Lutfen bakar misiniz ? Benim icin onemli

Bncrn93

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2018
202
271
18
Merhabalar. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Liseden beri ( su an 25 yasindayim)
Bir erkek arkadasim var. Ayni okuldaydik o vasitayla tanistik. Iliskimiz hala devam ediyor.
Ben tip fakultesi mezunuyum. Sevgilim insaat teknikeri. Yakin arkadaslarim bunun sorun teskil edecegini, ilerde sıkıntı yasayacagimi soyluyor.
Bugun cok deger verdigim cok sevdigim bir hocamla sohbet ederken nisanlanacagimi soyledigim de meslegini sordu. Soyleyince "tekrar dusun" dedi.
Cok uzuldum.
Etrafimdan duyduklarima kulak mi tikamaliyim yoksa ciddiye mi almaliyim bilmiyorum. Neden bu ayrimi yasadigimi da aciklayayim. Erkek arkadasim son bir yilda ara ara bunu kendine dert edindi.
Ya beni begenmezsen, aldigim para sorun olacak mi, ben senden az alacagim nasil olacak tarzinda soylemleri var. Ustelik simdiye kadar asla ve asla parayla ilgili bir muhabbetim, hesabim olmamistir. Bunlari demesine de uzuluyorum. Gercekten endise ettigi icin mi soruyor ? Yoksa bu endiselerin evlenince aramiza girip kocaman sorunlar olacaginin sinyallerini mi veriyor ? Anlamiyorum.
Cok mu toz pembe bakiyorum hayata bilmiyorum ama gercekten paraymis pulmus mevkiymis bunlari umursamiyorum. Gercekten onu da cok seviyorum.
Ama bu kadar insanin ayni seyi soylemesinden de usandim.
Sizler ne dusunuyorsunuz ?

Şu an ikiniz de çalışıyor musunuz?

canım şöyle önemli olan sevgi güven ama ilerde sorun olmaması için sevgiliniz dgs yapsın mühemdisliğe geçsin bence o da kendini daha iyi hisseder yani ben onun yerinde olsam öle yapardım

Sevgiliniz univ okumamismi ? Okumadiysa bende hicbisey icin gec degil okuyabilir daha iyi bir yere gelebilir böylelikle....

Kazanma konusunda insanlar hep konuşur...ornek veriym allah korusun esin çok kazansa bile başına bişey geldi diyelim artık çalışamıyor sen çalışıp bakmak zorunda kalicaksin o zaman insanlar yine konusucak :) ama şöyle bir gerçek de var ki genel de çoğu erkek eğer eşi fazla kazanırsa gururuna yediremez bir çok kadında bir süre sonra bu durumdan rahatsız olur.

Düşünmen gereken başka bir açı daha var çocuğun olduğunda belki bir süre calisamiycaksin onun kazandığı ile geçinebilirmisin?

Genellikle kadından daha az kazanan erkek ileride bunu bi ego meselesi haline getiriyor ve esas sıkıntı bundan çıkıyor

8 yıllık bir ilişkiyi maaş farkı için çöpe atmak... Bence çevrendeki insanlar bir daha düşünsünler. Bana kalırsa erkek tembellik eden birisi değilse ve de kompleksli değil ise kadının daha baskın olacağı ilişkiler daha sağlıklı oluyor. En azından çevremde gördüğüm kadarı ile. Tabi aldatma vs. olmadıkça... Çünkü erkeğin baskın olma konusunda bir sınırı yok ama kadının var.

inanın siz yazınca düşündüm de ne var acaba iyi düşün denilecek kadar.
mesleginde mi seviyesi var.siz daha sonra çalışmak istemezseniz vs ozaman bu seviye belirleyiciler eşine aaa bak koca parası yiyor diyip pof pof layacaklar mı
bırakın adamın karakteri nsl size davranışı toplum içinde ki hali nasıl onları tartın.
insanları illa bir seviye yarışında tutmak da MODA oldu.
hakkınızda
Hayırlısı olsun

Bence de olmaz. Tıp farklı bir alan. Başka bölüm okusaydınız olur derdim ama şu an olmaz gözüyle baktım. Bi süre sonra sorun yaratabilir.

Ünv okumuş mu sevgilin ?

Bende önemli olsn sevgi saygı sadakat ama ilerde özellikle erkekler bu durumu biraz kompleks haline getirebiliyorlar .

Ailen ne diyor ?

Inanin para, maas bunlari hic umursamiyorum. Bana ara ara sen benden cok kazanacaksin diyip endiselenince beni de uzuyor. Su kadar yildir sunu asamayasimiz beni daha cok uzuyor.
Ondaki bu huzursuzluk ister istemez bana da yansidi.
Sizin dediginiz acilardan da bakiyorum. Evet ben calismasam da gecinebiliriz.

Ünv okumuş mu sevgilin ?

Bende önemli olsn sevgi saygı sadakat ama ilerde özellikle erkekler bu durumu biraz kompleks haline getirebiliyorlar .

Ailen ne diyor ?

2 yillik universite mezunu.
Sevgi dolu, sadik ,anlayisli bir insan.
Annem hic istemiyor,babam daha ilimli.
Bu iliski icin surekli mucadale halindeyim..

Erkek arkadaşın bunu takmayacak, ego savaşına dönüştürmeyecekse sorun olmaz. Onuda en iyi sen tanıyorsun. Şimdiden sen benden çok kazanacaksın derken hissettiği şey mahçupluk mu eziklik mi? Eziklilkse ileride komplekse dönüşüp canınızı yakar bu durum. Mesleğini değilde bu saydığım durumları iyi düşünün.

Bence evlilige toz pembe bakma. Mesela maddi sikinti yasayinca samanlik seyran olmuyor.

Cok severek evlendim.sevgiliyken neredeyse hic kavga etmedik , 3 yil boyunca. Evlendik yine mutluyuz cok şükür ama maddi sikinti yasayinca, yada kaynana muhabbeti olunca hop soguyorsun. Bu benim ornegim. Yani hep güllük gülistan degil .
Simdi sevgilin daha simdiden maas farkini takiyor kafasina, elalem ne der diye de düşünüyorsunuz.
Bu elalemin lafi zaten hic bitmez.
Bunlari goze alabiliyorsaniz evlenin , olur bence.

Bazen endiseli soyluyor bazen gercekten rahatsiz oldugunu hissediyorum.
Kac kez bunlarin lafini etmeyelim aramizda boyle seyler olmaz bizim dememe ragmen degismedi. Neden israrla bu para, mevki bunlari onume getiriyor anlamiyorum..
Bir taraftan diger insanlarin baskisi ve benim surekli iliskimi savunmam.
Erkek arkadasim boyle yapinca kendimi yalniz hissediyorum.

erkek arkadaşını ve seni en iyi sen biliyorsun, bir şey diyemeyiz ki.

ben şahsen iki gönül bir olunca samanlık seyran olurculardanım, buna inanıyorum.
ama görüyorum ki bir çok insan başarılı olamıyor kadın erkekten üstün olunca. o yüzden kimseye gözünü karart git diyemiyorsun.

kendim senin yerinde olsam ama sevdiğim adama bakarım, seviyorsam hala o da beni seviyor kıymetimi biliyorsa devam ederim.

Haklisiniz. Elalemi dusunme sebebim kendi tavirlari oldu.
Ara ara bu konuyu acip surekli sorguluyor bizi. O boyle yapinca ben de endiseleniyorum.
Ne yapacagimi sasirdim.
Bence de olur. Sonucta ben yillardir bu durumun icindeyim ancak o son bir yilda bu meseleye cok takar oldu..

Cok sevindim cok tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…