Ben eskiden bi dönem büyük bi broker şirkette çalışmıştım sigortayla ilgili bilgim var. Trafik sigortasi karsi tarafın maddi manevi hasarını karşılar, kasko kişisel aracınızın maddi manevi hasarına karşılar. Durum şöyle ki sigorta ölen veya yaralıya yada sürekli sakatlık durumu olana her yıl değişen yüksek tazminatlar öder. Burda kazazedeye ödenen ücret normal, fakat suçlu araç eşinizin kullandığı ise ve eşiniz de alkol tespit edildiyse, kazazedeye bu ödemeyi yapan sigorta şirketi eşinize rücu davası açabilir ve bu hakkıdır. Rücu davası dediğimiz şey kaza sonucu parayı kimin verdiği önemli değil suç kiminse parayı veren suçludan bu kazaya sebebiyet verdiği ve adı tam anlamıyla kaza olmadığı için parasını istemesidir. Alkolu araç kullanmak biliyosunuz ki tüm riskleri göze almaktır. Ölümde olabilir ve orda sanırım tüm hayatınız kayabilirdi çünkü tazminatlar çok yüksek. Milyonlara varan rakamlar. Durumunuzu bilmiyorum ama umarım alkol yoktur. Eğer kazazede hastane masrafını veya diğer tüm masraflarını kanitlayabildiyse bu paranın içinde onlar da vardır. Eşiniz boşa tüm masrafını karşılamış olur. Biraz da arkadaş kazığı gibi olmuş tabi cok geçmiş olsun