Hemen ha diyince olmuyor ki bebek.Kızlar merhaba. Ben 27 eşim 29 yaşında. Çok şükür evliliğimizde bir sıkıntı yok ve artık ikimiz de çocuk istiyoruz. Eşimle beraber gidip sağlık kontrolünden geçtik ve çok şükür hiçbir sıkıntımız çıkmadı. Ancak eşim 4 5 ay sağlığımıza dikkat etmemizi, spor diyet yapmamızı ve biraz para biriktirmemizi daha mantıklı bulduğu için erteliyor. Ancak ben hemen istiyorum, içimde inanılmaz bir annelik arzusu var, içime bir kere yerleşti ve aklımdan çıkmıyor. Takıntılı bir insan değilim normalde ama çocuk yapmaya karar verdiğimizden beri tek odağım bu. Sürekli burayı okuyorum, sürekli bebek eşyalarına bakıyorum, hatta bazen düşünmekten dikkat dağınıklığım oluyor ve çalışamıyorum bile. Ben beklemek istemiyorum, ve burda sizin deneyimlerinizi okudukça denesek de birkaç ay olmayacak gibi bir düşüncem var. Hangisi mantıklı bilmiyorum mantığımı kaybettim tamamen duygusal düşünüyorum. Bana kendi tecrübelerinizden ne önerirsiniz?
Haklısınız. Bende çalışıyorum ve özele gideceğim. Kontrol için kadın doğum ve ürolojiye gittik normal kontrol bile pahalıydı evet. Keşke kalbime söz geçirebilsem, aklımdan biraz atabilsem...Çalıştığım için devlet hastanesinde randevu bulamıyorum özele gidiyorum ve her gidiş muayenesi sadece 610 TL test vs olursa sen düşün. Geçenlerde bebek odası için biraz araştırma yaptım dünya para ki biz bu bebek olayına girmeden önce eşinin düşündüğü gibi birikim yaptık.
Bende senin gibi çok heyecan yapmıştım hatta hemen doğurmak istiyordum ama bazen erkekleri dinlemek lazım bize göre daha sakin ve net kararlar verebilirler.
Ben de bundan korkuyorum. Çok şükür bir sıkıntımız çıkmadı ama ya yine de 6 7 ay 1 sene olmazsa? Bu düşünceden çıkamıyorumHemen ha diyince olmuyor ki bebek.
Ama gene de sizin aile içi tabii ki, her şey ateş pahası ama Rabbim bir kolaylık veriyor
Rızkını veren Allah…Kızlar merhaba. Ben 27 eşim 29 yaşında. Çok şükür evliliğimizde bir sıkıntı yok ve artık ikimiz de çocuk istiyoruz. Eşimle beraber gidip sağlık kontrolünden geçtik ve çok şükür hiçbir sıkıntımız çıkmadı. Ancak eşim 4 5 ay sağlığımıza dikkat etmemizi, spor diyet yapmamızı ve biraz para biriktirmemizi daha mantıklı bulduğu için erteliyor. Ancak ben hemen istiyorum, içimde inanılmaz bir annelik arzusu var, içime bir kere yerleşti ve aklımdan çıkmıyor. Takıntılı bir insan değilim normalde ama çocuk yapmaya karar verdiğimizden beri tek odağım bu. Sürekli burayı okuyorum, sürekli bebek eşyalarına bakıyorum, hatta bazen düşünmekten dikkat dağınıklığım oluyor ve çalışamıyorum bile. Ben beklemek istemiyorum, ve burda sizin deneyimlerinizi okudukça denesek de birkaç ay olmayacak gibi bir düşüncem var. Hangisi mantıklı bilmiyorum mantığımı kaybettim tamamen duygusal düşünüyorum. Bana kendi tecrübelerinizden ne önerirsiniz?
Sağlıkla kucağınıza alın inşallahRızkını veren Allah…
Bence birikim olarak düşünmeyin olayı..
Zaten hemen istedik ve oldu olmuyor.
İnş denedik ve ilk aydan hamile kaldık yazarsın ama zaten o zamana kadar biriktirmiş olursunuz.
Biz korunmayı bıraktıktan 5 ay sonra tüp bebeğe başladık. 35 bin lira kadar para harcadık. Paramız yoktu ve Allah yardım etti.
Şimdi hamile kaldım. Tam sıfırlandığımız dönemdi ve eşimin işleri açıldı. Rızkını veren Allah hiç düşünmeyin..
