LÜTFEN ANNELER YARDIM EDİN Moralim çok bozuk kreş süreci geçirmiş anneler yardım etsin

Endişelenmeyin. Evet her çocuk bir değil. Benim 3 oğlum var üçü de birbirinden hareketli. Yaşadığınız endişeleri çok iyi anlayabiliyorum, fazlasıyla yaşadım. Ben de bir kreşle görüşmeye gittim. Çok hareketli bir çocuk, peşine birini takmam şart dedikten sonra bir daha gitmedim güya 2 3 gün deneyecektik. Alışır tabiki. Benimkinde de konuşma gecikmesi var. Başka bir okul müdürü konuşmayan çocuklar daha hareketli olur demişti. Tamamen bakış açıcı. Siz bu dönemi ve yaz dönemini oyun gruplarıyla değerlendirebilirsiniz. Çocuğun akvaryuma bakıp kapağı açmak istemiş olması kadsr doğal ne var?? Neymiş onların çocukları söz dinlermiş. Meraklı çocuk da nasıl yaklaşacağını ve yönlendireceğini bilen bir öğretmene denk geldiğinde o da söz dinler. İşin kolayına kaçan kişiler yüzünden canınızı sıkmayın.

kreş hakkın da bir bilgim yok ama bir eğitimcinin meraklı çocukların var olduğunu gelişimin güzel bir parçası olduğunu ve bu çocukların ileri de zeka ve motor becerisi olarak başarılı olduğunu bilmesi gerekirdi,meraklı araştırmacı ve keşif etmekten çekinmeyen bir çocuk özgüveninin seviyesini gösteriyor,

Müdür maşallah her alanda uzman sanırım. Tek bakışta çözmüş uzmanın çözemediğini. İçine sinmiyorsa başka bir yere götür, bütün öğrencilerinin ne denirse dinleyip uslu olmasi bana çok mantıklı gelmedi, ya bartiyor ya başka bı sıkıntı var. O yaş grubundaki çocuklar ne kadar uslu olabilir, ya da öyleyse bu durum ne kadar sağlıklı acaba 🤔

Ben müdürün yaklaşımını beğenmedim. Başka bir kreşle görüşün. Kimisi istiyor ki bütün çocuklar süs çiçeği gibi bıraktıkları yerde otursun. Öyle çocukla herkes kreş idare eder. Ben kızımı aşırı hareketli diye psikiyatriye götürmek istedim, kreşinin müdürü ne var ki bi şeyi yok çocuk işte normal hepsi böyle dedi bana. Yani bakış açısı var bakış açısı var. Para ve veli odaklı değil çocuk odaklı, sevgi odaklı bir kreş bulmanızı dilerim.

Arkadaşlar moralim çok bozuk oğlum 4 yaşına girecek konuşuyor ama çok uzun cümleler kuramıyor 2 psikiyatri doktoruna götürdüm hiç bir sıkıntı görmedi zekasıyla ilgili bir problem yok dedi sadece biraz dikkat eksikliği var dedi tek ilacı kreş dedi bizde hemen kreş arama sürecine girdik . Bugün bir kreşin müdürüyle konuşmaya gittim hem de kendisi öğretmen . O kadar moralimi bozdu ki oğlum akvaryumdaki balıklara bakıyor anne bak balık diyor oyuncakları gördü bir Oray koştu bir buraya sonra çocukların yanına gitmek istedi ben izin vermedim yani çok heyecanlıydı müdür direk çocuğunuzun bi sıkıntısı mı var gittiniz mi psikiyatriye gittim bi sıkıntısı yok zaten dil gelişimi geriden geldiği için kreş önerdi ve dikkat eksikli var dedim işte oğlunuzla hemen kreşe başlayamayız önce oyun grubuna alıcaz bakalım uyum sağlayabilecek mi bende dedim zaten hemen kreşe başlatmam olmaz psikiyatrı yavaş yavaş arttırın saatleri dedi dedim . Sonra bana diyor bir dürtüsellik problemi var oğlunuzda nasıl yani dedim buraya bu kadar çocuk geldi akvaryumdaki balıklara evet baktı oğlunuz gibi ama hiç biri kapağını açmaya çalışmadı ben bi kötü oldum ne var yani bazı çocuklar bakar eller bazıları ellmez hareketli olduğunu söyledim ama kapağı kaldırmak istemesi hemen sorunlu bir çocuk olduğu anlamına mı geliyor resmen istemedi tavırları üslubu bunu gösteriyordu . Bana diyor ki oğlunuz bizi çok uğraştırır kreş döneminde bizim çocuklarımız biz ne dersek onu yapar çok uslulardır yine başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki ya sen eğitimci değil misin her çocuğun bir olmayacağını bilmiyor musun bir de sen doktor musun ki bu kadar tespitte bulundun doktorlardan daha iyi mi biliyorsun çocuğum evet hareketli dikkat eksikliği var ama bir o kadar da çocuklarla oynamak istiyor ama resmen çocuğuma direk söylemesede sorunlu bu çocuk getirme demek istedi o kadar üzüldüm ki oyun grubuna getirirsiniz yanında durursunuz uyum sağlamasını gerek dedi bir öğretmen bu kadar umutsuz konuşur mu ya daha çocuk başlamadı bile kreşe ya da oyun grubuna 5 dk da nasıl oldu da oğlumun uyumsuz olacağını ya da problemli olduğunu çözdün. Be yapacağım o bilmiyorum ilk oyun grubuyla başlıcam zaten sizce oraya götürmeli miyim böyle durumda olan anneler var mı kreşe başlarken hareketli olup daha sonra davranışları olumlu anlamda değişen ? Yoksa hiç kreşe uyum sağlayamaz mı ki

