belki eczacılık istedin.çok da güzel bölüm iyi yapmışsın ama ekonomik olarak zorlandın sanırım meslek hayatından öğrenciliğe dönünce.yine de başarılar.
eşinin ailesinin bedduası tutmaz merak etme.beddua edebilmek için zulüm yapmamak gerek ama onlar seni epey bir üzmüş.o yüzden için rahat olsun.hem her şerde bir hayır var.belki sık gelip gitmeyecekler ve her şey resmi kalacak aranızda.o yüzden sen yıpranmayacaksın.bazı insanlara iyilik yaramaz.senin örneğinde olduğu gibi.

çok teşekkür ederim cevabınız için .. Gerçekten rahatladım.. Bu konuyu hiçbir arkadaşımla paylaşmıyorum.. Ailem hiç destek çıkmayıp onların dediğini yap ilerde oğlundan çıkar diyor.. Birde istifa etmeme neden oldukları olayda araya soğukluk girmesin diye arayıp özür dilemeye kalktım yüzüme kapattılar.. şimdi her olayda tel yüzümüze kapanıyor.. Eşim mesafeli durmak istiyo.. Bense çok üzülüyorum nerde hata yapıyoruz diye..

arkadasım gercekten bir sorun yok ortada farkında degilsin
buradaki kadınlar eşinin bu tarz olmasını istiyor dua ediyor
eşinizin ailesi sonuçta istemiyorsa vardır bir nedeni
yada adam evinde rahat etmek karısını çocugunu görmek istiyordur
bu şekilde kırarak degil kendi aralarında haletselermiş çok daha iyiymiş
mesela ben ne eşime ne kendi aileme diyemezdim bu tarz bir şey
eşin net bir insan
kötü dua tutmaz
sen geldikçe güzel davran iyi ol yeter
hayatın ne güzel yoluna girmiş yorucuda olsa eğitimine bak
bebegine bak
telefonda özür dilemek de neyin nesi bunu anlayamadım?

arkadasım gercekten bir sorun yok ortada farkında degilsin
buradaki kadınlar eşinin bu tarz olmasını istiyor dua ediyor
eşinizin ailesi sonuçta istemiyorsa vardır bir nedeni
yada adam evinde rahat etmek karısını çocugunu görmek istiyordur
bu şekilde kırarak degil kendi aralarında haletselermiş çok daha iyiymiş
mesela ben ne eşime ne kendi aileme diyemezdim bu tarz bir şey
eşin net bir insan
kötü dua tutmaz
sen geldikçe güzel davran iyi ol yeter
hayatın ne güzel yoluna girmiş yorucuda olsa eğitimine bak
bebegine bak
telefonda özür dilemek de neyin nesi bunu anlayamadım?

Yaa hani illa bizimle kalacaksınız dediler ben de hayır dedim ya sonradan "araya soğukluk gireceğine özür dileyeyim de onlarla kakalım diye aradım ama yüzüme kapattılar. Olay orda koptu zaten. Kadir geçediyse, sabaha kadar ağlamıştım..

semihacım neden istifa ettikten sonra devlet memurluğuna geri dönmedin o kısmı anlamadım.belki eczacılık istedin.çok da güzel bölüm iyi yapmışsın ama ekonomik olarak zorlandın sanırım meslek hayatından öğrenciliğe dönünce.yine de başarılar.
eşinin ailesinin bedduası tutmaz merak etme.beddua edebilmek için zulüm yapmamak gerek ama onlar seni epey bir üzmüş.o yüzden için rahat olsun.hem her şerde bir hayır var.belki sık gelip gitmeyecekler ve her şey resmi kalacak aranızda.o yüzden sen yıpranmayacaksın.bazı insanlara iyilik yaramaz.senin örneğinde olduğu gibi.

Benim branşda atanmak çok zor ilk atandığım sene Türkiye de ilk 50 deydim ve öyle atandım. Şimdi tekrar KPSS o stres yerine 3-4 senede eczacılık bitirir eczane açar daha rahat ederim diye düşündüm. Bir de eşimin küçüklükten beri hayaliymiş eczacı olmak o da teşvik etti yani..

Milletin mumla arayıpda bulamadığı koca :) Boşverin sizden bilsinler dert etmeyin..Allah biliyor o yeter..Kocan tam tersi olsa o zaman yanmıştın ağzınla kuş tutsan ne ona ne ailesine yaranabilirdin. Eşini takdir ettim doğruları görüyor hem kalmayında demiyor 1gece yeter diyorki bencede yeter..

en azından eşiniz durumu farkında olması büyük avantaj.kalbinizin temiz oluşu yuvanızı kurtarmı şben öyle görüyorum.aile olayındada bu ciddiyetle devam edin mutluluk eşiniz ve çoçugunuzda zaten çok fazla takılmayın..mutluluklar

Ah canım, anladığım kadarıyla çok iyi kalpli, yufka yürekli birisin.
Başkası olsa, benim huzurumu kaçıran, mesleğimden eden kimseleri ben evimde istemem der, ki sen de üstüne üstlük hizmetini de yapıyormuşsun, saygı, güleryüz daha ne olsun..
Ağzınla kuş tutsan yaranılmaz insanlar bunlar belli.
Eşinin kendi ailesinin hatasını görmesi çok güzel canım, sen sadece eşine yavruna odaklan, onları da düşünme.
Daha biz bu kıza ne eziyetler ettik de kız bize hala saygıda bulunuyor diye seni yerlere göklere sığdıramamaları, karşında bin utanç içinde olmaları lazım.
Sen eşine uy, ne kadar az görüşürsen o kadar iyi canım..

hiç kafanıza takmayın bile...ben o kadar seyden sonra sizin yaptıklarınızın yarısını bile yapmazdım herhalde... :/
eşinize,çocuğunuza,okulunuza yoğunlaşmak en güzeli..insanların sizi bu kadar etkilemesine izin vermemelisinizz! melek gibi kadınsınız yahuu! ben yolardım valla öyle kayınvalide,kayınpederi:D

Back
X