Para açısından düşünmeyin. Yukarıda da dendiği için asıl olmazsa para gerekecek. O zaman olmazsa birikim için beklenir de olmuyor diye. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. O zaman hayırlısıyla çok masraf edecek bir durum olmaz. Tam takır bebek odasına gerek var mı. Doğum için desek onun işin de özele mecbur kalınırsa 5-10 kenarda vardır diye düşünüyorum tabi durumunuzu bilemem ama hamilelik zaten nasipse 40 haftaya kadar uzanan bir süreç. Mesela biz başta mecburen düşünemedik gurbetteydik çalışmak zorundaydım 5 yıl oldu evleneli. Sıkıntı da yoktu ama olmuyordu. Artık bu yaz tedaviye başlayacaktık ki şükür rahim filminden sonra kendiliğinden oldu Rabbim sağlıkla devamını nasip etsin. Hayırlısıyla sağlıkla doğduğunu büyüdüğünü görmeyi nasip etsin. Asıl burada mesele mantık vs değil de eşinizin ne kadar istediği sonuçta hamilelik destek isteyen bir süreç. Tek kaygısı maddi ise düşünmeyin.Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Açıkçası sağlık olayı bana boş geliyor. Örneğin romanlar çok sağlıklı şartlarda yaşamıyorlar ama maşaallah doğumlar ard arda geliyor. Veya kimi alkolik ya da sigaraya bağımlı insanlar bakıyorsunuz sağlıklı bireyler doğurmuş. Zamanında abur cuburdan başka birşey yemeyen akrabalarım veya arkadaşlarım benden önce peş peşe doğurdular. öyle sporluk sağlıklık bir olay değil bu. Ancak doktor kilodan dolayı hamilelik olmuyor diyorsa o başka. Tek katıldığım nokta burda baba psikolojisine hazır olan baba faktörü önemli. Çocukları çok seven ve isteyen biri ise gönül daha rahat olur. Diğer türlü zaten istemiyordum deyip strese ya da değişik abuk subuk psikolojilere girilecekse sevinç kursakta kalır.Benim de eşimin çocuk için biraz bekleyelim dediği bir dönem vardı ve benim deli gibi anne olma arzum vardı. Prezervatifle korunuyoruz ve bi gün gittim iğne ile prezervatifi deldim. Koydum kafama ya anne olucam ben. Sonra düşündüm ve dedim ki, eğer bebek yapacaksak ikimizin de istemesi lazım. İsteği dışında bir gebeliğim olsa, eşime hamileyim desem ve sevinmese ben sevinebilir miyim? Hayır. Gidip prezervatifi attım sonrasında. Hayatımızı çok derinden etkileyecek olan bir şey bebek. Bazı erkeklerin kendilerini maddi manevi hazır hissetmesi gerekiyor ve böyle bir erkeğe sahipsek aslında şanslıyız. Hayatta ne istediğini bilen, ailesine güzel bakabilmek için düşünen, harekete geçen insan sayısı çok değil.
Eşinizi dinleyin. Biraz sabredin. Spor yapıp sağlıklı beslenin ki yavrunuz için sağlıklı bir bedene sahip olun. İnanın zaman çabuk geçiyor. Kendinizi telkin edin daima. Ne için beklediğinizi hatırlayın. Onun için alışveriş yapmanız gerektiğinde rahat rahat alabilmeniz bi yana, borçla alıp strese girmeniz bi yana..
Konu sahibinin eşi spor yapalım para biriktirelim demiş ya, ona istinaden yazdım aslında. Belki de kendini hazır hissetmediği için bunları öne sürüyordur eşi. Bilemiyorum. İki tarafında kendini hazır hissetmesi gerekiyor ve belki eşini motive edecek olan şeyler bunlardır ve ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum..Açıkçası sağlık olayı bana boş geliyor. Örneğin romanlar çok sağlıklı şartlarda yaşamıyorlar ama maşaallah doğumlar ard arda geliyor. Veya kimi alkolik ya da sigaraya bağımlı insanlar bakıyorsunuz sağlıklı bireyler doğurmuş. Zamanında abur cuburdan başka birşey yemeyen akrabalarım veya arkadaşlarım benden önce peş peşe doğurdular. öyle sporluk sağlıklık bir olay değil bu. Ancak doktor kilodan dolayı hamilelik olmuyor diyorsa o başka. Tek katıldığım nokta burda baba psikolojisine hazır olan baba faktörü önemli. Çocukları çok seven ve isteyen biri ise gönül daha rahat olur. Diğer türlü zaten istemiyordum deyip strese ya da değişik abuk subuk psikolojilere girilecekse sevinç kursakta kalır.