Arkadaşlar moralim çok bozuk oğlum 4 yaşına girecek konuşuyor ama çok uzun cümleler kuramıyor 2 psikiyatri doktoruna götürdüm hiç bir sıkıntı görmedi zekasıyla ilgili bir problem yok dedi sadece biraz dikkat eksikliği var dedi tek ilacı kreş dedi bizde hemen kreş arama sürecine girdik . Bugün bir kreşin müdürüyle konuşmaya gittim hem de kendisi öğretmen . O kadar moralimi bozdu ki oğlum akvaryumdaki balıklara bakıyor anne bak balık diyor oyuncakları gördü bir Oray koştu bir buraya sonra çocukların yanına gitmek istedi ben izin vermedim yani çok heyecanlıydı müdür direk çocuğunuzun bi sıkıntısı mı var gittiniz mi psikiyatriye gittim bi sıkıntısı yok zaten dil gelişimi geriden geldiği için kreş önerdi ve dikkat eksikli var dedim işte oğlunuzla hemen kreşe başlayamayız önce oyun grubuna alıcaz bakalım uyum sağlayabilecek mi bende dedim zaten hemen kreşe başlatmam olmaz psikiyatrı yavaş yavaş arttırın saatleri dedi dedim . Sonra bana diyor bir dürtüsellik problemi var oğlunuzda nasıl yani dedim buraya bu kadar çocuk geldi akvaryumdaki balıklara evet baktı oğlunuz gibi ama hiç biri kapağını açmaya çalışmadı ben bi kötü oldum ne var yani bazı çocuklar bakar eller bazıları ellmez hareketli olduğunu söyledim ama kapağı kaldırmak istemesi hemen sorunlu bir çocuk olduğu anlamına mı geliyor resmen istemedi tavırları üslubu bunu gösteriyordu . Bana diyor ki oğlunuz bizi çok uğraştırır kreş döneminde bizim çocuklarımız biz ne dersek onu yapar çok uslulardır yine başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki ya sen eğitimci değil misin her çocuğun bir olmayacağını bilmiyor musun bir de sen doktor musun ki bu kadar tespitte bulundun doktorlardan daha iyi mi biliyorsun çocuğum evet hareketli dikkat eksikliği var ama bir o kadar da çocuklarla oynamak istiyor ama resmen çocuğuma direk söylemesede sorunlu bu çocuk getirme demek istedi o kadar üzüldüm ki oyun grubuna getirirsiniz yanında durursunuz uyum sağlamasını gerek dedi bir öğretmen bu kadar umutsuz konuşur mu ya daha çocuk başlamadı bile kreşe ya da oyun grubuna 5 dk da nasıl oldu da oğlumun uyumsuz olacağını ya da problemli olduğunu çözdün. Be yapacağım o bilmiyorum ilk oyun grubuyla başlıcam zaten sizce oraya götürmeli miyim böyle durumda olan anneler var mı kreşe başlarken hareketli olup daha sonra davranışları olumlu anlamda değişen ? Yoksa hiç kreşe uyum sağlayamaz mı ki oğlum 😥
Merhaba, oğlunuz için en iyisi böyle bir müdürün yönettiği okula göndermemek. Akvaryumun bir kapağı olduğunu ve açılabileceğini her meraklı çocuk fark eder ve açmaya çalışır, belli ki yetiştirmek istedikleri 'uslu' ve merak etmekten uzak çocuk tipi...olması gereken böyle meraklı çocuklara da hitap edebilecek, ulaşabilecek beyinler, umarım böyle bir bulursunuz...

Çok önyargılı davranmış, ben olsaydım götürmezdim oraya. Kreş yerine bağımsız oyun grubuna başlatırsanız eylülde normal kreş sınıfına başlayana kadar gerekli hazırlığı tamamlamış olursunuz. Kreşin içinde yavaş yavaş alıştırma yapmak daha zor olabilir.

Ben o kresin yanindan bile gecmem. Bir anneye bunlari soylemek cok insafsizca geliyor. Durtusel bozukluk ne demek ilk goeustu mi anlamis tam bir dangalak ya

Ben size farklı bir şey söylemek istiyorum. Psikiyatri oğlunuzda dikkat eksikliği var dediyse buna eşlik eden çoğu zaman hiperaktivite ve dürtüsellik olabiliyor. Yani müdür bir noktada haklı olabilir. Çocuk meraklı olabilir ama müdür bir farklılık hissettiyse ben olsam bir düşünürüm. Anne babalar evin içinde en fazla birkaç çocuk görürken onların işi çocuklar bu da şu demek oluyor aynı yaş grubu içinde birçok çocuk gözlemleme fırsatı oluyor. Bu onların zaman içinde farklılıkları algılayabilmesine yardım ediyor. Sizin normal ya da bireysel farklılık olarak gördüğünüz şeyler bazen öyle olmayabiliyor.

Yaşı küçük diye muhtemelen psikiyatri bir tanı sürecine girmemiş olabilir ama ileride bu yönde bence temkinli olun çocuğunuz ilkokula geldiğinde farklı bir durum görürseniz tekrar bir psikiyatri ile neler yapabileceğinize bakın.

Bu arada bu yorumlarım psikiyatri dikkat eksikliği var dediği için ve müdürün anlattığınız gözlemlerine dayalıdır.

Back
X