Arkadaşlar moralim çok bozuk oğlum 4 yaşına girecek konuşuyor ama çok uzun cümleler kuramıyor 2 psikiyatri doktoruna götürdüm hiç bir sıkıntı görmedi zekasıyla ilgili bir problem yok dedi sadece biraz dikkat eksikliği var dedi tek ilacı kreş dedi bizde hemen kreş arama sürecine girdik . Bugün bir kreşin müdürüyle konuşmaya gittim hem de kendisi öğretmen . O kadar moralimi bozdu ki oğlum akvaryumdaki balıklara bakıyor anne bak balık diyor oyuncakları gördü bir Oray koştu bir buraya sonra çocukların yanına gitmek istedi ben izin vermedim yani çok heyecanlıydı müdür direk çocuğunuzun bi sıkıntısı mı var gittiniz mi psikiyatriye gittim bi sıkıntısı yok zaten dil gelişimi geriden geldiği için kreş önerdi ve dikkat eksikli var dedim işte oğlunuzla hemen kreşe başlayamayız önce oyun grubuna alıcaz bakalım uyum sağlayabilecek mi bende dedim zaten hemen kreşe başlatmam olmaz psikiyatrı yavaş yavaş arttırın saatleri dedi dedim . Sonra bana diyor bir dürtüsellik problemi var oğlunuzda nasıl yani dedim buraya bu kadar çocuk geldi akvaryumdaki balıklara evet baktı oğlunuz gibi ama hiç biri kapağını açmaya çalışmadı ben bi kötü oldum ne var yani bazı çocuklar bakar eller bazıları ellmez hareketli olduğunu söyledim ama kapağı kaldırmak istemesi hemen sorunlu bir çocuk olduğu anlamına mı geliyor resmen istemedi tavırları üslubu bunu gösteriyordu . Bana diyor ki oğlunuz bizi çok uğraştırır kreş döneminde bizim çocuklarımız biz ne dersek onu yapar çok uslulardır yine başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki ya sen eğitimci değil misin her çocuğun bir olmayacağını bilmiyor musun bir de sen doktor musun ki bu kadar tespitte bulundun doktorlardan daha iyi mi biliyorsun çocuğum evet hareketli dikkat eksikliği var ama bir o kadar da çocuklarla oynamak istiyor ama resmen çocuğuma direk söylemesede sorunlu bu çocuk getirme demek istedi o kadar üzüldüm ki oyun grubuna getirirsiniz yanında durursunuz uyum sağlamasını gerek dedi bir öğretmen bu kadar umutsuz konuşur mu ya daha çocuk başlamadı bile kreşe ya da oyun grubuna 5 dk da nasıl oldu da oğlumun uyumsuz olacağını ya da problemli olduğunu çözdün. Be yapacağım o bilmiyorum ilk oyun grubuyla başlıcam zaten sizce oraya götürmeli miyim böyle durumda olan anneler var mı kreşe başlarken hareketli olup daha sonra davranışları olumlu anlamda değişen ? Yoksa hiç kreşe uyum sağlayamaz mı ki oğlum