Ne mutluPara açısından düşünmeyin. Yukarıda da dendiği için asıl olmazsa para gerekecek. O zaman olmazsa birikim için beklenir de olmuyor diye. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. O zaman hayırlısıyla çok masraf edecek bir durum olmaz. Tam takır bebek odasına gerek var mı. Doğum için desek onun işin de özele mecbur kalınırsa 5-10 kenarda vardır diye düşünüyorum tabi durumunuzu bilemem ama hamilelik zaten nasipse 40 haftaya kadar uzanan bir süreç. Mesela biz başta mecburen düşünemedik gurbetteydik çalışmak zorundaydım 5 yıl oldu evleneli. Sıkıntı da yoktu ama olmuyordu. Artık bu yaz tedaviye başlayacaktık ki şükür rahim filminden sonra kendiliğinden oldu Rabbim sağlıkla devamını nasip etsin. Hayırlısıyla sağlıkla doğduğunu büyüdüğünü görmeyi nasip etsin. Asıl burada mesele mantık vs değil de eşinizin ne kadar istediği sonuçta hamilelik destek isteyen bir süreç. Tek kaygısı maddi ise düşünmeyin.
Öyle bir durum yok. Kendisi de çok seviyor ve çok istiyor, bunu sürekli dile getiriyor. Fast food ve fazla olmasa da alkol tüketimimiz vardı. Şimdi sağlıklı besleniyoruz sağlıksız her şeyi 1 hafta önce bıraktık, şimdi kendisi de sigarayı bırakmak için uğraşıyor baya azalttı. Bu şartlarda gebelik olursa çocuğumuza zarar vermekten korkuyor ve en az 4 5 ay sağlıklı olmamız gerektiğini söylüyor. Bu süreçte de para biriktiririz diyor. Düşününce mantıksız değil ancak ben aşırı isteğime arzuma karşı koyamıyorum sürekli tek düşündüğüm buAçıkçası sağlık olayı bana boş geliyor. Örneğin romanlar çok sağlıklı şartlarda yaşamıyorlar ama maşaallah doğumlar ard arda geliyor. Veya kimi alkolik ya da sigaraya bağımlı insanlar bakıyorsunuz sağlıklı bireyler doğurmuş. Zamanında abur cuburdan başka birşey yemeyen akrabalarım veya arkadaşlarım benden önce peş peşe doğurdular. öyle sporluk sağlıklık bir olay değil bu. Ancak doktor kilodan dolayı hamilelik olmuyor diyorsa o başka. Tek katıldığım nokta burda baba psikolojisine hazır olan baba faktörü önemli. Çocukları çok seven ve isteyen biri ise gönül daha rahat olur. Diğer türlü zaten istemiyordum deyip strese ya da değişik abuk subuk psikolojilere girilecekse sevinç kursakta kalır.
Tabiki yavrularımız için en güzelini hazırlamak lazım. Ama bilmiyorum çok ince hesaplara gerek yok, güzel düşünsün güzel olsun. Ama bu şekilde düşünen bir eş varken siz de kafaya takmayın boşverin. Ne zaman kendisi ikna olur kendisi teklifle gelirse o zaman düşünün. Bu şekilde diyelim ki bir pürüz olsa kendinizi suçlarsınız. Hele eşiniz “ben demiştim” diyecekse hiç çekmeye gerek yok. 4-5 ay sabredin içinizi ferah tutunNe mutlu
Öyle bir durum yok. Kendisi de çok seviyor ve çok istiyor, bunu sürekli dile getiriyor. Fast food ve fazla olmasa da alkol tüketimimiz vardı. Şimdi sağlıklı besleniyoruz sağlıksız her şeyi 1 hafta önce bıraktık, şimdi kendisi de sigarayı bırakmak için uğraşıyor baya azalttı. Bu şartlarda gebelik olursa çocuğumuza zarar vermekten korkuyor ve en az 4 5 ay sağlıklı olmamız gerektiğini söylüyor. Bu süreçte de para biriktiririz diyor. Düşününce mantıksız değil ancak ben aşırı isteğime arzuma karşı koyamıyorum sürekli tek düşündüğüm bu
Teşekkür ederimTabiki yavrularımız için en güzelini hazırlamak lazım. Ama bilmiyorum çok ince hesaplara gerek yok, güzel düşünsün güzel olsun. Ama bu şekilde düşünen bir eş varken siz de kafaya takmayın boşverin. Ne zaman kendisi ikna olur kendisi teklifle gelirse o zaman düşünün. Bu şekilde diyelim ki bir pürüz olsa kendinizi suçlarsınız. Hele eşiniz “ben demiştim” diyecekse hiç çekmeye gerek yok. 4-5 ay sabredin içinizi ferah tutun
Kızlar merhaba. Ben 27 eşim 29 yaşında. Çok şükür evliliğimizde bir sıkıntı yok ve artık ikimiz de çocuk istiyoruz. Eşimle beraber gidip sağlık kontrolünden geçtik ve çok şükür hiçbir sıkıntımız çıkmadı. Ancak eşim 4 5 ay sağlığımıza dikkat etmemizi, spor diyet yapmamızı ve biraz para biriktirmemizi daha mantıklı bulduğu için erteliyor. Ancak ben hemen istiyorum, içimde inanılmaz bir annelik arzusu var, içime bir kere yerleşti ve aklımdan çıkmıyor. Takıntılı bir insan değilim normalde ama çocuk yapmaya karar verdiğimizden beri tek odağım bu. Sürekli burayı okuyorum, sürekli bebek eşyalarına bakıyorum, hatta bazen düşünmekten dikkat dağınıklığım oluyor ve çalışamıyorum bile. Ben beklemek istemiyorum, ve burda sizin deneyimlerinizi okudukça denesek de birkaç ay olmayacak gibi bir düşüncem var. Hangisi mantıklı bilmiyorum mantığımı kaybettim tamamen duygusal düşünüyorum. Bana kendi tecrübelerinizden ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim daha mantıklı bakmaya başladım yorumlarınız sayesindeÖncelikle bebek konusu eşlerin her ikisinin de kendini maddi manevi hazır hissettiği bir anda gündeme gelmedi. Hamilelik her iki açıdan da zor bir süreç. Maddi olarak bir sıkıntı yaşasanız ve eşiniz "bak beni dinleseydin böyle olmazdı.." dese inanın hamilelik psikolojisi ile buna çok fazla alınırsınız. Boşu boşuna sorun olmayan evliliğinize tartışmalar eklemek yerine hazır hissettiğiniz bir dönemde keyifle geçireceğiniz bir süreç olması daha mantıklı.
Ayrıca siz henüz sadece konusu açılmışken bu kadar stres yaparsanız olacağı varsa zaten olmaz. Burada okumuşsunuzdur uzun süre çocuğu olmayanlara bile verilebilecek en güzel ve ilk tavsiye "bir süre ara verin ve stresten uzaklaşın "oluyor.
Sorunlu, tartışmalı bir hamileliği hemen yaşamak yerine keyifli ve rahat bir hamileliği bir yıl sonra yaşasanız da kaybınız olmaz inanın.
Eşiniz mantıklı düşünüyor aslında. Hayat çok pahalı ve şartları bir miktar oluşturup hedef başlatılırsa her yönden uygunluk sağlanır. Bir de çocuk için ilişkiye girenlerde stres kaynakli mi bilemem ama hamilelik olayı azalıyor. Maddi manevi hazır olmanız ailenin bütünlüğü için önemli. Çocuk olsa ve durumunuz eksiye gitse esinizin stresi tüm eve yansıyacak. Biraz akisina birakinKızlar merhaba. Ben 27 eşim 29 yaşında. Çok şükür evliliğimizde bir sıkıntı yok ve artık ikimiz de çocuk istiyoruz. Eşimle beraber gidip sağlık kontrolünden geçtik ve çok şükür hiçbir sıkıntımız çıkmadı. Ancak eşim 4 5 ay sağlığımıza dikkat etmemizi, spor diyet yapmamızı ve biraz para biriktirmemizi daha mantıklı bulduğu için erteliyor. Ancak ben hemen istiyorum, içimde inanılmaz bir annelik arzusu var, içime bir kere yerleşti ve aklımdan çıkmıyor. Takıntılı bir insan değilim normalde ama çocuk yapmaya karar verdiğimizden beri tek odağım bu. Sürekli burayı okuyorum, sürekli bebek eşyalarına bakıyorum, hatta bazen düşünmekten dikkat dağınıklığım oluyor ve çalışamıyorum bile. Ben beklemek istemiyorum, ve burda sizin deneyimlerinizi okudukça denesek de birkaç ay olmayacak gibi bir düşüncem var. Hangisi mantıklı bilmiyorum mantığımı kaybettim tamamen duygusal düşünüyorum. Bana kendi tecrübelerinizden ne önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?